Ceyhun Göktaş 17 Ağustos 2022 Paylaş 17 Ağustos 2022 Herkese merhabalar. 1 yıldır kullandığım, daha önce üst kapak contası yapılmış 2010 titanyum paket, benzin+LPG fiestam var. Araç zaten 1 seneye yakındır da hiç de az olmayan miktarlarda yağ yakıyor. Zaman içerisinde yağ kalınlaştırma, katkı derken kullandık. Şimdi ateşleme ya da lpg kaynaklı olduğunu düşündüğüm ve bir türlü çözülemeyen silkeleme problemi var. Bunlarla uğraşırken düşündüm de, herşeyin fiyatı bu kadar hızlı artış gösterirken ve ben bir daha zor araba alabilecekken komple motoru rektefiyeye mi soksam. Sürekli gittiğim ve işi sadece ford olan ustam da yaptığım bu lokal harcamaların fiyatlarının bile sürekli arttığını ve bir şekilde bu motorun zaten yenilemeye gireceğini söyledi. Rektefiye işlemi için garantili bir sonuç ve 15-18.000 arası bir fiyat verdi, bu arada arabam 240.000 km de. Sürekli kaput açıp su, yağ kontrolü yapmayacağım, biraz zorlasam bir şey olacak diye korkmayacağım bir arabaya binip kafam rahat etsin istiyorum. Siz değerli dostlarım, tecrübelerinize dayanarak arabayı rektefiyeye sokmamı öneriyor musunuz? Herşeyin fiyatı hergün artıyorken motor iyice sorun çıkardığı zaman bu işlemin fiyatının 25-30.000 olmayacağının garantisi de yok. Sizce ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2022 Paylaş 17 Ağustos 2022 yol yakınken yaptırın, rektifiye işi bilenler için sıradan bir iştir, garanti işi tabii olmuyor, ancak kötü iş yapan dükkan da kendiliğinden kapanır, ustanız iyi bir rektifiyeci ile çalışıyor ise sorun çıkmaz. bloğu üst kapağı subapları güzelce ölçümlenir ise 1 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Ağustos 2022 Paylaş 17 Ağustos 2022 5w30 yağ ne kadar dayanıyordu. 10bin kmde 1 litreye kadar normal sayılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ceyhun Göktaş 17 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: yol yakınken yaptırın, rektifiye işi bilenler için sıradan bir iştir, garanti işi tabii olmuyor, ancak kötü iş yapan dükkan da kendiliğinden kapanır, ustanız iyi bir rektifiyeci ile çalışıyor ise sorun çıkmaz. bloğu üst kapağı subapları güzelce ölçümlenir ise Aracın diğer işlemleri için de sürekli gittiğim, hatta çalıştığım kurumun ford'la ilgili işlerini yapan bir servis. Yetkili servis değil ama işi sadece ford. 3 günde işi biter, 2 gün de test için burada kalır dedi. Fiyat için ne düşünüyorsunuz? Evren Erakçora yazdı: 5w30 yağ ne kadar dayanıyordu. 10bin kmde 1 litreye kadar normal sayılabilir. Yok hocam. 10w40 bile 3000-5000 km arası dibini görüyor neredeyse. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2022 Paylaş 17 Ağustos 2022 rakam şehirden şehire , motorda da işçiliğe göre değişir 20 bin ler tam rektifiye için genel makul rakam şu an , ben rektifiye yaptırsam baştan konuşurdum, kurtarır kurtarmaz ölçümde belli olur ancak piston segman subap ne varsa sıfırlardım hazır sökülmüşken sıfır debriyaj ile, lpg hortumları vs sök tak yaparken aşınmış aşınmamış su hortumlarını değiştirirdim, 2-3 bin fazla gibi gözükecek bu işler ileride total masrafı arızayı engeller. 2 1 Yorum bağlantısı
Ceyhun Göktaş 17 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: rakam şehirden şehire , motorda da işçiliğe göre değişir 20 bin ler tam rektifiye için genel makul rakam şu an , ben rektifiye yaptırsam baştan konuşurdum, kurtarır kurtarmaz ölçümde belli olur ancak piston segman subap ne varsa sıfırlardım hazır sökülmüşken sıfır debriyaj ile, lpg hortumları vs sök tak yaparken aşınmış aşınmamış su hortumlarını değiştirirdim, 2-3 bin fazla gibi gözükecek bu işler ileride total masrafı arızayı engeller. Teşekkür ederim ilginize. Herşey değişecek dedi. Ben de zaman kaybetmeden yaptırayım madem. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2022 Paylaş 17 Ağustos 2022 işlemlerde herşey kelimesini poliçelerde full kasko kelimesini ben sevmem, liste esastır. 6 Yorum bağlantısı
Ceyhun Göktaş 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: işlemlerde herşey kelimesini poliçelerde full kasko kelimesini ben sevmem, liste esastır. Çağlar hocam aracım rektefiye oldu iki gündür de kullanıyorum. dediğimiz gibi debriyaj baskı balata hortumlar vs dahil tam rektefiye yapıldı. iki gündür kullanımıma göre merak ettiğim bir iki şey var. öncelikle aracı ilk aldığımda anlık yakıt tüketimi 24 lt gibi korkunç bir rakam gösteriyordu ki ustam giderek düşeceğini korkmamamı söyledi. iki gün içinde evden işe işyten eve gibi kısa mesafelerde 15 lt ye kadar düştü ve sürekli düşüyor bu normal midir? bir diğeri de hızlanmalarda kulağa sağlıklı gibi gelen ama daha tok bir sesle çalışıyor ve devir daha geç yükseliyor (doğru tabir nedir bilmiyorum ama sanki daha fazla gaz istiyor gibi) ayrıca rölantide biraz sallantılı çalışıyor. bunların hepsi için usta " parçalar birbirne uyumlu çalışmaya alışıncaya kadar normaldir" dedi, bu doğru mu? bunların haricinde şimdilik eskiye göre gözle görünür birşey farkedemedim. zaten performansla ilgili pek bir sıkıntım yoktu ama açıp açıp yağ mı bitti, su mu azaldı, yok silkeledi vs olaylarından sıkılmıştım. cevaplarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2022 Paylaş 4 Eylül 2022 analık mı ortalama tüketim mi? Ceyhun Göktaş yazdı: rölantide biraz sallantılı çalışıyor. bunların hepsi için usta " parçalar birbirne uyumlu çalışmaya alışıncaya kadar normaldir" dedi, bu doğru mu? o pek nromal değil, sıfır arabalar da sallanırdı o zaman? 1 Yorum bağlantısı
Ceyhun Göktaş 4 Eylül 2022 Yazar Paylaş 4 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: analık mı ortalama tüketim mi? o pek nromal değil, sıfır arabalar da sallanırdı o zaman? Ortalama tüketim. Araba yol yaptıkça da düşüyor. Sallantı da iki saniye gibi bir aralıkla azalıp yükselen, aslında Sallantı da değil titreşim gibi bir şey. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2022 Paylaş 4 Eylül 2022 Ceyhun Göktaş yazdı: Ortalama tüketim. Araba yol yaptıkça da düşüyor. Sallantı da iki saniye gibi bir aralıkla azalıp yükselen, aslında Sallantı da değil titreşim gibi bir şey. o normal akü söküldü takıldı Ceyhun Göktaş yazdı: Sallantı da iki saniye gibi bir aralıkla azalıp yükselen, aslında Sallantı da değil titreşim gibi bir şey. v kayış gergisi de yapar buji de rutini olmaz bir süre sonra ustaya yine kontrol ettrimeli Yorum bağlantısı
Ceyhun Göktaş 4 Eylül 2022 Yazar Paylaş 4 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: o normal akü söküldü takıldı v kayış gergisi de yapar buji de rutini olmaz bir süre sonra ustaya yine kontrol ettrimeli Gaza basınca kesiliyor. Rölanti düşük olabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2022 Paylaş 4 Eylül 2022 rölanti ayarı olmadığıiçin düşük veya yüksek kalıyorsa sorun var demektir, Yorum bağlantısı
Recommended Posts