Metin Uzunoğlu 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Nihat Palolu yazdı: Dünyada mekan ahirette iman. eskidendi, yenisi şöyle: Dünyada İban, ahirette İman. 1 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 demir fiyatları hızla düşüyor.. bu konuda "demir fiyatları artıyor" diyenler şimdi ne durumda acaba? https://tradingeconomics.com/commodity/ironore62 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 3 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2022 demir fiyatları hızla düşüyor.. bu konuda "demir fiyatları artıyor" diyenler şimdi ne durumda acaba? https://tradingeconomics.com/commodity/ironore62 Hocam geçen hafta Türkiye düşüyordu. Ancak bu hafta Demir’de yükseliş var. İkincisi Demir geçen 2021 eylülde kg mı 5.5-6 TL idi. Şu anda 14.5 TL civarı. Şimdi yükseleceği kadar yükseldi. Dünya piyasasında düşme var ancak bizim paramızın değeri düştüğü için Türkiye de yükselme eğiliminde. Dünyada Demir fiyatını iki şey belirler birincisi arz talep ikincisi hurda durumu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Dolar olarak konuşuyorum ve konuşmalıyız. Hatta dolardaki enflasyonu da konuşmalıyız. Türkiye'deki enflasyon ayrı konu.. Ona demir yükseldi diyemiyoruz zaten. patates de yükseliyor. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 3 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2022 Ben Türkiye’ye bakıyorum sonuçta Türkiye’de yaşıyorum, Türkiye’de iş yapıyorum. Ev fiyatlarını sonuçta Türkiye’deki durumlar belirliyor. Bu arada paylaştığım resim de kütük fiyatını görürsünüz ortada dolar bazlı artış var. Neyse hocam resime farklı yerlerden baktığımız için değişik sonuçlar çıkarmamız normal. Demir konusunu asgari ücret artışı konusunda neden açtınız oda apayrı konu. İnşaat maliyetlerinde en az artan ürün aslen demirdir. Mdf seramik betona gelen zamlar yanında Demir’e gelen zam birşey değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Arda Bülent Güzel yazdı: Ben Türkiye’ye bakıyorum sonuçta Türkiye’de yaşıyorum, Türkiye’de iş yapıyorum. Ev fiyatlarını sonuçta Türkiye’deki durumlar belirliyor. Bu arada paylaştığım resim de kütük fiyatını görürsünüz ortada dolar bazlı artış var. Neyse hocam resime farklı yerlerden baktığımız için değişik sonuçlar çıkarmamız normal. Demir konusunu asgari ücret artışı konusunda neden açtınız oda apayrı konu. İnşaat maliyetlerinde en az artan ürün aslen demirdir. Mdf seramik betona gelen zamlar yanında Demir’e gelen zam birşey değil. Arda, "reel" rakam diye bir hesap var. bilmem biliyor musun. Mesele odur. Ev fiyatları fırlarken "demir arttı biliyon mu" diyordu herkes ama herkes. Şimdi demir düşüyor hatta eskisinin altına düşecek.. Benim mahallede dolar bazında ev fiyatları ikiye katlandı. şimdi bunun açıklaması MDF ile mi? Herkes "ben etkilenmeyeyim diğeri etkilensin o tasarruf etsin" diyor.. sobeleme gibi. top kimde kalırsa o.. Fiyatların artmasında da bu biraz var.. Yok değil. Şimdi asgari ücreti bahane edip fiyatları Yüzde 100 yine artıracaklar. Etrafta lüks araba sayısı hızla artıyor ben çözemedim bunları kimler alıyor. düşüyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 2020 den beri gelen rakam 920 doları görmüş rakamdan şimdi 600 dolarda.. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 3 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2022 Hocam bazen insanları kırarak konuşuyorsunuz sanki herşeyi siz biliyormuşcasına fikirlerinizde inatla savunuyorsunuz. Benim bilgimi sınamaya çalışarak, biliyormusun filan diye, küçük düşürmeye çalışmak yakışmıyor. Arda diye lafa başlamak olmuyor ben size hoca dedim diye kırıldığınızı belli etmiştiniz. Bende özür dilemiştim sizden. İşin içinde olmadan bazı konularda yorum yapıyorsunuz. İnşaat fiyatını sadece Demir belirlemez bunu anlatmaya çalıştım ama anlamamakta inat ediyorsunuz. İnşaat fiyatını belirleyen en büyük faktör arsa fiyatlarıdır ve ardından malzeme fiyatları gelir. Şimdi diyorsunuz ya benim mahallemde daire fiyatları dolar bazlı iki kat arttı diye. İstanbulun her ilçesi için aynımıdır bu dediğiniz. İstanbul’un her ilçesi aynı değerdemidir. Ben reel Hesabı biliyorum ki 35 tane bina yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Sıfırdan çıktım baba parası ile yapılan inşaatlar değildir bu arada. Bu saatten sonra artık cevap vermeyeceğim çünkü konu kırıcı olmaya gidecek. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 iyi tamam.. sen de kırıyorsun biraz. demir fiyatları artıyor diyenler arasında sen yoktun. Sağlıklı tartışsak olmaz mı? demir fiyatları düşüyor mu düşüyor? son üç günde 10 dolar yukarı oynadı diye "artıyor" denir mi? 920 dolardan 600 dolara inmiş adam. Arda Bülent Güzel yazdı: .. İstanbul’un her ilçesi aynı değerdemidir... fenerbahçe caddebostan suadiye bostancı maltepe küçükyalı kartal tuzla felan sadece. Arda Bülent Güzel yazdı: .. İstanbul’un her ilçesi aynı değerdemidir... fenerbahçe caddebostan suadiye bostancı maltepe küçükyalı kartal tuzla felan sadece. olayların maliyetle ilgisi yok.. maliyetle ilgisi olsa 1 milyona düzcede olan ev istanbulda 7 milyon olmazdı. 1 milyon olan ev maliyet nedeniyle 1.5 a çıktığında 7 olan evin maliyeti 7.5 olması gerekmez mi? Yok.... 14 oluyor bizim ülkede... Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Nihat Palolu yazdı: Dünyada mekan ahirette iman. Yaygın kullanımı sizin yazdığınız gibi ama niyeyse sanki tersi olması gerekir gibi geliyor bana.. Bu dünyada iman et ki ahirette mekanın olsun 3 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Bir malın fiyatını Piyasa belirler. Bu piyasa dediğimiz olay en once psikoloji, güvendir. girdi sadece etkenlerden biridir. Ev üreten birinin ailesine yaptığı harcama bile maliyettir. Pazardadaki zeytin satıcısının almak zorunda kaldığı ekmeğin fiyatı artarsa, o da zeytinin fiyatını arttırır. Zeytin fiyatı yerinde saysa dahi bu böyledir. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Arda Bülent Güzel yazdı: .. fiyatını sadece Demir belirlemez bunu anlatmaya çalıştım ama anlamamakta inat ediyorsunuz. İnşaat fiyatını belirleyen en büyük faktör arsa fiyatlarıdır ve ardından malzeme fiyatları gelir... Hah, Artış yapanların alayı demir yükselirken demire bağlıyordu...mesele bu...geçmişte çok dedim ama demir çimento diye tutturdular..arsa niye artıyor? Mesele orda zaten. Zaten o zaman da demiştim demir düşünce ne yapacaksınız diye? Güney amerikadaki dünyanın %40 kaynağını oluşturan maden çökmüştü 1-2 sene açılamayacaktı. Önemli bir neden oydu. diğeri tedarik zinciri covid vs. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Bir malın fiyatını Piyasa belirler. Bu piyasa dediğimiz olay en once psikoloji, güvendir. girdi sadece etkenlerden biridir. Ev üreten birinin ailesine yaptığı harcama bile maliyettir. Pazardadaki zeytin satıcısının almak zorunda kaldığı ekmeğin fiyatı artarsa, o da zeytinin fiyatını arttırır. Zeytin fiyatı yerinde saysa dahi bu böyledir. Bunu bende savundum hep. 3 4 ay önce ya da 2021 sonu dolar uzar giderken boya ustaları işçiliklere zam yaptı. Tabi millet başladı hemen fırçayı dolarla alıyor sanki vb. Adam bu sistemin içinde yaşıyor evine aldıklarının yarıdan fazlası dolara endeksli. Nasıl zam yapmasın işçiliğe? Boya ustası sallama bir örnek fikir açısından. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Mustafa Tüfekçi yazdı: Burut kqc paraya geliyor. ? Ben de merak ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Enflasyon artı büyüme oranı kadar zam şart geri gitmemek için. Bu oranda yapılan zamlar her zaman kabul edilmeli. Ancak bir de enflasyon rakamı ile oynanıyor. Bu durumda dolar kuru artı dolar enflasyonu artı büyüme kadar olabilir. o da kabaca dolar üzerinden %10 bu sene. Enflasyonu doğru açıklamamak faydadan çok zarar getiriyor ülkeye. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Yurdaer Elay yazdı: Yaygın kullanımı sizin yazdığınız gibi ama niyeyse sanki tersi olması gerekir gibi geliyor bana.. Bu dünyada iman et ki ahirette mekanın olsun Öyle tabi de. Şartlardan dolayı bu dünyadaki mekanı çok önemsiyoruz, o nedenle değerli ve değerini hep koruyor. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Asgari ücretli çalışanlar zamlı maaşı bu ay mı alacaklar? Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Nihat Palolu yazdı: Asgari ücretli çalışanlar zamlı maaşı bu ay mı alacaklar? CB'nin açıklamasından.. Alıntı Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza ve geliri buna endeksli tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret kadarki gelirin vergi dışı kalması uygulamasıyla kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Yurdaer Elay yazdı: CB'nin açıklamasından.. Haziranda yürürlüğe girip temmuzda zamlı olacak deniyordu ama değilmiş. Zamlı maaş ağustos ayında ödenecekmiş. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Emre Şimşek yazdı: Ben de merak ediyorum 6400 gibi bisi imiş. 7 olurda zam alır mıyız diyodum Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hamsi yapmış olmayın siz Balık ve türevlerinden nefret ederim... Kokusuna bile dayanamam o derece... 🤮 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Erkut Uysal yazdı: Balık ve türevlerinden nefret ederim... Kokusuna bile dayanamam o derece... 🤮 bi gün silivri’de kırmızı ışıkta bekliyoruz. Kasalı bi kamyon sert durdu. Hamsi kasaları yere döküldü. Hamsiler birbirlerine sıkmaya başl… günaydın erkut Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bi gün silivri’de kırmızı ışıkta bekliyoruz. Kasalı bi kamyon sert durdu. Hamsi kasaları yere döküldü. Hamsiler birbirlerine sıkmaya başl… günaydın erkut silivri soğuktur 😅 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Temmuz 2022 Paylaş 4 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bi gün silivri’de kırmızı ışıkta bekliyoruz. Kasalı bi kamyon sert durdu. Hamsi kasaları yere döküldü. Hamsiler birbirlerine sıkmaya başl… günaydın erkut Boşver hamsiyi çık gelde hayvan eti yiyelim... Dana yiyelim, kuzu keselim... Hayatım sıkıcı biraz aksiyon istiyorum diyosan oda olur... https://www.hurriyet.com.tr/gundem/silivride-silahli-kavga-4u-agir-9-yarali-42095305 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts