İçeriğe Yönlendir

HULK

Murat Sahın

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Yan sanayi ise ne edecez abi? İyileştirme imkanı yok mu :unsure2:

sıfır yan sanayi iç aynsaı bile aydınlatmazdı

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

Umarım orjinaldir. Yoksa orjinal bulmak zor ve pahalı :) 

Bakalım, bir çözüm bulunacak bir şekilde. 

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Şaşmazda stop2002 var. Far, stop ve tampon tamiratları yapıyorlar.

2009da bir yıl kadar kullandığım clionun far camlarını ve içini komple temizleyip sıfır kondisyonuna yakın hâle getirmişlerdi. Uzak demezsen uğra. İşçilikleri kalitelidir.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Barış Özbek yazdı:

Şaşmazda stop2002 var. Far, stop ve tampon tamiratları yapıyorlar.

2009da bir yıl kadar kullandığım clionun far camlarını ve içini komple temizleyip sıfır kondisyonuna yakın hâle getirmişlerdi. Uzak demezsen uğra. İşçilikleri kalitelidir.

Abi stopta çatlak var, gittim, stopu hallederiz ama sabah gel demişti. İşçiliğinden emin olamamıştım. İşçilik iyidir diyorsan giderim, zaten her sanayi işi için ya ivedik ya şaşmaza gidiyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Murat Sahın yazdı:

Abi stopta çatlak var, gittim, stopu hallederiz ama sabah gel demişti. İşçiliğinden emin olamamıştım. İşçilik iyidir diyorsan giderim, zaten her sanayi işi için ya ivedik ya şaşmaza gidiyorum :) 

İşçiliğide iyidir, esnaflığı da iyidir.

Karşısında da Çakır Ford vardı. Zamanda oradan da çok alışveriş yapmıştım. Orası da düzgündür.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Stop2002de babamda iş yaptırmıştı. Memnun kalmıştık. 

El freni körüğünü naptın abi? 

Farlar yan sanayi ise mercek takalım. Bi led öfff 😃

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Oğuzkan Erışık yazdı:

Denemeye değer o zaman. Evren abi de tavsiye ediyor.

Oğuzkan Erışık yazdı:

Fırsat bulup tekrar gidemedim ama çerçeveyi hallettim. Gidip körüğü yaptırmak kaldı.

Oğuzkan Erışık yazdı:

Bakayımda, çözemezsem iş oraya gidecek zaten.  :) 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Abi inceledim, marka belirten yazı göremedim. İki farın da panjura yakın kısımlarında rakamlar var, birde left right yazıyor takılacağı tarafa göre. Markasını neresinden öğrenecez?

Birde benim farlarda far yükseklik ayarı elektrikli değil. Yani içerde ayar düğmesi yok, farlarda ise alyan benzeri bir aletle ayar yapmak için yerler var. Bu nasıl ghia? Zaten sisler de çalışmıyor. 

Yarın gidip arka taraftan gelen tıkırtıyı halledeceğim İvedikte. @Oğuzkan Erışık işim kısa sürerse uğrarım, işim uzun sürerse gel beni al, sonra bırakırsın :D  Birde bana tek kapı samaranın iç cam sıyırıcısını satan bir lada parçacısı bulsana :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Yani içerde ayar düğmesi yok, farlarda ise alyan benzeri bir aletle ayar yapmak için yerler var.

fardaki manuel ayar 2023 model tesla da bile olur, far anahtarı yanında yükseklik ayarı glx te de olur sis vs çalışmayabilir kalender olunacak , benim mk1 de hiç yok rahatım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

fardaki manuel ayar 2023 model tesla da bile olur, far anahtarı yanında yükseklik ayarı glx te de olur sis vs çalışmayabilir kalender olunacak , benim mk1 de hiç yok rahatım :)

Gidip temizlik + ayar yaptırayım o zaman. Garip olan uzun farın aydınlatmasından çok memnunum. Kısalar kör kalıyor nedense. Yarın sanayiye gitmişken ampullere baktırayım, aklıma o geliyor, hiç kontrol etmedik, acaba içinde ampul diye ne takılı :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Abi inceledim, marka belirten yazı göremedim. İki farın da panjura yakın kısımlarında rakamlar var, birde left right yazıyor takılacağı tarafa göre. Markasını neresinden öğrenecez?

Birde benim farlarda far yükseklik ayarı elektrikli değil. Yani içerde ayar düğmesi yok, farlarda ise alyan benzeri bir aletle ayar yapmak için yerler var. Bu nasıl ghia? Zaten sisler de çalışmıyor. 

Yarın gidip arka taraftan gelen tıkırtıyı halledeceğim İvedikte. @Oğuzkan Erışık işim kısa sürerse uğrarım, işim uzun sürerse gel beni al, sonra bırakırsın :D  Birde bana tek kapı samaranın iç cam sıyırıcısını satan bir lada parçacısı bulsana :) 

Ben 3 haftadır sincan organizdeyim abi. Akşam olursa yardımcı olurum.

hys yedek parça var. ben ordan birkaç malzeme almıştım. en iyi ihtimalle star lada var atisanda. oraya sorabilirsin.

en olmadı ladacı var konyada. internetten sipariş geç. 

https://www.ladaci.com/

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ben 3 haftadır sincan organizdeyim abi. Akşam olursa yardımcı olurum.

hys yedek parça var. ben ordan birkaç malzeme almıştım. en iyi ihtimalle star lada var atisanda. oraya sorabilirsin.

en olmadı ladacı var konyada. internetten sipariş geç. 

https://www.ladaci.com/

Benim işler azalmaya başladı, biraz daha azalsın, görüşelim bir ara :) Konyadakini biliyorum da bulup almak daha çok işime geliyor. Bakarım, olmadı internetten getirtirim. Baktım o ladacıya, Konyada bile değil, yoksa gidecektim bir gün :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

Abi bir soru daha;

Şuna satıcı orjinal diyor, sence orjinal mi? Aracı resetleyip benzinle 100 km civarı bindim, baya düzeldi ama halen titreşimden ve sesten hissettiğim ufakta olsa bir al-ver var rölantide. Teşhis hava akışmetreydi. Sence denemeye değer mi :) 

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-ford-hava-akis-metre-maf-sensoru-884992990/detay/

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Abi bir soru daha;

Şuna satıcı orjinal diyor, sence orjinal mi? Aracı resetleyip benzinle 100 km civarı bindim, baya düzeldi ama halen titreşimden ve sesten hissettiğim ufakta olsa bir al-ver var rölantide. Teşhis hava akışmetreydi. Sence denemeye değer mi :) 

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-ford-hava-akis-metre-maf-sensoru-884992990/detay/

valla hiç anlamam parça lazım olunca parçacıya gidip alıyorum bazen görmem bile parçayı o iş çok karışık, bi dünya para veriyorum ilanlardaki rakamlara sonra bakınca ben şok ama memnuum

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Barış Özbek yazdı:

İşçiliğide iyidir, esnaflığı da iyidir.

Karşısında da Çakır Ford vardı. Zamanda oradan da çok alışveriş yapmıştım. Orası da düzgündür.

Oğuzkan Erışık yazdı:

Bugün gidip her yeri çatlak stop camını tamir ettirdim. Farları da temizlettirdim. Stop çok güzel oldu. Farları hava kararınca göreceğiz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Bugün gidip her yeri çatlak stop camını tamir ettirdim. Farları da temizlettirdim. Stop çok güzel oldu. Farları hava kararınca göreceğiz. 

Stopları da mı hava kararınca göreceğiz? Fotoğraf ataydın ya işçiliği göreydik abi 😃

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Stopları da mı hava kararınca göreceğiz? Fotoğraf ataydın ya işçiliği göreydik abi 😃

Arabayı alıp hanımın iş çıkışına ancak yetişebildim. Gündüz çeker atarım 😁

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Bugün gidip her yeri çatlak stop camını tamir ettirdim.

hemen anında mı yaptılar ne güzel sanayi,

üstüne de far temizleme... istanbulda 1 hafta ya randevu ile 15 gün sürer, tam megaköy oldu

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

hemen anında mı yaptılar ne güzel sanayi,

üstüne de far temizleme... istanbulda 1 hafta ya randevu ile 15 gün sürer, tam megaköy oldu

Abi sabahtan alt takım için tamircime gittim, liftler dolu, arabayıbırak yarın öğlen al dedi. Salıncak taşıyıcı ne varsa inecekmiş. Yarın araba lazım, öyle olunca bırakamadım. Ordan çıkıp 2002 stopa vardığımda 10 civarıydı saat. İstediklerimi söyledim, farları ve stopu söktüler, bende arabanın kalanıyla çıkıp yemeğe gittim :D  Saat 16 gibi aradılar hazır diye. Gittim, farlar takıldı, stop denendi, ince ayar için tekrar atölyeye gitti, 20 dk sonra tekrar geldi. Onu da taktılar. Far ampullerini de değiştirin dedim. H7 takılıymış, marka philips (üzerinde öyle yazıyor ama bilemiyorum orjinal midir çakma mıdır) Osramın +%10 ışık veren night bright bişiyli ampulünü taktık. Philipsleri de osramların kutusuna koyup yedek olarak bagaja koyduk. Aydınlatma düzeldi, ama far ayarı ihtiyacı hasıl. Far camlarında hata göremedim, nasıl bir temizlik yapıyorlarsa çok düzgün duruyor. İçi açılıp bir şeyler yapılmış muhtemelen, buhar yapar su alır falan gibi bir durum olursa hemen gelin, garantili dedi. 

Stopun kırmızı kısmı hep çatlaklarla doluydu, sadece geri vites ışığı olan beyaz kısmı bırakıp kalan kısmı değiştirdiler. Aslında 3 saat demişti, farlar da deyince akşama haber veririze döndü :D 

Kalanlar: arka alt takım + el freni körüğü + arka çamurluk ağızlarında kabarma + döşemede 2 yere tadilat + arka tampon 

Yapılanlar: triger seti, su kaçağı, yağ değişimi, v kayışı, rot ayarı, disk tornası ve fren ayarları, el freni ayarı, klima, ön takım, farlar ve stoplar, tavan aydınlatması, lpg ayarı, kapı ayarları

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

başkentt aytı dünya zaten geçen ordaydım , medeniyeti özlemişiz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Satın alma ve masraflar ayrı ayrı kaça mâl oldu şimdi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

mtv si kaç tl bunun

2.0 değil mi bu? Yaşandı bitti saygısızca :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Satın alma ve masraflar ayrı ayrı kaça mâl oldu şimdi?

Şu an üç aşağı beş yukarı 105 bin tldeyiz. Alırken 115'i göze almıştım. Alt takım hariç süpriz yok :)  

İlave edeyim, sanırım alt takım ile 120'yi bulacak ama tam binmelik olmuş olacak. 

Çağlar Bayur yazdı:

mtv si kaç tl bunun

• Yıllık Toplam Tutar:676,00 TL
  • 1. Taksit (1-31 Ocak):338,00 TL
  • 2. Taksit (1-31 Temmuz):338,00 TL
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...