Alpay Urludağ 9 Temmuz 2022 Paylaş 9 Temmuz 2022 İyi bayramlar. İki kez ölçtüm, uzun yolda, birinde 100 km'de 8,4 litre, ikincisinde daha uzun mesafe, 7,4 litre tüketiyor. Bu normal mi? Maf sensörü soketini çıkarıp kullandım. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Temmuz 2022 Paylaş 9 Temmuz 2022 İyi de bu kadar değişkenin olduğu bir konuda çok eksik bilgi var. Kaç km hızda, araba ne, kaç kişiyiz, rakım, hava kaç derece, yokuş mu iniyoruz yoksa daha çok tırmanış mı, oturuyor muyuz ayakta mı vb. Yorum bağlantısı
Alpay Urludağ 9 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2022 İlkay Başaran yazdı: Kaç km hızda, araba ne, kaç kişiyiz, rakım, hava kaç derece, yokuş mu iniyoruz yoksa daha çok tırmanış mı, oturuyor muyuz ayakta mı vb. İkincide 110-120 km hızda, yük benimle birlikte iki buçuk yolcu varmış gibi düşünülebilir. Genelde yol düz, hafif yukarı doğru eğim. İç Anadolu bölgesi, sıcaklık gündüz 30 derece civarı idi. Birincide yokuş yukarı yokuş aşağı inişler, biraz şehir içi trafik. Soruyu sorma nedenim, maf sensörü soketi takılı iken daha fazla yaktığını sanıyorum, bu miktar çok az gözüküyor. Arabanın maf sensör soketini çıkarınca az yakmasının arabaya zararı olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 9 Temmuz 2022 Paylaş 9 Temmuz 2022 öncelikle ölçüm şekli aynı olmalı, aynı yol, aynı yük, aynı hız, aynı mesafe, aynı sıcaklık, aynı lastik basınçları gibi. değişkenler çok fazla iken direk maf sensörüne bağlamak yanlış olur. bir diğer mesele de maf sensörü bozuksa ya da kablosu çekilmişse motor doğru hava yakıt karışımını neye göre ayarlayacak? Yorum bağlantısı
Recommended Posts