Ali Gülmez 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Servet Aydın yazdı: Çok uçmuş rakamlar. Geçen yıl8500’e aldığım gözlük şimdi 24bin. Uzak yakın titanyum x paket. Sahip çıkın dikkat edin dörtgözler 3 ü bir arada camlar uçup gitti babam o parayı cama vereceğim deyip katarak ameliyatı oldu daha uyguna geldi aslında Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Ali Gülmez yazdı: 3 ü bir arada camlar uçup gitti babam o parayı cama vereceğim deyip katarak ameliyatı oldu daha uyguna geldi aslında o kadar para vermeye gerek yok çünkü. Saçmalık oradan bile belli. Ameliyat parasına gözlük olmaz. Kaliteli cam ayağına %1000 kâr sokuyorlar Gözlükçü arkadaşım camı sirkeciden 500’e alıyor Maltepe’de müşteriye 4 bin liraya kitliyor. Daha markalı bir şeyse 2000’e aldığı camı 15 bine kitliyor. Daha da alengirli bir şeyse 5000’e alıyor 35’e kitliyor. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Haziran Yazar Paylaş 28 Haziran ancak optik söz konusu olduğunda gerçekten pahalı camlar vardır. camın kıvırmlı olmasından ötürü ortaya doğal olarak çıkan kromatik sapma, astigmat vs gibi sorunları ortadan kaldırmak için ek katmanlar konuyor( gözdeki sorunlardan bahsetmiyorum, büyüteç mantığından bahsediyorum). yandan bakınca tek bir cam gibi gözüksede belki 4 farklı kırılma indisinde ve farklı şekilli camlar sandviç şeklinde. merceklerin kenarına doğru gidildikçe çözme gücü ve odak netliği azalır. bu olmasaydı ileri numaralarda gözlük camının kalınlığı 2 cm filan olacaktı. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Doğan Arşiray yazdı: ancak optik söz konusu olduğunda gerçekten pahalı camlar vardır. camın kıvırmlı olmasından ötürü ortaya doğal olarak çıkan kromatik sapma, astigmat vs gibi sorunları ortadan kaldırmak için ek katmanlar konuyor( gözdeki sorunlardan bahsetmiyorum, büyüteç mantığından bahsediyorum). yandan bakınca tek bir cam gibi gözüksede belki 4 farklı kırılma indisinde ve farklı şekilli camlar sandviç şeklinde. merceklerin kenarına doğru gidildikçe çözme gücü ve odak netliği azalır. bu olmasaydı ileri numaralarda gözlük camının kalınlığı 2 cm filan olacaktı. pahalı camdan ziyade göze göre cam vardır. Hatta gözlüğe göre. en pahalı cam bana kötü performans verebilir. Burada optisyen faktörü çok önemli. Farklı teknolojideki camları hangi hastaya uygulaması gerektiğini bilmeli. Ama Türkiyede çok az böyle optisyenler Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Haziran Yazar Paylaş 28 Haziran ben genel bir şeyden bahsediyorum ama. pahalı cam vardır yani... fotoğrafçılıkta, mikroskopta bunlar çok fark ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Gözlük camlarının kitapçık şeklinde fiyat listeleri olur ama birçok yerde zengin kesimin yer aldığı yerde liste fiyatından itelerler ama o fiyatlardan %50 ye yakın iskonto yapılabiliyor. Bundan sonra gözlükçülere giderken bunu bilerek gidin derim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Benim yakın 4, uzak 1.25. Kör oldum la bayağı 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Haziran Yazar Paylaş 28 Haziran Servet Aydın yazdı: Benim yakın 4, uzak 1.25. Kör oldum la bayağı bizim hanım 6.5 yakında. çok kötü bir durum. korkuyorda ameliyattan... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Servet Aydın yazdı: Çok uçmuş rakamlar. Geçen yıl8500’e aldığım gözlük şimdi 24bin. Uzak yakın titanyum x paket. Sahip çıkın dikkat edin dörtgözler Bir dahaki yenilemende haberim olsun mutlaka. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Cam fiyatları liste şeklinde zaten, kimisi indirim yapıyor kimisi sıfır indirim. 3-4 firma genelde hakim gibi anladım optikçilerin konuşmalarından. Camda indirim yapanda da güzel çerçeve yok ne yazık ki. Güzel çerçeve olanlarda da camda indirim yok Oto sürüş camı baktım astigmat için, 1750tl liste fiyatı, birisi 1400e indi diğeri 1700e. Ama yerli çerçeve satanlar indirim yapsa da esas para tutan benim durumumda çerçeve, 5bin tl güzel bi çerçevenin fiyatı. Alamadım şimdilik Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Servet Aydın yazdı: Benim yakın 4, uzak 1.25. Kör oldum la bayağı Sağ ve sol şakaktan voltaj uygulansa? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sağ ve sol şakaktan voltaj uygulansa? Direk yüze 380 denedim yemedi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Servet Aydın yazdı: Direk yüze 380 denedim yemedi topraklama mı oldu acaba? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran Paylaş 28 Haziran Mehmet Yeter yazdı: topraklama mı oldu acaba? Cilalama olmuştur. 380 dediği senin benim için 1 Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 29 Haziran Paylaş 29 Haziran Doğan Arşiray yazdı: ben genel bir şeyden bahsediyorum ama. pahalı cam vardır yani... fotoğrafçılıkta, mikroskopta bunlar çok fark ediyor. 2 ay önce benim büyük kıza gözlük aldık. Tek odak astigmat yok. Zeiss marka clearview modelinden cam hermossa çerçeve tanidikliktan dolayı 2500 TL 😊 Normalde 7000 den aşağı değil fiyatı. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Haziran Paylaş 29 Haziran 3 ay önce de oğlana gözlük aldık tanıdık gözlükçüden camlar zeissti. 3000e mal oldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts