İçeriğe Yönlendir

Gözlük Camı Kestirmek

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2.kat teo. Sohbeti de biraz değişik :) 

ben uğradıktan sonra o da arkadaşlarına bir müşterim oldu değişik diyebilir :mangal:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Erdem Doğan yazdı:

Düsük dereceli normal cam zaten o para :) 

Yapsin bakalim 2 tane 8 numara miyop + 1,75 astigmat, antirefleli ve %70 inceltilmis cami 500 liraya. Orayi yikarlar :) 

Bir de üstüne Nikon blue serisi oldu mu aman 🤣🤣

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Kat2, No:245 Mutlu optik. Şiddetle tavsiye ederim. Rahmetli halam yurtdışından gelir yaptırırdı gözlüklerini, o kadar memnundu. Kimi göndersem çok memnun ayrıldı şu ana kadar. Onur bey var orada, her türlü yardımcı olur.

ben de memnun kaldım , 1 cam yaptrdım, 2 adet te ayrıca takım yaptıracağım , selamı var aileye, tam teknik adam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

tam teknik adam

Bu büyük fark. Bir çok gözlükçüde işi "satışçı"lar yürütüyor. Ancak tekniğe hakim değiller. Onur bey işi biliyor.

Aleküm selam :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Bu büyük fark. Bir çok gözlükçüde işi "satışçı"lar yürütüyor. Ancak tekniğe hakim değiller. Onur bey işi biliyor.

Aleküm selam :) 

satış pazarlama sevmiim, bana teknikle gelecek... ne oldu napıyoruz demeden kepi.... halletti

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mert Gülkokan yazdı:

babam 20 bin tl 2 cama  vermekten vazgeçip 24 bin tl ameliyat oldu

şimdi gözünden 3 kere iğne olacak ödemden kaynaklı iğne fiyatı 2300 tl

gözlerinize iyi bakın

GEçmiş olsun.

Gözümüz gibi bakıyoruz :p 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mert Gülkokan yazdı:

babam 20 bin tl 2 cama  vermekten vazgeçip 24 bin tl ameliyat oldu

şimdi gözünden 3 kere iğne olacak ödemden kaynaklı iğne fiyatı 2300 tl

gözlerinize iyi bakın

o iğneler çok feci ya. glokom için de yapıyorlar. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı

dedem gözlüklerini kahvede otururken gelen seyyar satıcıdan alıyor çok memnun doktorların verdiği ile iyi göremediğini söyleyip bize de gelin kahvede alırım ben size cuma günü geliyor kel yaşarın oğlu gözlükçü mustafa diyede tarif ediyor :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Sürmeli

Astigmat da varmış bende, uzak 0 -0.5 biri, 0-0.25 birisi, sıfır numara için gözlük takılır mı :D 

Ama bulanıklık gitti doktor astigmatları takınca, HD oldu duvardaki slaytlar, alıp TV vs izlerken taksam da lüks gibi geldi bilemedim. Takmasak ne olur? İlerler mi astigmat?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben de merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Astigmat da varmış bende, uzak 0 -0.5 biri, 0-0.25 birisi, sıfır numara için gözlük takılır mı :D 

Ama bulanıklık gitti doktor astigmatları takınca, HD oldu duvardaki slaytlar, alıp TV vs izlerken taksam da lüks gibi geldi bilemedim. Takmasak ne olur? İlerler mi astigmat?

astigmat miyoptan daha kötüdür. Baş döndürür mide bulantısı yapar. Hep bi huzursuzluk oluşur ve nedenini de anlayamazsınız. Yani astigmattan dolayı olduğu aklınıza gelmez. 0,5 astigmat ciddi fark çıkarır görüşte. Ben olsam gözlük kullardım sıf bunun için. 

bu arada gözlük alırken çevçeveye göre odak noktasını kontrol etmeli gözlükçü. Piyasada çok fazla odağı hatalı gözlük kullanan varmış

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Murat Sürmeli yazdı:

Tv’den ziyade, gece araç kullanırken fark anlaşılır astigmatta, ileri seviye bozuklukta ışıklar çift görünür, gelen motosikletin otomobil gibi çift farlı görünmesi gibi tarif edebilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)

astigmat çok bulanık gösteriyor ben de sadece 1 er numara astigmat var

ve telefon ekranını bile bulanık görüyorum mecburen takıyorum

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Murat Sürmeli yazdı:

Göz doktorları genelde gözdeki bozukluğun ilerlemesini gözlüğü takıp takmamaya bağlamıyor. Genetik olarak taksanda takmasanda ilerlediği yere kadar ilerlediğini söylüyor. Tabi yakından TV izlemek, bilgisayar ekranı, ekran süresi... gibi durumlar bu işi hızlandırıyordur. Mesela ben 14-15 yaşlarımdan beri bir gün dahi uyku hariç gözümden çıkarmadım ama 0.25 ile başlayan miyop şu anda 3.25.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Sürmeli yazdı:

Eyüp Çetin yazdı:

Göz doktorları genelde gözdeki bozukluğun ilerlemesini gözlüğü takıp takmamaya bağlamıyor. Genetik olarak taksanda takmasanda ilerlediği yere kadar ilerlediğini söylüyor. Tabi yakından TV izlemek, bilgisayar ekranı, ekran süresi... gibi durumlar bu işi hızlandırıyordur. Mesela ben 14-15 yaşlarımdan beri bir gün dahi uyku hariç gözümden çıkarmadım ama 0.25 ile başlayan miyop şu anda 3.25.

2 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. Bayramdan 1 hafta evvel göz muayenesi oldum. Sol gözüm 3mt ileriyi resmen seçemiyordu artık. Yazılar hâreli, araç plakaları seçilemez hale gelmişti. Gece sürüş bende zaten zayıf, iyice zorlanmaya başlamıştım.

Astigmatım ve miyopumun numarası düşmüş. Astigmatım sadece 0.5 düşmüş, miyopum ise 0.25 mi ne düşmüş. Ancak orada test ettik ki, o 0.5 dediğimiz fark ile görüntü resmen 480p'den 1080'e çıktı (4k hiç bir zaman göremeyeceğim çünkü sol gözüm %90 oranında görüyor)

Lafı uzatmadan, camlarımı yeniden yaptırdım, daha gözlükçüden çıkıp ilk tabelayı okuduğumda dünya varmış dedim.

Astigmatı olan herkes mutlaka gözlük kullanmalı. @Tansu Kalafatoğlu nun dediği her şey hiç sebepsizmiş gibi başınıza gelir maalesef.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

+\- ve astigmat kusurlarında gözlük bir tedavi yöntemi değil diye biliyorum. Bozukluk çok azsa gözlük takmamak daha iyi. Hatta günlük olarak birkaç saatliğine iyi gören gözü kapamak fayda getirir. 

ama kayma gibi bozukluklarda gözlük tedavi ediyor. Mercek, göz bebeğini iyi gördüğü yere çekerek kas hareketlerini düzenlemeye çalışıyor. 

@Sani Gerşon gece uzun yolda araba kullanabiliyor musun

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

+\- ve astigmat kusurlarında gözlük bir tedavi yöntemi değil diye biliyorum. Bozukluk çok azsa gözlük takmamak daha iyi. Hatta günlük olarak birkaç saatliğine iyi gören gözü kapamak fayda getirir. 

ama kayma gibi bozukluklarda gözlük tedavi ediyor. Mercek, göz bebeğini iyi gördüğü yere çekerek kas hareketlerini düzenlemeye çalışıyor. 

@Sani Gerşon gece uzun yolda araba kullanabiliyor musun

Gözlük zaten bir tedavi yöntemi değil. Sorunu gizliyor. Sorun orada hep baki. Kaymalar için de tek tedavi ameliyat. Gözlük en fazla tedaviyi destekler ama tedavi etmez.

Her koşulda araba kullanabiliyorum lakin gece sürüşleri biraz zorluyor.

Benim gözümde kayma olduğundan ötürü 3 boyut algım neredeyse sıfır. Bu sebeple ezberlemediğim uzaklıklar, birebir görmediğim uzaklıklar asıl sıkıntı. Yağmurlu havalar, paralel parklar bayağı problem. Park sensörü olmadan geri geri park gerçekten işkence benim için. Dar sokaklardan geçerken aynaları kesmekten önüme bakamaz hale geliyorum :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Gözlük zaten bir tedavi yöntemi değil. Sorunu gizliyor. Sorun orada hep baki. Kaymalar için de tek tedavi ameliyat. Gözlük en fazla tedaviyi destekler ama tedavi etmez.

Her koşulda araba kullanabiliyorum lakin gece sürüşleri biraz zorluyor.

Benim gözümde kayma olduğundan ötürü 3 boyut algım neredeyse sıfır. Bu sebeple ezberlemediğim uzaklıklar, birebir görmediğim uzaklıklar asıl sıkıntı. Yağmurlu havalar, paralel parklar bayağı problem. Park sensörü olmadan geri geri park gerçekten işkence benim için. Dar sokaklardan geçerken aynaları kesmekten önüme bakamaz hale geliyorum :) 

zor. Allah kolaylık versin. Benim kardeşimde ciddi içeri kayma vardı. Ne göz kapaması yaptık ne ameliyat. Doktor takibinde 12 senede gözlükle kayması düzeldi. Ama 1 yaşında başladı gözlüğe. Şu an gözlüksüz sıfır kayma. Sadece miyop gözlük kullanıyor. 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Ben güneş batarken ve doğarken zorlanıyorum, zifiri karanlıkta çok zorlanmam mesela. Paralel parkta sıkıntı yaşamaya başladım ama alışkanlık kaybı diye yorumladım, bir gözlükçüye uğrayım bakalım kaç tele diyecek :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Murat Sürmeli yazdı:

O gözlüğü takıncaya kadar çanak anten ayarına sayıyordum, meğer antenin suçu yokmuş.

Doktor tv izlerken ve araç sürerken kullan dedi.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de uzun süreli gözlük kullanıcısıyım. 11 yaşında başladım, 39 yıl olmuş. Miyop astigmat var bende de. Son 4 yıldır camlarıma yakın gözlükleri de eklendi. Gözlük benim bir parçam oldu artık. Güneş gözlüklerim de numaralı( onlarda yakın yok :) ) üniversitede okurken3,5 numaraya kadar ilerlemişti. Şimdi 1,75 civarında sol gözüm, sağ ise 1.25. Birleş değişik model gözlüğüm var farklılık olsun diye 2-3 günde bir  değiştiriyorum. Lensi denedim ama bana zor, temizlik ve takıp çıkarmak bana eziyet gibi geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sanıyorum 12 yaşından itibaren gözlük kullanıyorum, 2,5'a kadar sadece miyop olarak yükseldi sonrasında 2'ye sabitledi, astigmatta son kontrollerde çıkmaya başladı. Gece sürüşümde çok şükür problem yoktur. Lenste ayrıca kullanıyorum ama sadece halı saha maçlarında, bana göre bir iş değil. Lens kullanırken ciddi küçük yazıları okuyamıyorum, gözlük kullanırken problem yok.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çok uçmuş rakamlar. Geçen yıl8500’e aldığım gözlük şimdi 24bin. Uzak yakın titanyum x paket. Sahip çıkın dikkat edin dörtgözler

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Çok uçmuş rakamlar. Geçen yıl8500’e aldığım gözlük şimdi 24bin. Uzak yakın titanyum x paket. Sahip çıkın dikkat edin dörtgözler

gözlük piyasasında çok iyi para var. Dikkat edin :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...