İçeriğe Yönlendir

Yol Bilgisayarı - Pompa Ölçümü Farklı

Tansu Kalafatoğlu

Yakıt Ölçümü Farkları  

36 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Ben yanlış oy vermişim, pompa ölçümü 0,5~1 lt arası fazla çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bazen birebir tutuyor. Bazen ise, pompa miktarının 0,5 gibi altında bazen de, 1,2 gibi üzerinde. Hiç tam tutmadı.

Şöyle bir durum var. Her hafta İstanbul-İzmit git gel yapıyorum. CC ile kullandığımda pompa verisinden daha az oluyor. CC' siz kullanımda pompa verisinden fazla gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Benim yol bilgisayarı 0,5 fazla gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde ölçmüştüm.

Pompa demişken,

Dün mazot almaya gittim, Deponun 3/4'ü doluydu. Pompacı mazot kalmadı tanker 10 dk'ya geliyo dedi. Bekleyeyim bari dedim dışarda şakır şakır yağmur yağıyo. Tanker geldi. Pompacı taktı pompayı bastı tuşa, bekleyen diğer araçlara gitti. Benim de adetimdir adam pompayı çıkartana kadar başında beklerim. Ekrana bakıyorum nereye kadar gidecek fiyat diye. Benim hesapladığımdan yukarı çıkmaya başladı rakam. Pompa durmamış kafamı çevirmemle mazotun dışarı taşıp şarıl şarıl ses gelmesiyle elimi pompaya atıp çekip çıkardım. Kameradan izlediler göz kararı şu kadar taşmıştır dediler 40 TL eksik ödeme yaptım. Kim zararda belli değil

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)

Pompada bazen yakıtla beraber gaz da geliyor. Dün Opet istasyonda bizzat tanık oldum buna. Benzin doldururken nasıl hava bastılarsa arabanın içi benzin kokusuyla doldu hemen. 50 km'de 100 km'lik gösterge eksildi. Bizim memleketteki göstergelerin uymaması da biraz ondan. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)

Her aldığım aracımda hep depo dolumu yaptım.

Bilgisayar 5.2 gösteriyorsa pompada 5.3 veya 5.4 oluyor.

Bunun sebebi de pompa attığı anda çıkan para miktarını bir sonraki tam paraya tamamlam olarak görüyorum.

445 tl aldıysa 450 ye tamamlıyorum gibi.

Bu nedenle pompada hep 0.2 fazla geliyor.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Harf hatası
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Hem Fiesta ve hem de Focus'ta standart 0.5 lt civarı pompada fazla çıktı bugüne kadar. Uzun mesafelerde az dur-kalkta fark pek olmuyor ama şehir içi 0.5 kesin :) 

Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

C Max TDCİ en fazla 0,5 lt pompa fazla çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Yol bilgisayarı her araçta son sıfırlama sonrası yapılan yolun tamamını hesaplamıyor.

Opel Astram varken katalogunda okumuştum. Son 25 km. yi gösteriyordu.

C-maxten emin değilim. Bilen varsa paylaşırsa sevinirim

Yani kullanılan algoritmaya bağlı olarak farklı değerler görülebilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...