Metin Akbal 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Bir iki videoda denk geldim. Yağ değişiminde yağ filtresi takılmadan önce biraz yağ döküyorlar. Açıklamada kuru çalışmasın şeklinde birşey duydum. Bu filtre zaten yağlanacak neden böyle birşeye ihtiyaç duyulur? Teknik açıklaması var mıdır? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Ben sadece o-ringin takılı olduğu yere yağ sürüldüğünü gördüm, o da sıkarken o-ring hasar görmesin diye tahmin ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Eskiden yağ filtrelerinin içine de bir miktar yağ koyup takarlardı. Buradaki amaç, araç ilk çalıştığında filtrenin dolup, aracın yağlamaya başlaması arasındaki süreyi en aza indirmek. Son dönemlerde böyle yapan pek rastlamadım. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Hakan Adalıoğlu yazdı: Eskiden yağ filtrelerinin içine de bir miktar yağ koyup takarlardı. Buradaki amaç, araç ilk çalıştığında filtrenin dolup, aracın yağlamaya başlaması arasındaki süreyi en aza indirmek. Son dönemlerde böyle yapan pek rastlamadım. Aynen, filtre ne kadar dolu olursa, motora o kadar hızlı ilk yağ verilir. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 İlk çalıştırmada sürtünmeyi en aza indirgeyip motorun ömrünü uzatmak içindir. Yağ filtresi torkla sıkılır bu arada. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 ilk kontakta yagsiz calisma ihtimalini ortadan kaldirmak icin. oringini yaglamak ise filtreyi sıkarken oringin homojen bi sekilde yuzeye yayilmasi icin Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Ben sadece o-ringin takılı olduğu yere yağ sürüldüğünü gördüm, o da sıkarken o-ring hasar görmesin diye tahmin ediyorum. contaya yağ sürülüp sıkılırsa , sökülürken kolay ve yapışmadan çıkıyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Hiçbir motor yağ filtresi değişimi sonrası yağsız çalışmıyor. Hurafe sadece. Sıfır motor toplansa dahi hareketli parçalar yağlanıp takılıyor. Bakım yapılan araç 6 ay yatıp bakıma alınmıyor ki yağ tamamen süzülsün veya kurusun. Ve marş anında en az 3 bar yağ basıncı ile daha marş motoru boşa çıkmadan en kritik yerlere yağ ulaşıyor. filtre contasına çok az yağ sürülür sadece. 7 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Rahat otursun diye genel olarak contalarin yağlanması hatalı bir işlem. Kauçuk parçayı yağ sisirir. Bozulmasını kolaylaştırır. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Filtrede hava kalmasın diye biliyorum [emoji848] Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Aldığın gibi bırak mottosu gereği. Yağlı söktük. Yağlı bırakmak lazım 😁 1 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Kasalı filtrelere yaparsınızda kağıt filtreye nasıl yapacaksınız? Öyle bir şey olsa hepsi lasalı olur o şekilde yapılır Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Bazı ustaların eski bir yöntemidir kendileri.. Yağsız calisma olacağını sanmıyorum.. Yağ basıncı yüksek cünkü.. Normalde agız kısma sürülür .. O da lastik yeni olduğundan yerine rahatca otursun diye.. Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Temmuz 2022 Paylaş 8 Temmuz 2022 Mert Gülkokan yazdı: Oring ler için özel yağlar Silikon esaslı. Bayağı pahalı Yorum bağlantısı
Recommended Posts