İçeriğe Yönlendir

Yol Bilgisayarı - Pompa Ölçümü Farklı

Tansu Kalafatoğlu

Yakıt Ölçümü Farkları  

36 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Bazı arabalarımda yol bilgisayarı ile pompa virgülüne kadar aynı oluyordu. Hybrid’de 20.000km kullanım sonucu 0,3 pompanın fazla olduğunu gördüm. Sizlerde durum nedir? 

Karşılaştırmayı yol Bilgisayarı ile pompa arasında yapalım. Araç markasını da yazalım

yazılımlı abileri de sahneye alalım :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benimki 0,5-1 litre arası gösterdiğinden fazla yakıyor ama yazılımdan sonra oldu :)

Yazılımdan önce tam gösterirdi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benimki 0,5-1 litre arası gösterdiğinden fazla yakıyor ama yazılımdan sonra oldu :)

Yazılımdan önce tam gösterirdi. 

mehmet abi’nin gösterge değerlerine 0,75 ekleyelim lütfen. Abi fişlendin. Bilgin olsun :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet abi’nin gösterge değerlerine 0,75 ekleyelim lütfen. Abi fişlendin. Bilgin olsun [emoji4] 

Benim rekorum 3,7 litre. Ben onu bilirim. [emoji28]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim rekorum 3,7 litre. Ben onu bilirim. emoji28.png

Şimdi bunun üstüne sormak lazım. Pompaya göre mi bilgisayara göre mi :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şimdi bunun üstüne sormak lazım. Pompaya göre mi bilgisayara göre mi [emoji4] 

Bilgisayara göre :)
Pompa ölçümü 4,4 litre.

Ama iddia ederim. Amaç az yakma yarışı olursa pompa ölçümü 4 litreyi de yaparım. :)
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bilgisayara göre :)
Pompa ölçümü 4,4 litre.

Ama iddia ederim. Amaç az yakma yarışı olursa pompa ölçümü 4 litreyi de yaparım. :)

Onu passat bile yapıyor. Hdi çok rahat yapar. Gerçi vw’nin yol bilgisayarı da sabıkalı :) 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bir zamanlar (yıllar evvel değil ya topu topu 5-6 ay önceydi sanırım) uzun bir süre benzinde kullandım, o zamanlar yol bilgisayarının üstüne 0,2-0,4 arası fazla ölçtüm hep.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2016 model 1,6 dizel mondeo pompa tabancası 2.kademede atınca bırakılırsa yol bilgisayarı ile pompa bire bir tutuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

2016 model 1,6 dizel mondeo pompa tabancası 2.kademede atınca bırakılırsa yol bilgisayarı ile pompa bire bir tutuyor. 

Hocam bilmece bildirmece :) 

2.kademede mazot çok köpükleniyor. Köpüklenmese daha çok dolar. Yani pompa fazla çıkıyor sizde de

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
(düzenlendi)

Ben aracı teslim aldığımda 0.5 eksik gösteriyordu. Menüden hesaplamayla pompa hesabına göre ayarladım. Şu an maksimum %3 ya da 5 hata payı var.

tarihinde Çağatay Kılınç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hocam bilmece bildirmece :) 

2.kademede mazot çok köpükleniyor. Köpüklenmese daha çok dolar. Yani pompa fazla çıkıyor sizde de

1.kademede yol bilgisayarındsn az, 3 kademede yol bilgisayarından fazla yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Dün doldurdum, gösterge 8.8, pompa tam 10. 70 litre 700km.

Hep yazılımdan bunlar :)
Mustafa Passatta kalibrasyon yapabiliyordu buna.. Belki Audide de vardır.. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hep yazılımdan bunlar :)
Mustafa Passatta kalibrasyon yapabiliyordu buna.. Belki Audide de vardır.. 

Benimki stok ama şu an. En son beyin güncelledik yazılım gitti, sonra da yetiyor böyle zaten yakıt pahalı deyip yükletmedim. :) 

Enjektörlerim filan da yeni ama niye bu kadar sapıyor anlamadım, şehir içi dur kalk rölantide klima çalış vs.den dolayı olabilir. Uzun yolda bi ölçeyim tekrar.

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Depo hacmini ve içerisindeki yakıt miktarını, dijital olarak gösteren bir uygulama olmadıktan sonra, tam hesap yapılması mümkün değil bence. Tabanca atıyor ama nerede atıyor, kaç litre alıyor, yok köpürüyor, hiç bir şey belli değil :yildizlar:

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Arabayı sattımdan beri, işe bisikletle gidip geliyorum... 

Bana göre 0.5, Suluğa göre 1.5 litre su tüketiyorum... 

Gerçekten çok yakıyomuşum... Çok fark var... 

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

2008 1.4 Fiesta 
Yol bilgisayarı ne gösteriyorsa pompada o çıkıyor. 

2017 clio 1.5 dci pompada 0.1- 0.2 fazla çıkıyor. Eşim kullandığı için tam takip edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Eren Babayiiğit

Alınan yakıt markasına göre fark değişiyor shell save benzin alırsam yol bilgisayarı daha az gösteriyor pompa ile arasındaki fark artıyor po veya opet alırsam yol bilgisayarı daha fazla gösteriyor pompa ile arasındaki fark azalıyor shell bi dolap çeviriyor sanki.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim Araba kullandığı yakıt tüketim ölçeri EPA tarafından test edilmiş. Amerikalı vatandaşlara yalan yanlış bilgi verilsin istemiyorlar. Epa testi sonucunda %95 ile %97 arasında doğruluk yakaladığı ölçülmüş. Bulursam pdf dökümanını paylaşırım. 

Kendi testlerim dede bunu teyit ettim. Evet oldukca isabetli sonuç veriyor. Ama vites boşa atıp süzülürsem sapma yapıyor. %95 ve üzerinde doğruluk oranın yakalamak için vitesi boşa atmamak lazım. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kadjar'da normal kullanımda hep 0,3 litre fark çıktı ancak kışın 0,5 litre çıktığı da oluyor. Hatta çok ayazlarda 0,7 litreye kadar fark çıktığını gördüm. Sürüş hep kısa mesafe ve rölanti beklemeli idi. 

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Uzun yolda max 0.2lt 

Şehir içi 0.5lt fazla yakiyorum .

Örnegin uzun yolda 5.1lt gosteriyor yol bilgisayari. Pompaya gore 5.3lt.

Şehir ici 6.5lt gosteriyor yol bilgisayari. Pompaya gore 7lt.

Arac jetta 1.4 tsi bmt dsg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Benimki stok ama şu an. En son beyin güncelledik yazılım gitti, sonra da yetiyor böyle zaten yakıt pahalı deyip yükletmedim. :) 

Enjektörlerim filan da yeni ama niye bu kadar sapıyor anlamadım, şehir içi dur kalk rölantide klima çalış vs.den dolayı olabilir. Uzun yolda bi ölçeyim tekrar.

Az gösteriyorsa bi gariplik vardır. 

Demekki hala basınç yüksek. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Benim Passat’ta yaklaşık %7 sapma vardı. Kadran yazılımından %+7 sapma verdim ben de. Şu an neredeyse aynı çıkıyor. %1-2 belki. O kadar sapma da gayet normal.

Bayon’da kullanıcılar çok fark çıktığından şikayet ediyor. Ben hiç ölçme fırsatı bulamadım Bayon’da. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...