Köksal Yılmaz 25 Ağustos 2022 Paylaş 25 Ağustos 2022 Direksiyon yağı ve fren hidroliğini ilk müsait anda değiştirirdim. Yapılanlarla daha da iyi olmuştur. Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Ağustos 2022 Paylaş 26 Ağustos 2022 Böyle yapılan bakımları okumak terapi gibi geliyor bana. Güle güle kullan. Bi 0-220 videosu alırız gali 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 26 Ağustos 2022 Paylaş 26 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Bu arada polen filtresini unuttuğumuzu farkettim. Neredeydi ki? Daha doğrusu var mı? Torpidonun arkasında kalıyor. Dışarıdan, sağ sileceğin altındaki plastik alın, polen filtresi orada. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2022 Paylaş 26 Ağustos 2022 İlkay Başaran yazdı: Bi 0-220 videosu alırız gali frene mi bassın 220 de kalsın diye? 5 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2022 İlkay Başaran yazdı: Böyle yapılan bakımları okumak terapi gibi geliyor bana. Güle güle kullan. Bi 0-220 videosu alırız gali Niye benim arabam 4 vites mi ki? Niye 220 olsun? Mahmut Yıldız yazdı: Torpidonun arkasında kalıyor. Dışarıdan, sağ sileceğin altındaki plastik alın, polen filtresi orada. Teşekkürler. Değiştirdim az önce Video iyiymiş, baya işime yaradı. Çağlar Bayur yazdı: frene mi bassın 220 de kalsın diye? Abi herkesi 1.6 rönoya biniyo zannediyorlar 1 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2022 Köksal Yılmaz yazdı: Direksiyon yağı ve fren hidroliğini ilk müsait anda değiştirirdim. Yapılanlarla daha da iyi olmuştur. Güle güle kullan. Yaptıracağım, teşekkürler. Çok kararsızdım, arkadaş baskısı ile aldım, yapılanlardan sonra mutlu oldum aldığım için. Çağlar abiden ödünç aldığım vesile ile, gugıl içinde referans olsun, parçasını bulmak biraz meşakkatli ancak çok ihtiyaç duyulan parçaları pahalı gelmedi bana. Yakıt olarak bol gazlamalı karışıkta yol bilgisayarı 10,4 lt diyor 100 km'de. 12 litre lpg hesap ediyorum pompada. 12 litre çok diyecekler için, 1.6 gri kapak ekotek astra g 10 litre yakıyordu aynı kullanımla. Hatta geçtiği oluyordu. 1.3 mtj linea 6 litre-6,5 litre arası yakıyordu. Daha araca alışamadım, yakıtta bunun da etkisi var. Bir tık daha düşer. Buda kabul edilebilir bir rakam. Ortalamayı 11 litre altına indirebilirsem tadından yenmez. @Çağlar Bayur abi, göğüsün en uçtaki üst parçası varya, oradan hafif bir zırıltı geliyor bozuk satıhta. https://www.hepsiburada.com/meyzone-arac-torpido-gogus-konsol-on-cam-arasi-fitil-ses-yalitim-trim-fitili-p-HBCV00000AFDCX?magaza=MeyZone bu ürün o işi halleder mi sence? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Ağustos 2022 Paylaş 26 Ağustos 2022 Bu fitilden focusta kullandım güneşi yiyince yumuşatıp gevşek hale gelerek sürekli içeri doğru kaçıyordu sert oturacağı boşluk varsa ufak tefek çıtırtı tarzı sesleri kesiyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2022 Paylaş 26 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: göğüsün en uçtaki üst parçası varya, oradan hafif bir zırıltı geliyor bozuk satıhta. parmak basınca kesiliyor mu Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: parmak basınca kesiliyor mu Evet abi kesiliyor. @Ali Darbaz benim motorun en verimli devir aralığı nedir? 80 e 90 a ve 100e CC açtım aynı güzergahta, computer aynı gösteriyor yakıtı. Ben anlamadım bu işi. 120 sonrasında biraz artıyor tabi tüketim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Evet abi kesiliyor. @Ali Darbaz benim motorun en verimli devir aralığı nedir? 80 e 90 a ve 100e CC açtım aynı güzergahta, computer aynı gösteriyor yakıtı. Ben anlamadım bu işi. 120 sonrasında biraz artıyor tabi tüketim. senin motorun bsfc yok internette. Olsa paylaşırım. Araştırmak lazım. Zamana ihtyaç var. Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 99 mondeo da aynı yere aynı fitilden çektim, işe yarıyor. artı olarak silikon spreyi de araçlarımdan eksik etmem. her türlü trim sesini kesiyor. 4 5 ayda bir tüm trim birleşim noktalarına sıkıyorum. 4 kere yanan airbag ikazı için de koltuk altındaki soketleri çıkarıp wd40 sıkın, sonrasında soketleri yerine iyice oturtun 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 El freni ayarı nasıl yapıldı. Kapı lamba müşürünü bul. Wd40 sık içine 2 gün içinde çalışmaya başlayacaktır. Airbag ışığı dört defa yanması soket arızasıdır. Koltuk altındaki soketlere de wd40 sık. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: El freni ayarı nasıl yapıldı. Abi ne kadar çekersem çekeyim hiç tutmuyordu. Önce arka balatalar ayarlandı, sonra el fren telinin boşluğu alındı. Şu an güzel tutuyor. Mehmet Ozyurek yazdı: Kapı lamba müşürünü bul. Wd40 sık içine 2 gün içinde çalışmaya başlayacaktır. Kapı lamba müşürü nasıl bir şey ki? Kapı kilit karşılığında switchlerden tamamlamıyor mu devreyi? Birde lamba anahtarını başka konumlara çevirdiğimde de yanmıyor. Müşür nerdedir bilemedim şimdi. Mehmet Ozyurek yazdı: Airbag ışığı dört defa yanması soket arızasıdır. Koltuk altındaki soketlere de wd40 sık. Aynen 4 defa yanıp sönüyor abi, tesisattan, %95 koltuğun altından yapıyor dediler. Söküp temizleyip wd40 sıkayım dediğin gibi, peki bunu yaparken akü kutu başını sökmeye gerek var mı? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: ... Kapı lamba müşürü nasıl bir şey ki? Kapı kilit karşılığında switchlerden tamamlamıyor mu devreyi? Birde lamba anahtarını başka konumlara çevirdiğimde de yanmıyor. Müşür nerdedir bilemedim şimdi. ... Ampül sağlam mı baktın mı? Düğmesinden de çalışmıyorsa; a- ampül patlak b- sigorta atık c- lambaya gelen kablo- tesisat d- lambada fiziksel arıza (pas, kırılma vs) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Evet abi kesiliyor. @Ali Darbaz benim motorun en verimli devir aralığı nedir? 80 e 90 a ve 100e CC açtım aynı güzergahta, computer aynı gösteriyor yakıtı. Ben anlamadım bu işi. 120 sonrasında biraz artıyor tabi tüketim. 105 Mehmet Ozyurek yazdı: Kapı lamba müşürünü bul. kilidin içnde olmalı bunlarda Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Aynen 4 defa yanıp sönüyor abi, tesisattan, %95 koltuğun altından yapıyor dediler. Söküp temizleyip wd40 sıkayım dediğin gibi, peki bunu yaparken akü kutu başını sökmeye gerek var mı? Gerek yok. Murat Sahın yazdı: Abi ne kadar çekersem çekeyim hiç tutmuyordu. Önce arka balatalar ayarlandı, sonra el fren telinin boşluğu alındı. Şu an güzel tutuyor. El freni kolu orijinal mi. Boşluğunu otomatik ayarlar bunlar. Kol sağlamsa ve şu an sağlam tutuyorsa bir daha bozulmaz. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Gerek yok. El freni kolu orijinal mi. Boşluğunu otomatik ayarlar bunlar. Kol sağlamsa ve şu an sağlam tutuyorsa bir daha bozulmaz. Abi kolu yerinde tutan cıvatalar bile ağırlığı ile yerinde duruyormuş öyle düşün 🙂 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Abi kolu yerinde tutan cıvatalar bile ağırlığı ile yerinde duruyormuş öyle düşün 🙂 mk3 elfren kolubiraz çalışma ile uyuyor aklında bulunsun Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: mk3 elfren kolubiraz çalışma ile uyuyor aklında bulunsun Ne çalışmamız lazım peki? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 İlkay Başaran yazdı: Ne çalışmamız lazım peki? 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: mk3 elfren kolubiraz çalışma ile uyuyor aklında bulunsun Abi şimdilik el freni ile ilgili yegane sıkıntım el freni körüğünün olmayışı. Döşemeciye gidip şuna körük yapsana dedim, derinin tabanına yapışacak çerçeve yok, o olmadan olmaz dedi. En son orta konsolu değiştireceğim bu yüzden Buna da bir çözümün vardır umarım abi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2022 Markete gidip aracı stop ettim. Klimalı araçta cam açmak adetim yoktur pek, klima hep çalışır. Hele bunda dijitalimsi klima olduğu için ayarladım 22 dereceye, otomatik modda sürekli faal. Neyse stop ettim, işimi hallettim. Gelip bindim, tavan lambamın otomatiği yanmadığı için bir türlü anahtarı takamadım. Bende manuel olarak lambanın yanındaki nazaran küçük lambayı açtım, çıt etti, söndü. Çalıştırdım arabayı, klima motoru harıl harıl dönüyor, önde fan çalışıyor, kompresör devre dışı, motorun sıcağını üflüyor ve kapanmıyor. Ekranda yazı yok ama ışığı açık. O şekilde elektrikçiye gittim, baktı inceledi, bunun sigorta tablası gitmiş, muhtemelen klima panelinde gitmiş, arabayı bırak, bulur değiştiririm dedi. Yahu kısa devre yaptığında anahtarı takamamıştım, her şey kapalı, sigorta atmıştır kısa devre vardır sigortalara rölelere falan bir bak dedim, çok biliyosan kendin yapsaydın dedi. Sigortaları kontrol et, yanık varsa değiştir yeter dedim. Yanık bir sigorta çıktı, değiştirince tavan lambası yandı. Dedim tamam çekil. Geçtim aracın başına, sigortaları sök tak, röleleri sök tak, çalıştı normal şekilde. Tamirci bozuldu bu duruma. Tabi o esnada bir şey fark ettim, 40 amperlik sigortadan (üst sırada soldan üçüncü) bir kablo çekilmiş, o kablo çıkınca klima tamamen devre dışı kalıyor. Bunun mantığını anlamadım, anlayabilen varsa yorum rica ediyorum. Neden böyle bir kablo çekilmiş olabilir ve orjinal haline getirmek için ne yapılabilir? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: şekilde elektrikçiye gittim, baktı inceledi, bunun sigorta tablası gitmiş, muhtemelen klima panelinde gitmiş, arabayı bırak, bulur değiştiririm dedi. Yahu kısa devre yaptığında anahtarı takamamıştım, her şey kapalı, sigorta atmıştır kısa devre vardır sigortalara rölelere falan bir bak dedim, çok biliyosan kendin yapsaydın dedi. Sigortaları kontrol et, yanık varsa değiştir yeter dedim. Yanık bir sigorta çıktı, değiştirince tavan lambası yandı. Dedim tamam çekil. Geçtim aracın başına, sigortaları sök tak, röleleri sök tak, çalıştı normal şekilde. Tamirci bozuldu bu duruma. bozulacak birşey yok, resmen dolandırıcılığa teşebbüs nesine bzuluyor, bunu bir şekilde şikayet etmeli etmedikçe böyle oldular Murat Sahın yazdı: Tabi o esnada bir şey fark ettim, 40 amperlik sigortadan (üst sırada soldan üçüncü) bir kablo çekilmiş, o kablo çıkınca klima tamamen devre dışı kalıyor. Bunun mantığını anlamadım, anlayabilen varsa yorum rica ediyorum. Neden böyle bir kablo çekilmiş olabilir ve orjinal haline getirmek için ne yapılabilir? o bölümde o sigortaya bir şekilde tesisattan akım gelmedği tespit edilip bypass yapılmış demek, başka yerden akım alınıp oraya verilmiş Murat Sahın yazdı: Abi şimdilik el freni ile ilgili yegane sıkıntım el freni körüğünün olmayışı. Döşemeciye gidip şuna körük yapsana dedim, derinin tabanına yapışacak çerçeve yok, o olmadan olmaz dedi. En son orta konsolu değiştireceğim bu yüzden Buna da bir çözümün vardır umarım abi ya sabır ya sabır, bir körük yahu çerçeve istiyorsa canı kesiin düz metalden bir çerçeve, bassın bally i altı üstü bir körük yahu , sonra edd nasıl da restore ediyor diye seyrederiz buradan nat geo ları uzaylı gibi. sanayiyi komple kaldırıp limon haline çevirmeli 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 benzer körüklere bakılabilir, tofaş felan ucuza onadan aınıp uydurlaiblir 50-100 tl birşey 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Ağustos 2022 Paylaş 27 Ağustos 2022 (düzenlendi) Klimanın sigorta tablasında veya tesisatında arıza vardır çözemeyince buradan direk hat çekmişlerdir diye tahmin ediyorum. 27 Ağustos 2022 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts