İçeriğe Yönlendir

HULK

Murat Sahın

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Murat Sahın yazdı:

Markete gidip aracı stop ettim. Klimalı araçta cam açmak adetim yoktur pek, klima hep çalışır. Hele bunda dijitalimsi klima olduğu için ayarladım 22 dereceye, otomatik modda sürekli faal. Neyse stop ettim, işimi hallettim. Gelip bindim, tavan lambamın otomatiği yanmadığı için bir türlü anahtarı takamadım. Bende manuel olarak lambanın yanındaki nazaran küçük lambayı açtım, çıt etti, söndü. Çalıştırdım arabayı, klima motoru harıl harıl dönüyor, önde fan çalışıyor, kompresör devre dışı, motorun sıcağını üflüyor ve kapanmıyor. Ekranda yazı yok ama ışığı açık.

O şekilde elektrikçiye gittim, baktı inceledi, bunun sigorta tablası gitmiş, muhtemelen klima panelinde gitmiş, arabayı bırak, bulur değiştiririm dedi. Yahu kısa devre yaptığında anahtarı takamamıştım, her şey kapalı, sigorta atmıştır kısa devre vardır sigortalara rölelere falan bir bak dedim, çok biliyosan kendin yapsaydın dedi. Sigortaları kontrol et, yanık varsa değiştir yeter dedim. Yanık bir sigorta çıktı, değiştirince tavan lambası yandı. Dedim tamam çekil. Geçtim aracın başına, sigortaları sök tak, röleleri sök tak, çalıştı normal şekilde. Tamirci bozuldu bu duruma.

Tabi o esnada bir şey fark ettim, 40 amperlik sigortadan (üst sırada soldan üçüncü) bir kablo çekilmiş, o kablo çıkınca klima tamamen devre dışı kalıyor. Bunun mantığını anlamadım, anlayabilen varsa yorum rica ediyorum. Neden böyle bir kablo çekilmiş olabilir ve orjinal haline getirmek için ne yapılabilir?

9lb8Xdp.jpeg.49ff1b3844ebb9aad9ef9c8bb7a6b011.jpeg

34 ve 36 numaralı sigortalar yanlış takılmış yer değişmesi lazım ek donanım yoksa.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Uzunoğlu yazdı:

34 ve 36 numaralı sigortalar yanlış takılmış yer değişmesi lazım ek donanım yoksa.

fotoğraf buluntu hocam :) karanlıkta çekemedim

Çağlar Bayur yazdı:

bozulacak birşey yok, resmen dolandırıcılığa teşebbüs nesine bzuluyor, bunu bir şekilde şikayet etmeli etmedikçe böyle oldular

o bölümde o sigortaya bir şekilde tesisattan akım gelmedği tespit edilip bypass yapılmış demek, başka yerden akım alınıp oraya verilmiş

ya sabır ya sabır, bir körük yahu çerçeve istiyorsa canı kesiin düz metalden bir çerçeve, bassın bally i altı üstü bir körük yahu , sonra edd nasıl da restore ediyor diye seyrederiz buradan nat geo ları uzaylı gibi. sanayiyi komple kaldırıp limon haline çevirmeli

Bunu değiştirmeye, düzeltmeye gerek var mı abi sence? Halihazırda çalışıyor, kaliteli bir elektrik ustamda yok maalesef :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

El freni tutmaması telden de yapar benim astrada değiştirince tutar olmuştu.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Köksal Yılmaz yazdı:

El freni tutmaması telden de yapar benim astrada değiştirince tutar olmuştu.

Teli değiştirmiş önceki sahibi, balatalar da değişmiş. Kimse ayarını yapmamış balataların. Zaten sert frenlerde bir dengesizlik hissediyordum, arka balataların ayar kısmına ellenmemiş, balatalar en kapalı, en birbirine yaklaşık pozisyondaymış. O ayarlandı, el freni tabancası civataları sıkılmamış, halloldu. Sadece el fren körüğünü çözmem lazım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Teli değiştirmiş önceki sahibi, balatalar da değişmiş. Kimse ayarını yapmamış balataların. Zaten sert frenlerde bir dengesizlik hissediyordum, arka balataların ayar kısmına ellenmemiş, balatalar en kapalı, en birbirine yaklaşık pozisyondaymış. O ayarlandı, el freni tabancası civataları sıkılmamış, halloldu. Sadece el fren körüğünü çözmem lazım :) 

1 metre deri al biraz da bali. Deneye deneye yaparız kapının önünde abi 😅

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

, düzeltmeye gerek var mı abi sence? Halihazırda çalışıyor,

çalışıyorsa elleme demiş miydik?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

çalışıyorsa elleme demiş miydik?

Şimdi dedin :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Şimdi dedin :) 

20 ağustosta fa demişim yahu, öngörü

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

20 ağustosta fa demişim yahu, öngörü

Çağlar abi ön ve arka kapılardaki dış cam sıyırıcı fitilleri değiştireceğim, orjinalini bulmak zor. Tek kapı lada fitili oluyor dediler ama hangi fitil nereye oluyor değişik yorumlar var.

Tek kapının dış sıyırıcı fitilini alsam, orjinalleri şablon olarak kullanıp lada fitillerini kessem uyum sağlar mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Çağlar abi ön ve arka kapılardaki dış cam sıyırıcı fitilleri değiştireceğim, orjinalini bulmak zor. Tek kapı lada fitili oluyor dediler ama hangi fitil nereye oluyor değişik yorumlar var.

Tek kapının dış sıyırıcı fitilini alsam, orjinalleri şablon olarak kullanıp lada fitillerini kessem uyum sağlar mı?

lada samara tek kapının iç fitilini alacaksın, onu mondeo da dışa takıp ugun yerinden falçata ile keseceksin, kapıdaki metal kanala tam güç yerleştirrek face de mk2 grubuna üye olmadın mı hala

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

lada samara tek kapının iç fitilini alacaksın, onu mondeo da dışa takıp ugun yerinden falçata ile keseceksin, kapıdaki metal kanala tam güç yerleştirrek face de mk2 grubuna üye olmadın mı hala

Bir sürü grup var, hangisine üye olmam gerektiğini özelden yazar mısın abi 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

bu gruba üye ol. Bedava kahve var :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

mondeo mk2 Tr yazdım gitti

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

mondeo mk2 Tr yazdım gitti

https://www.ladaci.com/samara/samara-sport-tek-kapi/ic-trim-urunleri-897595241/lada-samara-sport-tek-kapi-cam-siyirici-fitili-ic.html

Malzeme bu mu abi?

Bozuk para konulan kısmın sağında solunda kırıklar vardı, oraları yaptım, hafta sonu zımpara atıp boyayacağım. Bozuk para koyulan kısım vardı, kaybolmuş. Oraya da başka bir şey yapacağım artık. Olmadı tamamen kapatıp usb şarj çıkışı koyarım sabit. Sonrasında konu dönüp dolaşıp el freni körüğüne geliyor. Onu da bir şekilde halledeceğim. Eskisi yırtık pırtık olsa da bende, gerekirse onu şablon olarak kullandırıp aynısından yaptıracağım, altının çerçevesini kendim çözeceğim. 

dccf8844-e111-42e5-b37c-3a61b754b535.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Bozuk para koyulan kısım vardı, kaybolmuş. Oraya da başka bir şey yapacağım artık. Olmadı tamamen kapatıp usb şarj çıkışı koyarım sabit.

harika olur, kalın mukavva ile çalışabilirisn çok basit olur,

Murat Sahın yazdı:

Sonrasında konu dönüp dolaşıp el freni körüğüne geliyor.

al bir tofaş körüğü onu temel yap, alt çerçeeve nedir yahu alttan yapıştır gitsin bir yerlere

lada malzemesi o, mondeocular keşdene kadar 10 tl idi :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

https://www.ladaci.com/samara/samara-sport-tek-kapi/ic-trim-urunleri-897595241/lada-samara-sport-tek-kapi-cam-siyirici-fitili-ic.html

Malzeme bu mu abi?

Bozuk para konulan kısmın sağında solunda kırıklar vardı, oraları yaptım, hafta sonu zımpara atıp boyayacağım. Bozuk para koyulan kısım vardı, kaybolmuş. Oraya da başka bir şey yapacağım artık. Olmadı tamamen kapatıp usb şarj çıkışı koyarım sabit. Sonrasında konu dönüp dolaşıp el freni körüğüne geliyor. Onu da bir şekilde halledeceğim. Eskisi yırtık pırtık olsa da bende, gerekirse onu şablon olarak kullandırıp aynısından yaptıracağım, altının çerçevesini kendim çözeceğim. 

dccf8844-e111-42e5-b37c-3a61b754b535.jpg

Yspıştırdığın yerleri boyamadan önce oraya uygun bir çerçeve kes altına sekmsn yapıştır sonra boya. Daha sonra söküp deriden bir kılıf dikilir.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yspıştırdığın yerleri boyamadan önce oraya uygun bir çerçeve kes altına sekmsn yapıştır sonra boya. Daha sonra söküp deriden bir kılıf dikilir.

Tam olarak öyle düşünüyorum, karar veremedim çerçeve malzemesi konusunda. Plastikten düşünüyorum ama kesmesi işlemesi zor geliyor. Bakalım, ona da bir çözüm bulacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Tam olarak öyle düşünüyorum, karar veremedim çerçeve malzemesi konusunda. Plastikten düşünüyorum ama kesmesi işlemesi zor geliyor. Bakalım, ona da bir çözüm bulacağım.

İran yapıştırıcısı ile birleşim yerlerimtaş gibi olur. Kuruyuncada zımparalar ayarlarsın abi 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

İran yapıştırıcısı ile birleşim yerlerimtaş gibi olur. Kuruyuncada zımparalar ayarlarsın abi 

Sunfix kullandım, daha önce de kullanmıştım. Oyun hamuru kıvamında, kuruyup sertleşiyor. Kesilebiliyor, delinebiliyor, gerekirse diş açılabiliyor. İran yapıştırıcısı bir tık daha sağlam olabilir ama sunfixe çalışmak daha kolay. Hatta çerçeveyi de sunfıx ile yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Sunfix kullandım, daha önce de kullanmıştım. Oyun hamuru kıvamında, kuruyup sertleşiyor. Kesilebiliyor, delinebiliyor, gerekirse diş açılabiliyor. İran yapıştırıcısı bir tık daha sağlam olabilir ama sunfixe çalışmak daha kolay. Hatta çerçeveyi de sunfıx ile yapmayı düşünüyorum.

Doğru sunfix daha kolay kullanım sağlıyor ama kumaşı tutması konusunda çok iyi değil abi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Doğru sunfix daha kolay kullanım sağlıyor ama kumaşı tutması konusunda çok iyi değil abi. 

Yok amacım çerçeveyi sunfix ile üretmek, kumaşı tutması için farklı bir yöntem geliştiririz :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

al bi galvaniz levha, makasla kesilebilbir şekilde verir, o zemin yapılabilir bir yerlere kumaşı tutturmak için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

al bi galvaniz levha, makasla kesilebilbir şekilde verir, o zemin yapılabilir bir yerlere kumaşı tutturmak için

Akşam sanayiye bakayım, bulabilirsem alıp yapayım, gayet mantıklı abi :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Akşam sanayiye bakayım, bulabilirsem alıp yapayım, gayet mantıklı abi :) 

saç kapı , bahçe çiti nalburlarında olur, oto sanayi anlamaz o malzemeden

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

lada malzemesi

Bu lada olmasa ne yapardık kim bilir, Unonun kapı fitilleri ladadan takılır orijinalden daha iyi dururdu.

Dünde 306'ya kaput amortisörü lazım oldu parçacıda uyanları takınca kaputu kapatamadık, en son ladanın bagaj amortisörünü taktık 10 numara oldu :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...