İçeriğe Yönlendir

Teknolojik Ürün İade ve İade Kargo Masrafı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Artık internetten satın alınan ve tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar kutusu jelatini açılmamış olsa bile 14 gün cayma hakkı çerçevesinde iade edilemeyecek. Yani kısaca iadesi mümkün değil. Sadece kırık, ayıplı mal çerçevesinde iade edilebilecek. 

Ayrıca diğer internet alışverişlerindede iade ettiğiniz ürünün geri gönderim kargo ücretini alıcı karşılayacak

yürürlüğe giriş tarihi 1 ekim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yani satıcı bana sahte ürün gönderecek. 
Bunu iade edeceğim ve kargo parası mı ödeyeceğim. 

İnternet alışverişinin güvencesi buydu. 
Zaten ucuz değil artık.  
O zaman neden internetten alayım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yani satıcı bana sahte ürün gönderecek. 
Bunu iade edeceğim ve kargo parası mı ödeyeceğim. 

İnternet alışverişinin güvencesi buydu. 
Zaten ucuz değil artık.  
O zaman neden internetten alayım. 

ayıplı mal durumunda iade kargo satıcıya ait

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İnternet fiyatları genele bakarsak hala ucuz bence. Ayrıca siteler de kampanya yapıyor. Mesela ben dün sonax deri temizleme kremi aldım. Sonax’ın yıkama yerinde 200 lira fiyat dedi. İnternette 155 lira. Sonaxshop satıyor. Hb kampanya yaptı gece, 135’e geldi. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Malın ayıplı olduğu kararını kim verecek. 

internet sitesi. Siteye foto atınca hemen karar veriyorlar zaten. 

Birkaç site haricinde yapılan alışverişler problem olabilir tabi

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Çakma youtuber’lar ürünleri alıp video çekip sonra iade ede ede artık satıcıların canına tak etmişti. E-ticaret yapanları ciddi zor durumda bırakıyordu. 
Ama tüketici için berbat bir durum oldu bu. Başka bir çözüm bulunabilir miydi bilmiyorum. İnternet alışverişinin en güzel tarafı buydu zaten. 
Ama şöyle bir durum var. E-ticaret platformaları kendi bünyelerinde yaptıkları satışlar için müşteri çekmek adına iade işlemlerini devam ettirebilir. Örneğin Amazon’da zaten iade süresi yasal süreçten daha uzundu. Hiç bir sorunda çıkarmıyorlar iadede. Amazon bunu devam ettirirse ciddi müşteri çeker bence. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Arıkan yazdı:

Amazon bunu devam ettirirse ciddi müşteri çeker bence. 

Amazondan, yurt dışından bir ürün aldım. Ürün çalışmadı. 

Başta satıcı iadeyi kabul etti ancak ücretli bir iade yolu gösterdi. 

Bunu amazona ilettiğimde, tavrı net ve samimi olarak aynen şuydu : siparişiniz bizim güvencemizde, biz müdahale edeceğiz, haber bekleyin. Sakın o şekilde iade yapmayın. 

Sonuçta satıcı ürün iadesi istemekten vaz geçti ve para iadesi yapıldı. 

Başka bir satıcıdan yine yurt dışından benzer ürün aldım. ürün çok kaliteli geldi. 

Daha sonra whatsaptan satıcı ulaştı bana ve üründen memnun olup olmadığımı, sorun yaşayıp yaşamadığı sordu. 

Tabi memnun olmam durumumda yorum yapmamı da istedi ama olsun. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Şimdilik internet karlı her şekilde. Vatan bilgisayardan telefon baktık eskisini eskisini edecez, değişim indirimi vs derken hepsiburada.com dan aldık eski telefon elimizde kaldı ve daha uyguna geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Amazondan, yurt dışından bir ürün aldım. Ürün çalışmadı. 

Başta satıcı iadeyi kabul etti ancak ücretli bir iade yolu gösterdi. 

Bunu amazona ilettiğimde, tavrı net ve samimi olarak aynen şuydu : siparişiniz bizim güvencemizde, biz müdahale edeceğiz, haber bekleyin. Sakın o şekilde iade yapmayın. 

Sonuçta satıcı ürün iadesi istemekten vaz geçti ve para iadesi yapıldı. 

Başka bir satıcıdan yine yurt dışından benzer ürün aldım. ürün çok kaliteli geldi. 

Daha sonra whatsaptan satıcı ulaştı bana ve üründen memnun olup olmadığımı, sorun yaşayıp yaşamadığı sordu. 

Tabi memnun olmam durumumda yorum yapmamı da istedi ama olsun. 

Amazon TR’de de tutum aynı.

Bir ürün aldım. Ben aldıktan kısa bir süre sonra 50TL indirim yapıldı ürüne. Sonrasında benim aldığım fiyatın bile üzerine çıktı. Her neyse bir mail geldi, filan siparişinizde siz aldıktan sonra indirim oldu ve siz faydalanamadınız özür dileriz, size 100TL hediye ediyoruz diye. Dedim süresi kısadır hemen kullanayım diye girdim baktım ki 10 yıl süresi varmış. :) 

Sonuç olarak Amazon ülkemiz şartları için fazlasıyla tüketici odaklı. 3-5 fazla verip Amazondan almayı tercih ediyorum.

Amazon’un şartlarından ötürü zaten herkes oradan satış yapamıyor. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

İade ürün kargo ücreti iyi oldu. Adını soyadını yazmayı beceremeyenler daha dikkatli olur artık ürün alırken.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Çok isabetli bir karar. Canı sıkılan ürünü iade ediyordu. Düşünüp karar verip sipariş versinler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

eski güzel zengin günler hey gidi ne zamanlardı, 7-9 ay falan önce

Daha dün gibi hatırlıyorum. Dur yahu ben dün zengindim 😅

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Malın ayıplı olduğu kararını kim verecek. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

internet sitesi. Siteye foto atınca hemen karar veriyorlar zaten. 

Bir malın ayıplı olduğunu sadece yetkili servisleri söyleyebilir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Bir malın ayıplı olduğunu sadece yetkili servisleri söyleyebilir.

Ayıplı geniş kapsamlı. Paket yırtık olunca da ayıplı dersek hb, trendyol gibi siteler tüketiciyi mağdur etmiyor

benim silecek konusunu hatırlarsınız. Suyu silecek koluna sıkıyor. Servis bunu görüp normal diyor. O zaman corolla ayıplı olmuyor. Servise nasıl güveneceğiz?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Paket yırtık olunca da ayıplı dersek

Diyemiyorsunuz, o zaman tutanak tutulmalı kargo firması tarafından.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Servise nasıl güveneceğiz?

Güvenemiyorsunuz maalesef, zira kolluk onlarda kıllık onlarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Diyemiyorsunuz, o zaman tutanak tutulmalı kargo firması tarafından.

Güvenemiyorsunuz maalesef, zira kolluk onlarda kıllık onlarda.

gelen ürün anlatıldığı gibi değilse? Bu durumda ne servis ne kargo firması. Tamamen siteye kalır işiniz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

gelen ürün anlatıldığı gibi değilse? Bu durumda ne servis ne kargo firması. Tamamen siteye kalır işiniz :) 

İşte burası hala net değil. Site derse ki, satıcı ile hallet, ayvayı yedik.

Amazon bayağı öne çıkacak gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Keyfi iadelerde evet mantıklı, hatta hem kargo yükünü azaltmak hem de gereksiz ambalajlama vs yükünden kurtulma açısından güzel bir uygulama. Aynı zamanda a kişisinin alıp iade ettiği ürünü b kişisi almış olmayacak. Zira iade olan ürünlerde ne yazıkki problem çıkabiliyor. 

Muhattap olunan yer, alınan yerdir. Yani siparişi nereye ilettiysek bir sorun olduğunda da oraya iletmemiz lazım. Aksi durumda kayıtsız şartsız hep satıştan komisyon alma olur fonksiyonu

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Telefonu alıp 10 gün kullanıp, inceleme videosu çekip iade edenler, kıyafet alacağı zaman iki farklı bedeni alıp deneyip olmayanı iade edenler yüzünden başımıza geldi bu durum. Kurunun içinde yaş da yandı maalesef.

Bu durum bence en çok sitelerin işine yarayacak çünkü kurumsal çalışan, iade durumlarında sorun çıkarmayan firmalar öne çıkacak. İnternet alış verişlerimde satıcı ile değil de site ile muhatap oluyordum, hiç sorun yaşamamıştım. Burada farkını koyan daha çok kazanacak. Çakallar ise kaybedecek. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Amazon bayağı öne çıkacak gibi.

amazon bizdeki bu yeni kuralı kabul etmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

amazon bizdeki bu yeni kuralı kabul etmiyor mu?

Bu kural son kullanıcıya dayatılan bi kural. Amazon kendi kurallarını işletmekte özgür. Kanun "son kullanıcı iade edemez" diyor sonuçta. "Satıcı iade alamaz" değil ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...