Çağlar Bayur 8 Aralık 2024 Paylaş 8 Aralık 2024 kat mülkiyetli tapu ne zaman gelecek o önemli priz hallolur Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Cam balkon hakkında tecrübesi olan var mı? Kış bahçesi için 12m civarı bir cam balkon yaptıracağım. Ancak kış bahçesinde radyatör yok yani ısı kaynağı yok. Sadece tüm gün güneş görüyor. Özellikle kışın sıcağı muhafaza eder de bizim kış bahçesi kullanımımızı daha konforlu hale getirirse diye ısı camlı cam balkon yaptırmak istiyorum. Bir faydası olmayacaksa o kadar maliyete gerek yok deyip normal yaptıracağım. Satıcıların hepsi farklı bir şey söylüyor. Doğrudan tecrübe eden varsa yorumlara açığım. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: kat mülkiyetli tapu ne zaman gelecek o önemli priz hallolur Akıbeti belli değil henüz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: Ancak kış bahçesinde radyatör yok yani ısı kaynağı yok. Sadece tüm gün güneş görüyor. camlı bir bölme her zaman iş yapar, benzer durumda olan arkadaşımın evi var, salonda bile nerede ise kalorifer yakmadan oturulabiliyor. yaklaşık ölçüler: 6.5 mt cephe var, salon 4 mt. önünde balkon 3 mt. balkon bildiğimiz pimapen kaplı özel bir şey değil, salon da yere kadar sürgülü cam kapılı. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: Cam balkon hakkında tecrübesi olan var mı? Kış bahçesi için 12m civarı bir cam balkon yaptıracağım. Ancak kış bahçesinde radyatör yok yani ısı kaynağı yok. Sadece tüm gün güneş görüyor. Özellikle kışın sıcağı muhafaza eder de bizim kış bahçesi kullanımımızı daha konforlu hale getirirse diye ısı camlı cam balkon yaptırmak istiyorum. Bir faydası olmayacaksa o kadar maliyete gerek yok deyip normal yaptıracağım. Satıcıların hepsi farklı bir şey söylüyor. Doğrudan tecrübe eden varsa yorumlara açığım. Bir kaç arkadaşımda var, kışın çift cam işe yarıyor kalorifer döşeyip sürekli sıcak tutmak ekonomik değil onun yerine duvara asılı infrared ısıtıcı takılırsa kullanılacağı zaman çok soğuk havada bile ısıyı anında değiştiriyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: Cam balkon hakkında tecrübesi olan var mı? Kış bahçesi için 12m civarı bir cam balkon yaptıracağım. Ancak kış bahçesinde radyatör yok yani ısı kaynağı yok. Sadece tüm gün güneş görüyor. Özellikle kışın sıcağı muhafaza eder de bizim kış bahçesi kullanımımızı daha konforlu hale getirirse diye ısı camlı cam balkon yaptırmak istiyorum. Bir faydası olmayacaksa o kadar maliyete gerek yok deyip normal yaptıracağım. Satıcıların hepsi farklı bir şey söylüyor. Doğrudan tecrübe eden varsa yorumlara açığım. İmkan varsa balkonu yerden ısıtma yapın, çok konforlu bir ortam oluyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: camlı bir bölme her zaman iş yapar, benzer durumda olan arkadaşımın evi var, salonda bile nerede ise kalorifer yakmadan oturulabiliyor. yaklaşık ölçüler: 6.5 mt cephe var, salon 4 mt. önünde balkon 3 mt. balkon bildiğimiz pimapen kaplı özel bir şey değil, salon da yere kadar sürgülü cam kapılı. Evet çok faydası oluyormuş. Metin Uzunoğlu yazdı: Bir kaç arkadaşımda var, kışın çift cam işe yarıyor kalorifer döşeyip sürekli sıcak tutmak ekonomik değil onun yerine duvara asılı infrared ısıtıcı takılırsa kullanılacağı zaman çok soğuk havada bile ısıyı anında değiştiriyor. Isıtıcı takar mıyım bilmiyorum. Sürekli güneş görüyor. Güneşli günlerde bile konforlu oturabileyim yeter bana. Ersen Tapan yazdı: İmkan varsa balkonu yerden ısıtma yapın, çok konforlu bir ortam oluyor. Malesef. Yerden ısıtma gerçekten çok konforlu oluyor ama mümkün değil. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: Cam balkon hakkında tecrübesi olan var mı? Kış bahçesi için 12m civarı bir cam balkon yaptıracağım. Ancak kış bahçesinde radyatör yok yani ısı kaynağı yok. Sadece tüm gün güneş görüyor. Özellikle kışın sıcağı muhafaza eder de bizim kış bahçesi kullanımımızı daha konforlu hale getirirse diye ısı camlı cam balkon yaptırmak istiyorum. Bir faydası olmayacaksa o kadar maliyete gerek yok deyip normal yaptıracağım. Satıcıların hepsi farklı bir şey söylüyor. Doğrudan tecrübe eden varsa yorumlara açığım. Çağlar Bayur yazdı: camlı bir bölme her zaman iş yapar, benzer durumda olan arkadaşımın evi var, salonda bile nerede ise kalorifer yakmadan oturulabiliyor. yaklaşık ölçüler: 6.5 mt cephe var, salon 4 mt. önünde balkon 3 mt. balkon bildiğimiz pimapen kaplı özel bir şey değil, salon da yere kadar sürgülü cam kapılı. Isı camlı cam balkon, normal cam balkona göre soğuğu keser ama pimapenin yanında kesmesi çok az olur. Ne olursa olsun fitillerden soğuk giriyor ve alüminyum soğuğu iletiyor. Gün boyu güneş alan yerde gündüz oturmak için hepsi de idare eder ama pimapen çok rahat olur. Yer soğuk olur, ayaklarınız üşür ama içerisi çok sıcak olur. Kısa süreli oturmalar için cam balkon da olur. Burada tercih sizin. Cam balkon perde vs olmadan dışarıyı görmek için çok rahat, ferah bir ortam oluyor. Pimapende ise soğuk daha az. Ben kendi evime yapacak olsam, gün boyu güneş gören yerde ferah ferah oturmak adına cam balkon yapardım. Pimapeni sadece soğuğu kesmesi için düşünürdüm, çünkü asla cam balkon ferahlığı olmuyor. Fiyatına göre de ısı camlı olanı düşünürdüm. Bir de ısı camlı sürme cam balkonlar var. Para varsa bundan yaptırırdım. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Mahmut Yıldız yazdı: Isı camlı cam balkon, normal cam balkona göre soğuğu keser ama pimapenin yanında kesmesi çok az olur. Ne olursa olsun fitillerden soğuk giriyor ve alüminyum soğuğu iletiyor. Gün boyu güneş alan yerde gündüz oturmak için hepsi de idare eder ama pimapen çok rahat olur. Yer soğuk olur, ayaklarınız üşür ama içerisi çok sıcak olur. Kısa süreli oturmalar için cam balkon da olur. Burada tercih sizin. Cam balkon perde vs olmadan dışarıyı görmek için çok rahat, ferah bir ortam oluyor. Pimapende ise soğuk daha az. Ben kendi evime yapacak olsam, gün boyu güneş gören yerde ferah ferah oturmak adına cam balkon yapardım. Pimapeni sadece soğuğu kesmesi için düşünürdüm, çünkü asla cam balkon ferahlığı olmuyor. Fiyatına göre de ısı camlı olanı düşünürdüm. Bir de ısı camlı sürme cam balkonlar var. Para varsa bundan yaptırırdım. Genel kurulda alınan kararla cam balkon olmak zorunda. Tek tip olacakmış. Isı camlıya da sonradan ikna oldu yönetim. Şu şartlarda ısı camlıdan yanayım bende ama maliyet gerçekten farklı. Neredeyse 2.5 katı normal olandan. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 (düzenlendi) Mustafa Arıkan yazdı: Genel kurulda alınan kararla cam balkon olmak zorunda. Tek tip olacakmış. Isı camlıya da sonradan ikna oldu yönetim. Şu şartlarda ısı camlıdan yanayım bende ama maliyet gerçekten farklı. Neredeyse 2.5 katı normal olandan. genel kurulda öyle zorunlu bir karar alınamaz, yönetim planına yazdırlabilir, kurulda sadece çevre, ortak alan kullanımı temizlik ses vb. konularında karar alınabilir. Türkiye de apartman yönetimleri kendisini bina sahibiymiş gibi sanmaktan bıkmadı, 10 Aralık 2024 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: Genel kurulda alınan kararla cam balkon olmak zorunda. Tek tip olacakmış. Isı camlıya da sonradan ikna oldu yönetim. Şu şartlarda ısı camlıdan yanayım bende ama maliyet gerçekten farklı. Neredeyse 2.5 katı normal olandan. 2.5 kat için ben normal yapardım ama site toplu indirim alırsa bilemem. Hele güneş gittikten sonra oturmayacaksam. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Mustafa şofben olayı ne oldu? Kış bahcesi için doğalgaz sobası koydurabilirsin yeniden proje cizdireceksen. Bizim ilçedeki evde var şömine hesabı. Geçiş havalarinda sobayı yakıyoruz odada. Soba gibi sıcaklık veriyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Cam balkonumuzda son durum şu şekildedir. Isıtma olacaksa böyle keyfi bir şey olmalı. Şiddetle tavsiye ederim 3 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 11 Aralık 2024 Yazar Paylaş 11 Aralık 2024 Metin Akbal yazdı: Mustafa şofben olayı ne oldu? Kış bahcesi için doğalgaz sobası koydurabilirsin yeniden proje cizdireceksen. Bizim ilçedeki evde var şömine hesabı. Geçiş havalarinda sobayı yakıyoruz odada. Soba gibi sıcaklık veriyor. Hocam aslında çok mantıklı. Doğalgaz ucuz. Şohben de yakın, doğalgaz hattı da çekilebilir. Bunu bir araştırayım. Emre Şimşek yazdı: Cam balkonumuzda son durum şu şekildedir. Isıtma olacaksa böyle keyfi bir şey olmalı. Şiddetle tavsiye ederim Pelet sobası tarzı şeyler aklıma geldi ama kokulu dumanlı şeyler sıkıntı. Metin hocamın dediği doğalgaz sobası mantıklı benim için. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Balkona alttan ve üstten yalıtım yaptır yazmış mıydım. Yazmadıysam yazdım. Soğuğa faydası olur. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Balkon benim keyif yerimdir, ne ev gibidir ne dışarısı gibidir. Bu sobada meşe yakıyorum, altındaki fırın da iyi kötü patates pişiriyor. Canım kumpir istediğinde burada yapıp yiyorum. Camlardan ve yerden yalıtımı iyiyse daha fazla masrafa gerek yok. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Mustafa Arıkan yazdı: doğalgaz sobası mantıklı benim için. kombi olan eve soba koymak yasak Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: kombi olan eve soba koymak yasak Değil Biz koyduk. Hemde Mustafanın evde kombi yok abi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 11 Aralık 2024 Yazar Paylaş 11 Aralık 2024 Mahmut Yıldız yazdı: Balkona alttan ve üstten yalıtım yaptır yazmış mıydım. Yazmadıysam yazdım. Soğuğa faydası olur. Çok geç malesef. Tavanda alçıpan asma tavan var. Emre Şimşek yazdı: Balkon benim keyif yerimdir, ne ev gibidir ne dışarısı gibidir. Bu sobada meşe yakıyorum, altındaki fırın da iyi kötü patates pişiriyor. Canım kumpir istediğinde burada yapıp yiyorum. Camlardan ve yerden yalıtımı iyiyse daha fazla masrafa gerek yok. Dumanlı bir şeyler yakamam. Sitede koku yapar. Şikayete neden olur gibi. Çağlar Bayur yazdı: kombi olan eve soba koymak yasak Merkezi sistem ev. Metin hocamın dediğini soracağım mühendise. Oluru varsa en mantıklısı bu bence. Metin Akbal yazdı: Değil Biz koyduk. Hemde Mustafanın evde kombi yok abi Aynen merkezi sistem 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Metin Akbal yazdı: Değil Biz koyduk. Hemde Mustafanın evde kombi yok abi mutfak ocağı doğalgaz mı? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: mutfak ocağı doğalgaz mı? Evet abi. Gaz hattına kombi ocak ve soba bağlı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Metin Akbal yazdı: . Gaz hattına kombi ocak ve soba bağlı. müteahhit tesliminde sobaya hat var mıydı? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2024 Paylaş 11 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: müteahhit tesliminde sobaya hat var mıydı? Abi bizim müstakil evimiz. 2001 model eve doğalgaz 2020 de eklendi. Projelendirilirken doğalgaz sobası şuraya olacak demiştik. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık 2024 Paylaş 12 Aralık 2024 Metin Akbal yazdı: Abi bizim müstakil evimiz. 2001 model eve doğalgaz 2020 de eklendi. Projelendirilirken doğalgaz sobası şuraya olacak demiştik. ohooo nüstakil villa .. kapa ört, garaj da var mı? 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Aralık 2024 Paylaş 12 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: ohooo nüstakil villa .. kapa ört, garaj da var mı? Asmaalti garaj mevcut üzüm yer basılı yaprak satarız 😬 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts