Çağlar Bayur 23 Eylül 2022 Paylaş 23 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: Benim düzgün takabildigim farı firmanın montaj çalışanı takamamış... standarttır o sanayide Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 @Çağlar Bayur @Coşku Mert Şimdi üstatlar bobin geçen hafta gelmişti ve buji kablolarını bugün teslim aldım. Geriye bunların değişimi kaldı. Kendim değiştirmek istiyorum çünkü kabloların rastgele değil olması gerektiği gibi düzenli yerleşmesini istiyorum. Gugıla sordum ama referans bir bilgi bulamadım. Aklıma gelen yöntem şu şekilde; Araçta takılı olan bobin buji kablolarının takıldığı soketler yukarı bakacak şekilde konumlu zaten. Burada hangi soketin hangi bujiye gitmesi gerektiğini bilmediğim için, yeni bobini eskisiyle aynı şekilde koyup eski buji kablolarını ve bağlı oldukları bujileri referans alıp ona göre buji kablolarını bobine bağladıktan sonra eski kabloları teker teker bujilerden söküp yenisini takmak, son olarak eski bobini çıkartıp yenisini takıp soketi bağlamak niyetindeyim. Bir kez sağlıklı şekilde çalıştığını gördükten sonra kabloları teker teker olması gerektiği şekli ile yerleştiririm. Olması gereken bu mu sizce? Yoksa farklı bir yöntemi mi var? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 budur zaten buj, kablo boyları yetişecek kadar dır, bobin de 1-3 2-4 birlikte çalışır en en hatalı bağlantıda motor tekler, 2 kablo yeri değişitrilir düzeltilir basitçe , çok nadir ama her bobin de silinidr yeri aynı olmayabilir terslik durumunda şaşırma 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 Coşku Mert yazdı: sıralama bu şekilde @Murat Sahın Kaputu açıp motora baktığımızda en soldaki bujiden sağa doğru 1-2-3-4 oluyordu değil mi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 aynen öyle, zaten istesen de yanlış takamazsın her kablonun boyu farklı 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: Kaputu açıp motora baktığımızda en soldaki bujiden sağa doğru 1-2-3-4 oluyordu değil mi şimdi o kaputu usulca kapa ve uzaklaş en rahat hata yapılacak bağlantıdır en çok çok araba çalışmaz Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdi o kaputu usulca kapa ve uzaklaş en rahat hata yapılacak bağlantıdır en çok çok araba çalışmaz Valla abi deneyecem. sonuç olarak eski bobinin üzerinden buji kablolarını sökmeyeceğim için en fazla çalışmaz, bende eskisini geri takarım Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: Valla abi deneyecem. sonuç olarak eski bobinin üzerinden buji kablolarını sökmeyeceğim için en fazla çalışmaz, bende eskisini geri takarım Gel takıverem 2 dk 😃 Sütlü kahve de yaparım. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: Valla abi deneyecem. sonuç olarak eski bobinin üzerinden buji kablolarını sökmeyeceğim için en fazla çalışmaz, bende eskisini geri takarım önce yeni gelen 1 adet buji kablosunu ve eski 3 buji kablosunu eski bobine tak sonra yeni bobine tümünü sonra eski bobini geri tak 2. bujji kbalosu ve sonra yeni bbobini sonra yine geri sök ve 3. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Eylül 2022 Yazar Paylaş 26 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: önce yeni gelen 1 adet buji kablosunu ve eski 3 buji kablosunu eski bobine tak sonra yeni bobine tümünü sonra eski bobini geri tak 2. bujji kbalosu ve sonra yeni bbobini sonra yine geri sök ve 3. Tamam, bütün bunlardan sonra emmiden telefon numaranı alıp seni görüntülü de arıyım mı Oğuzkan Erışık yazdı: Gel takıverem 2 dk 😃 Sütlü kahve de yaparım. Geç oldu, hem yorgunum hem hastayım Bir halt ettim zaten işlen ilgili, ortalık karıştı, onu toparlayacam diye 2 gündür gece gündüz çalışıyorum. Garip garip şeyler. Harbiden niye görüşemiyoz ki biz senle? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2022 Paylaş 26 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: görüntülü de arıyım mı toplum henüz hazır diil 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: Tamam, bütün bunlardan sonra emmiden telefon numaranı alıp seni görüntülü de arıyım mı Geç oldu, hem yorgunum hem hastayım Bir halt ettim zaten işlen ilgili, ortalık karıştı, onu toparlayacam diye 2 gündür gece gündüz çalışıyorum. Garip garip şeyler. Harbiden niye görüşemiyoz ki biz senle? 40 kere çağırdım 41de sen kendin ayarla artık abi 😃 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Eylül 2022 Yazar Paylaş 27 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: toplum henüz hazır diil Coşku Mert yazdı: aynen öyle, zaten istesen de yanlış takamazsın her kablonun boyu farklı Bu gün taktım, çalıştı. Üzerinden çıkan kablolar motocraft ancak bobinde bir kağıda yazılıydı marka, sticker şeklinde. Sökmüşken hepsini değiştirdim. Değişiklik gözlemlemedim. Haliyle çıkan parçaları yedek olarak kaldırdım. Sadece seri şekilde ivmelenirken 3500 d/d dolaylarında ve sonrasında kesme yapabiliyordu anlık olarak, o geçti. Sonuç olarak halen devir saatim oynamadan motor sanayi jargonuyla alver yapıyor. Bununla ilgili olarak okuduğum, motor çalışırken emme manifoldu dolaylarına geriden balata spreyi sıkmak ve motorun çalışmasında anormallik oluşuyor mu diye bakmak. Eğer anormalleşirse almaması gereken bir yerlerden hava aldığı anlamına geliyormuş, öyle demişler. Bu anormallik devirde yükselme, patırdatma vb. imiş. Onu deneyeceğim. Kırmızı ile işaretlediğim yerde hortumu tutan bir kelepçe yok. kontrol ettiğimde hava almaya da müsait şekilde duruyordu, yani hortum bol, geçtiği yer nazaran daha dar, haliyle arada bir boşluk kalıyor. Bunun böyle olması normal mi acaba? NOT: Fotoğraf alıntı Oğuzkan Erışık yazdı: 40 kere çağırdım 41de sen kendin ayarla artık abi 😃 Denk gelemedik ki birader, şimdi de çocuklar hasta, oğlanın ateşi 37,5 dolaylarında. Gece 4 e kadar başında bekledim, 4'de nöbeti hanıma devrettim. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 cırt kelepie candır, kablolar yumuşak mı Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Eylül 2022 Yazar Paylaş 27 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: cırt kelepie candır, kablolar yumuşak mı Evet abi yumuşak. Kutusunun kapağında karekodlar vardı yanma testi ıvır zıvır için, onları çekeyim yarın paylaşayım 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Eylül 2022 Paylaş 27 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: çocuklar hasta Mevsim geçişi çok sıkıntılı abi Allah şifa versin çok geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Coşku Mert 28 Eylül 2022 Paylaş 28 Eylül 2022 motorun al-ver olayı için emme manifolduna bağlı her hortum ve karter havalandırma sistemini kontrol etmelisin @Murat Sahın 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 29 Eylül 2022 Yazar Paylaş 29 Eylül 2022 Tavsiye üzerine aracı tekrar resetledim. İlk resetlediğimde talimatlara hakim olmadığım için reset işleminin düzgün olmadığını öğrendim. Akünün kutup başı sökülüp beklendikten sonra kutup başı takıldığında kapılar kapalı olmalıymış ve ilk marş kapılar açılmadan yapılmalıymış (mantığını kavrayamadım ama öyle diyorlar) ama ilk seferinde ben kapıyı açmıştım. Bu sefer açık bıraktığım ön camdan içeri sarkarak marş bastım. 100 km benzinle kullandım ve gaza geçtim. Şimdilik sıkıntılarım yüksek oranda çözüldü gibi görünüyor. Alt takım, arka tampon değişimi, arka çamurluk ağızları, sürücü koltuğunun yükseklik ayar dişlisi, döşemelerde 2 ufak tadilat, direksiyon kaplamasının değişimi ve halen el atamadığım el freni körüğü kaldı yapılacaklar listesinde. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 29 Eylül 2022 Paylaş 29 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: halen el atamadığım el freni körüğü kaldı yapılacaklar listesinde. Bu nasıl bişi ya. ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Eylül 2022 Paylaş 29 Eylül 2022 Murat Sahın yazdı: . Akünün kutup başı sökülüp beklendikten sonra kutup başı takıldığında kapılar kapalı olmalıymış ve ilk marş kapılar açılmadan yapılmalıymış yahu tabiki yok öyle bir şey, teknisyen gözü ile bakalım? napacak camdan mı girip çıkacak arabaya 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Eylül 2022 Paylaş 29 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: yahu tabiki yok öyle bir şey, teknisyen gözü ile bakalım? napacak camdan mı girip çıkacak arabaya İki kişi çalışacaklar 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 29 Eylül 2022 Yazar Paylaş 29 Eylül 2022 Ümit Türk yazdı: Bu nasıl bişi ya. ? El freninin körüğü yok, yenisi yok, gidip yaptırmam gerek ama fırsatım olmadı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Eylül 2022 Paylaş 29 Eylül 2022 Mahmut Yıldız yazdı: İki kişi çalışacaklar aküyü söken şaka olsun diye yemeğe gider bizim servislerde Yorum bağlantısı
Recommended Posts