Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Hep merak etmişimdir. Lastiği janta geçirip şişiriyoruz. Bitti. Bu kadar. İkisi arasında mekanik bir kenetlenme yok. Frene basınca biz jantı durdurmaya çalışıyoruz. Lastik ile jant arasındaki bu muazzam karşı kuvvet ne kadarki, jant durup lastik dönmeye devam etmiyor? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Sürtünme kuvveti işte. Zaten zorla giriyor çelik halka var içinde. Hava da içeriden basıyor mis. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lastik ile jant arasındaki bu muazzam karşı kuvvet ne kadarki, çok... standart lastiği sıyımak istiyorsan 1000+ps drag yapılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hep merak etmişimdir. Lastiği janta geçirip şişiriyoruz. Bitti. Bu kadar. İkisi arasında mekanik bir kenetlenme yok. Frene basınca biz jantı durdurmaya çalışıyoruz. Lastik ile jant arasındaki bu muazzam karşı kuvvet ne kadarki, jant durup lastik dönmeye devam etmiyor? Jantın tutma kuvveti lastiğin asfaltı tutma kuvvetinden kat kat fazla. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Lastik çorba olmasına rağmen bu bile sıyırmamış 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Lastik sökülmediği müddetçe daha da sağlam tutunuyor hatta yapışıyor. (ısınma vb) Makinasız ayırmak dert olur. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Lastiğin asfalta tutuşu sınırlı avuç içi kadar alan zaten. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Lastiğin iç yapısından kaynaklı. İskeleti olmasaydı ilk virajda jantın üzerinde giderdik. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lastik çorba olmasına rağmen bu bile sıyırmamış standart dedik, bu jantlardan 2 tanesi kiprit alır, sıfırıını 2 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Açık hava basıncı yaklaşık 1 bar. Lastiğin içinde ortalama bir aracın 2-2.5 bar arasında bir basıncı var. Üstüne lastik hamurundaki teller ve aracın uyguladığı basınç eklenince sürtünme kuvveti epey artıyor jant ile lastik arasında. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Uçaklar, hele Jumbojetler nasıl uçabiliyor bende bunu merak ediyorum 😁 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 Murat Sahın yazdı: Uçaklar, hele Jumbojetler nasıl uçabiliyor bende bunu merak ediyorum 😁 Uçmak kolay. İnmek zor Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Ağrı kesici ilacın etken maddesi neremizin ağrıdığını nereden anlıyor. Bende buna takığım. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Ağrı kesici ilacın etken maddesi neremizin ağrıdığını nereden anlıyor. Bende buna takığım. Aslında tüm sinir sistemini etkiliyor. Sadece ağrıyan yer değil 😁 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Çağatay Kılınç yazdı: Aslında tüm sinir sistemini etkiliyor. Sadece ağrıyan yer değil 😁 Ama sırrı bozmasaydık. Termos olayı var birde 1 2 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Murat Sahın yazdı: Uçaklar, hele Jumbojetler nasıl uçabiliyor bende bunu merak ediyorum 😁 Kanatlardaki flaplar belli bir açıda durunca kanadın altından geçen hava daha yavaş üstten geçene göre. Üstten geçen hava hızlı olunca basınç azalıyor ve uçak havalanıyor. Böyle bişeydi karıştırıyor da olabilirim😅 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 Çağatay Kılınç yazdı: Kanatlardaki flaplar belli bir açıda durunca kanadın altından geçen hava daha yavaş üstten geçene göre. Üstten geçen hava hızlı olunca basınç azalıyor ve uçak havalanıyor. Böyle bişeydi karıştırıyor da olabilirim😅 Çağatay bey’e ödünü verin artık, yönetim…. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Ödü derken? Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çağatay bey’e ödünü verin artık, yönetim…. . 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Ödü derken? . Kopsun inceldiği yerden, daha fazla dayanimicim çünkü 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Ağrı kesici ilacın etken maddesi neremizin ağrıdığını nereden anlıyor. Bende buna takığım. Sonra dişi ağrıyan adama kalçadan iğne yapıyorlar ne alakası varsa dişiyle oranın 😄 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 (düzenlendi) En basit benzetme tırnak etten nasıl ayrılmıyorsa aynı şekilde 🤣🤣 18 Haziran 2022 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: En basit benzetme tırnak etten nasıl ayrılmıyorsa aynı şekilde 🤣🤣 Biraz daha sert gelin 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Çağatay Kılınç yazdı: Kanatlardaki flaplar belli bir açıda durunca kanadın altından geçen hava daha yavaş üstten geçene göre. Üstten geçen hava hızlı olunca basınç azalıyor ve uçak havalanıyor. Böyle bişeydi karıştırıyor da olabilirim😅 Hocam işin teknik kısmını biliyorum, hergün havalimanında uçakların ve pilotların yanındayım. Ama bir jumbojete bakıyorum bir kanatlarına, anlamsız geliyor onun uçması. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Murat Sahın yazdı: Hocam işin teknik kısmını biliyorum, hergün havalimanında uçakların ve pilotların yanındayım. Ama bir jumbojete bakıyorum bir kanatlarına, anlamsız geliyor onun uçması. elonun roketi, kanadı bile yok sağa sola yön bile veriyor, geri viteste 🦹♂️ 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts