Nihat Palolu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Remzi Karaca yazdı: Gitmeyi hiç bir zaman düşünmedim (Şikayetçi olduğum onlarca duruma rağmen) Bende başka bir şeyi merak ediyorum. Gidenler dönmeyi düşünerek mi gidiyorlar? Yoksa Türkiye'yi unutup temelli kalma düşüncesiyle mi gidiyorlar. Dönmeyi düşünmüyorlarsa sorun yok kendi tercihleri de Dönmeyi düşünenler için; Şikayetçi olanların gittiğini düşünürsek, kalanlar içinde şikayetçi oldukları durumların müsebbibi olanların oranı doğal olarak artacak. Nasıl olacak ta şikayetçi oldukları durumlar kalanlar vasıtasıyla düzelecek... Döneceğiz diye gidenlerin büyük çoğunluğu dönmemiş dönememiş. Şu an gitmek isteyenler zaten dönmez. Gitmek istiyorum diyor, bi bakıp geleyim demiyor. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 (düzenlendi) Öğrenciliğimden beri yurtdışı ile ilişkim oldu, defalarca gittim. Pek dışardan gözüktüğü gibi değil diyebilirim. Hiç kalmaya heveslenmedim. Neden derseniz, biraz aşağılanmaya dayanmayan yapım var, özellikle Almanya ile çok ilgim oldu dilini de, kültürünü de ,iyi bilirim. Tabi eskilerden ve o zamanın şartlarından bahsediyorum. Giden ilk kuşağın çektikleri oldukça acı. Gençlerimize bulurlarsa ki ,eski kitap satıcılarında vardır Günter Wallraff En alttakiler kitabını okumalarını tavsiye ederim. Türk kılığına giren bir alman gazetecinin yaşadıklarıdır. Şimdi değişik mi derseniz. daha yontulmuş diyebilirim. O dönem burada 3. sınıf hatta , köle gibi biri olmaktansa ülkemde 2. sınıf olurum diye düşündüğümü hatırlıyorum . Kalanlar oldu ama oranın standartlarını yakalamayı çok, çok az kişi becerdi. 2 üniversite okudum hocalarımın çoğu yurtdışında master, doktora yapmışlardı ama imkanları olmasına rağmen kalmamışlardı .Forumda da @Mehmet Göktürk hocamız var Amerika da kalabilirdi ama kalmamış. Kendisinden dinlemek isteriz. Bugünkü durum da, bu istemlerin çoğu ,gelecek kaygısı, para kazanma kaygısı diyebilirim. Bence haksız değiller ama her şey de maddiyat değil. 14 Haziran 2022 tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Hamit inan 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 (düzenlendi) Haşmet Güngör yazdı: Bugünkü durum da, bu istemlerin çoğu ,gelecek kaygısı, para kazanma kaygısı diyebilirim. Şahsım adına maaşımı ikiye katlamak için bile ailemin olduğu şehirden gitmedim. Geride ailem olmasa dünyadaki en ateist toplumu bulup içlerinde yaşamak isterim dinimi... Mescitte namazdan çıkıp evli barkli eşi dostu ile zina edenlerden, anlatmaya kalkanlardan... Domuz eti yiyor diye ağzını gere gere konuşup domuz gibi kul hakkı haram yiyenlerden... Giderde gider... Dini dilinden aşağı kalbine indiremeyip şeytanın maskarasi olanlardan... Yetmiyor gibi toplum olarak yozlastik. Sağcısı-solcusu ateisti-müslümanı, kadını-erkegi, genci yaşlısı... Kadın camı açar arabadan pet şişeyi şehrin ortasında fırlatır millet bakar Biri sıranın önüne atlar bak biz bekliyoruz dersin sende gecseydin der... Ama onlarca insan hop demek yerine aptal aptal izler. Eli sopalı olmaktan enerjimi bunlara harcamaktan bıktım.... Karnını doyuramayip donumla mendil yaptım diye öğünlerden bıktım... Bir insan vatanından ayrılmayı kolay kolay istemez... 14 Haziran 2022 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 10 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Gidip de oraların "Suriyelisi" durumuna düşmek de var. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Aynısını cam için yaşadım, serviste orjinal cam taktıracağım diyorum, herkes kaskon yok mu bi çekiç darbesine bakar diyor. Bi cam için ahirette elin Allianz'ına borçlu çıkaraklar adamlara uysak. Çizik gezerim daha iyi. Bir gün, muhasebeden müşterim olan birisi geldi, benim arabaya kasko yapalım dedi. Olur dedim. Ama benim camım kırık dedi, Anlattım, poliçe başladıktan sonra oluşan hasarlar teminattadır, eskiden kırık olan cam takılmaz dedim. bu hırsızlık diyemedim. Gitsem takmazlar mı dedi, takarlar, güvenirler ve takarlar Allianz da güvenir ve öder dedim. Peki dedi. Biraz sonra ama benim çağurluk da boyanacak dedi. Aynı şeyleri tekrar anlattım ve bu sefer, bunun hırsızlık olduğunu, milyonlarca sigortalının hakkını yemek olduğunu söyledim. Bunu söyleyince bana hırsız dedin dedi, küstü, muhasebe işini de aldı bizden 8 2 7 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Evin bahçesinden dışarı sarkan dallardan bir poşet erik kayısı vb toplayan toplumuz biz. Göz hakkıymış. Bende senin arabanın farını sökeyim göz hakkı? Hiçbirşeye para vermeyelim o zaman. 4 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Evin bahçesinden dışarı sarkan dallardan bir poşet erik kayısı vb toplayan toplumuz biz. adettendir o. önce sen toplarsan kimse toplayamaz. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bir gün, muhasebeden müşterim olan birisi geldi, benim arabaya kasko yapalım dedi. Olur dedim. Ama benim camım kırık dedi, Anlattım, poliçe başladıktan sonra oluşan hasarlar teminattadır, eskiden kırık olan cam takılmaz dedim. bu hırsızlık diyemedim. Gitsem takmazlar mı dedi, takarlar, güvenirler ve takarlar Allianz da güvenir ve öder dedim. Peki dedi. Biraz sonra ama benim çağurluk da boyanacak dedi. Aynı şeyleri tekrar anlattım ve bu sefer, bunun hırsızlık olduğunu, milyonlarca sigortalının hakkını yemek olduğunu söyledim. Bunu söyleyince bana hırsız dedin dedi, küstü, muhasebe işini de aldı bizden Abi ben arabayı aldığımda kaputta dolu izleri, arka sağ çamurlukta da çizik var. 8 seneye yakın zamandır duruyorlar öyle. Kaskodan öncesine ait. Bi el atsak mı artık o kadar para verdik kaskoya Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Rıdvan Ergün yazdı: Gidip de oraların "Suriyelisi" durumuna düşmek de var. eğitimli donanımlı dil konuşabilen bir birey yabancı ülkede o şekilde muamele görmez. gündem olan suriyeli afgan vs dediğimiz cehaletin dibindeki tipler. suriyede okumuş medeni adam yokmudur? onlar çoktan medeni ülkelere gittiler bile. dün hastaneye gittik çocuk için. gördüğümüz muamele suriyelinin gördüğü ile aynı derecede yerlerdeydi. başka diyecek birşeyim yok. 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: adettendir o. önce sen toplarsan kimse toplayamaz. Üç beş taneye kimse birşey demez de bir poşete dönünce iş problem çıkıyor. O üç beş tane de olmamalı hatta. Küçük çocuk, hamile biri vb vardır o başka. Bende pastırma seviyorum mesela migrosta dolu. Göz hakkı olsa keşke 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Abi ben arabayı aldığımda kaputta dolu izleri, arka sağ çamurlukta da çizik var. 8 seneye yakın zamandır duruyorlar öyle. Kaskodan öncesine ait. Bi el atsak mı artık o kadar para verdik kaskoya için rahat edecekse ilk doludan sonra neden olmasın. için zaten rahatsa, ilk doludan önce. kaskonun pahlılığının sebebi diğer herşeyin de pahalı olması malesef. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Abi ben arabayı aldığımda kaputta dolu izleri, arka sağ çamurlukta da çizik var. 8 seneye yakın zamandır duruyorlar öyle. Kaskodan öncesine ait. Bi el atsak mı artık o kadar para verdik kaskoya "Hakkım değil mi" de diyeceksin. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Üç beş taneye kimse birşey demez de bir poşete dönünce iş problem çıkıyor. O üç beş tane de olmamalı hatta. Küçük çocuk, hamile biri vb vardır o başka. Bende pastırma seviyorum mesela migrosta dolu. Göz hakkı olsa keşke yerel işletmelere gidersiniz, özellikle küçük yerleşim yerlerinde hala o hoşgürüyü görebilirsiniz. kurumsal işletmede ne göz hakkı. admalar çalışanlarını sömürüyor sonuna kadar. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 bende gitmek istemisimdir ama bekarken suan cok zor, gidesim var halen ufkumda kalacak bu arada benim aracında ön camı catlak abi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: için rahat edecekse ilk doludan sonra neden olmasın. için zaten rahatsa, ilk doludan önce. kaskonun pahlılığının sebebi diğer herşeyin de pahalı olması malesef. Rahat edecek olsa çoktan yaptırırdım. Dolu da atlattık. Evrende şöyle bir düzen var. Arbada dolu izi varsa ya da amaaan salla diyorsan senin arabaya dokunmuyor. Nerede benzinliğe kaçırayım arabayı diyen varsa yer ararken arabayı berbat hale getirdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: dün hastaneye gittik çocuk için. gördüğümüz muamele suriyelinin gördüğü ile aynı derecede yerlerdeydi. başka diyecek birşeyim yok. Sürekli hastanedeler. nüfusları çok. Ne oldum delisi oldular. Arapça anlamayan doktoru fırçalayıp artık siz de biraz arapça öğrenin diyebiliyorlar. Sokaklar onlarınmış geziyorlar. Son gelenler daha fena. Bir apartman dairesine ev kiralamaya gitmişler. Emlakçı, kaç kişi kalacaksınız diye sormuş.. Annem babam ve 16 kardeşim emiş. Emlakçı, olmaz demiş, bu apartmanda toplam 16 kişi yok. İlkay Başaran yazdı: Rahat edecek olsa çoktan yaptırırdım. Benim çamurluk boyanacak, aldığımdan beri ezik, tamponu da çarptım. boyatacağım ama sadece tampon için dosya açtıracağım. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: amaaan salla diyorsan senin arabaya dokunmuyor. katılıyorum. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Göz hakkıymış.. Hadi canın çok çeker bir iki tane alırsın.. o nasıl bir gözmüş ki hakkı bir poşet dolusu oluyor? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bir gün, muhasebeden müşterim olan birisi geldi, benim arabaya kasko yapalım dedi. Olur dedim. Ama benim camım kırık dedi, Anlattım, poliçe başladıktan sonra oluşan hasarlar teminattadır, eskiden kırık olan cam takılmaz dedim. bu hırsızlık diyemedim. Gitsem takmazlar mı dedi, takarlar, güvenirler ve takarlar Allianz da güvenir ve öder dedim. Peki dedi. Biraz sonra ama benim çağurluk da boyanacak dedi. Aynı şeyleri tekrar anlattım ve bu sefer, bunun hırsızlık olduğunu, milyonlarca sigortalının hakkını yemek olduğunu söyledim. Bunu söyleyince bana hırsız dedin dedi, küstü, muhasebe işini de aldı bizden isabet olmuş, seni vergi kaçır diye de alet ediyordur. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bir gün, muhasebeden müşterim olan birisi geldi, benim arabaya kasko yapalım dedi. Olur dedim. Ama benim camım kırık dedi, Anlattım, poliçe başladıktan sonra oluşan hasarlar teminattadır, eskiden kırık olan cam takılmaz dedim. bu hırsızlık diyemedim. Gitsem takmazlar mı dedi, takarlar, güvenirler ve takarlar Allianz da güvenir ve öder dedim. Peki dedi. Biraz sonra ama benim çağurluk da boyanacak dedi. Aynı şeyleri tekrar anlattım ve bu sefer, bunun hırsızlık olduğunu, milyonlarca sigortalının hakkını yemek olduğunu söyledim. Bunu söyleyince bana hırsız dedin dedi, küstü, muhasebe işini de aldı bizden En büyük suçu işlemişsin hırsıza hırsız demişsin. Elindeki en büyük cezayı vermiş kendince, ya daha büyük hırsızlara hırsız deseydin nereye giderdin yazamıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Sürekli hastanedeler. nüfusları çok. Ne oldum delisi oldular. Arapça anlamayan doktoru fırçalayıp artık siz de biraz arapça öğrenin diyebiliyorlar. Sokaklar onlarınmış geziyorlar. Son gelenler daha fena. Bir apartman dairesine ev kiralamaya gitmişler. Emlakçı, kaç kişi kalacaksınız diye sormuş.. Annem babam ve 16 kardeşim emiş. Emlakçı, olmaz demiş, bu apartmanda toplam 16 kişi yok. 5 senede 7 doğum yapan Suriyeli kadınlar var. Sık hamile kalabilmek için tüp bebek yöntemine başvuranlar bile oluyormuş. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Rıdvan Ergün yazdı: 5 senede 7 doğum yapan Suriyeli kadınlar var. Sık hamile kalabilmek için tüp bebek yöntemine başvuranlar bile oluyormuş. Bakteri kolonisi gibi çoğalıyorlar.. 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Yurdaer Elay yazdı: Bakteri kolonisi gibi çoğalıyorlar.. yazık o çocuklara. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: yazık o çocuklara. onların baktığı gözle, düşüncesiyle bizlerinki çok ama çok farklı. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: yazık o çocuklara. Besle kargayı oysun gözünü Yorum bağlantısı
Recommended Posts