Çağlar Bayur 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Ahmet Gül yazdı: Genellikle 80'lerden önce doğumlular ata toprağına daha bir bağlılar. bence kuşak farkı değil, herşeyin bir zamanı var, ondandır Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bence kuşak farkı değil, herşeyin bir zamanı var, ondandır Doğrudur bu da bir etmen. Belirli bir yaştan sonra risk almak, düzen tutturmak hatta arkadaş edinmek bile zorlaşıyor. İnsan daha kararlı ama daha seçici olabiliyor. Benim gözlemim, X,Y ve Z kuşağı bu konuda biraz daha ben merkezci. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bence kuşak farkı değil, herşeyin bir zamanı var, ondandır O zaman şöyle diyelim: 0-20 yaş arası Z kuşağı 21-35 yaş arası Y kuşağı 36 ve üstü X kuşağı olsun Buna da Bayur hesabı diyelim 😬 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Emre Şimşek yazdı: O zaman şöyle diyelim: 0-20 yaş arası Z kuşağı 21-35 yaş arası Y kuşağı 36 ve üstü X kuşağı olsun Buna da Bayur hesabı diyelim 😬 50 üzeri bayer e geçiyor zaten 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Emre Şimşek yazdı: O zaman şöyle diyelim: 0-20 yaş arası Z kuşağı 21-35 yaş arası Y kuşağı 36 ve üstü X kuşağı olsun Buna da Bayur hesabı diyelim 😬 kuşkalar arası eskidendi onlarca yıl hesabı, alışın yahu artık 1.5 sene de bir yeni kuşak var İlkay Başaran yazdı: 50 üzeri bayer e geçiyor zaten kaskın vizörünü açma bak yel alacak Ahmet Gül yazdı: X,Y ve Z kuşağı bu konuda biraz daha ben merkezci. tüm algı onun üstüne idi yıllardır, sen teksin paşasın senin üstüne yok, proce tasarla, patronlar sıraya girdi satın alacaklar, proce sat, dünyayı gez..... yıllarca böyle yürüdüler insta dan, 1 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Rıdvan Ergün yazdı: 5 senede 7 doğum yapan Suriyeli kadınlar var. Sık hamile kalabilmek için tüp bebek yöntemine başvuranlar bile oluyormuş. 6 senede 7 olacaktı, yazım hatası olmuş🤭 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Rıdvan Ergün yazdı: 6 senede 7 olacaktı, yazım hatası olmuş🤭 Ben de hesaplamıştım da arada iki erken doğum gerekiyordu. Onu da başarmışlardır demiştim. 😅 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 haberlerde gördüm. isveç’teki binalara terör bayrağı, elebaşı bayrağı yansıtmışlar hep. Bir sürü farklı bina kulede boy boy vb. tamam tüm batı ülkeleri bir şekilde teröre destek veriyor. Bizde onların ürettiği teknolojiyi, ürünleri, gıdaları satın alıp kullanıyoruz. belki bu tepki yola kolayı dökmek gibi olacak ama yinede ülkemde bu kadarı olmuyor. Düşünsenize, ailenizde şehit var. Burayı beğenmeyip isveç’e yerleştiniz. Ve eve giderken binalara elebaşı’nın kocaman fotoğrafı yansıtılmış. Sizde orada yaşıyorsunuz. Değişik. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Haziran 2022 Paylaş 16 Haziran 2022 Murat Ekinci yazdı: Bence ülke değişmek yerine var olan sistemi değiştirmek için mücadele edilse çok daha iyi olur Sosyoloji öyle söylüyor. Düzeltmek yerine kaçıyorsunuz kolaycısınız diyor. Gitmek isteyenlerin düzeltebileceği bir şey yok, çünkü insandan kaçıyor sistemden değil. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: haberlerde gördüm. isveç’teki binalara terör bayrağı, elebaşı bayrağı yansıtmışlar hep. Bir sürü farklı bina kulede boy boy vb. tamam tüm batı ülkeleri bir şekilde teröre destek veriyor. Bizde onların ürettiği teknolojiyi, ürünleri, gıdaları satın alıp kullanıyoruz. belki bu tepki yola kolayı dökmek gibi olacak ama yinede ülkemde bu kadarı olmuyor. Düşünsenize, ailenizde şehit var. Burayı beğenmeyip isveç’e yerleştiniz. Ve eve giderken binalara elebaşı’nın kocaman fotoğrafı yansıtılmış. Sizde orada yaşıyorsunuz. Değişik. Burda da bazen böyle şeyler görüyoruz. Geçen sene Freiburg'da Kürt kökenli insanlar toplanıp katil T.C. diye slogan attılar. Türkiye'de olsa tepki gösterirdim, zoruma giderdi, hatta başımı belaya sokabilirdim. Hoşuma gitmedi ama çok da zoruma gitmedi. Benim ülkem değil çünkü. Almanya devletini de birinci dereceden ilgilendiren bir sorun değil onların açısından düşündüğümüzde. Kafamı çevirdim gittim. İçimden de bir küfür ettim, geçti. Bazı şeyler insanın kendi evinde zoruna gidiyor. Çoğu şeyi çoğu kişi anlatmıyor, insanlar o yüzden iki zorluk sanıyorlar. Sosyal medyadan bakıldığında hayatlar ne kadar da toz pembe. Bizim uğramadığımız haksızlık kalmadı, mobbing, şiddet, haksızlık hangi birini sayayım. Özürlü kardeşim vardı, devlet korumasında Nevşehir'de göz göre göre bakım evinde öldürüldü. Davadan ne çıktı? Hiç birşey. Şimdi benim Nevşehir'in içinden bile geçesim gelmiyor. Sizce hangisi benim daha zoruma gitmiştir? Bir gurup insanın haksız bağırışları mı? 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: haberlerde gördüm. isveç’teki binalara terör bayrağı, elebaşı bayrağı yansıtmışlar hep. Bir sürü farklı bina kulede boy boy vb. tamam tüm batı ülkeleri bir şekilde teröre destek veriyor. Bizde onların ürettiği teknolojiyi, ürünleri, gıdaları satın alıp kullanıyoruz. belki bu tepki yola kolayı dökmek gibi olacak ama yinede ülkemde bu kadarı olmuyor. Düşünsenize, ailenizde şehit var. Burayı beğenmeyip isveç’e yerleştiniz. Ve eve giderken binalara elebaşı’nın kocaman fotoğrafı yansıtılmış. Sizde orada yaşıyorsunuz. Değişik. oslo nerdeydi yahu? isveç diil dimi Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Nihat Palolu yazdı: Sosyoloji öyle söylüyor. Düzeltmek yerine kaçıyorsunuz kolaycısınız diyor. Gitmek isteyenlerin düzeltebileceği bir şey yok, çünkü insandan kaçıyor sistemden değil. Hocam düzelteceği bir şeyi yok sözünü kabul etmiyorum, sistemin bozukluğu zaten insanları birbirine kutuplaştırıyor farklı kültürden insanları sistemin zoruyla ülkeye empoze etmeye çalışıyorlar yozlaşma oluşuyor ve bunu kabullenmeyen insanlar kaçma yoluna başvuruyor sistem değişse zaten ülke kaynakları herkese fazlasıyla yeteceği için alım gücü artacağı için insanlar da normale dönecektir.Hoş görü saygı huzur oluşacaktır. Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Hamit inan yazdı: Yanılıyorsun. Gideceğim diyen insanlar genellikle herkesten duyarlı farkındalığı çok daha yüksek ve gördükleri olumsuzluklara karşı mücadele eden etmeden duramayan insanlar. Hocam ben şimdiye kadar farkındalık yaratan olumsuzluklara mücadele eden bir topluluk görmedim ha sosyal medya derseniz hayli fazla oda ne kadar fayda sağlar, şu zamana kadar olan pahalılık, zamlara karşı toplumda bir ses çıktı mı mülteci sorunu dile getirip ülkesini savundu mu en yüksek petrolü kullanırken almayarak yada kontak kapatarak tepki mi verdi aksine zam gelecek diye marketlere petrollere koşuldu bunlara karşı olan sizin bahsettiğiniz kesim de gülerek izledi bu ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler diye kendi aralarında tartışmaktan fırsatım olsa bir dakika durmam sözlerinden ileriye gidemiyorlar maalesef ne mücadelesi ben göremiyorum. Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Murat Ekinci yazdı: Hocam ben şimdiye kadar farkındalık yaratan olumsuzluklara mücadele eden bir topluluk görmedim ha sosyal medya derseniz hayli fazla oda ne kadar fayda sağlar, şu zamana kadar olan pahalılık, zamlara karşı toplumda bir ses çıktı mı mülteci sorunu dile getirip ülkesini savundu mu en yüksek petrolü kullanırken almayarak yada kontak kapatarak tepki mi verdi aksine zam gelecek diye marketlere petrollere koşuldu bunlara karşı olan sizin bahsettiğiniz kesim de gülerek izledi bu ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler diye kendi aralarında tartışmaktan fırsatım olsa bir dakika durmam sözlerinden ileriye gidemiyorlar maalesef ne mücadelesi ben göremiyorum. Münferit gayretten bahsediyorum. Malesef babaneci bir toplum olduk. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: oslo nerdeydi yahu? isveç diil dimi oslo güzel yer. Gitmek lazım mesela israil filistinle, Amerika el kaide ile kolombia farc ile hep oslo’da takılırlar. Belki de oslo bile oslo değildir. ben hükümet falan bilmem. her yanlış bana batar. Ama buradan memnun olmayıp gittiğim ülkede terör bayrakları göze sokula sokula açılıyorsa rahatsız daha çok batar. Göz görmeyince gönül katlanır misali. bu arada işi için, kazancı için, kariyeri için gidenlere lafım olmaz. Ben sadece türkiye’yi beğenmiyorum ve terk ediyorum’dan rahatsızım. Herkes böyle derse Türkiyemiz kalmaz. 2 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Murat Ekinci yazdı: Hocam düzelteceği bir şeyi yok sözünü kabul etmiyorum, sistemin bozukluğu zaten insanları birbirine kutuplaştırıyor farklı kültürden insanları sistemin zoruyla ülkeye empoze etmeye çalışıyorlar yozlaşma oluşuyor ve bunu kabullenmeyen insanlar kaçma yoluna başvuruyor sistem değişse zaten ülke kaynakları herkese fazlasıyla yeteceği için alım gücü artacağı için insanlar da normale dönecektir.Hoş görü saygı huzur oluşacaktır. Emin olun gitmek isteyenlerin belli bir kısmının derdi para değil. Benim de derdim para değil. Resimdekileri yapmayan, yapılmasına müsade edilmeyen bir yerde yaşamak istiyorum. Bu sadece basit bir örnek, ülkenin neresine elinizi atsanız elinizde kalıyor. En solda oturan adamın tepesinde Türk bayrağı asılı. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Bir örnekte benden gelsin. https://youtu.be/HpbCE_721UA 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Hamit inan yazdı: Bir örnekte benden gelsin. https://youtu.be/HpbCE_721UA Az önce üşenmedim aradım buldum firmayı. Bu durumla ilgili ne yaptınız dedim. Şoför kovulmuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Hamit inan yazdı: Az önce üşenmedim aradım buldum firmayı. Bu durumla ilgili ne yaptınız dedim. Şoför kovulmuş Ben sanmıyorum.. Hepsi her gün en az bu kadar kusur işliyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben sanmıyorum.. Hepsi her gün en az bu kadar kusur işliyorlar.. Abi hususi kollayacam. En son fatih ALTAYLI'nın haber yapımcısına sarıp köşesinde özür niteliğinde yazı yazdırmıştım 3 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2022 Paylaş 17 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben sanmıyorum.. Hepsi her gün en az bu kadar kusur işliyorlar.. Kıymetli Kardeşim ben XXX turizm genel müdürü Mehmet xxxx Bu konu hakkında kamu oyundan ve yaya olan vatandaşımızdan firmamız adına özür dilendi .Ayrıca araç sürücüsü işten çıkarıldı emniyet birimlerine sürücü bilgileri verildi gereken tarafımızdan yapıldı Biz XXX turizm olarak bize düşen görevleri yerine getirdik neden bizi bu kadar karalama yapmaya çalışıyorsunuz bizlerde 1000 araç üzeri çalışmakta aralarından 1 tane çürük elma çıktıysa herkes mi çürük lütfen sizden ricam bu tür karalama yapmayın iyi günler dilerim est. sadece münferit bir vatandaş olarak bu cevabı bekliyordum. Gereken hassasiyeti gösterip cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için ben teşekkür ederim 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts