Muhittin Kaplan 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Yıllar önce, birkaçtane yaptım. Isıtmayı, dovmeyi, ısıl işlemi, eğelemeyi can sıkıntısına karşı bir silah olarak kullanıyordum. Sonra ağaç ile uğraşmayı onun kokusunu. Elime eski bir çelik parçası geçti. Eski bir bıçak. Muhtemelen sertleştirme yapıldığından eğeden önce bir hamlaştırdım. Önce yapmayı planladığım şablonu biraz zorlayarakta olsa çizdim. JetTaşı Avuçiçi taşlama denilen alet ile kabasını kestim. Sonra aldım elime eğeyi. 1 haftadır eğeliyorum. 8 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 Kurban önü başladım ki, meraklılar her sordugunda "tosun kesecez ona hazırlık" diyorum. Yoksa "manyağa bak" göz süzmeleri hep azmimden çalıyor. 3 7 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Şimdiden eline sağlık bende bir kaynakçı olarak severim böle işleri yapmış olduğum birkaç tanede var 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Uğraşmak üretmek güzeldir el emeği göz nuru olması paha biçilemez. o göz süzenler üretmiyen, üretemeyen kişiler. işi bitirdikten sonra bunu ben yaptım diye bilmek gibisi yok 2 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Buda benden olsun el emeği göz nuru 9 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 (düzenlendi) 3mm lik bir çelik(zayıf kalacak farkındayım). Scandi ağız yapmayı planlıyorum. Ağız açma işlemi hesaplaması için http://bicagim.com/acihesapla.php 29 Haziran 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Çağdaş bu konuda çok iyi. Özellikle bileme için çok rahat çok profesyonel https://youtube.com/channel/UCH27IoQAwT0YYkAFS5WuXXQ alınacak bilgiler babında yani 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 Takip ediyorum Hocam. Başına gelenlerden dolayı üzüldüm ayrıca. Bu adamlar bu işte çok iyi. Ben daha ilkel çağdayım. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Çark alsana bi tane ya band zımpara daha mantıklı abi. Ama amacım hemen yapayım çıksın ortaya değil. Kaçış noktam. Yavaş yavaş. Hata yapa yapa, ruh olsun içinde. Yoksa gider alırım birtane gerber. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 Benim araçtan el yapımı kocaman bir pala çıkmıştı. Nasıl bir çelikten yapıp nasıl su vermişse iye zımpara falan etki etmiyordu. 2 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 History kanalında "Ateşten Doğan" diye bir program var. Keyifle izliyorum, onu hatırlattı. Böyle bir hobiniz olduğuna göre siz de izliyorsunuzdur muhakkak. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 Rıdvan Ergün yazdı: History kanalında "Ateşten Doğan" diye bir program var. Keyifle izliyorum, onu hatırlattı. Böyle bir hobiniz olduğuna göre siz de izliyorsunuzdur muhakkak. Severek izliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 Kolay gelsin, sap için düşünce nasıl 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 How it’s made, today.. Kurban bıçakları nasıl yapılır bir göz atıyoruz. Burası Eskişehir’in küçük bir ilçesi, bıçak ustası Muhittin usta güne erken saatte başlıyor. Geri dönüştürülmüş çelikler önceden ısıtılmış fırınlarda 4 saat bekletildikten sonra… Şimdi kısa bir ara.. 2 1 6 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 30 Haziran 2022 Yazar Paylaş 30 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: Kolay gelsin, sap için düşünce nasıl Aklımda birkaç ağaç var ama bu ağaç seçme isini yillarin marangozu olan abime atmayı planlıyorum. Gül Ağacı, yılan ağacı, kök ceviz vb olabilir. Bir akıl da diyorki, ruhu olsun gezdiğin dag tepeden bulduğum parçalar ile epox dök Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 1 Temmuz 2022 Paylaş 1 Temmuz 2022 (düzenlendi) Muhittin Kaplan yazdı: Aklımda birkaç ağaç var ama bu ağaç seçme isini yillarin marangozu olan abime atmayı planlıyorum. Gül Ağacı, yılan ağacı, kök ceviz vb olabilir. Bir akıl da diyorki, ruhu olsun gezdiğin dag tepeden bulduğum parçalar ile epox dök bir arkadaşım mavi epoxili bir şeyler yaptı bana pek hoş gelmedi , belki renkli olduğu içindir .) parçalı ceviz kabza yada çatlaklara renksiz epoxi güzel olur ama 🤩 şunlarda varmış hazır : https://www.bicakmalzemesi.com/Kizil-pelesenk2 1 Temmuz 2022 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 1 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2022 (düzenlendi) Sanırım sap kısmının kaba işini hallettim. Yavaş yavaş namlu tarafına geçeceğim. 1 Temmuz 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 2 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2022 Bugün Türküleri açtım ve namlu sırtını hallettim. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Temmuz 2022 Paylaş 3 Temmuz 2022 Hayatta girmezdim böyle bir işe.. Maşallah.. Yakardım babamın körüğünü, ısıtırdım, büyük keskide şekil verirdim, sonra açardım büyük çarkı En son da yine körükle ısıtır, daldırırdım yanık yağa.. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 4 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2022 Silindir şeklinde eğem yoktu, aldım. Daire şeklindeki yerlerin temizliğini ve kesme ağız sonlanmasını düzelttim. (Kırmızı işaretli yerler) Kesici ağız (Sarı çizgi) açacağım şekil. Delikler (Saptaki sarı daireler) ve yapmayı planladığım sap(Mavi çizgili bölgeler) 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 5 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2022 (düzenlendi) Araya sarı liner koyacağım ve kabzayı gül ağacından yapmayı deneyeceğim. 5 Temmuz 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 6 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2022 Agız açmaya başladım. Bu kısmın zor olduğunu hatırladım. Sabit bir açıyla açmam lazım ama eski hatalar yüzünden düzeltemeyeceğim yerler olacak gibi. Bıçakcıyım dyiyen adamın açtığı ağıza küfür ede ede ağız açıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Temmuz 2022 Paylaş 6 Temmuz 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Agız açmaya başladım. Bu kısmın zor olduğunu hatırladım. Sabit bir açıyla açmam lazım ama eski hatalar yüzünden düzeltemeyeceğim yerler olacak gibi. Bıçakcıyım dyiyen adamın açtığı ağıza küfür ede ede ağız açıyorum. çekmece rayı mı o gördüğüm ? Sap kısmını halledip ağız açma aşamasına geçsek daha iyi olmaz mı, sağa sola çarpma düşme riskine karşı diyorum.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts