Ahmet Çalışkan 10 Eylül 2022 Paylaş 10 Eylül 2022 Merhaba, Balkonumuzun camlarını açınca camlar yamuluyor. Yani açınca üst kısımdan sarkıyor. Boynuz denilen parça kırılmıştı, bu sebeple olduğunu düşünüyodum. Alıp yenisini taktım ama yine düzelmedi. Bu sorunu nasıl çözeriz acaba? Yorum bağlantısı
Ersen şahin 10 Eylül 2022 Paylaş 10 Eylül 2022 Sorun üs kısımdaki ray yada tekerleklerden gibi duruyo 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Eylül 2022 Paylaş 10 Eylül 2022 O boynuzun tek amacı camı açtıktan sonra herhangi bir şekilde siz müdahale edene kadar kapanamaması. Alt ve üst kızakta yer alan cama bağlı olan patenler yerinden oynamıştır veya patenler eskimiştir. Muhtemelen kapanırken de zorlanıyorsun Ahmet. O patenlerin ayarlanması veya değişimi ile çözersin o işi. Anlamıyorsan hiç sökme cam balkoncu baksın yoksa geri takamayabilirsin 😃 3 Yorum bağlantısı
Halit Demir 11 Eylül 2022 Paylaş 11 Eylül 2022 Ust rayin icinde testere disi gibi plastik parca var duvara yakin kisimda olur 15 cm gibi uzunlukta o yipranmis , degisecek 2 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 11 Eylül 2022 Paylaş 11 Eylül 2022 Cam üzerindeki tekerlerin vidaları gevşemiş. Yuvaya otururken yerinden kayıyor. Bir şekilde hizaya getirip camın yerinden çıkması gerek vidaların sıkılabilmesi için. Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 11 Eylül 2022 Yazar Paylaş 11 Eylül 2022 Recep Selim Kaya yazdı: Cam üzerindeki tekerlerin vidaları gevşemiş. Yuvaya otururken yerinden kayıyor. Bir şekilde hizaya getirip camın yerinden çıkması gerek vidaların sıkılabilmesi için. Ama her cam böyle. Her camın sadece üst tekerlerinin vidaları gevşemiş olabilir mi Yorum bağlantısı
Halit Demir 11 Eylül 2022 Paylaş 11 Eylül 2022 O plastik parca her cam acilip kapanirken o kaymayi yapmasin diye iş gorur, kaymayi onleyen disler yiprandigi icin her cam kayip sarkiyordur 2 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 11 Eylül 2022 Paylaş 11 Eylül 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Ama her cam böyle. Her camın sadece üst tekerlerinin vidaları gevşemiş olabilir mi Oturduğu kademeli yuvada da sıkıntı var o zaman. Çok kasıyor herhalde. Zamanla gevşiyor tekerler. Benim de başıma gelmişti ama hepsi böyle değildi. Ben yine de tamamını söküp vidaları sıkmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 Geldim @Ahmet Çalışkan, Aynı durum bende de mevcuttu, kendim söktüm yaptım el becerin varsa yapabilirsin tabi aynı zamanda takım taklavat gerekli. Önce bütün camları sökeceksin bu parça (park) fren sistemi diye geçiyor. Cam balkon alüminyum yapıdan bunlara vida atıyorlar ki yerinden oynama yapmasın diye. o vidaları söktüğün zaman sabit olan baştaki cam oynamaya başlıyor. Camı üst tarafı orada kalacak alt tarafı kızak gibi kaydırarak camı / bu şekile getireceksin ve fotoğrafta görülen gri renkli delikten camın çıkmasını sağlayacaksın. Sonrasında hiç cam kalmayınca profilde üst profili duvara sabitledikleri torx uçlu vidaları söküp üst profili yerinden çıkartacaksın. Mevcut bu parçayı yerinden çıkartıp yenisini takacaksın ve sorunun çözülecek. Fakat bu bir daha başına gelmeyecek bir durum değil. Bu durumun oluşma sebebi yanlış montaj yani eğimin terse verilmiş olmasından kaynaklı camı açmaya çalıştığınızda camın terse doğru ağırlığıyla düşerek plastik yuvadan çıkması ve sürekli duruma gelince orayı genişletmesinden kaynaklı. Siz camı açarken bundan sonra sabitleme yerinde oturduğundan emin olup ve camı oturmuş vaziyette elinizle tutatarak açarsanız daha geç başınıza gelecektir. Ben yaklaşık 2 saat içerisinde sökme takma işlemi yapmıştım. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 Halit Demir yazdı: O plastik parca her cam acilip kapanirken o kaymayi yapmasin diye iş gorur, kaymayi onleyen disler yiprandigi icin her cam kayip sarkiyordur Bu fotoğraftaki her şey benim balkona çok benziyor. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 12 Eylül 2022 Yazar Paylaş 12 Eylül 2022 Arif Aykın yazdı: Geldim @Ahmet Çalışkan, Aynı durum bende de mevcuttu, kendim söktüm yaptım el becerin varsa yapabilirsin tabi aynı zamanda takım taklavat gerekli. Önce bütün camları sökeceksin bu parça (park) fren sistemi diye geçiyor. Cam balkon alüminyum yapıdan bunlara vida atıyorlar ki yerinden oynama yapmasın diye. o vidaları söktüğün zaman sabit olan baştaki cam oynamaya başlıyor. Camı üst tarafı orada kalacak alt tarafı kızak gibi kaydırarak camı / bu şekile getireceksin ve fotoğrafta görülen gri renkli delikten camın çıkmasını sağlayacaksın. Sonrasında hiç cam kalmayınca profilde üst profili duvara sabitledikleri torx uçlu vidaları söküp üst profili yerinden çıkartacaksın. Mevcut bu parçayı yerinden çıkartıp yenisini takacaksın ve sorunun çözülecek. Fakat bu bir daha başına gelmeyecek bir durum değil. Bu durumun oluşma sebebi yanlış montaj yani eğimin terse verilmiş olmasından kaynaklı camı açmaya çalıştığınızda camın terse doğru ağırlığıyla düşerek plastik yuvadan çıkması ve sürekli duruma gelince orayı genişletmesinden kaynaklı. Siz camı açarken bundan sonra sabitleme yerinde oturduğundan emin olup ve camı oturmuş vaziyette elinizle tutatarak açarsanız daha geç başınıza gelecektir. Ben yaklaşık 2 saat içerisinde sökme takma işlemi yapmıştım. Çok teşekkür ederim. Çok emek sarf etmişsiniz uzun uzun detaylıca anlamışsınız. Alet edevat da var. Ancak bunları yapabilecek beceri var mı bilmiyorum gözümü karartıp deneyeceğim ama. Zaten camcı da yapsa bunları sökmesi gerekecek galiba. Toplayamazsam artık camcı çağırırım 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 12 Eylül 2022 Paylaş 12 Eylül 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Çok teşekkür ederim. Çok emek sarf etmişsiniz uzun uzun detaylıca anlamışsınız. Alet edevat da var. Ancak bunları yapabilecek beceri var mı bilmiyorum gözümü karartıp deneyeceğim ama. Zaten camcı da yapsa bunları sökmesi gerekecek galiba. Toplayamazsam artık camcı çağırırım Aynen öyle söktüğün gibi geri toplayacaksın sorun yaşamazsın ☺️ En kötü dediğin gibi yapamazsa çağırırsın camcı Yorum bağlantısı
Recommended Posts