İçeriğe Yönlendir

Focus Araç Altı LPG Borusu Ezildi

Hasan Ozmen

Recommended Posts

Hasan Ozmen

Merhaba aracimin altini taşa vurdun , tam araç ortasına denk gelen bölgede lpg borusu ezilmis sanırım küçük delikte var.Bunun tamirati nasil oluyor tamamen mi degismek gerekir yoksa lokal tamir yapılıyor mu 

Şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Hasan Ozmen yazdı:

Merhaba aracimin altini taşa vurdun , tam araç ortasına denk gelen bölgede lpg borusu ezilmis sanırım küçük delikte var.Bunun tamirati nasil oluyor tamamen mi degismek gerekir yoksa lokal tamir yapılıyor mu 

Şimdiden teşekkürler 

Benim bildiğim o boru depodan regülatöre kadar tek parça olarak gelmesi gerekiyor, yani komple değişmeli. Bence bir an önce değişin riske edilebilir bir durum değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

LPG işi şakaya gelmez arkadaşların da dediği gibi hasar gören tesisat borusu yenisi ile değişmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen

Tabi degistirecegim sadece teknik olarak merak ediyorum.

Lpgnin vanasini kapattım, depo kablo soketlerini çıkardım tamir ettikten sonra tekrar aktif edeceğim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Hasan bey depodan regülatöre kadar bakır boru komple değişecek. Güvenli ve doğru seçenek bu. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bakır boru delikse lehimlenebilir, ezik varsa kesilip ek yapılabilir. Ama bunu yapmak isteyecek usta var mı maliyeti nedir bakmak lazım. Tüv kabul ediyor mu o da ayrıca araştırılmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Tamir mümkün ama gerek yok.

Komple değişir kafa rahat olur.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ben olsam madem bu işe giriyorsunuz, değiştirip yalıtımını da daha iyileştirirdim. 

Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen
Ü.Emre Kartal yazdı:

Ben olsam madem bu işe giriyorsunuz, değiştirip yalıtımını da daha iyileştirirdim. 

Kesinlikle,daha güvenli bir yalıtım şansı varsa onu yapacağım 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

en kaliteli kiti de alsaniz iscilik kotuyse boyle durumlar yasanabiliyor iste. o borularin en korunakli yerlerden ve egzoza uzak yerlerden gecirilmesi lazim. aracin tabanina gelisiguzel yapmislar demek ki

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ü.Emre Kartal yazdı:

TSE ECE R67 regülasyonu LPG yönetmeliğine göre bakır boruların açıkta yerleşimi gerekli olup, lpg borularına belli şekillerde izolasyon yapılması yasak muayeneden geçmez diye biliyorum.

Bu hususa dikkat edilmesi gerekir naçizane.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Koray Demir yazdı:

TSE ECE R67 regülasyonu LPG yönetmeliğine göre bakır boruların açıkta yerleşimi gerekli olup, lpg borularına belli şekillerde izolasyon yapılması yasak muayeneden geçmez diye biliyorum.

Bu hususa dikkat edilmesi gerekir naçizane.

Önemli olan boruların görülebilir olması. Üzerini kapatmak yalıtım haricinde de problem oluşturur. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...