Alptuğ Özcan 1 Eylül 2022 Paylaş 1 Eylül 2022 Herkese merhaba, Makro ile ilgili şöyle bir sorun yaşıyorum. Şimdi ortak ağ üzerinden bulunan bir excell dosyası var. Bu excell'de çalışan bir makro vardı. Aşağıdaki görselde görünen "Veri Al Güncelle" butonuna basınca Logo Connect'e gelen giden e-faturaları tabloya çekiyor(du). Bu sabah aynı işlemi yaptığım zaman aşağıdaki uyarıyı verdi. Excell Güvenlik merkezinde makrolar etkin görünüyor. İşin garibi şu ki ben bu dosyayı kapatıp başka bilgisayardan açtığım zaman bu excell'deki makrolar çalışıyor. Nasıl düzelir bu merek bilen var mı? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 1 Eylül 2022 Paylaş 1 Eylül 2022 Excel seçeneklerden, çalışan bilgisayar ile çalışmayan bilgisayar ayarlara bakıp düzeltilebilir. Belge yanlışlıkla güvensiz belge olarak işaretlenmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 1 Eylül 2022 Paylaş 1 Eylül 2022 Makro güvenlik ayarlarından dosyayı güvenli olarak kaydedin. Yorum bağlantısı
Olcay Diker 1 Eylül 2022 Paylaş 1 Eylül 2022 aynısı dün maaş ödemeleri yapacakken başıma geldi, güvenlik ayarlarında da olmadı, sonuç olarak; exele sağ tıklayıp özellikler diyoruz aşağıda engelleme uyarısı çıkıyor engellemeyi kaldırı tikleyip kaydet diyoruz , işlem tamam 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2022 Paylaş 2 Eylül 2022 Sanırım ki bu bi güncelleme ile ortaya çıktı. Bi kaç müşterimizde daha karşılaştık. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 Eylül 2022 Yazar Paylaş 2 Eylül 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Excel seçeneklerden, çalışan bilgisayar ile çalışmayan bilgisayar ayarlara bakıp düzeltilebilir. Belge yanlışlıkla güvensiz belge olarak işaretlenmiş olabilir. Belge güvensiz belge olarak görünmüyor Cihat Küçükay yazdı: Makro güvenlik ayarlarından dosyayı güvenli olarak kaydedin. Güvenli Olcay Diker yazdı: aynısı dün maaş ödemeleri yapacakken başıma geldi, güvenlik ayarlarında da olmadı, sonuç olarak; exele sağ tıklayıp özellikler diyoruz aşağıda engelleme uyarısı çıkıyor engellemeyi kaldırı tikleyip kaydet diyoruz , işlem tamam Sağ tıklayıp özellikler deyince engelleme uyarısı çıkmıyor. Sani Gerşon yazdı: Sanırım ki bu bi güncelleme ile ortaya çıktı. Bi kaç müşterimizde daha karşılaştık. Çözemedim hala. Excel başka bir bilgisayardan denediğim zaman makroları çalıştırıyor. Benim bilgisayarda çalışmıyor Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 2 Eylül 2022 Paylaş 2 Eylül 2022 Excel versiyonları aynı mı ? Çalışanla çalışmayan makinelerde ? Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Excel versiyonları aynı mı ? Çalışanla çalışmayan makinelerde ? Pazartesi günü bakayim Cumadan pazartesiye bozuldu makrolar anlamadım. Güncelleme de yapmadım ama. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Pazartesi günü bakayim Cumadan pazartesiye bozuldu makrolar anlamadım. Güncelleme de yapmadım ama. Kendi almıştır. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 9 Eylül 2022 Yazar Paylaş 9 Eylül 2022 2010 Excel'de çalışıyor 2019 Excel'de çalışmıyor makrolar. Hala çözemedim sorunu Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Eylül 2022 Paylaş 9 Eylül 2022 Alptuğ Özcan yazdı: 2010 Excel'de çalışıyor 2019 Excel'de çalışmıyor makrolar. Hala çözemedim sorunu Dosyayı bana mail atarsan inceleyim. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 9 Eylül 2022 Yazar Paylaş 9 Eylül 2022 Hiç aklıma gelmeyecek bir yerden çözdüm sorunu. Aşama aşama görsellerle anlatayım Denetim Masası > İnternet Seçenekleri > Güvenlik > Güvenilen Siteler > Siteler'e girdikten sonra açılan küçük pencereye Excell'in bulunduğu ortak klasörün konum url'sini aşağıdaki gibi yazıp kaydettikten sonra makrolar çalışmaya başladı dosya:KullanıcıYedekleri/.//192.168.x.xx *Kırmızı renkte yazılı olan sizdeki dosya konumuna göre değişiklik gösterir. 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts