Çağlar Bayur 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Macit Aliyev yazdı: https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-ikinci-el-otomobil-satisinda-6-ay-ve-6-bin-kilometre-sartina-iliskin-degerlendir-15186198/ Bence bu şahıslara da uygulanırsa o zaman tam iş görür. önce var olanın uygulamasını görelim? mesela yılda 3ten fazla al sat yapanlara ceza işi vardı, yıllardır öyle duruyor o yazı , şirket kurmuşum kira vergi ödüyorum parayı arabalara yatırıp ticaret yapıyorum, yan apartmandaki bir amca alıp satıyor durmadan, ona yaptırım yok? vergi de ödemiyor stopaj da... 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 G.tüyle inatlaşan donuna sıç.r Çin Atasözü 1 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 (düzenlendi) Muhittin Kaplan yazdı: G.tüyle inatlaşan donuna sıç.r Çin Atasözü Öncelikle şunu belirteyim ben TÜRKÜM. derste zoruma gitse de Türkün açığını bulamayacağı bir sistem henüz icat edilmemiş kullanıma sunulmamış sistemdir derim. Sistem açıklarını yapanların cezası az ve olmadığı için sürekli yapıyorlar. 18 Ağustos 2022 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 (düzenlendi) Benim sözüm değil çin atasözü.Türk Atasözleride var ama yasaklanırım yazarsam. Yukarıdaki Çin Atasözünü piyasayla İnatlaşan enflasyonu patlatır, fiyatların düzenini bozar olarak algılıyorum ben. 18 Ağustos 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Bu durum 1 yaş ve üzeri araç piyasasını hareketlendirmek icin değilse neyim. Galeriler neden sifira yöneldiydi. " Aaabi piyasada temiz araba yok sıfır alır satarız sıfır sıkıntı yaşarız." Bit pazarına nur yağacak ki şişik olan 2. Elde suni bir hareketlenme ile rakamlar yukselecek. Filo süreleri doldu yenilenenler ile bolca 3 yaş civarı araçlar galerilere düşecek. En basit çalıştım firmada 1000 lerce araç yenileniyor. Zibilyon tane Megane 1.5 dci edc touch hazırlanıyor piyasa için Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Muhittin Kaplan yazdı: piyasayla İnatlaşan enflasyonu patlatır, fiyatların düzenini bozar olarak algılıyorum ben. olacağı o zaten yapılan da o , gayet net açıklandı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Selim Bilgin yazdı: İlanı verirken 2. el verir, kilometreyi de 6000 km olarak yazar. Açıklamaya da yazar, detaylar telefonda anlatılacaktır.. 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: İlanı verirken 2. el verir, kilometreyi de 6000 km olarak yazar. Açıklamaya da yazar, detaylar telefonda anlatılacaktır.. Km 6000 olunca anlayan anlar zaten 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Önder Özcan yazdı: Km 6000 olunca anlayan anlar zaten Evet.. yeni bir sahibinden parolası Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 İkinci el konusu tamamen aracılı olsa çok mu kısıtlama olur. Ya da emlak, araba vb büyük şeylerde aracı olmalı. aracı yetkin olmalı. Ev ise evin her işiyle ilgilenmeli. Mesela ben evimi kiralayacağım. Aracıya veriyorum. Aracı bana yıllık 10 bin veriyor. Gerisi onu bağlar. Kiracıyı bulması, evde olan sıkıntılar vb her şey. Ben 10 bini alır giderim. arabada da aracı sorumlu olmalı. Ben arabamı aracı aracılığıyla satabilirim ancak. 10 binini alırım. Geri kalanı aracı belirler. Arabadaki kusur vb şeyler aracıyı bağlar. Aracı profesyonel olacak. Alırken satarken arabanın inciğini cinciğini bilecek. Satarken de sorumluluğu 1 sene bitmeyecek vb. başka şekilde satış yasak. Noter sadece bu yetkin belgeli kişilerin üstünden alım satım yapabilir. sistem nasıl? Ekonomi için söylemiyorum. İkinci el düzeni için söylüyorum. Geleceğe dönük. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: sistem nasıl? süper sistem, mesela sibiryada aynen böyle zaten, bize uyar mı bilmem? bizdeki sistemi ben çözemedim henüz... 18 Ağustos 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: süper sistem, mesela sibiryada aynen böyle zaten, bize uyar mı bilmem? bizdeki sistemi ben çözemedim henüz... St, Yakutski’de çalışır mu? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: arabada da aracı sorumlu olmalı. Ben arabamı aracı aracılığıyla satabilirim ancak. 10 binini alırım. Geri kalanı aracı belirler. Arabadaki kusur vb şeyler aracıyı bağlar. Aracı profesyonel olacak. Alırken satarken arabanın inciğini cinciğini bilecek. Satarken de sorumluluğu 1 sene bitmeyecek vb. Vavacar gibi firmalar bu yolda ilerliyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 (düzenlendi) Bu konunun çözümü bulundu bile zaten. göstermelik gibi bir düzenleme. Ayrıca serbest piyasaya aykırı bir hareket bu. Siteye dava açılacak. Galericiyi öcü yaptılar insanların gözünde, insanlar bilmiyor ki gerçeği sanki sadece galericiler sıfır alıp satıyor. Markaların dist.lerinde müdürü filan sakalını verip ayarlayıp şahıslar da al sat yapıp piyasanın anasını ağlatıyor. Bu tarz şeylerle veya devlet müdahalesiyle düzelecek bir şey değil bu konu. Arz çok düşük otomobilde.. Bulan kaçırmıyor. Ayrıca eğri oturup doğru konuşmak lazım elinde sermayesi olan birçok insan araba alıp satar bu devirde 1 milyona alır 1 ay sonra 1 milyon 50 bine satarsın. Yapıyoruz da. Altından filan çok kazandırıyor. Vesileyle söylemek gerekirse her konuda o konuyla ilgili bir grup belirlenir onlar vatan hayini, teröriz filan olur bizim ülkede. Araba pahalanır galerici suçludur, yiyecek içecek pahalanır fırıncı market sahibi suçludur. Boşa dememişler: "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye. 10-15 sene önce bir devlet memuru bir beyaz yakalı rahatça araba alabilirken neden şu an alamıyor bunun sebeplerini bulup sorgulamak, çözmek lazım. Bu kimin yüzündense ona cezayı kesmek lazım. Her sorunda bir grup insanı linç ederek hiçbir yere varılmaz.. Varılmıyor da. Sonuç olarak: Boş düzenlemedir. İnsanların gazının alınması amaçlanmaktadır. Erkut Uysal yazdı: Çıkan bu yasa çok önemli... Büyük bir açık kapandı... Şu bilinmelidir ki bu yasadan sonra Yunan adaları bizimdir... Kerkük, Musul bizimdir... Enflasyon bitmiştir ve yok edilmiştir... Sabredin 2023 e az kaldı... Dış minnakların oyunu artık bozuldu... İşte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte fedakarlık, işte mertlik, işte adam gibi adamlık! cecece Erkut reyiz. 19 Ağustos 2022 tarihinde Ali Tuğberk Avar tarafından düzenlendi firma isimleri kaldırıldı, imla 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: St, Yakutski’de çalışır mu? yerinde incelemeli live liviv olabilir Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: önce var olanın uygulamasını görelim? mesela yılda 3ten fazla al sat yapanlara ceza işi vardı, yıllardır öyle duruyor o yazı , şirket kurmuşum kira vergi ödüyorum parayı arabalara yatırıp ticaret yapıyorum, yan apartmandaki bir amca alıp satıyor durmadan, ona yaptırım yok? vergi de ödemiyor stopaj da... Doğru diyorsun abi. Ama çevremdeki alıp satan arkadaşlar genelde 3 kez satış kuralına uyuyorlar. Belkide takipsizlik olduğunu bilmiyorlar. Açıkcası ben de bilmiyordum. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Ali Tuğberk Avar yazdı: Bu konunun çözümü bulundu bile zaten. göstermelik gibi bir düzenleme. Ayrıca serbest piyasaya aykırı bir hareket bu. Siteye dava açılacak. Galericiyi öcü yaptılar insanların gözünde, insanlar bilmiyor ki gerçeği sanki sadece galericiler sıfır alıp satıyor. Markaların dist.lerinde müdürü filan sakalını verip ayarlayıp şahıslar da al sat yapıp piyasanın anasını ağlatıyor. Bu tarz şeylerle veya devlet müdahalesiyle düzelecek bir şey değil bu konu. Arz çok düşük otomobilde.. Bulan kaçırmıyor. Ayrıca eğri oturup doğru konuşmak lazım elinde sermayesi olan birçok insan araba alıp satar bu devirde 1 milyona alır 1 ay sonra 1 milyon 50 bine satarsın. Yapıyoruz da. Altından filan çok kazandırıyor. Vesileyle söylemek gerekirse her konuda o konuyla ilgili bir grup belirlenir onlar vatan hayini, teröriz filan olur bizim ülkede. Araba pahalanır galerici suçludur, yiyecek içecek pahalanır fırıncı market sahibi suçludur. Boşa dememişler: "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye. 10-15 sene önce bir devlet memuru bir beyaz yakalı rahatça araba alabilirken neden şu an alamıyor bunun sebeplerini bulup sorgulamak, çözmek lazım. Bu kimin yüzündense ona cezayı kesmek lazım. Her sorunda bir grup insanı linç ederek hiçbir yere varılmaz.. Varılmıyor da. Sonuç olarak: Boş düzenlemedir. İnsanların gazının alınması amaçlanmaktadır. +olarak haksiz para(harac) talep eden bayiler. Parayi vermiyorsan arabayi satmiyoruz nasil olsa alacak cok müsteri var diyenler.. Kanun olmayinca yada uygulanmayinca herkes mafya.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Evet... 8 bin liraya cam filmi yaptırmazsan arabayı vermeyiz diyen bayiye bir yaptırım var mı ? 1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Evet... 8 bin liraya cam filmi yaptırmazsan arabayı vermeyiz diyen bayiye bir yaptırım var mı ? Cam filmini gectim. En azindan bir ürün veriyor. Adam engelli indirimi ile arac alacak, bayi 100 küsür bin harac istemis. Yoksa satmayiz baskasi nasil olsa alir demis. Burada bir konuda bahsedildi sanirim.. 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Evet.. yeni bir sahibinden parolası serdar beyden 6000km de. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Doğan Arşiray yazdı: serdar beyden 6000km de. Kilometre dolsun diye üzmeden kullanılmış.. Koltuk naylonları üstünde.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Kilometresi liftte yapılmış diyen çıkmaz inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Kilometresi liftte yapılmış diyen çıkmaz inşallah. km si OBD ile yapılmış da olabilir. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Doğan Arşiray yazdı: km si OBD ile yapılmış da olabilir. Bunu desinler, daha mantıklı. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ağustos 2022 Paylaş 23 Ağustos 2022 Kilometrenin nerede yapıldığı takıntısı olan aramasın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts