İçeriğe Yönlendir

HULK

Murat Sahın

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

Bu lada olmasa ne yapardık kim bilir, Unonun kapı fitilleri ladadan takılır orijinalden daha iyi dururdu.

Dünde 306'ya kaput amortisörü lazım oldu parçacıda uyanları takınca kaputu kapatamadık, en son ladanın bagaj amortisörünü taktık 10 numara oldu :) 

kaloriferi de hibritler için kullanılabilir, soba gibi ısıtır

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kaloriferi de hibritler için kullanılabilir, soba gibi ısıtır

Olaya geniş bakalım. Bizim ruslar noldu 😁

Onlar da iyi ısıtıyormuş 😂 @Mustafa Tüfekçi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bena yazlık rus gelsin kışlık diye tontis yollar şimdi  dur. Ben ısıtırım ıssıtırım

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

al bi galvaniz levha, makasla kesilebilbir şekilde verir, o zemin yapılabilir bir yerlere kumaşı tutturmak için

Oğuzkan Erışık yazdı:

Doğru sunfix daha kolay kullanım sağlıyor ama kumaşı tutması konusunda çok iyi değil abi. 

Eski körüğün içindeki plastik parçaları çıkarttım, parça parçaydı ve biraz eksikleri de vardı. Gidip arabanın başında uğraştım, eksik kısımları tamamladım, orjinali gibi olmadıysa da orjinaline yakın oldu. Sonra çıkıp döşemeciye gittim, çerçeve var artık, yaparsın değil mi diye sordum, değil cevabı aldım :D Parçacıda hazırda neyin körüğü varsa alıp uyduracağım kendi çerçevesine artık. Sıkıldım döşemeciden.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dosemeci büyük ihale kovalamış. Ondan yanasmamis. Sonunda senin sanayide de gercek bi esnafa denk geldin. Öncekiler 80 lerde bıraktığımiz ustalardi zaten :)

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Dosemeci büyük ihale kovalamış. Ondan yanasmamis. Sonunda senin sanayide de gercek bi esnafa denk geldin. Öncekiler 80 lerde bıraktığımiz ustalardi zaten :)

Bilmiyor ki el freni körüğü yapıldıktan sonra döşemede 3 yer var onarılacak, direksiyona deri kaplanacak. 

Saçma ama biliyor musun, 3 gün uğraştım sanayide, sorunu çözmek bir tarafa, sorunu tespit bile edemediler :D İvedikte kendi ustama gittim, o halletti. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

https://www.ebay.co.uk/itm/350996507024

Arka z rot icin mi 3 gun de çözüm guzel bi süre :P

Bu United Kingdom, sağdan direksiyon bunlar, tam ters olur, sökünce farkettim ki yuva simetrik değil :) Soldan direksiyonun parçası lazım. Ama diğer parçalar için kullanılabilir bu site. Alınca geliyor mu gümrükten acaba...

Ebaydan alışveriş yapabiliyor muyuz ki? Malum paypalımız yok.

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

.de denmiş bildirim geldi :nargile:

bi st panjur alırız

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ebay.de bakicaz o zaman

de den mal geliyor mu?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ladanın körüğü olur belki? 😅

Bence tiye alma en olmadı kalkıp sana gelicem hadi yapalım şunu diye 😂

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Bence tiye alma en olmadı kalkıp sana gelicem hadi yapalım şunu diye 😂

E geel 😅

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ladanın körüğü olur belki? 😅

lada da körük olsa tükkan senin, astra G körüğü çok benziyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Murat Sahın yazdı:

Yaptıracağım, teşekkürler. Çok kararsızdım, arkadaş baskısı ile aldım, yapılanlardan sonra mutlu oldum aldığım için.

Çağlar abiden ödünç aldığım vesile ile, gugıl içinde referans olsun, parçasını bulmak biraz meşakkatli ancak çok ihtiyaç duyulan parçaları pahalı gelmedi bana. Yakıt olarak bol gazlamalı karışıkta yol bilgisayarı 10,4 lt diyor 100 km'de. 12 litre lpg hesap ediyorum pompada. 12 litre çok diyecekler için, 1.6 gri kapak ekotek astra g 10 litre yakıyordu aynı kullanımla. Hatta geçtiği oluyordu. 1.3 mtj linea 6 litre-6,5 litre arası yakıyordu. Daha araca alışamadım, yakıtta bunun da etkisi var. Bir tık daha düşer. Buda kabul edilebilir bir rakam. Ortalamayı 11 litre altına indirebilirsem tadından yenmez.

@Çağlar Bayur abi, göğüsün en uçtaki üst parçası varya, oradan hafif bir zırıltı geliyor bozuk satıhta. https://www.hepsiburada.com/meyzone-arac-torpido-gogus-konsol-on-cam-arasi-fitil-ses-yalitim-trim-fitili-p-HBCV00000AFDCX?magaza=MeyZone bu ürün o işi halleder mi sence?

Gugıldan gelenler için referans olsun; fitil bugün kargodan geldi, uyguladım, yanında silikon sprey de istemiştim, onuda uyguladım. Her halükarda trim sesi kaynoldu ama silikon spreyden mi yoksa fitilden mi bilemiyorum :) Ama oradaki parça fitil takınca esnemez oldu. Bu arada fitilin kullanımı çok basit, herhangi bir alet edevat yapıştırıcı vb. ihtiyacı olmuyor.

Vesile ile çekince toplamamakta direnç gösteren emniyet kemerlerine de silikon sprey sıktım, sonuçtan memnunum.

Sonradan aklıma gelen detay, silikon spreyi ön cama da sıkmasaymışım iyiymiş, temizlerken çok uğraştırdı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bu arada, sol arka kapının dış kolu açınca açık (kalkık) şekilde takılı kalıyordu. Bu şekilde de kapıyı kapatsak bile kol çekili olduğu için kilit tutmuyordu. Malum, çocukları taşıyacağım, acil diye peşine düştüm. Bir iki yere gösterdim, ya bilmediklerinden, ya işlerine gelmediğinden yapmaya meyleden olmadı. Kapı kolu boyanmış, o yüzden tutukluk yapıyormuş. Diğer 3ü de boyalı, onlar niye normal çalışıyor deyince dişe dokunur cevap yok. Kapı kolu değişmeli dediler. Değiştirsem yine boyanacak, aynısı olacak. Dışardan kapı kolunu kaldırınca ortaya çıkan boşluklardan wd40 sıktım, 2 gün aralıklı olarak gün içinde 4 5 defa sıktım, biraz da çek bırak yaptım kapı kolunu, normal şekilde çalışıyor şuan. 

Yanmayan bagaj lambasının da kafasına vurdum yandı :D 

Oğuzkan Erışık yazdı:

E geel 😅

Neylen dikecez? Bulamadım, yaptıramadım :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Neylen dikecez?

Direksiyon kılıfını diktileri iplen dikecez 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Direksiyon kılıfını diktileri iplen dikecez 😅

Deriyi de bulamadım, internetten getirtmek gerekecek gibi. Yada Çağlar abnin dediği gibi, astra g körüğü alıp uyduracağız.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

dış kolu açınca açık (kalkık) şekilde takılı kalıyordu

kalır onlar arada sırada fısla, boyazsızlar da kalır. sıvı gres kullanılır kilitçilerde

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Deriyi de bulamadım, internetten getirtmek gerekecek gibi. Yada Çağlar abnin dediği gibi, astra g körüğü alıp uyduracağız.

Hafta sonu ayarlayalım da yapalım bak

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benzer bir problemden sonra civic’in arka kapı kolunu değiştirmiştim, kırdıktan sonra:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Emre Şimşek yazdı:

Benzer bir problemden sonra civic’in arka kapı kolunu değiştirmiştim, kırdıktan sonra:)

Mondeonun dezavantajı bu işte Emre hocam, her parçası hemen bulunmuyor. 94 astra f'nin yada vectra a'nın el freni körüğü her yerde varken 98 mondeoyu direk "arama bulamazsın" diye cevaplıyor parçacılar :D 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Hafta sonu ayarlayalım da yapalım bak

Hanım ücretsiz izin bittiği için işe başlayacak, benim işler yoğun. Şu sıralar çok zor. Az kaldı, şu sezonu kapatalım oturur bir yerde çay kahve içeriz :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

her yerde varken 98 mondeoyu direk "arama bulamazsın" diye cevaplıyor parçacılar :D 

nolmuş bunun körüğe buharlaşmış mı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...