İçeriğe Yönlendir

Asgari Ücrete Zam…

Arda Bülent Güzel

Recommended Posts

Arda Bülent Güzel

Arkadaşlar bu konu hakkında ne düşünüyordunuz. İyimi oldu kötümü oldu. Soru biraz saçma geldi biliyorum. Maaş artışının neresi kötü olabilir değilmi? Ya artış kötü ise ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maaşı arttırmak çözüm değil, ekonomiyi düzeltmek lazım.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir ülkede asgari geçim rakamı ne kadar artarsa o kadar dibe batar

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Hayattaki en büyük bedduam inşallah herkes patron olur.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Asgari ücret arttırmak bence yanlış çözüm. Önemli olan artışın önüne geçebilmek. Bu ülkede tarım bitmiş, üretim rakamları yerlerde sürünüyor. Bir turizm vardı onu da yangınlara kurban veriyoruz. Ülkeye yatırımcı çekmek, üretime odaklanmak lazım. Yıllardır tüketiyoruz. Hazıra dağ dayanmadı. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Her ay ödediğim ev kredi borcunu, daha rahat ödeyeceğim. 

Onu daha rahat ödeyecek gibi hissedeceksin ama buzdolabı daha zor doluyor.

Ben evi aldığımda asgari ücret 2020 tl idi. Kredi 2100 tl. Şimdi asgari ücret 5500 kredi hala 2100. Fakat o zaman daha fazla alım gücüm vardı. Şimdi motorun yakıtını düşünür oldum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Zamlar başladı bile daha maaş zammı eve girmeden çıkmaya başladı [emoji17] sigaraya 2 TL zam geldi

a7849974b0cc2590b0ec4e6d9da17a63.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Asgari ücreti, maaşı artırmak çözüm değil tabi ki.. 

Ancak, kontrol edemediği ihtiyaç maddelerimiz artıyorsa ve zamanla alınamaz duruma geliyorsa, bir nebze de olsa bir şekilde alınabilir hale getirilmeli. 

Enflasyonu düşürmenin yolu maaşları artırmamak değildir. 

Tasarruf edilmelidir. Üretim yapılmalıdır. 

Tasarruf etmiyoruz, bir de garip işler var.. Adam 1 liraya alınan fideyi belediyeye 15 liraya satmış ve bunu bir milyon tane satmış.. Bunların da önüne geçmiyoruz.

önümüzdeki 25-30 yıl tasarruf edemeyeceğiz. Bari bir şekilde üretimi artırabilsek de ithalatı azalsak.. 

Buğdağı al, yağı al, cevizi al, çekirdeği al, mercimeği al, mısırı al, eti al, ineği al, unu al, yağı al, petrolü al, gazı al, muzu al, elektronik al, ototomotiv al.. ilaç al. domuz eti bile alıyoruz. 

Üretmedikçe bu gidişin önüne geçemeyiz. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Onu daha rahat ödeyecek gibi hissedeceksin ama buzdolabı daha zor doluyor.

Ben evi aldığımda asgari ücret 2020 tl idi. Kredi 2100 tl. Şimdi asgari ücret 5500 kredi hala 2100. Fakat o zaman daha fazla alım gücüm vardı. Şimdi motorun yakıtını düşünür oldum. 

Hocam çok haklısın , bendeki rahatlama kredi borcumun maaşıma olan oranının değişmesi. Ay sonunda harcama kapasitem biraz daha artıyor. Benim esas ingilendiğim nokta babamın emekli maaşı. Babama bir süredir destek oluyoruz. Tek maaş ile geçinemiyor.  Son zamla 4000 tl olması hem onu hem bizi rahatlatacaktır umarım .. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bir problemi çözmenin ilk aşaması, onu çözmeyi istemektir.

İkinci aşama, Amerika kıtasını tekrar tekrar keşfetmenin gereksiz olduğu hususunda görüş birliğine varıp, bilimsel metotlarla sorunun çözümüne yönelik kapsamlı projeler geliştirmek ve topluma sorunu basitleştirerek anlatmaktır. Toplumun anlayıp onaylamadığı çözüm yolu, doğru bile olsa sonuca ulaşmayacaktır.

Üçüncü ve son aşama ise topyekûn doğrular uğruna çalışmak, çalışmak ve yılmadan hedefe doğru ilerlemektir. 

Şimdiii biz bunun neresindeyiz ? 

Bence 1. vites ten tam 2 ye alıyoruz, motor çekmiyor tekrar 1. vitese düşüyoruz. :) 

Para öyle bir şey ki ; Altın gibidir, azdır herkes ulaşamaz, az olduğu için kıymetlidir.  Ya da kağıt gibidir herkesin cebinde bulunur, çok olduğu için değersizdir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Erkan yazdı:

Bir problemi çözmenin ilk aşaması, onu çözmeyi istemektir.

İkinci aşama, Amerika kıtasını tekrar tekrar keşfetmenin gereksiz olduğu hususunda görüş birliğine varıp, bilimsel metotlarla sorunun çözümüne yönelik kapsamlı projeler geliştirmek ve topluma sorunu basitleştirerek anlatmaktır. Toplumun anlayıp onaylamadığı çözüm yolu, doğru bile olsa sonuca ulaşmayacaktır.

Üçüncü ve son aşama ise topyekûn doğrular uğruna çalışmak, çalışmak ve yılmadan hedefe doğru ilerlemektir. 

Şimdiii biz bunun neresindeyiz ? 

Bence 1. vites ten tam 2 ye alıyoruz, motor çekmiyor tekrar 1. vitese düşüyoruz. :) 

Para öyle bir şey ki ; Altın gibidir, azdır herkes ulaşamaz, az olduğu için kıymetlidir.  Ya da kağıt gibidir herkesin cebinde bulunur, çok olduğu için değersizdir. 

Araba satılıkmış hocam.. https://www.letgo.com/tr-tr/i/2004-otomatik-daihatsu-sirion_b34b14a9-e209-429a-b83e-e302dd4d3d2a

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

AAAA benim ilk focusun plakası. Tesadüfe bak sen. Nasıl denk geldi Allah aşkına ?

Benim araç İnci beyazı 2001 Focus Ambient idi. Bandırmaya satmıştım. Alan arkadaş arkamdan beni bulmuş abi kilometre orjinal mi araç çok diri çok memnunum demişti. Peeee ne günlerdi be. 

O zaman hep dutluktu buralar . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Yapmak zorundalardı.

1.Elinde üçkuruş olan ileri günlerde oluşacak ihtiyaçlarını "ihtiyaçları zaman yakınsayarak" aldı. (iki gün sonra daha pahalıya alacağıma şimdi alayım)

2.Elinde para olan + krediye başvurdu  ev araba aldı.

Sonra talep durdu. Talep durusa herşey durur. Doğru.

Şimdi talep nispeten artacak ama ÜFE bu kadarken tüfe-üfe bibirine yaklaşacak. Üretici girdi maliyetlerin mamul e yansıtacak. Satılabildiği her fiyat da artışı göreceğiz. Asgari ücreti de ya mamül e yansıtacak ya işci çıkartmak zorunda kalacak.

ben hala ezine peyniri yiyebiliyorum.

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Asgari ücrette %30 zam yapıldı ise herşeye en az %60 zamcık gelecektir. Hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Enflasyon sarmalı...

Servet Aydın yazdı:

100e aldığın şampuan 130 olacak

normalde şampuan ihtiyacın çok az. Yeni aldığın şampuanı eskisine yarı yarıya boşaltıp su doldur kalan kısma. böylece %50 indirim oluyor. 

Ben sürekli su dolduruyorum son zamanlarda pek temizlememeye başladı ama ne farkeder. deli pofesör oluruz en çok. 

• Beğen 4
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

normalde şampuan ihtiyacın çok az.  

Önder’in daha az 😂

• Beğen 1
  • Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ben saçlardan kurtularak yüzde 100 indirim yaptım. Evrim böyle çalışıyor işte :crazy:

Şimdi biz keller dopal seleksiyonda 1 adım öne geçeceğiz. Kadınlar daha az giderimiz var diye bizi daha makul bulacak. Berber yok şampuan yok jöle yok saç kurutma makinası yok. Evine daha iyi bakar bu erkek.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Önder’in daha az 😂

Neden öyle diyorsunuz. Belki kendini iyi hissetmek için kullanıyordur

🤭

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Artık ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum..Okulun kapısında oturup klimalı kulübesinde bütün gün çay içen ilkokul mezunu güvenlikçi arkadaşla (kendisini çok severim  o ayrı) neredeyse aynı maaşı alacağız. Peki ben niye okudum..Ben gece 2 lere kadar çalışıp sabah 9 da neden finallere girdim.Ben neden bütün gün 8 saat derse girip 150 öğrenciye gırtlak patlatıyorum...Devlet asgari ücretliyi takip ediyor ama bizleri ortada bıraktı.Tamamen patronların insafına ve olmayan vicdanına kaldık..2015 e kadar özel okul öğretmeni devletin altında maaş alamaz diye bir hüküm vardı..Kalktı..2002 de devletteki öğretmenin iki katı maaş alırken şu an 5 katı çalışmama rağmen yarısı kadar bile alamıyorum.Artık benim sosyal hayatım yok..Ben yokum..Sadece benim ailem var çocuğum var..Ama yetişmemin imkanı yok..Bu ülke siyasetçisine öncelikle vicdan ve Allah korkusu yüklemek lazım..Ama zoooor..

• Beğen 10
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neden öyle diyorsunuz. Belki kendini iyi hissetmek için kullanıyordur

🤭

Köpürmezki ya. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Açlık sınırı 6300 lira, gelen zam ne kadar yeterli tartışılır ayrıca her gelen zam sonrası fiyat artışları oluyor buda gelen zamların bir anda erimesi demek oluyor (açıklama akabinde sigaraya elen zam mesela ) en düşük emekli aylığı 3500 olmuş başında yazdığım açlık sınırın yarısı neredeyse  hesabını siz yapınız. Arkadaşlarında dediği gibi zam yerine fiyatları düşürseler dolayısıyla enflasyonu düşürseler daha faydalı olur ki buda çok zor üretim yok dışa bağımlılık hat safhada dış borç almış başını gitmiş tüm dünyanın uyguladığı faiz artırımını bir inat uğruna bir kişinin egosu uğruna sabit tutmak, düşürmek halkı daha da fakirleştirmek bu halka yapılan en büyük haksızlıktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...