Mustafa Karahan 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Merhabalar, instagram da gezinirken yağ katkıları reklamı görüyorum. Onarıcı düzeltici vb ifadeler var. Amerika malı orda kullanılıyor vsvs gibi şeyler var bilirsiniz 😊 Bu katkılar işe yarıyor mu? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Bu konuyu daha önce forumda ben de çok irdeledim ve sonucu şöyle buldum; Zaten motor ömrünü daha iyi hale getirecek bir malzeme olsa dev yağ şirketlerinin dev yağ laboratuvarlarında bu karışım son kullanıcıya çekinilmeden iletilirdi. Bu laboratuvarlar gece gündüz daha saf formüller elde etmeye çalışırken kartele katkı bulaştırıp homojen mis gibi yağı heterojen ayran çökeleğine çevirmeye gerek yok. Faydası yok zararı da belki var belki yok riske atmaya son tahlilde gerekte yok. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 Bence de öyle ama insan yine de reklamlardan değilde yok cevabını burdan duymak istiyor 😀 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 O katkıları genelde 2. el araba satanlar araç itelemek için kullanıyor. Motordaki arızaları (kaçaklar gibi) tamir etmiyor, geçici süre yamıyor. Ecnebilerde de aslında tamire kadar zaman kazanmak adına kullanıyorlar bildiğim kadarıyla. Ama bizde her derde deva ürün olarak satılıyor. Yağa katıyor, 100 km sonra hop kara duman gitti.. Arabayı iteliyor, 1-2 bin km sonra yine aynı mevzu oluyor. Ama mevcut yağ da ağırlaştığı için motorun aşınması artıyor. Su kaçaklarında kullanılan malzemeler de aynı prensipte. Hele onlar daha tehlikeli ki kılcal geçitleri kalıcı olarak tıkayabiliyorlar. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 29 Haziran 2022 Paylaş 29 Haziran 2022 Kaliteli ,uygun viskoziteli ve orjinal bir yag her turlu katkidan iyidir derim... Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 29 Haziran 2022 Yazar Paylaş 29 Haziran 2022 @Deniz Kom büyük ihtimalle dediğiniz dibi. Sonra da bendeyken böyle bir sorunu yoktu gibi cümleler kuruluyor. Tevfik Işık yazdı: Kaliteli ,uygun viskoziteli ve orjinal bir yag her turlu katkidan iyidir derim... Yağların arasında çok fark yok bence artık. Yeterki yağ orjinal olsun 😊 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 30 Haziran 2022 Paylaş 30 Haziran 2022 bir kere eski honda aracımızda bor katkılı olanlarından kullanmıştık. 2 ay kadar siyah dumanı kesti sonra yine devam.. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 30 Haziran 2022 Yazar Paylaş 30 Haziran 2022 Tayfun Aydın yazdı: bir kere eski honda aracımızda bor katkılı olanlarından kullanmıştık. 2 ay kadar siyah dumanı kesti sonra yine devam.. Geçici çözüm sağlıyor o halde, ya da ara sıra tekrar etmek lazım Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 1 Temmuz 2022 Paylaş 1 Temmuz 2022 Mustafa Karaca yazdı: Geçici çözüm sağlıyor o halde, ya da ara sıra tekrar etmek lazım Sadece gizliyor. Tekrar tekrar konulması motordaki gizlenmiş sıkıntıları daha da arttıracaktır. Üreticinin tavsiye ettiği spesifikasyonda yağı, zamanında kullanmak en doğrusu. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 1 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2022 Tamer Topaç yazdı: Sorunları gizledikçe büyür mü diyorsunuz? Orjinal yağ bulmakta artık sıkıntı 😊 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 1 Temmuz 2022 Paylaş 1 Temmuz 2022 Mustafa Karaca yazdı: Sorunları gizledikçe büyür mü diyorsunuz? Orjinal yağ bulmakta artık sıkıntı 😊 Doğanın kanunu. Çözülmeyen sorun büyür. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 1 Temmuz 2022 Paylaş 1 Temmuz 2022 benim kanım pek bir işe yaramıyorlar aksine motora zarar de verebilirler , bence sadece mazot ve benzin katkıları işe yarıyor onları da sürekli kullanmamak lazım senede 2 kere kullansak yeterli yada bakımdan bakıma 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts