İçeriğe Yönlendir

Az Maliyetli Garaj Fikriniz Var Mı?

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Babam evinin yanındaki kendine ait arsaya bir garaj yapacak 3m X 5m ölçülerinde. Garaj, aracın güvenliğini sağlamaktan daha çok güneşten koruma amaçlı yapılacak. Dolayısıyla derme çatma da olabilir. 6 tane yüksek profil boruyu dikip üzerini eternit levhayla örtmeyi düşünüyoruz. Kenarlarını da brandayla kapatmayı. Fakat en önemli kriter maliyet. Körüklü portatif garajı da düşündük ama pek sağlam gelmedi bize. Sizce en az maliyetle, hangi malzemelerle, nasıl bir garaj yapabiliriz? Fikirlerinize açığız.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

4 veya 6 dikey profil üstüne olabilir. Zemini beton yapmayacaksanız direklerin altını kazıp beton dökün. Üstüne profilleri çelik dubel ve epoksi ile sabitleyin. Üstüne de daha ince profillerle kaynakla tamamlarsınız. 

Profil pahalı gelirse ahşap direkle de olur. Ama rüzgarda uçmasın kaçmasın devrilmesin isteniyorsa direk altlarına beton şart. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

En ucuz yöntem bizim burada Çilek eğme demiri var yarım ay seklinde ortalama 7 metre uzunluğunda Google a çilek eğme demiri yazarsanız çıkar. Bulunduğunuz yerde ulaşabilirseniz 3 ya da 4 tane alıp üstüne önce mukavva daha üstüne çadır brandasi ile kapatarak kolayca çozebilirsiniz en ucuz maliyetli sağlam yöntem. Ayaklarıni toprağa betonla sabitlerseniz daha da sağlam olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

garajı boşverin ikinci elde fark etmiyor. 2-3 senede bir garaj parasıyla boya koruma yapın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

garajı boşverin ikinci elde fark etmiyor. 2-3 senede bir garaj parasıyla boya koruma yapın.

azcık büyük yapılır. Araç ekipmanları da koyulur içine. Hatta kriko falan alınır. Bakım yapılır. Alanım olsa 5 dakika beklemez yapardım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Demir fiyatları çok arttı, tahta hem daha ucuz, hem işlemesi kolay. 5x10 3 metre 12 ad , çatılık tahta ,üzeri rulo şıngıl, ayakları sabitlemek için de 1 torba çimento, 0,5 m3 kum. 

en ekonomik ve sağlam böyle olur. 

Çatı için ucuza çıkma trapez saç yada ondulin de kullanabilirsin. çatı daha kolay olur. 

ileride de 3 kenarı yeşil alçıpanla kapatıp, üzerine sıva yaparsınız. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Para biriktirilip düzgün birşey yapılmalı bence. Uyduruk malzemeyle garaj değil görüntü kirliliği olur.

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Göktürk yazdı:

Özellikle güneyde sıcak güneşi daha dik açıyla sürekli yemiş araç gölgede korunaklı olana göre kendini bariz belli ediyor. Fitiller, farlar, kapı ve silecek kolları, dodikler, torpido, döşemeler hatta yorgun logo mesajı net verir. İmkan varsa sundurma garaj+nano seramik koruma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bez tente kullanılabilir. Kışın sökmek gerekir tabii.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

22 lirayı görmeli diye düşünüyorum. Doların yükselmesi işi biraz bozdu ama yine de düşmeli

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

22 lirayı görmeli diye düşünüyorum. Doların yükselmesi işi biraz bozdu ama yine de düşmeli

Abicim yanlış sulardasın. 😉

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eve bitişik mi olacak bu garaj? Öyle ise tek duvarı evin bir duvarı olarak seçmeye müsait mi? Evin duvarı,  yana araba , diğer yana 2-3 tane 5x10 kalasla dikme ve evin duvarı ile kalaslar arasına amerikan bezi tarzı bir branda ile çözülebilir sanırım şartlar uygunsa?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
O.Yücel Çetin yazdı:

Abicim yanlış sulardasın. 😉

Garajın brenti düştü demediniz mi kardeşim alla alla ya 😁😁

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Kışın oluşacak sert rüzgarlar ve sıkı kar yağışı iyi düşünülmeli zira yerinden oynatır yada zarar verirse aynı zararı arabada da görürsünüz, pişmanlık olur. Yapılıyorsa düzgün yapılması taraftarıyım. Brandacılarda içi miflonlu ve hava alan bir şey de düşünülebilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Cem Işık yazdı:

Eve bitişik mi olacak bu garaj? Öyle ise tek duvarı evin bir duvarı olarak seçmeye müsait mi? Evin duvarı,  yana araba , diğer yana 2-3 tane 5x10 kalasla dikme ve evin duvarı ile kalaslar arasına amerikan bezi tarzı bir branda ile çözülebilir sanırım şartlar uygunsa?

Evet evin duvarına bitişik. Branda fiyatları çok geldi işte bize.

O.Yücel Çetin yazdı:

https://www.n11.com/urun/gardinus-bahce-serasi-hobi-serasi-400-x-300-x-200-cm-7019917?magaza=gardena

Benim önerim şöyle bir şey olacak. Fikir ve şekil olarak paylaştım nasıl yaparsınız siz bilirsiniz. 

Üzerindeki malzeme güneşi engellemez sanırım. Onu değiştirsek de maliyet çok artar herhalde.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tayfun Aydın yazdı:

Kışın oluşacak sert rüzgarlar ve sıkı kar yağışı iyi düşünülmeli zira yerinden oynatır yada zarar verirse aynı zararı arabada da görürsünüz, pişmanlık olur. Yapılıyorsa düzgün yapılması taraftarıyım. Brandacılarda içi miflonlu ve hava alan bir şey de düşünülebilir. 

dikey profil aralarına çapraz profiller  unutulmamalı tabi. 

Vesile ile

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

dikey profil

Çok pahalanmış profil.

Bahçedeki konteynere çatı yapacağım, kaba hesap 5 bin sadece profil parası çıkıyor

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Çok pahalanmış profil.

Bahçedeki konteynere çatı yapacağım, kaba hesap 5 bin sadece profil parası çıkıyor

bildiğimiz konteyner boyutları mı abi? Profili az kullanıp üstüne trapez sac atsan? 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bildiğimiz konteyner boyutları mı abi? Profili az kullanıp üstüne trapez sac atsan? 

Trapez sac da profilden pahalı :D

3x7 konteyner ben 4x8 çatı yapacağım.

Profilden iskelet ve ondilin kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Trapez sac da profilden pahalı :D

kuru ot varsa bu iş görebilir 😁

ya da çıkma 5-10 veya 10-10 ızgara, üstü osb. Silikonlu 3-5 kat cephe boyası.  Ya da plywood ama o pahalı. aralarına silikon. 

Hiç denemedim. Tüm maliyetleri kıstım :) 

images?q=tbn:ANd9GcQ1MGSxJup05DjoCNIQLY2

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Büyümüş ağaç ekilebilir. Burada satılıyor mesela. 4 5 yaşında ağaçlar. Rakamlar nedir bilmiyorum da 3 saatte koru gibi olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
(düzenlendi)

ben bu yaz güneşi ve doluyu engellesin diye yaptım. ama en ucuzu bile 1300 tl tuttu. 5/10 aldım 10-12 adet. ormandan getirdiğimiz ağaçlar vardı.  6 adet 30 cm lik çukurlar açtım betona gömdüm. aslında pergule ayağına sabitleyecektim vaz geçtim. üstünü kalın mavi renk branda ile kapattım. eni 4 mt genişliği 3 mt yükseklik 2 mt. tam istediğim gibi olmadı. olması için çok iyi para harcamak gerekti. 1 adet 5/10 100 tl, 1 adet 10/10 200 tl idi. şimdilik güneş ve doludan koruyor. son baharda sökeceğim yazın yine montaj yapacağım.

WhatsApp Image 2022-06-14 at 15.33.52.jpeg

resimler için kusura bakmayın.WhatsApp Image 2022-06-14 at 15.33.41.jpeg

tarihinde Serhat Işık tarafından düzenlendi
resim
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)
Serhat Işık yazdı:

ben bu yaz güneşi ve doluyu engellesin diye yaptım. ama en ucuzu bile 1300 tl tuttu. 5/10 aldım 10-12 adet. ormandan getirdiğimiz ağaçlar vardı.  6 adet 30 cm lik çukurlar açtım betona gömdüm. aslında pergule ayağına sabitleyecektim vaz geçtim. üstünü kalın mavi renk branda ile kapattım. eni 4 mt genişliği 3 mt yükseklik 2 mt. tam istediğim gibi olmadı. olması için çok iyi para harcamak gerekti. 1 adet 5/10 100 tl, 1 adet 10/10 200 tl idi. şimdilik güneş ve doludan koruyor. son baharda sökeceğim yazın yine montaj yapacağım.

WhatsApp Image 2022-06-14 at 15.33.52.jpeg

resimler için kusura bakmayın.WhatsApp Image 2022-06-14 at 15.33.41.jpeg

Abi eline sağlık. Halkalı da mı yaptın bunu? Her ne kadar Halkalıya benzetemesem de sorayım dedim. Eğer Halkalı ise babam bi baksın diyecektim malzemelere ve nasıl yapıldığına :) 

tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi
Düzeltme
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...