ÜMİT EROL 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Merhaba bende ford focus 2006 model sedan 1.6 tdci 110bg ghia modeli var aracımda siyah ve koku veren duman atması, sesli ve özellikle motor soğukken sarsıntılı ve şakırtılı çalıması gibi hoş olmayan sorunlarım var. Ayrıca eş değerleriyle karşılaştırdığımda da çok fazla yakıt tükettiğini anlıyorum bunların sebebi sizce ne olabilir? Burada enjektör bakımı yapıldı. Sonuç pek değişmedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 ilk şüpheli enjektördür, enjektör bakımı yapılınca da elenmez, bazen ve sıkça sonuç alınamayabilir, öncelikle bakım yapıldı derken ne yapıldı kaç para ödendi? sesli çalışmada enjektöre ilave olarak motor kulakları da ses yaptırırı yanıltır, kızdırma bujileri kontrol edildi mi edildi ise nasıl edildi? 1 Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Şakırtılı çalışma ve duman atma diyince akla ilk olarak enjektör geliyor. Çağlar Hocamın da dediği gibi nasıl bir bakım yapıldı ve bakımla düzelecek diye bir kaide yok. Dumanın kokması ve siyah olması aracın mazotu verimli yakamamasından kaynaklıdır. Duman atma ve şakırdama sürekli var mı yoksa belirli zamanlarda mı yapıyor? 1 Yorum bağlantısı
ÜMİT EROL 19 Haziran 2022 Yazar Paylaş 19 Haziran 2022 (düzenlendi) Enjektör bakımında 4 enjektöründe memeleri değişti ve temizliği yapıldı başka bir sıkıntısı olmadığı söylendi. Genellikle ilk çalışmada motor soğukken koku veriyor ve hafif siyah duman atıyor ve gaza ani yüklenmelerde oldukca yoğun siyah duman atmakta. Sese gelecek olursak ilk çalıştırmada aracın içinden de dışındanda net bir şekilde duyulmakta patırtı şeklinde gelmekte motor iyice ısındığında ve gün içinde stop edip tekrar çalıştırmalarımda sesi duymuyorum belki azalıyor belkide kesiliyor ancak şunu fark ettim debriyaja bastığımda haraket halinde de rolantide çalışırkende ses kesiliyor debriyajı bıraktığımda aynı ses gelmeye devam ediyor sadece ilk çalışdığında oluyor. Bir süre kullandıktan sonra kesiliyor. Ustama durumu anlattım volanttan olabilir ama maliyetli bir durum olduğunu kısa vade de bir sorun yaratmayacağını ve ses daha fazla rahatsız ederse baskı balata dişli volant hepsi sökülecek dedi ama volanttan olabileceği düşünülüyor. Sizin tecrübeli yönlendirmenize ihtiyaç duyuyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. 19 Haziran 2022 tarihinde ÜMİT EROL tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Haziran 2022 Paylaş 19 Haziran 2022 sesin kaynağı debriyaj bilyası da olabilir, stop ederken arabayı sallıyorsa, volanttır, siyah duman kaynağında egr nin de katkısı olabilir, bence enjektörler hala sorunlu 1 Yorum bağlantısı
ÜMİT EROL 19 Haziran 2022 Yazar Paylaş 19 Haziran 2022 Debriyaj bilyası olabilirmi diye sorduğumda usatanın cevabı ; bilyadan olsa sesi debriyaja basınca yapar debriyaja basınca sesi kesmez şeklinde oldu her nekadar bana mantıklı gelmesede yeterli bilgiye sahip olmadığımdan birşey diyemedim. Aracı stop ederken oldukca sarsıntı yapıyor. Önce debriyaja basıp, basılı şekilde kontak kapatıyorum sarsıntı, yok diyebileceğim kadar azalıyor. Tüm bunları düşününce yazdıklarınızdanda yola çıkarak sizde volanttan olma ihtimalini yüksek görüyorsunuz. Peki bunu ustaların deneme yanılmasına kalmadan herhangi bir cihaz veya alet ile tespit etmek mümkün değilmi. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 20 Haziran 2022 Paylaş 20 Haziran 2022 Enjektör, bilakis soğukken sarsıntılı çalışması motor kulağı, fazla yakması ise kızdırma bujisinden olabilir 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Haziran 2022 Paylaş 20 Haziran 2022 ÜMİT EROL yazdı: ; bilyadan olsa sesi debriyaja basınca yapar debriyaja basınca sesi kesmez şeklinde oldu her nekadar bana mantıklı gelmesede yeterli bilgiye sahip olmadığımdan birşey diyemedim. tam tersi basınca sesi keser, basınca ses yapıyorsa 3-5 km ye yolda bırakacak kadar bir sorundur 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts