İçeriğe Yönlendir

Fiesta IV-V Güncel LPG Yakıt Durumu

Kutay Çelikk

Recommended Posts

Kutay Çelikk

Herkese merhaba arkadaşlar. Aracım (1.25 Fiesta 2000 model) bana şehir içi biraz fazla yakıyor gibi geldi. Güncel yakıt durumumu paylaşıyorum. Herkes paylaşırsa hem ortalamayı görmüş oluruz hemde bu aracı alacak arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

Şehir içi sakin kullanım: 8,29 lt

Şehir içi orta-agrasif kullanım: 10,14 lt

Şehir dışı sakin kullanım: 6.9 lt

Şehir dışı 140-170 km/h arası kullanım: 8 lt

Ölçümler klima kapalıyken yapılmıştır. Bulduğum sonuçlar 3-4 defa yakıt hesaplamasının ortalamalarıdır.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Vakti zamanında 2001 Fiesta 1.6 Sport ile İstanbul içi ve uzun yolda sabit 7 yakıyordum, benzin.

LPG etkisini bilmiyorum ama sizin tüketim bana da biraz fazla geldi.

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Kutay Çelikk yazdı:

Herkese merhaba arkadaşlar. Aracım (1.25 Fiesta 2000 model) bana şehir içi biraz fazla yakıyor gibi geldi. Güncel yakıt durumumu paylaşıyorum. Herkes paylaşırsa hem ortalamayı görmüş oluruz hemde bu aracı alacak arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

Şehir içi sakin kullanım: 8,29 lt

Şehir içi orta-agrasif kullanım: 10,14 lt

Şehir dışı sakin kullanım: 6.9 lt

Şehir dışı 140-170 km/h arası kullanım: 8 lt

Ölçümler klima kapalıyken yapılmıştır. Bulduğum sonuçlar 3-4 defa yakıt hesaplamasının ortalamalarıdır.

Çok normal değerler, sıkıntı etmeyiniz 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2016 1,25 fiesta ile kısa mesafe (1,5 km) kullanımda 7.5 uzun yolda çok rahat 5~5.5 lt/100 km yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Araba atmosferik. Değerler kullanım şartlarına göre gayet normal. O arabayla 7 litre yakanlar varmış. Onlar önce bi latte yapsın ofiste. Sonra yakar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Araba atmosferik. Değerler kullanım şartlarına göre gayet normal. O arabayla 7 litre yakanlar varmış. Onlar önce bi latte yapsın ofiste. Sonra yakar :) 

Benimki 1.6 idi, büyük güçlü motor. Hem az yakıyordu hem de deli gibi gidiyordu. :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Benimki 1.6 idi, büyük güçlü motor. Hem az yakıyordu hem de deli gibi gidiyordu. :) 

Grande diyorsun. Olur bana uyar :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Serhat Işık

herkese merhabalar,

dostlar, 2009 fiesta otomatik lpgli aracım var. sübaplar 5 yada 10 bin km önce değişmiş.

36 lt yakıt ile 265-275 km arası bir tüketim yapıyorum. bu aralar havalarda çok soğuk değil. bu tüketim bana çok fazla geldi.

sizlerin otomatik fiestası ne kadar lpg tüketiyor? bir fikir verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Serhat Işık yazdı:

herkese merhabalar,

dostlar, 2009 fiesta otomatik lpgli aracım var. sübaplar 5 yada 10 bin km önce değişmiş.

36 lt yakıt ile 265-275 km arası bir tüketim yapıyorum. bu aralar havalarda çok soğuk değil. bu tüketim bana çok fazla geldi.

sizlerin otomatik fiestası ne kadar lpg tüketiyor? bir fikir verebilirseniz sevinirim.

abi yola trafiğe göre değişir ama lpg haritasına bi baktırmak lazım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Serhat Işık yazdı:

herkese merhabalar,

Yol bilgisayarı var mı?

Yol bilgisayarından  %15 %20 fazla LPG yakacak. Arasındaki fark çok ise ayarın fazla açık  makas sıfıra yakınsa ayarın çok kısık. 

Onun dışındaki durumlarda LPG kaynaklı değilde aracın kendisiyle alakalı arıza olabilir 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Serhat Işık yazdı:

herkese merhabalar,

nereye baksam fiesta görüyorum dejavu

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yol bilgisayarı var mı?

Yol bilgisayarından  %15 %20 fazla LPG yakacak. Arasındaki fark çok ise ayarın fazla açık  makas sıfıra yakınsa ayarın çok kısık. 

Onun dışındaki durumlarda LPG kaynaklı değilde aracın kendisiyle alakalı arıza olabilir 

Yol bilgisayarı var galiba:biggrin: bir bakayım hesaplayıp dönüş yaparım.

Çağlar Bayur yazdı:

nereye baksam fiesta görüyorum dejavu

hep benim fiestayı görüyorsun abi. bu aralar çok sık gündeme getiriyorum forumda.:bye:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi yola trafiğe göre değişir ama lpg haritasına bi baktırmak lazım

lpg haritası nedir bilmiyorum ama geçen lpg ustasına gittim değerler normal dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

benim fiestayı görüyorsun abi.

takipteyim :coffee:

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

2010 mk7 manuel Fiesta LPG de 1.85 TL civarı yakıyor uzun yolda. 

İlginç bir şekilde yol bilgisayarı da ortalamayı 8 lt gösteriyor gerçek değerler de...

Acaba Atiker obd li sistem olunca yol bilgisayarı LPG tüketim verilerini mi gösteriyor? Normalde yol bilgisayarı benzin tüketiyormuş gibi gösterir ve gerçekte LPG nin  1 litre falan fazla tüketimi olur yol bilgisayarına göre. 

32 lt ile 400 km yapıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yol bilgisayarı ile LPG aynı olmaz da bı ihtimal normalden büyük nozul takıldı ise yakıtı fazla yolluyor olabilir 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

LPG de yol bilgisayarı ölçtügu aslında bu sürüşe benzinde şu kadar yakıt püskürtmek lazım değeri.

Benzin haritası dediğimiz olay.

LPG de onu simule ediyor, ltft değeri denilen şey yol bilgisayarındaki değeri etkiliyor. Ltft eğer +20 ise misal yol bilgisayarı eksik göstermeye başlamış olabilir.  Tam tersi de olabilir şimdi çıkaramadım da .

Şehir içi kısa mesafe suruste harcanan benzin nedeniyle %10 gibi yol bilgisayarından  fazla LPG tüketimi olmalı.  Uzun yolda fark %20 lere gelmelidir. Doğru enjektör ve veya nozul ile .

Basit kitler Atiker vs nozul ile  prins vs enjektör hacmi ile gerekli yakıtı karşılıyor. Kalite farkı biraz orda kitlerin 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...