İçeriğe Yönlendir

Yarım Kira Ödeme

Fatih Aldemir

Recommended Posts

Fatih Aldemir

Arkadaşlar bişey danışacağım. Kirada oturduğum evden başka bi eve yine kiraya çıkacağım. Eski ev sahibim evi kesinlikle satmayacağım demesine rağmen 2 yıl sonra satacağım demeye başladı. Ben de bir kaç hafta önce 1 Temmuzda evden çıkacağımı söyledim kendisine. 

Kira ödemesini 15'inden 15'ine yapıyordum. 1 Temmuzda çıkacağım için kirayı yarım gönderdim. Ev sahibi 1 gün bile otursan kirayı tam ödeyeceksin diyor.

Hasılı bunun bir usulü var mı. Kirayı tam mı ödemeliyim yoksa 15 günlük ödemekle doğru mu yaptım. Tam ödemem gerekiyorsa geri kalan kısmını da göndereceğim.

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Arkadaşlar bişey danışacağım. Kirada oturduğum evden başka bi eve yine kiraya çıkacağım. Eski ev sahibim evi kesinlikle satmayacağım demesine rağmen 2 yıl sonra satacağım demeye başladı. Ben de bir kaç hafta önce 1 Temmuzda evden çıkacağımı söyledim kendisine. 
Kira ödemesini 15'inden 15'ine yapıyordum. 1 Temmuzda çıkacağım için kirayı yarım gönderdim. Ev sahibi 1 gün bile otursan kirayı tam ödeyeceksin diyor.
Hasılı bunun bir usulü var mı. Kirayı tam mı ödemeliyim yoksa 15 günlük ödemekle doğru mu yaptım. Tam ödemem gerekiyorsa geri kalan kısmını da göndereceğim.
Yarim odediginize şükür etsin ben olsam kesin yarim öderim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Ben 2 gün kalacak iken tam kira verdim. Anahtarida 28 gün sonra alabildi ev sahibi :)

• Beğen 4
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir
Hamit inan yazdı:

Ben 2 gün kalacak iken tam kira verdim. Anahtarida 28 gün sonra alabildi ev sahibi :)

Yani 2 gün fazla oturup tam verdiniz değil mi?

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Fatih Aldemir yazdı:

Yani 2 gün fazla oturup tam verdiniz değil mi?

Aynen ama bende killigina son güne kadar anahtarı vermedim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bende yaşamıştım 4-5 yıl önce.  Evi ayın 10 u gibi tutmuştum. Ev sahibi benden o 5 günün parasını aldı.  Ben evi  ayın 1 inde boşalttım. 2 sene boyunca eve en ufak bir zarar vermeyi bırak birçok değer katmıştım. Benden tam kira vermemi istedi. Verdim ve yüzüne karşı hakkımı helal etmiyorum dedim. 3-4 ay sonra hakkımla beraber vefat etti. 

Benden önce oturan her şeyi mahvetmişti. Duyların dibinden kesmiş gitmiş. Lavaboyu tıkamış. Kombiyi bozmuş. Demek ki bana yaptığı gibi davranmış. O kişide ev sahibine zarar vermiş.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

Vicdanen ve kanunen haklısınız.

Hatta içeride depozitonuz varsa hiç vermemeniz lazımdı.

Ben kiracımdan hiç bir zaman son kirayı almadım, depozitosu ile mahsuplaştık.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Allah gözünü doyursun bu doyumsuz ev sahiplerinin. Tiksiniyorum artık böyle insanlardan.

Aç gözlü ............

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Siz doğru olanı yapmışsınız. Eğer ilk 12 ay süre içerisinde olsaydı bu durum o zaman belki talep edebilirdi. Sonuçta 12 aylık ilk sözleşmede 12 ayı tamamlamanız gerekiyor. 

Diğer türlü her şekilde bir tarafa fazla veya eksik ödeme ile sonlanıyor süreç. Siz şuanda çıkacağınız gğne kadar yatırdığınız için problem yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Ev değiştirmek maaliyetli oluyor biraz. Ben de masraflarımı mı istesem acaba :) Kiranın yarısı çok bi para değil aslında ama işte ev sahib böyle yapınca 1 lira bile vermek istemiyorum fazladan açıkçası.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Oturmadığın günün parasını niye vereceksin ki? 

Tamam o zaman madem tam istiyorsa sizde tam oturun 29.gün hazırlıklarınızı yapın ve çıkın. Yanlış mı düşünüyorum. Kıllıksa sizde alasını yapın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Fırat Önal yazdı:

Bende yaşamıştım 4-5 yıl önce.  Evi ayın 10 u gibi tutmuştum. Ev sahibi benden o 5 günün parasını aldı.  Ben evi  ayın 1 inde boşalttım. 2 sene boyunca eve en ufak bir zarar vermeyi bırak birçok değer katmıştım. Benden tam kira vermemi istedi. Verdim ve yüzüne karşı hakkımı helal etmiyorum dedim. 3-4 ay sonra hakkımla beraber vefat etti. 

Benden önce oturan her şeyi mahvetmişti. Duyların dibinden kesmiş gitmiş. Lavaboyu tıkamış. Kombiyi bozmuş. Demek ki bana yaptığı gibi davranmış. O kişide ev sahibine zarar vermiş.

bencede iyi olmus rahmetliye pislik insan nefes almasın böyleleri

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Aslında satış nedeniyle tahliyede sizin yasal haklarınız var. Keşke satış sürecini bekleyip ev sahibini kıvrandırsaydınız. Ben ütopik zamlar isteyen ev sahibime "o zaman tahliye tavası açacaksın bana yoksa çıkmam" dedim. Yasal zammın üzerine seyyanen ufak bir meblağ daha yaptım. Ama evden aşırı soğudum. Hanımın iş durumu belli olsun taşıyacağım evi. Sonra da apartmanda ruhsat sonrası yapılan bütün değişiklikleri ihbar etmeye karar verdim (sığınağın yıkılıp otopark yapılması, asansörün plana uygun olmaması, elektrik tesisatlarının kanuna uygun olmaması ile devam eden bir listem var :D )

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

teknik olarak ödenmesi lazım, otele gidip ben öğlen çıkacağım diye yarım ödenemiyor mesela. ortada rıza ile yapılan bir alışveriş var. Rıza bizim arkadaş, bu arada. resepsiyonda görevli. :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Böyle şeylerin pek lafı sözü olmazdı. İyice garipleşmeye başladık toplum olarak. Şuan oturduğum eve taşınırken ev sahibi taşındın bir sürü telaşen masrafın vardır otur öyle verirsin kirayı dedi mesela. Kiram öyle gidiyor şimdi 1 ay oturuyorum sonra ödüyorum. Türünün son örnekleri olarak kalacaklar galiba artık. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tahir İlter yazdı:

Böyle şeylerin pek lafı sözü olmazdı. İyice garipleşmeye başladık toplum olarak. Şuan oturduğum eve taşınırken ev sahibi taşındın bir sürü telaşen masrafın vardır otur öyle verirsin kirayı dedi mesela. Kiram öyle gidiyor şimdi 1 ay oturuyorum sonra ödüyorum. Türünün son örnekleri olarak kalacaklar galiba artık. 

Şimdikilerde adamın evini baştan tamir ettirsen neden a markası varken b markasını aldın der..

Gerçekten empati ve adil olma kavramları rafa kalkmış durumda. Daha da kötüsü bugün taşındığın eve 3 ay geçmeden çık diye kapıya gelenler duyuyorum. 

Bir şey çıkar/çıkmaz ayrı konu ama taciz edilmek bile rahatsız edici. Ki eminim çok şiddet davaları çıkacak bu konulardan dolayı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Ben son ay kira ödemedim. Çünkü eve başta 1 ay kaparo ödemiştim. 

İkisi farklı şeyler ama. Kapora evi boşalttınız evde bir hasar varsa yapılması içindir. Evde hasar yoksa hasarsız teslim tutanağı tutarsınız ev sahibi kişi parayı iade eder size. 

Yani sizin durumda evde hasar çıkarsa para ödersiniz ya da siz yaptırırsınız gibi...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ben son ay kira ödemedim. Çünkü eve başta 1 ay kaparo ödemiştim. 

1 yılı geçmiş ise kira süren, zarar etmişsin

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Fatih Aldemir yazdı:

Ev sahibi 1 gün bile otursan kirayı tam ödeyeceksin diyor.

Şu cümleyi nasıl kurabiliyor anlamıyorum gerçekten 😕

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tayfun Aydın yazdı:

Şu cümleyi nasıl kurabiliyor anlamıyorum gerçekten 😕

atalar bunu da demiş: isteyenin bir yüzü kara, vermeyen zenci...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mert Gülkokan yazdı:

4 bloktan toplamda 24 daire var ve 3 kardeşler

İyi para 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Gülkokan yazdı:

Benim ev sahibi hacı amcada kirayı elden alıyor

bana kendi oturduğum eve bile maliye kontrole geldi, nasıl iş nasıl yırtıyorlar anlamam

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...