Emrah Altun 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Abiler, ablalar merhabalar. Malum yaz gelince evde tadilat sezonu başlamış oldu. Biz de kolları sıvadık. İlk hedef evi badana yaptırmak. Evi alalı 8 sene oldu ama ilk defa boyatacağız fakat aması var. İşin içine bir girdim ki karman çorman. Mat Yarı mat İpeksi Silikonlu Antibakteriyel Silinebilir Marshall Fawori Filli Filsiz Polisan Biz hanımla 1 ayda renkleri zar zor seçtik burada tıkandık. Bana evde şöyle beni uzun süre götürebilecek, temizlenmesi kolay cebimi de çok yormayan bir boya lazım. Deneyimli forumdaşlardan bir tavsiye bekliyorum. Kullanıp memnun kaldığınız? Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Polisen elegans Extra yarı mat boya ile boyatmıştım kum beyazı rengine. Hırdavatçı polisan ve marshall hangisi istersen olur fiyat farkı yok demişti. Leke anında siliniyor ben beğenmiştim 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Casati almıştım ben. Kendim boyadım evi acemi olmama rağmen dağılımı ve kapatıcılığı çok iyiydi kusur kalmadi duvarda. Dyo nun uygun fiyatlı markası idi yarıdan fazla fiyat farkı vardı benim aldığım dönemde. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Fawori fillinin yan ürünü 8 sene daha götürsün diyorsanız dyo alın Tavanda boyanacak. Tek marka tavan boyası alın iyidir. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Ankara"da hırdavatçıda ben boya seçimini ve miktarı danışarak alıyorum. Henüz bir sıkıntısını görmedim. Boyayı kendiniz yapacaksanız ruloyu biraz hızlı kullanın , boya daha iyi yapışıyor. su bazlı boyalar yere damlarsa da kolay çıkıyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Dyo iyi boya. Kullandım memnun kaldım. Filli boyayı sevmedim. Birdaha almam. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Su bazlı plastik boya alacaksınız. Filli boya kullanıyorum, güzel renk paleti var ve iyi kapatıyor. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Emrah Altun yazdı: Abiler, ablalar merhabalar. Malum yaz gelince evde tadilat sezonu başlamış oldu. Biz de kolları sıvadık. İlk hedef evi badana yaptırmak. Evi alalı 8 sene oldu ama ilk defa boyatacağız fakat aması var. İşin içine bir girdim ki karman çorman. Mat Yarı mat İpeksi Silikonlu Antibakteriyel Silinebilir Marshall Fawori Filli Filsiz Polisan Biz hanımla 1 ayda renkleri zar zor seçtik burada tıkandık. Bana evde şöyle beni uzun süre götürebilecek, temizlenmesi kolay cebimi de çok yormayan bir boya lazım. Deneyimli forumdaşlardan bir tavsiye bekliyorum. Kullanıp memnun kaldığınız? Şimdiden teşekkürler. polisan vs gibi boyalar pigment kalitesi nedeniyle ucuz ama boyama kaabiliyeti dedüşük. bahaus un kendi malı olan bir boya varçok başarılı tavsiye ederim. yeşil logolu bir kutuda satılıyor. Permolit. illa bilinen marka olacaksa filli boya alınmalı. geçen sene evi boyadım kendi başıma. imanım gevredi. kolay iş değil. 1 hafta sürdü her akşam çalıştım. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Artık birçok boya silinebilir durumda. Ancak, silikon bazlı boyalar daha kolay silinebilir ve leke çıkarmada daha başarılıdır. Mat, yarı mat boyalar renkle ilgili olup, ipeksi gibi ibareleri olan boyalar ise, dokunulduğunda yumuşaklık hissi uyandırır. Tavan boyası özellikle Permolit tavsiye edilir. Duvarlar ise, Jotun son zamanlarda çok tercih edilir oldu. Yine uzun zaman boya ihtiyacınız olmayacak ise, biraz paraya kıyılacak. Şurada biraz bilgi mevcut https://www.permolitboya.com.tr/dogru-boya-nasil-secilir-boya-secerken-nelere-dikkat-etmeli/ 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 su bazlı plastik boya ve buna uygun rulo + bol naylon örtü polisan veya filli veya marşal zaten bulunabilir durumda her yerde, isimsiz ucuzlardan kaçının. önce bir kat astar mutlaka kullanın, iş uzayacak masraf artacak olarak bakmayın en dip köşe odanan başlayıp el alışkanlığı kazanıp en son salona falan geçin, duvarı boyaması basir, kapı/tavan/taban birleşim yerleri zaman alıyor 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Filli momento silan yaptırdık, güzel oldu. Silinebilir, renk ıtır seçtik.1000 tl falandı büyük kutusu. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Çağlar Bayur yazdı: su bazlı plastik boya ve buna uygun rulo + bol naylon örtü polisan veya filli veya marşal zaten bulunabilir durumda her yerde, isimsiz ucuzlardan kaçının. önce bir kat astar mutlaka kullanın, iş uzayacak masraf artacak olarak bakmayın en dip köşe odanan başlayıp el alışkanlığı kazanıp en son salona falan geçin, duvarı boyaması basir, kapı/tavan/taban birleşim yerleri zaman alıyor Astar boya hakkında, eğer önceki boyanız daha koyu ise, veya yüzeye yeni sıva yapıldıysa (yani yüzey boya emecek gibiyse) önce astar boya yapın, daha sonra plastik boya yapın. Eğer bu şartlar yoksa, plastik boyayı az sulandırarak tek kat bile yetecektir. Köşelere, düğmelere, yani boya değmemesi gereken yerlere bant çekin. Yere naylon serin. Boyaya önce tavanı boyamakla başlayın. Daha sonra köşeleri kestirme fırçasıyla boyayın, sonra rulo ile duvarları boyayın. Boya yaparken camlar açık olmasın, dalga görüntüsüne neden olur. 2 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 bayram öncesi bu işe giriştik, çocuk olunca malum duvarlarda ressamlık deneyimlerini sergiliyorlar. ben sadece duvarları boyadım. dyo dynamic(ıhlamur) 15kg aldım 875 tl idi, kovanın yarısı kaldı gayet güzel. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 8-10 ay önce 2+1 evi boyamaya çalıştım, tavsiyelerim şöyle olabilir. öncelikle tek adamın işi değil, ya birkaç kişi bulun, ya usta, renk değişimi için astar şart diyen oldu, astar hem pütürlü görünüme sebep oldu, hem fazladan iş çıkardı. yani boyanın üstüne boyayı vurun gitsin kötü boya işçilik ister derler, siz boyayacaksanız illaki iyi bir marka alın, filli boya güzeldi prizleri sökmeyin, üzerini bantlayın, söküp üstünü boyayınca aç kapa mekanizması boyandığı için zor çalışıyolar, duvarlarda yara bere varsa çok ince bir alçı var, normal alçı değil önce onunla kapatın, iyi bir merdiven ve bol sabır edinin:) 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Mehmet Zincirkıran yazdı: astar hem pütürlü görünüme sebep oldu, hem fazladan iş çıkardı. zemindeki boya saten, sizin sürdüğünüz plastik olabilir mi? Cihat Küçükay yazdı: Eğer bu şartlar yoksa, plastik boyayı az sulandırarak tek kat bile yetecektir. astarın en büyük marifeti rulonun durmaksızın dönmesini sağlamak , o büyük rahatlık oluyor bir de iyi kapatıyor 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Boya olarak reklama takılmadan dyo, çbs ve marshall gibi bildiğim markalardan vazgeçmem. silinebilir istiyorsanız silikon bazlı almalısınız tek olumsuz yönü duvarın nefes almasını engeller. bunun sonucu olarak hava sirkülasyonu olmayan yerlerde duvarda terleme hatta küflenme olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 20 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2022 Muhammet Ergün yazdı: bayram öncesi bu işe giriştik, çocuk olunca malum duvarlarda ressamlık deneyimlerini sergiliyorlar. ben sadece duvarları boyadım. dyo dynamic(ıhlamur) 15kg aldım 875 tl idi, kovanın yarısı kaldı gayet güzel. 15 kg kaç m2 boyadı yaklaşık. Evi usta boyayacak arkadaşlar. Ben. Malzemeleri alacağım. Ev net 130m2. Usta 30kg boya 15 kg tava boyası dedi ama marka belirtmedi. Yanlış anlamadıysam kaliteli boyalar pahalı ama daha az boya ile daha çok yer boyuyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Çağlar Bayur yazdı: zemindeki boya saten, sizin sürdüğünüz plastik olabilir mi? zemindeki eski boyayı bilmiyorum işin doğrusu ama astar vurmadığımız oda daha pürüzsüz ve güzel olmuştu. bizde yanlış uygulamış olabiliriz birşeyleri tabi Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Emrah Altun yazdı: 15 kg kaç m2 boyadı yaklaşık. Evi usta boyayacak arkadaşlar. Ben. Malzemeleri alacağım. Ev net 130m2. Usta 30kg boya 15 kg tava boyası dedi ama marka belirtmedi. Yanlış anlamadıysam kaliteli boyalar pahalı ama daha az boya ile daha çok yer boyuyor. Ev hemen hemen aynı. Alttaki renk koyu yeni renk açık ise 2 kat vurabilir. Bizimkisi birbirine yakın renkler idi, dediğim gibi kovanın yarısı duruyor. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev Pazartesi 11:32 Paylaş Pazartesi 11:32 Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir sorun var. Kiracı aradı çatı akıyor felan dedi. Bir ustayla görüştüm bu çatı akması oluk problemi değil dedi telefonda. Bu rutubet, Evi havalandırmıyorlar dedi. Çatı ile ilgili değil dedi. Ev 50 yıllık, evi alırken duvar bitişiğinde az birşey küflenme vardı. Boyadıktan 2 yıl sonra tekrar çıkmış. Kiracı antibakteriyeli boya al, ben kendim boyayım diyor. Sadece 2 oda da var. Evin boya rengi aytozu grisi. Buraya ucuz yollu ne yapılabilir? Antibakteriyel boyalar iş görür mü bellirli bir süre? Ne yapılması gerekir? Tavsiyelere açığım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 12:30 Paylaş Pazartesi 12:30 boya bu kadar su girişini tutamaz. antibakteriyel boyayı da yanlış anlamış onu söyleyen. burası kazınacak, su tutucu kimyasal ile kaplanacak üstüne kapatan sürülecek ve sonra boyanacak, ancak onca masraf 2 yıl anca dayanır bu duvara, suyu girişi önlenmeli, ayrıca havalanma ile ilgisi yok bu akıntının, evde lpg ile mi ısınılıyor? Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Pazartesi 12:46 Paylaş Pazartesi 12:46 yazın çok popüler olan bir şehrimizde dubleks olan evi 4 duvar bırakıp tadilata soktuk aklınıza gelecek her şey değişiyor ev 3+1 olarak geçiyor Alt kat salon+mutfak+tuvalet üst kat 3 oda +banyo şeklinde toplam maliyet 1.2 milyon oldu bugün çatınında elden geçmesi gerektiği söylendi onunda maliyeti 300 bin civarı gözüküyor Yorum bağlantısı
Macit Aliyev Pazartesi 13:05 Paylaş Pazartesi 13:05 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: boya bu kadar su girişini tutamaz. antibakteriyel boyayı da yanlış anlamış onu söyleyen. burası kazınacak, su tutucu kimyasal ile kaplanacak üstüne kapatan sürülecek ve sonra boyanacak, ancak onca masraf 2 yıl anca dayanır bu duvara, suyu girişi önlenmeli, ayrıca havalanma ile ilgisi yok bu akıntının, evde lpg ile mi ısınılıyor? Ben çatı ustasını aradım gel yap diye, resimleri attım dedi bu çatıdan değil. Dediklerini yaparsam ve 2 yıl sürmezse normal boya da o kadar gitti abi. En azından kiracının istediği gibi olsun, antibakteriyel boya al dedi 1-2 litrelik ben kendim vururum dedi. Evde kombi var. Başka bir usta daha var. O da bu hafta gidip bakacak. Gerçekten çatıdan mı oluklardan mı diye. Pazartesi 13:06 tarihinde Macit Aliyev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 14:08 Paylaş Pazartesi 14:08 çatı oluk dış cephe buraya bir yerden su giriyordur 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev Pazartesi 14:12 Paylaş Pazartesi 14:12 Çağlar Bayur yazdı: çatı oluk dış cephe buraya bir yerden su giriyordur Doğrudur abi. Usta gelsin bi baksın, o kısmı yönetici halledecek. Geçici olarak boya alayım adam boyasın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts