ilker özer 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 (düzenlendi) Merhaba yaklaşık 2 aydır aracımdaki bir sorunla karşı karşıyayım. Sorun kısaca şu aracı stop ettirip kısa süre sonra tekrar çalıştırdıktan sonra motor sistem arızası diye bir uyarı alıyorum ve araç yaklaşık 10 dk boyunca çalışmıyor. Motor çalışıyor ama araç stop editor. Yakıt pompasını dinliyorum ordan da ses geliyor. Araçta hiç bir şekilde motor arıza ışığı yanmıyor. Bir anda aracı stop ettirip çalıştırdığımda bu sorunla karşılaşıyorum ve bir kaç kez gaza basıp zorladıktan sonra bu sefer Hız Sınırlama Kipi uyarısı veriyor. Kapatıp açtığımda da hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyor. Bir kaç servise götürdüm. Sorun Gaz kelebeği gibi göründü. Fakat ben yaklaşık 8 ay önce Pierburg marka gaz kelebeği taktırdım. Burada çözüm bulamayınca soluğu beyincide aldım. Gaz kelebeğinin bağlı olduğu soket kontrol edildi iletimde bir sorun görülmedi. 2 Farklı beyin denedik aynı hataları almaya devam ettik. Son çare tesisat kaldı ama bundan da emin değilim. Ford yetkili servisine götürdüm. Ana tesisatın komple değişmesi gerektiğini söyledi. Maliyet olarak 20 bin lira gibi bir tutardan söz ettiler. Araçta aynı zamanda hız düşüşlerinde vuruntu sorunu da var. Gaz kelebeğinin bu kadar kısa zamanda bozulmasının çok zor olacağını söylüyorlar. Hata kodlarının ekran görüntülerini size de iletiyorum. Başına daha önce benzer bir durum gelen varsa lütfen dönüş yapsın. Çünkü deneme yanılma yöntemiyle bile günümüzdeki şartlarda cebimizden çok para çıkıyor. Umarım benzer sorunu aynı şartlarda yaşayan vardır da çözüm bulabilirim şimdiden teşekkür ederim. 4 Temmuz 2022 tarihinde ilker özer tarafından düzenlendi yazım hataları Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Merhaba, araç kaç kilometrede ve takribi kaç kilometredir lpgli? Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Gaz pedalını da kontrol ettirin kelebek ile pedal benzer sorunlar verebilir. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 gaz kelebeğini değiştirdik ten sonra meydana gelmiş sorunlar tabi kaba hesap ile 6 ay sonra, sorun kelebek gibi geliyor bana anlattıklarınıza göre çıkma ikinci el bir kelebek bulabilirseniz deneyin bence, araçta lpg de var çabuk bozulabilir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Enes Ayan yazdı: Göstergede problem olabilir mi? Bu kasa araçlarda göstergeler kronik sorunlu. Ben de oyumu gösterge panelinden yana kullanıyorum. @Çağlar Bayur da bi tip bir problemi yeni yaşadı. Yorum bağlantısı
ilker özer 4 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2022 Murat Öngür yazdı: gaz kelebeğini değiştirdik ten sonra meydana gelmiş sorunlar tabi kaba hesap ile 6 ay sonra, sorun kelebek gibi geliyor bana anlattıklarınıza göre çıkma ikinci el bir kelebek bulabilirseniz deneyin bence, araçta lpg de var çabuk bozulabilir. Bahadır Taşpolat yazdı: Merhaba, araç kaç kilometrede ve takribi kaç kilometredir lpgli? Araç 202.000 km de 187.000 km de rektefiye edildi. Enes Ayan yazdı: Göstergede problem olabilir mi? Beyinci hiç o konuda bir fikirde bulunmadı. Yetkili serviste aynı şekilde Yorum bağlantısı
Recommended Posts