İçeriğe Yönlendir

Ev Dekorasyon Öneri ve Tavsiyeler

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yanar soğutucuların önü tepesi açık olmalı

ankastre fırınların ön/yan kısımlarından hava girişi arkadan hava çıkış kanalları olmalıdır. Aynı şekilde soğutucu dolaplarının hava giriş ve çıkış boşlukları olmalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Evet hava kanalı boşluklarını çizimde eklemedim.

Tüm beyaz eşyaların montaj kılavuzunda belirtilen prosedüre uygun şekilde hava kanalları olacak. Paneller CNC’de kesim aşamasına geldiğinde her bir panel tek tek yeniden çizilecek. Bu esnada hava kanalları da eklenecek.

Şu an biz alanı en verimli nasıl kullanırız, şık ve sade görüntü nasıl elde ederiz, hangi modelden yapalım gibi başlangıç aşamasındayız :) 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Konuyu açtığımda 2023 yazına teslim alacağım demişim ama 2024 bitecek biz hala teslim alamadık evi. 
Kapılar, parkeler yapıldı. 
İçeride sadece vitrifiye ve elektrikçinin işi kaldı. 
Çevre düzenlemesi, kapalı otopark, ısınma sistemleri ve asansör yapılıyor şu an. 

Mobilya işlerine 1 ay içinde başlamayı düşünüyorum. 

Diğer taraftan da küçük kızım için bir yatak ve oyuncak dolabı yaptım. Oyuncak dolabının üzerine 5cm süngerli minder koyacağım oturmak için. Kulpları almadım henüz.

3E53F0CA-214A-49CC-8F3C-A9476D7C1D8D.jpeg.d8c62d8ab0d7a04f23a3769fba4cf44e.jpeg

A38C8175-277D-4224-AA3B-4155E9D3BE2E.jpeg.336d2c7ed1ba3c53c4ba07861b711990.jpeg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

müstakil ev mi bu? yoksa apartman mı? site mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Çağlar Bayur yazdı:

müstakil ev mi bu? yoksa apartman mı? site mi?

5 bloktan oluşan site

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mustafa Arıkan yazdı:

Konuyu açtığımda 2023 yazına teslim alacağım demişim ama 2024 bitecek biz hala teslim alamadık evi. 
Kapılar, parkeler yapıldı. 
İçeride sadece vitrifiye ve elektrikçinin işi kaldı. 
Çevre düzenlemesi, kapalı otopark, ısınma sistemleri ve asansör yapılıyor şu an. 

Mobilya işlerine 1 ay içinde başlamayı düşünüyorum. 

Diğer taraftan da küçük kızım için bir yatak ve oyuncak dolabı yaptım. Oyuncak dolabının üzerine 5cm süngerli minder koyacağım oturmak için. Kulpları almadım henüz.

Yerdeki kaplamaya dikkat edin. Pek tozumasın (marley) bolca asbest içerir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Arıkan yazdı:

5 bloktan oluşan site

siz tapuda satış şerhi koydurdunuz mu? sözlşeme noterde mi yapıldı ofiste mi?

İlkay Başaran yazdı:

bolca asbest içerir.

ne güzel işte, covid savar

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Çağlar Bayur yazdı:

siz tapuda satış şerhi koydurdunuz mu? sözlşeme noterde mi yapıldı ofiste mi?

ne güzel işte, covid savar

Noterde yapıldı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilerisi için iyi haber kabası bitti ise bir şekilde gelir incesi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Arıkan

Bilgi sahibi olan varsa doğalgaz ile ilgili şöyle bir durum söz konusu; doğalgaz projesi çizilirken şohben olarak Demirdöküm marka yazılmış. Projede marka yazılabildiğine dair hiç bilgim yoktu. Bende önceden Vailant marka almıştım. Şimdi bu olmaz diyorlar, ya Demirdöküm alacaksın, ya da yeniden proje çizdireceksin (5000-6000₺) diyorlar.

Projede marka yazılacağı aklımın ucundan bile geçmezdi ki çok saçma geliyor bana. Doğalgaz dağıtım firmasında çalışan bir arkadaşım da şohbende bi sorun olduğunda (Allah korusun yangın, patlama vs) tüm sorumluluğu Demirdöküm markasına atmak için diyor. Ama genelde tesisatı yapan firma hangi marka satıyorsa projeye onu yazdırıp kendi markasını satmaya çalışıyormuş. 
Demirdöküm ile bir müşterimde sorun yaşadığım için tercih etmek istemiyorum. Önceki evinde de 6 yıl Vailant kullandım ve hiç sorun yaşamadım.
Bu şekilde bir dayatmaya da acayip sinir oldum. 
Daha fazlaya mal olsa bile gidip proje çizdirip Vailant’ı kullanacağım sanırım. 
Var mı bilgisi tecrübesi veya önerisi olan?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Arıkan yazdı:

Bilgi sahibi olan varsa doğalgaz ile ilgili şöyle bir durum söz konusu; doğalgaz projesi çizilirken şohben olarak Demirdöküm marka yazılmış. Projede marka yazılabildiğine dair hiç bilgim yoktu. Bende önceden Vailant marka almıştım. Şimdi bu olmaz diyorlar, ya Demirdöküm alacaksın, ya da yeniden proje çizdireceksin (5000-6000₺) diyorlar.

Projede marka yazılacağı aklımın ucundan bile geçmezdi ki çok saçma geliyor bana. Doğalgaz dağıtım firmasında çalışan bir arkadaşım da şohbende bi sorun olduğunda (Allah korusun yangın, patlama vs) tüm sorumluluğu Demirdöküm markasına atmak için diyor. Ama genelde tesisatı yapan firma hangi marka satıyorsa projeye onu yazdırıp kendi markasını satmaya çalışıyormuş. 
Demirdöküm ile bir müşterimde sorun yaşadığım için tercih etmek istemiyorum. Önceki evinde de 6 yıl Vailant kullandım ve hiç sorun yaşamadım.

Sana sorması lazımdı aslında. Proje aşamasında marka soruluyor. Annemin evine hem kombi hem doğalgaz sobası koydurduk her ikisininde markasini yazdırdık.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

Sana sorması lazımdı aslında. Proje aşamasında marka soruluyor. Annemin evine hem kombi hem doğalgaz sobası koydurduk her ikisininde markasini yazdırdık.

200 daire var hocam tek tek soracağını düşünmüyorum. Ama tek markaya insanları mecbur etmek de ne bileyim…

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mustafa Arıkan yazdı:

Projeyi tekrar çizdirin veya revizyon yaptırın. Vailant ın üzerine demirdöküm logosu koyun😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

İşçilik görün 😊

IMG_5628.jpeg.8a901dd2607d1fee2064b34cca66ac30.jpeg

IMG_5625.jpeg.4a81b433785bba3d7563b523f369ac2a.jpeg

IMG_5626.jpeg.b697da9ff16620dcb113ece6df979191.jpeg

• Mutlu 5
  • Şaşkın 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

İşçilik görün 😊

IMG_5628.jpeg.8a901dd2607d1fee2064b34cca66ac30.jpeg

IMG_5625.jpeg.4a81b433785bba3d7563b523f369ac2a.jpeg

IMG_5626.jpeg.b697da9ff16620dcb113ece6df979191.jpeg

Elektrikçiye yapılırmı bu... tövbe tövbe...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Seneye de kullanılabilsin diye geniş bırakmış adam, yine yaranamamış.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sıhhi tesisatçı musluk takmış ne var bunda :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Her sene boya yaparsın diye dudak payı bırakmış. Edep sen ne güzel şeysin.

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

Her sene boya yaparsın diye dudak payı bırakmış. Edep sen ne güzel şeysin.

Bunu müteaihite yada elektrikçiye söyleyeceğim 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Alpay Sumer yazdı:

Duvar yanlış adamın ne hatası var :hahahoho: 

Eğri duvarları, parke ve boya hatalarını da paylaşırım bir ara. 😊

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Elektrikçi der ki; tezgah arası fayans geleceği için ev sahiplerine ikinci bir iş çıkmasın diye bu şekilde çıkıntılı yapmışlar. 200 daireden sadece bir tanesinin bu şekilde olması dışında problem yok :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Arıkan yazdı:

Bunu müteaihite yada elektrikçiye söyleyeceğim 😂

Mustafa Arıkan yazdı:

Elektrikçi der ki; tezgah arası fayans geleceği için ev sahiplerine ikinci bir iş çıkmasın diye bu şekilde çıkıntılı yapmışlar. 200 daireden sadece bir tanesinin bu şekilde olması dışında problem yok :) 

Edeplilermis işte 😬

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Mustafa Arıkan yazdı:

Fikir ilk burda doğmuş, sonra vazgecmisler demek 😀 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Fikir ilk burda doğmuş, sonra vazgecmisler demek 😀 

Aynen zaten 1 nolu daire :) 

Neyse ki biraz önce kendisi ile yüzyüze tanışma fırsatı buldum. Birlikte kontrol edip tespitlerimizi yaptık. İstediğim bir şey olursa yardımcı olabileceğini söyledi sağolsun. Mütabık olunca açıkçası memnun da oldum :) 

Zaten daire içi yeniden elden geçecek, bir çok yer değişecek. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...