Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 (düzenlendi) Yeşil devimi aldım arkadaşlar, süreç biraz yorucu oldu. Bu süreçte telefon ile bol bol rahatsız ettiğim emmiye de teşekkürler Şahinin satışını verip sanayi sitesine gitmek üzere yola çıktım, satıcıyı arayıp yarım saat sonra ivedik sanayiinde buluşalım dedim, onayladı. Sanayiye varınca konum attım tekrar aradım, bundan sonra yaklaşık bir buçuk saat satıcının lütfetmesini bekleyip sıkıldım ve tamircime "gelirse sıkılıp gittiler" de gönder deyip ayrıldım. 10 dk geçmeden adam aradı, gelmiş. Aracı ustama gösterdim, motoru yakın zamanda rektefe görmüş, durumu gayet iyi, mekanik olarak sorun yok, iç trimleri düzgün. Uzun zamandır gördüğüm en düzgün mondeo dedi. Oradan çıkıp emminin "gitme" demesine rağmen ekspertize gidip aracı orada da gösterip motor ve mekanik anlamda aynı bilgileri edindim. Kaportada değişen yok biliyorduk, 4 değişen dedi ekspertiz. Sanayide usta kapılar değişmemiş dedi. Durum muamma. 98 model aracın menteşe vida kafalarında anahtar izi olunca değişmiş diyorlar. Biraz daha pazarlık edip aracı 94 bin TL'ye aldık (aldık dediğime bakmayın, forumun sgkcısı halletti o işi, ben pazarlığa karışmadım, sadece ödemeleri yaptım) Arka tampon çok parçalı hale gelmiş, aracın sahibi kıbrıs gazisi, sol bacağı protezmiş amcanın. Bina otoparkında park manevrası sırasında bol bol debriyajı kaçırıp bubaya tıklamaktan arka tampon haşat. Araç komple boyanmış, boya düzgün. Sadece arka çamurluk ağızlarında ufak bir işlem gerekiyor pas başlangıcı var. Kalan kısımlar temiz. Araçta hafiften sola çekme vardı, sol ön teker havası 20 çıktı Klimada gaz yok, kaçak varmış, bakılacak, diğer donanımlar çalışıyor. Ön takıma baktırdım, ön arka Z rotları ve bir şeyin burçları değişse iyi olur dendi. Döşemede iki yerde yırtık var, yapılacak. Direksiyondaki deri kaplama sökülüp altında ne olduğuna bakılacak, durum kötü ise yeni ve düzgün kılıf dikilecek. Sol stopta çatlaklar var, ya çıkma stop bulacağım ya da tamir edilecek. Ön farlar temizlenecek. Yağ kaçakları var, özellikle karter bölgesinde yoğunlaşmış, o kaçaklar tespit edilip ilgili contalar değişecek. Öne yatan ve düzenli açılıp kapanmayan sol ön cam halledildi, yedek anahtar yoktu, yapıldı. Triger değişiminin ne zaman olduğu belli değil, ilk iznimde triger yağ ve soğutma suyu değişecek. Vakit durumuna göre, yetiştirilebilirse yağ kaçakları halledilecek. Fren balataları kontrol edilecek, gerekiyorsa değişecek. Gelelim esas konuya, rölanti dalgalanması mevcut. Benzine aldığımda azalıyor. Muhtemelen boğaz kelebeği ve rölanti valfi falan hiç temizlenmemiştir. @Çağlar Bayur bu işe ne diyorsun abi, nereden başlayayım? Fotoğraf çekmeye fırsatım olmadı, ilan fotoğraflarından koyalım, detaylı temizlik sonrası fotoğraflar gelir. 20 Ağustos 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 30 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 @Ahmet Said Avşar bütün gün benimle uğraştın, eyvallah kardeşim Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Kazasız belasız sağlıkla binin inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Pek çirkinmiş maşallah Güle güle bin abi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Pek çirkinmiş maşallah Güle güle bin abi Klimacı var mı tanıdık? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 hayırlı olsun güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 çalışıyorsa elleme, stopu tamir ettir yenisi pahalı, bu rölantideki dalganma yanında başka bir şey yoksa böyle devam bir süre gözlemlemeli, bir soketi sökerken yan tesisatta sorun çıkabilir dikkatli olmalı 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Klimacı var mı tanıdık? Çıkmacı var 😅 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Rölanti dalgalanması dışındakiler ufak tefek çözülebilecek konular. Şahini kaça sattın? 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: çalışıyorsa elleme, stopu tamir ettir yenisi pahalı, bu rölantideki dalganma yanında başka bir şey yoksa böyle devam bir süre gözlemlemeli, bir soketi sökerken yan tesisatta sorun çıkabilir dikkatli olmalı Abi çok belirgin değil rölanti dalgalanması, eşlik eden bir şey gözlemlemedim, kurcalamıyorum o zaman. Stopu bende tamir ettirmeyi düşünüyorum. Bu işi profesyonel yapan yerler var, birinde stop tamiri, arka tampon tamiri ve ön far temizliği yaptırırım. Arka tampon da tamir edilebilir diye düşünüyorum. Edemeyiz derlerse o zaman çıkma arayacağım. 20 Ağustos 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Rölanti dalgalanması dışındakiler ufak tefek çözülebilecek konular. Şahini kaça sattın? Teşekkürler hocam. Rölanti dalgalanması da biraz temizlik ile hallolabilir gibi geliyor. Aslında 2 gün önce baktığımda yoktu. Bakalım, bir müddet deneyimleyeyim, uzun müddet binmeye karar verirsem çözerim rölanti işini. Şimdilik öncelik bakımlar ve acil mekanik arızalar. Ekimde işler azaldığında kozmetiğe yönelirim biraz. Şahini 65'e verdim hocam, piyasada 70-75 falan istiyorlar Saçma bir piyasa oldu. Oğuzkan Erışık yazdı: Çıkmacı var 😅 Aklımda bulunsun, çıkma arka tampon peşine düşersem ararım. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hicam hayirli olsun gule gule kullan... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hayırlı olsun. Umarım tatsızlık çıkarmaz güle güle binin Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hayırlı olsun. Umarım tatsızlık çıkarmaz güle güle binin Teşekkürler. Bakalım, umudumuz Şaban diyoruz 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hayırlı olsun,güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Motoru donanımı özellikleri bir şeyler yazsaydın ya hu Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motoru donanımı özellikleri bir şeyler yazsaydın ya hu 2.0 atmosferik, benzin lpg. Ghia donanım Standart işte, CC, TCS, 2 Airbag, ABS, yol bilgisayarı, 4 cam ve aynalar elektrikli. Birde dijital klima var hepsi bu. Hibritte değil 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hayırlı olsun Murat güle güle binin inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 20 Ağustos 2022 Paylaş 20 Ağustos 2022 Hayırlı olsun umarım gönül rahatlığıyla biner sorun yaşamazsın. Şahin den sonra baya konforlu, rahat ve sorunsuz sanayiden çok yollarda olur. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 21 Ağustos 2022 Paylaş 21 Ağustos 2022 Bende bunun lacivert glx i vardı. Sac jant. Abd polisleri gibiydim vat be. Çok keyifli arabaydı. Hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ağustos 2022 Paylaş 21 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: 2.0 atmosferik, benzin lpg. Ghia donanım Standart işte, CC, TCS, 2 Airbag, ABS, yol bilgisayarı, 4 cam ve aynalar elektrikli. Birde dijital klima var hepsi bu. Hibritte değil Çok güzel. Daha ne olsun. 👍 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts