Erdem Doğan 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Mert Gülkokan yazdı: Benim ev sahibi hacı amcada kirayı elden alıyor Çok zengin birde benim oturduğum site 4 bloktan toplamda 24 daire var ve 3 kardeşler Sövsem ayrı suç sövmesem ayrı dert İkametin orada ise ve aylık kira 500 liranın üstünde ise alamaz.. Alsa da tespit edilmeliydi çoktan? Çağlar Bayur yazdı: bana kendi oturduğum eve bile maliye kontrole geldi, nasıl iş nasıl yırtıyorlar anlamam Hesaba havale yerine yanlışlıkla kira ödemesi gelse vergi dairesi zile basar 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Ev sahiplerinin bazıları kiranı gününde ödediğinde çok iyiler de evden çıkacağım dediğinde şekilden şekilde giriyorlar. Diyarbakır’daki evimden tayin nedeniyle çıkacaktım. Sizinki gibi gün hesabı yapmaya kalktı. Ben de anahtarı son güne kadar vermedim. O da aklınca depozitoyu öderken kıllık çıkarmaya kalktı. Hatta baya restleştik alabiliyorsan gel Mersine bekliyorum al dedi yüzüme kapattı Geri aradım elimdeki tüm dekontlar ile maliyeye şikayete gidiyorum dedim. Oğlu aradı peşinden abi hesabına atıyorum birazdan dedi yolladı depozitoyu 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Mert Gülkokan yazdı: Benim ev sahibi hacı amcada kirayı elden alıyor Çok zengin birde benim oturduğum site 4 bloktan toplamda 24 daire var ve 3 kardeşler Sövsem ayrı suç sövmesem ayrı dert Kiskanma 🙂 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Depozito konusu karışık biraz. Kanunen ev sahibi aldığı depozitoyu vadeli hesaba yatırmak durumundadır. Örneğin 2 yıl önce 2000 TL depozito verdiniz. Bugün mesela o rakam 8000 TL altında etmez. Çıkarken de eve verdiginiz zararı buradan düşmesi gerekir. Ayrıca dizinde çıkış için 1.5 ay önceden bildirmeniz gerekir. Kalan hesapları bunun uzerinden yapmak gerekir. Avukat bir arkadaş varsa aramızda daha güzel yönlendirebilir. Benim yazdıklarım kanunen değişmiş olabilir. Iyice araştırmadan bu yazılanlara bakarak hareket etmemelisiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Hacı Şenyurt yazdı: Depozito konusu karışık biraz. Kanunen ev sahibi aldığı depozitoyu vadeli hesaba yatırmak durumundadır. Örneğin 2 yıl önce 2000 TL depozito verdiniz. Bugün mesela o rakam 8000 TL altında etmez. Çıkarken de eve verdiginiz zararı buradan düşmesi gerekir. Ayrıca dizinde çıkış için 1.5 ay önceden bildirmeniz gerekir. Kalan hesapları bunun uzerinden yapmak gerekir. Avukat bir arkadaş varsa aramızda daha güzel yönlendirebilir. Benim yazdıklarım kanunen değişmiş olabilir. Iyice araştırmadan bu yazılanlara bakarak hareket etmemelisiniz. çok basitleşti uzun yıllardır şöyle: depozito , ilk kira bedeli kadar alınıyor, 2-3-5 kaç sene sonra çıkarsa, o günkü kira bedeli depozito olarak sayılıyor, genel uygulamada: son ay kira alınmaz, zira alınırsa o kira rakamı zaten depozito olarak geri verilecek, bir de geri verilmesine rağmen kira gelirinden düşülemeyeceği için, vergisi ödenecek 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Haziran 2022 Paylaş 22 Haziran 2022 Mert Gülkokan yazdı: Benim ev sahibi hacı amcada kirayı elden alıyor Çok zengin birde benim oturduğum site 4 bloktan toplamda 24 daire var ve 3 kardeşler Sövsem ayrı suç sövmesem ayrı dert Bizim binada 39 daire var, 27 tanesi toprak sahibinin. İlk toplantıda görevli olmasın ne gerek var falan diyordu. Sonra görmedik. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 22 Haziran 2022 Paylaş 22 Haziran 2022 Mert Gülkokan yazdı: Benim ev sahibi hacı amcada kirayı elden alıyor Çok zengin birde benim oturduğum site 4 bloktan toplamda 24 daire var ve 3 kardeşler Sövsem ayrı suç sövmesem ayrı dert Hem kendisine hem size ceza cikabilir Mert Bey, bilginiz vardir diye dusunuyorum vergi kacirma vb sebeplerden. Tahmin ediyorum ki kira kontratiniz vardir.. Buna istinaden size istedigi zaman kirami odemiyor diye dava acabilir vs vs. En azindan elden verdiginizde bile kira kontratina bi' yere tarih ve imza attirmanizda fayda olabilir. Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 22 Haziran 2022 Paylaş 22 Haziran 2022 Kiralama işi aylık yapılıyor. Bu nedenle tam ödenmeli diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts