İçeriğe Yönlendir

HULK

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

nolmuş bunun körüğe buharlaşmış mı

Abi sanırım talep arz meselesi. Bu tarz çok da aranmayan parçaları bulmak zor oluyor. Gerçi çözümü kolay da merkezdeki sanayilere gitmek lazım. Bizim ilçe sanayiinde ustalarımız lütfedip böyle ufak şeylere bakmıyor. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Murat Sahın yazdı:

Bu arada, sol arka kapının dış kolu açınca açık (kalkık) şekilde takılı kalıyordu. Bu şekilde de kapıyı kapatsak bile kol çekili olduğu için kilit tutmuyordu. Malum, çocukları taşıyacağım, acil diye peşine düştüm. Bir iki yere gösterdim, ya bilmediklerinden, ya işlerine gelmediğinden yapmaya meyleden olmadı. Kapı kolu boyanmış, o yüzden tutukluk yapıyormuş. Diğer 3ü de boyalı, onlar niye normal çalışıyor deyince dişe dokunur cevap yok. Kapı kolu değişmeli dediler. Değiştirsem yine boyanacak, aynısı olacak. Dışardan kapı kolunu kaldırınca ortaya çıkan boşluklardan wd40 sıktım, 2 gün aralıklı olarak gün içinde 4 5 defa sıktım, biraz da çek bırak yaptım kapı kolunu, normal şekilde çalışıyor şuan. 

Yanmayan bagaj lambasının da kafasına vurdum yandı :D 

Neylen dikecez? Bulamadım, yaptıramadım :D 

Kapı kolu yukarıda kalıyorsa en güzeli kapı iç döşemeyi alıp güzelce wd40 sıkmak. Pamuk gibi olur. Ancak bir ihtimal daha var, kapı kolunun arkasında yayın takılı olduğu bir mil vardır. Kolun bu mile bağlı kısımlarda kırık varsa da aynı şeyi yapar. Wd sıkınca yumuşar ama halen biraz kasıntı kalır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Bugün arabadaki gazı tamamen bitirdim, rölantide bile gaz bitti uyarısı verecek kadar bitince gidip 10 litre gaz aldım, km sıfırlayıp tekrar gaz bitene kadar kullandım. 104 km'de benzine geçti. Yani 100 km'de 10 litre lpg tüketimi ile aracı kullanabileceğim çünkü bu günkü güzergahımı değiştirip normalde girdiğimden daha fazla trafiğe girdim ve buna rağmen 100km/10lt tutturabildi araç. Bu arada klima sürekli açık, 50 km civarı cc kullandım. Lastikler kışlık. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Bugün arabadaki gazı tamamen bitirdim, rölantide bile gaz bitti uyarısı verecek kadar bitince gidip 10 litre gaz aldım, km sıfırlayıp tekrar gaz bitene kadar kullandım. 104 km'de benzine geçti. Yani 100 km'de 10 litre lpg tüketimi ile aracı kullanabileceğim çünkü bu günkü güzergahımı değiştirip normalde girdiğimden daha fazla trafiğe girdim ve buna rağmen 100km/10lt tutturabildi araç. Bu arada klima sürekli açık, 50 km civarı cc kullandım. Lastikler kışlık. 

şahin mi mondeo mu 😁 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şahin mi mondeo mu 😁 

Ya her açıdan mondeo :) Şahinden çok yakmaz diyordum, çok çok yoğun trafiğe girmezsem yakmayacak. Kalite konfor güvenlik falan bahsetmiyorum bile :) 

Bütçe yeterli olsaydı da mk3 alabilseydim daha iyiydi ama 2yi de sevdim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Gösterge etrafındaki büyük maun renkli çerçeveyi söktüm. Ufak bir tamirat yapıp yerine taktım. Neyse ki tek parça çıktı.

Toplamda 5 vida tutuyor parçayı. Ziyadesi ile büyük ve ağır bir parça. Güneşten de gevriyor. Geçen yola kuyu kazmışlar, oraya düşünce fark ettim ki sağ taraftan havalandırma ızgaralarının olduğu kısım oynuyor. Azıcık kurcaladım, yerinde tutan bir şey yok o tarafı. Eve gelince daha çok kurcaladım, en soldaki iki vida tutuyor sadece, diğer 3 vidanın yuvaları kırıkmış. Yapıştırdım ayakları. Sadece bir tanesi boş kaldı, onun kırılan parçalarını bulamadım. İlerleyen zamanlarda tekrar söküp halledeceğim. Hatta tekrar sökünce hazır tek parçayken arka taraftan ince bir tabaka şeklince epoksi uygulamayı düşünüyorum. Ön taraftan da bir vernik atarız, tertemiz olur. 

Gugıldan gelenler için sökerken bu videoya uydum, sorunsuz çıktı; 

@Mehmet Ozyurek emmi böyle kaynağından video paylaşmakta sıkıntı çıkıyor mu? Teliften sıkıntı çıkacaksa videoyu kaldıralım :) 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Örnek sanayide bir fiberci var. Broadway göğsü toplattım 2 hafta önce. Çok güzel işçiliği var. Eğer dökülmeye başlarsa aklında olsun abi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Örnek sanayide bir fiberci var. Broadway göğsü toplattım 2 hafta önce. Çok güzel işçiliği var. Eğer dökülmeye başlarsa aklında olsun abi. 

Nasıl bir işlem yapıyor ki? Aklımda dökülmeye başlamadan bir şeyler yaptırmak var aslında :) 

Aslında kafam çok karışık araba konusunda. Bir tarafım arabanın her türlü eksiğini (sadece kozmetikler kaldı biliyosun) tamamla bin gitsin diyor. Bir tarafım da 2-3 ay sonra sat daha yeni bişey (mk3 mondeo gibi) al diyor :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Gösterge etrafındaki büyük maun renkli çerçeveyi söktüm.

ben söktüm evde salonda duruyor

Murat Sahın yazdı:

Gugıldan gelenler için sökerken bu videoya uydum, sorunsuz çıktı; 

km ibresi tam sıfırda durdu mu geri toplayınca?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Murat Sahın yazdı:

Mondeonun tasarımını nasıl yapmışlarsa ilki hariç hepsi halen daha şık ve estetik duruyor. Eskimeyen bir tasarımı var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sahın yazdı:

@Mehmet Ozyurek emmi böyle kaynağından video paylaşmakta sıkıntı çıkıyor mu? Teliften sıkıntı çıkacaksa videoyu kaldıralım :) 

Sıkıntı olmaz. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Nasıl bir işlem yapıyor ki? Aklımda dökülmeye başlamadan bir şeyler yaptırmak var aslında :) 

Aslında kafam çok karışık araba konusunda. Bir tarafım arabanın her türlü eksiğini (sadece kozmetikler kaldı biliyosun) tamamla bin gitsin diyor. Bir tarafım da 2-3 ay sonra sat daha yeni bişey (mk3 mondeo gibi) al diyor :) 

Abi 2 tane göğüs vardı kırık ve parçaları eksikti. Kesti biçti uydurdu fiberle birşeyler yaptı. Sonra da boyattım. Daha iyi olamazdı yani. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

km ibresi tam sıfırda durdu mu geri toplayınca?

Durdu abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Bence sat. 

Hiç iyi görünmüyor sonu.

Yok be, kalan her şey kozmetik. Yapılabilir şeyler hepsi. Bakalım, zaman gösterecek ne yapılacağını.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Depo tam boşken doldurmuştum ve litresi 10,39'dan 42,73 LT (444TL) gaz almıştı. 428 km'de bitti. 1,03 TL yakmış oldu. Diğer hesapla 100km/9,98LT tüketim çıktı.

Tekrar doldurdum, 10,02'den 41,5 LT (416TL) gaz aldım. 

Emsal teşkil etmesi açısından, çok daha nazik kullandığım Şahin 10 litrenin altına hiç düşmemişti. Sonuç olarak Şahinden çok yakmıyor. Üstelik bunu yaparken 80le gitmek yerine 120 ile gidiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Şahini 10nun altında yaktıran insan evladı daha doğmamıştır :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Şahini 10nun altında yaktıran insan evladı daha doğmamıştır :) 

Karbüratör kalibrasyonu iyi yapılmış 75’likler çok daha azını yakıyordu.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kapıları açınca tavan aydınlatması yanmıyordu. Kontrol ettirdim, içi boşmuş. Led yaptık, olması gerektiği gibi çalışıyor şuan.

Hafiften bir rölanti dalgalanması (devir saati oynamıyor ama ben hissediyorum, arada böyle hafiften bir keser gibi yapıyor) vardı, akü kutup başını söküp sıfırladım. Akabinde benzinde çalıştırdım, benzinle biniyorum. Bakalım sonuç nasıl oalcak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ön aydınlatmadan memnun değilim. Önce far temizliği ve ayarı yaptıracağım. Yine memnun kalmazsam ampuller kaliteli olanlar ile değişecek. 

Ampul tiplerini araştırdım;

KISA FARLAR H7

UZUN FARLAR H7

PARKLAR W5W

SİSLER H3

STOP P21/4W

FREN LAMBASI P21/4W

ARKA SİSLER P21W

3. FREN LAMBASI W5W

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Ön aydınlatmadan memnun değilim

far orjinal mi yoksa depo vs yan sanayi mi?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

far orjinal mi yoksa depo vs yan sanayi mi?

Orjinal diye hatırlıyorum ama çokda emin değilim abi. Ama camları çok sararmış durumda. Temizlik ve ayar istiyor. Birde içinde ampul ne var onu da bilmiyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Birde içinde ampul ne var onu da bilmiyoruz

kapağı açana kadar blinmez, bazen h1 çıkar. genelde plastik gövdede yazar üstünde depo bile olsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

kapağı açana kadar blinmez, bazen h1 çıkar. genelde plastik gövdede yazar üstünde depo bile olsa.

Yan sanayi ise ne edecez abi? İyileştirme imkanı yok mu :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...