Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Herkese merhaba kapalı kasa kamyonet sınıfında yapılmış bir defender araç almayı düşünüyorum. Burada bazı sorularım var hala tam emin olamıyorum sahibi ile de yüzyüze görüşemedim telefonla da herşey konuşulmuyor. Evet muayene 1 senede orada bir sorun yok. Şimdi gelelim soruya. 1- Kapalı kasa kamyonet hususi yahut teknokentteki şirketime almam arasında polisin durdurduğundaki davranışı ve kurallar açısından fark var mı? Yani K belgesi hususide gerekmiyoe yahut şirket için olduğunda gerekiyor gibi bir durum var mı? 2- Diyelim kendi mobilyamı yahut iki torba çimentomu bir yere götürüyorum polis durdurdu. Araç hususi yahut firmaya kayıtlı (firmaya kayıtlı hususi kullanım diye bişey olmaz herhalde) olunca bu çimentolar firmanın olmak zorunda mı? Burada kriter nedir? Yahut gerçekten firmaya kayıtlı araç ile takır takır irsaliyeli felan taşıma hakkım (K belgem ile) oluyor mu? Bu da iyi galiba sanki? 3- Araçların sigorta (trafik) durumu kamyonet olunca kötüleşiyor mu? Hususi ticari farkediyor mu? 4- Şu resimdeki aradaki tel çıkarılıp yerine "file" koysam ne kadar suç oluşur? Muayene dışında sorun oluşur mu? 5- Hız limiti hala 80 galiba değil mi? Araba zaten en hızlı 90 gidiyor. araç aşağıda : 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Otomobil ruhsatı olmuyor mu? nasıl bir soru bu? sınıf değişimi yapılamıyor. aynı araç otomobil sınıfı olsa alabileceğim rakamın iki katı fiyatı olacaktır. tabi arka koltu ve camlı olacaktır. ama ben arka koltuk ve cam istemiyorum zaten bu lazım bana. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Hocam 190e ui toplarken bayağı tecrübe kazandınız. MKE den bir defeder alın kendiniz toplayın tam istediğiniz gibi olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Hocam 190e ui toplarken bayağı tecrübe kazandınız. MKE den bir defeder alın kendiniz toplayın tam istediğiniz gibi olur. Tecrübe kazandığım için toplamıyorum MKE artık satmıyor. ordunun sattıkları da kapış kapan gitti sanki bi halt var gibi. şimdi piyasa durdu. alım zamanı. öte yandan topladığımız bir tane mevcut yürüyen proje var. halen çekme belgeli proje devam. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Mehmet Göktürk yazdı: nasıl bir soru bu? sınıf değişimi yapılamıyor. aynı araç otomobil sınıfı olsa alabileceğim rakamın iki katı fiyatı olacaktır. tabi arka koltu ve camlı olacaktır. ama ben arka koltuk ve cam istemiyorum zaten bu lazım bana. Normal soru. kadar fark varsa kamyonet mantıklı. Bunu başka konuda ben de sordum. Kamyonet ile malzeme taşırken yakalanırsanız polise göre işlem değişiyor. Alet çantası bile olsa aracın ticari kullanıldığını düşünebilir polis Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Hocam bu arabaya polis bişe sormaz muayenesi sigortası varmı diye bakar bunu direk SUV olarak gözlerle bence Beni durdurdu Navara ile arkada gübre vardı 10 çuval artı malzeme vardı ne iş yapiyorsun dedi cifciyim tarlaya gidiyorum dedim kolay gelsin dedi kemer taktiğin içinde şaşırdı teşekkür etti Dayimda transit pikap var onu durdurunca k belgesi src belgesi herşeyi soruyor.esas onları ticari olarak değerlendiriyorlar Birden fazla kere ona sorup bana sormadılar bir ara sabit çevirme vardı tarla.yolunda herkesi düşürüyorlar durduruyorlardi bize olan bu sekilde Bu arada çok güzel toplanmış resimlerdeki ise eger Bu arada şahsi alın şirkete almayın derim 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Mehmet Göktürk yazdı: 1- Kapalı kasa kamyonet hususi yahut teknokentteki şirketime almam arasında polisin durdurduğundaki davranışı ve kurallar açısından fark var mı? Yani K belgesi hususide gerekmiyoe yahut şirket için olduğunda gerekiyor gibi bir durum var mı? 2- Diyelim kendi mobilyamı yahut iki torba çimentomu bir yere götürüyorum polis durdurdu. Araç hususi yahut firmaya kayıtlı (firmaya kayıtlı hususi kullanım diye bişey olmaz herhalde) olunca bu çimentolar firmanın olmak zorunda mı? Burada kriter nedir? Yahut gerçekten firmaya kayıtlı araç ile takır takır irsaliyeli felan taşıma hakkım (K belgem ile) oluyor mu? Bu da iyi galiba sanki? 3- Araçların sigorta (trafik) durumu kamyonet olunca kötüleşiyor mu? Hususi ticari farkediyor mu? 4- Şu resimdeki aradaki tel çıkarılıp yerine "file" koysam ne kadar suç oluşur? Muayene dışında sorun oluşur mu? 5- Hız limiti hala 80 galiba değil mi? Araba zaten en hızlı 90 gidiyor. 1- Kamyonet şirkete alındığı anda K belgesi ve SRC belgesi gerekiyor. Bu sebeple arada dağlar kadar fark var. K belgesi şirkete, SRC belgesi ise sürücüye alınıyor. 2- Hususi kullanımda kendi malını faturası veya karşıdan aldığın irsaliye ile taşıyabiliyorsun. Taşıdığın malın faturası ya da irsaliyesi yoksa o zaman zorluk çıkarmak isteyen çıkarabiliyor. Ancak hususi kullanımda pek inceleyeceklerini düşünmüyorum. 3- Bunu @Mehmet Ozyurek yanıtlasın. 4- Bir sorun olacağını düşünmüyorum. 5- Bunu maalesef bilmiyorum. Ali Gök yazdı: Beni durdurdu Navara ile arkada gübre vardı 10 çuval artı malzeme vardı ne iş yapiyorsun dedi cifciyim tarlaya gidiyorum dedim kolay gelsin dedi kemer taktiğin içinde şaşırdı teşekkür etti Dayimda transit pikap var onu durdurunca k belgesi src belgesi herşeyi soruyor.esas onları ticari olarak değerlendiriyorlar K ve SRC belgesi sorması için aracın şirkete kayıtlı olması lazım. Sizin araç şahsa, dayınızın aracı şirkete kayıtlı olmalı. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 yanıtlar için teşekkürler bu durumda şahsi olması uygun olacak. Sonuçta ticari birşey taşıma derdi yok. bakalım pazarlık ne sonuç verir. araç işi bilen muhterem bir arkadaşın topladığı araç. güvenilir diye biliniyor bilirim ama yakından görmedim daha. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Hocam kimse bu landı alıp ticari taşımacılık yapmayacağı için bence irsaliuesiz olsa bile 2 3 torba çimento ya da salça, köpek maması vb taşıyor olmanıza kimse bakmaz. Eksik muayene ve sigorta olmadıkça imrenerek incelerler bile. Geçen yıl polis çevirmede durdurdu. Motorlayım dizlikten eldivene hepsi tam. Sabah saati. Hayırlı yolculuk ne tarafa gidiyorsunuz dedi. İşe dedim beklemeyin devam edin dedi direk. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Hocam sorduğunuz sorular hakkında bilgim yok Araç çok güzel görünüyor maşallah ne güzel karavan olur bundan Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 İlkay Başaran yazdı: Hocam kimse bu landı alıp ticari taşımacılık yapmayacağı için bence irsaliuesiz olsa bile 2 3 torba çimento ya da salça, köpek maması vb taşıyor olmanıza kimse bakmaz. Eksik muayene ve sigorta olmadıkça imrenerek incelerler bile. Geçen yıl polis çevirmede durdurdu. Motorlayım dizlikten eldivene hepsi tam. Sabah saati. Hayırlı yolculuk ne tarafa gidiyorsunuz dedi. İşe dedim beklemeyin devam edin dedi direk. üstteki araç dikkat çekici ama Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 bu gelecekse rıfkı gidecek. Ali'ye satacaktım ama almaz herhalde bu ara Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Göktürk hocam; 1- SRC ve Psikoteknik sürücü için, ayrıca K belgesi şirket adına alınacak. Yeni yasal mevzuata göre sadece SRC yetmiyor, Psikoteknik de isteniyor sürücüden. Bu açıdan şirket adına değil şahsınız adına ruhsatlandırılması evrak konusunda sorun çıkmasının önüne geçecektir. 2- Ruhsat şahıs adına olduğunda, taşınan malın fiş/fatura/sevk irsaliyesi gibi bir belgesi varsa zaten sorun yok. Hoş, genel itibarı ile kimsenin kullanım amacı hususi olanlara karıştığı da yok. Ruhsatta araç tipi ticari ancak kullanım amacı hususi yazan bir sürü hafif ticari/kamyonet (ranger vb.) var piyasada. Sorun çıkartmıyor polisler. Zaten çıkartmak istediklerinde muhakkak bir şey buluyorlar. 3- Şirket adına olunca kullanım amacı ticari olacak, sigortası daha çok çıkacaktır diye tahmin ediyorum ama bu tahmin Bizim şirketin hafif ticari kamyonetlerinde durum böyle oluyor. 4- Sert frende arkada taşınan malzemenin yolculara gelmesi riskini oluşturacak malzeme taşımayacaksanız ona kimse bakmıyor. Kapalı kasa doblomuz vardı şirkette, sürücü koltuğu arkasında o telden vardı, koltuğu yatıramadığım için söktürmüştüm kademeye, çok şehirlerarası da gittik o araçla, hiç bir çevirmede bakmadılar. 5- Normal araçlardan 10 km düşük diye biliyorum hocam. Sormadığınız soruyu da cevaplayayım, mevcut mevzuata göre bu araçların kantara girişi gerekmiyor, ancak mesela geçen sene bu zamanlar psikoteknik de istenmiyordu. Mevzuat değişti, artık istiyorlar. Olası bir mevzuat değişiklişğinde şirket adına kayıtlı olması sizi kantarlara mahkum edebilir. Burada ortaya çıkacak sorun kantara girmekten ziyade kantar sırası beklemek kısmı 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: üstteki araç dikkat çekici ama Kimse getirde kuryelik yapayım diye almaz bunu o kilit kısım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 İlkay Başaran yazdı: Kimse getirde kuryelik yapayım diye almaz bunu o kilit kısım. öyle değil. Polis olsam, bu ne, içinde tim mi var diye düşünürüm yani. Bi durdurmak bakmak isterim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: öyle değil. Polis olsam, bu ne, içinde tim mi var diye düşünürüm yani. Bi durdurmak bakmak isterim. Dururum ben şahsen o bakımdan sıkıntı yok. Sohbet vesilesi olacaksa. Ama bi keresinde anadoluda bi yerdeyiz hocayla kongreden dönüyoruz durduk yol sormak için ekip madem durdunuz biz de bi ceza keselim bari demişti. Tansu Kalafatoğlu yazdı: öyle değil. Polis olsam, bu ne, içinde tim mi var diye düşünürüm yani. Bi durdurmak bakmak isterim. 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: öyle değil. Polis olsam, bu ne, içinde tim mi var diye düşünürüm yani. Bi durdurmak bakmak isterim. Hocanın arabada da ak 47 çıkmaz (m16 seviyor) o sebeple sorun olmaz diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Arkayı düz halı kilim yastık köy kahvesi gibi yapmayı düşündüm ben. orta kısmı depo. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bunu öğrendim ben araç hususi ama dışı felanca güneş sistemleri felan diye boyamış güneş paneli takan bir vatandaş. artı römork da panel dolu. Sanki o olayda insiyatif kullanmış ama teoride galiba yazmaması lazım. Uygulamaya göre değerlendirmiş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Sani Gerşon yazdı: 1- Kamyonet şirkete alındığı anda K belgesi ve SRC belgesi gerekiyor. Bu sebeple arada dağlar kadar fark var. K belgesi şirkete, SRC belgesi ise sürücüye alınıyor. 2- Hususi kullanımda kendi malını faturası veya karşıdan aldığın irsaliye ile taşıyabiliyorsun. Taşıdığın malın faturası ya da irsaliyesi yoksa o zaman zorluk çıkarmak isteyen çıkarabiliyor. Ancak hususi kullanımda pek inceleyeceklerini düşünmüyorum. 3- Bunu @Mehmet Ozyurek yanıtlasın. 4- Bir sorun olacağını düşünmüyorum. 5- Bunu maalesef bilmiyorum. K ve SRC belgesi sorması için aracın şirkete kayıtlı olması lazım. Sizin araç şahsa, dayınızın aracı şirkete kayıtlı olmalı. Dayımın aracıda şahıs benimkide Büyük transit vb araclari özellikle sorguluyorlar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Hocam şirket adına hususi kayıtlı olmasıyla, senin adına hususi kayıtlı olmasında k belgesi yönünden bir fark yok. Şirketin adına istesen de ticari kaydettiremezsin zaten, bunun için anasözleşmende nakliye faaliyeti olması gerekir. Bu olmadığı sürece ticari kaydettiremezsin, istesen de k belgesi alamazsın. Hususi kayıtlı aracınla faturası şirketin adına kesilmiş çimentoyu da istediğin yere götürürsün. Hususi demek, ticari bir iş yapmıyorum, kendi işimde kullanıyorum demektir. Sorana bu cümleyle cevap verirsin. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Firmaya kayıtlı hususi olur hocam. Çinento senin yada şirketinse kimse bir şey demez. Zaten iki torba çimentoya da kimse bir şey demez. Ancak bana kalırsa, Kendi adına al. Kdv si olmayacak ki indirim düşebilesin. Ötv si olmayacak gider yazamayacaksın Bedel düşük olacak amortisman düşemeyeceksin. Gideri de az olur zaten senede yakacağın 3-4 depo yakıt. Şirket adına olunca trafik sigortasında da zorlanırız. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2022 Paylaş 3 Eylül 2022 Yukarıda da değindim. Senin ana sözleşmede nakliye faaliyeti olduğunu sanmıyorum. Bu sebeple ticari kaydettiremez. Taşıma irsaliyesi düzenleyemezsin. Taşıma irsaliyesi demek, ben bu yükü para karşılığı taşıyorum demektir. Ancak hususi kayıtlı iken şirketin bir malını bir yere götürüyorsan sevk irsaliyesi düzenleyebilirsin. Her şeye rağmen. Ben uzun zamandır muhasebe işlerinden kopuğum. Güncel değişiklik varsa forumda bildiğim muhasebeci arkadaşlarımız var. Hatam varsa düzelteceklerdir. @Erkut Uysal ve @Kemal Korkmaz bilir @Hasan Karabekirogluda bilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Firmaya kayıtlı hususi olur hocam. Çinento senin yada şirketinse kimse bir şey demez. Zaten iki torba çimentoya da kimse bir şey demez. Ancak bana kalırsa, Kendi adına al. Kdv si olmayacak ki indirim düşebilesin. Ötv si olmayacak gider yazamayacaksın Bedel düşük olacak amortisman düşemeyeceksin. Gideri de az olur zaten senede yakacağın 3-4 depo yakıt. Şirket adına olunca trafik sigortasında da zorlanırız. Tamam zaten hususi ve şahsi kayda karar verdim. Bilgi yararlı oldu. Şimdi bakalım alabilecek miyiz bu hafta bir sondaj yapacağım. Fatih'e yakın benim için pazarlık eder mi Yorum bağlantısı
Recommended Posts