Tevfik Işık 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 İyi kotu 1 arabam,1 scooterim, 3+1 evim( hepsi alin teriyle alinma), babadan kalacak daireler vs var. Buna ragmen bir insan(ben,öğretmen) ulkesini terk etmek istiyorsa bunda bir sorun var demektir. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Sanırım burada tartıştığımız şey beyin göçü oluyor ki ülkemize zarar veren bir durum. Yine de gideni suçlayamayız bence. Evet bir sorun var ama gidende değil mevcut durumda. Umarım tez zamanda düzelir. Yoksa yakında ülkede doktor bulamayacağız. Bir de hazır kürsüye çıkmışken lütfen rica ediyorum sağlık personeline şiddet bitsin artık ya. Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Çok iyi bir milliyetçi idim. Çok uğraşarak çalışarak şu an çalıştığım pozisyona geldim. Lakin benim için bile sabır tükenmeye başladı. Yanlız sorunu gidende bulmuyorum. Biz maalesef ülke olarak bir türlü kendimize bir politika belirleyemedik. Ekonomimiz gittikçe bozuldu ve yaygınlaşan haberleşme sayesinde artık herkes diğer Ülkelerin durumunu biliyor. Bu da aramızdaki iyi ve kötü farklarin görülmesini sağladı. Üstelik küresel ekonomi herkesi birbirine bir şekilde bağladı. Giden insalari kabul eden ülkeler içinde demekki o alanda yetişmiş insan gucu gerekiyor. Kin beslemenin kimseye bir faydası yok. Yollarımız ayrılsa bile beraber olmaya devam etmek gerek. Giden sonuçta dönerse yüklü bir yatırımla bilgi ve birikimle dönmüş oluyor. Turizm ve sağlık turizminde de aynı şey geçerli. Kısaca ulkeyei kapattık diyelim. Giden gitti kalan kaldı. Eee dünya ya bir şeyler satamazdak ekonimimiz yaşam şartlarımız ne olacak önce ona bir bakmak lazımOsmanlı da mesela yurtdışındaki önemli isimleri ülkeye getirir bizim için çalıştırdı. Ne zaman beyin ve yetişmiş insan gücünden vazgeçildi çöküş başladı. Atatürk dönemi de aynı şekilde Rusya'dan almayadan kaçan nitelikli insanlari alıp geti4dirler üniversiteler yeniden düzenlendi. Herşey iyiye gitmeye başladı. Şu anki hükümetin de ilk yönetime gelince icraatı yetişmiş insan gücünü ülkeye getirmek olmuştu. Bu sayede bir şekilde 2018 e kadar geldik. Sonrası malum yetişmiş insan gücüne sen yoluna bak denince tekrar boşluğa düştük. Düşüş devam ediyor. Umarım en kısa zamanda her şey yeniden iyiye gider. 2 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Kaliteli muhalefet eksikliği var ülkede. Hep birbirlerine sataşan danışıklı dövüş içinde olan ama ekranlarda kör döğüşü yaşayan iktidar ve muhalefet düzeni var. İktidarın nimetlerinden sistemin nimetlerinden yararlanma kavgası yapıyorlar tamamen popülizm söylemleri var. Aslında hepsi ülkenin sorunlarını hepimizden daha iyi biliyorlar lakin makam,şatafat,gösteriş sevdası bu sorunları çözmekten ziyade kendi fanatik seçmenlerini elde tutma çabası içine giriyorlar. Halkta da maalesef bilhassa ticaret hayatımızda üçkağıtçılık ve hepbana hepbanacılık hakim. Kazan/kazan olmadı mı herkes kazıklayacağı birilerini arama derdinde. Raiyet-riayet meselesi. Yazılacak çizilecek çok mesele var lakin yine kendi bildiklerini okuyorlar. Bu yüzden artık kimi başka ülkeye gidermiş yaşarmış normal geliyor çünki menfaat dünyasında herkes kendini ailesini düşünüyor. 7 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Sanırım hiç gitmeyeceklerden biriyim, bu konularda aşırı milliyetçiyim, toprak bile olsa bedenimi bu ülkede bir yerlere gömsünler isterim. Ama Adalet ve Liyakat her alandan kalkınca her şeyi mahvediyor. Çok kötü bir durum olursa bile kalmayı düşündüğüm için tabanca ve yivli av tüfeği almak için işlemlere başladım, gerekirse son mermiye kadar atmak için... Diğer taraftan bakarsak, yurt dışına gitmek değilde yurt dışına ürün satmak için çok çalışıyorum, çok koşturuyorum şu sıralar. Zaten bizim Yazılım (Bilişim vs) sektöründe çoğu kişi bedenen gitmese de iş gücü olarak uzaktan yurt dışına çalışmaya başladı, şimdilik en azından döviz olarak ülkeye girdi oluyor ama böyle giderse fizikende gidecekler gibi duruyor. 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Ülkemden de milletimizden de memnun değilim. Sorunun iktidar olduğunu da düşünmüyorum. Bu millet 100 yıldır "benim şu iktidar döneminde yüzüm güldü" diyemediyse, sorun iktidarlarda değil. Onu bi tespit ettim önce. En büyük sorun millette. Milletimiz bozuk olunca, her türlü 3 kağıt olunca, e iktidarlarda bu milletin fertlerinden oluşunca, sonuç kaçınılmaz oluyor. Hee bırakıp gider miyim? Gidemiyorum. Beni bağlayan bir bağ var. Ben diyeyim kan bağı siz diyin gönül bağı. Milliyetçi miyim? Evet. Ama dönüp bakıyorum "benim milliyetçiliğim şu anki millete mi" diye. Değil sanırım. Geçmişe, tarihe. Bu toprakları bırakıp gitmek Alparslan'a, Fatih'e, Atatürk'e ihanet etmek gibi geliyor bana (halbuki adamların ruhu bile duymaz). Ama böyle bir aptallık bendeki de. Vatanımda çekeceğim çileyi, dışarıda bulacağım huzura tercih ediyorum. Bence aptallık. Ama vazgeçemiyorum. 99 depremi oldu, en kaz altinda kalanları soydular... Ormanlar cayır cayır yandı, canını kurtmak icin evinden kaçanların evlerini yağmaladılar... Trafik kazası geçiriyosun, hasara bakmak için arabadan indiginde arabanı soyuyolar... Sorun dediginiz gibi toplumsal... Yurt dışında yaşamak isteyen, yerlesmek isteyenlere özelliklede gençlere kızamiyorum... 4 sene okul okuyacak, bilgisini emegini aylık 4250 TL ye satacak 12 saat calisacak, araba almak için ugrasacak, ev alabilmek icin cabalicak... Gezmek yok, arkadasladi ile vakit gecirmek yok... Hepsini bir kenara koy kendine ayirabilecek ozel bir vakti bile yok... İnsan olduğundan bi haber bu dunyadan yasayip gidecek... Türkiyede yaşayana bu haksa eğer neden Kanada da yaşan gence degil... Kendimizi Afganistanla mi karşilastiralim yani... 4 Yorum bağlantısı
Hamit inan 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Furkan Avcı yazdı: Sanırım hiç gitmeyeceklerden biriyim, bu konularda aşırı milliyetçiyim, toprak bile olsa bedenimi bu ülkede bir yerlere gömsünler isterim. Ama Adalet ve Liyakat her alandan kalkınca her şeyi mahvediyor. Çok kötü bir durum olursa bile kalmayı düşündüğüm için tabanca ve yivli av tüfeği almak için işlemlere başladım, gerekirse son mermiye kadar atmak için... Diğer taraftan bakarsak, yurt dışına gitmek değilde yurt dışına ürün satmak için çok çalışıyorum, çok koşturuyorum şu sıralar. Zaten bizim Yazılım (Bilişim vs) sektöründe çoğu kişi bedenen gitmese de iş gücü olarak uzaktan yurt dışına çalışmaya başladı, şimdilik en azından döviz olarak ülkeye girdi oluyor ama böyle giderse fizikende gidecekler gibi duruyor. Eşime tüfek kullanmayı öğretiyorum Furkan. Yarın cepheye gitsek birileri geride kalanlara dakikasında saldıracak. Yaşadı bunu bu topraklar. Bakma vatan muhabbeti yapanların çoğuna yiğit meydanda belli olur. Cepheden ilk kaçacak olanlar yine onlar olur. Kaldiki vatan sınırıda benim evimin kapısının sınırıda namustur. Nasıl ki evimden içeri elini kolunu sallaya sallaya giremez ise vatanamida böyle girmesi doğru değil. Aksini düşünen alacak Afgani bilmem neyi kapısından içeri 5-10 sene takılacak ailecek... 6 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Recep Demirci yazdı: Kaliteli muhalefet eksikliği var ülkede. Hep birbirlerine sataşan danışıklı dövüş içinde olan ama ekranlarda kör döğüşü yaşayan iktidar ve muhalefet düzeni var. Bu konuda katılıyorum size.. Hiyerarşi düzeni var ve karşı çıkanı anında yiyorlar. Bir insan yıllarca koltukta oturmamalı. Oturuyorsa da bir şeyler yapmalı. Gençliğimiz aynı adamların yüzünü görerek, seslerini duyarak geçti. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Erkut Uysal yazdı: 4 sene okul okuyacak, bilgisini emegini aylık 4250 TL ye satacak 12 saat calisacak, araba almak için ugrasacak, ev alabilmek icin cabalicak... Gezmek yok, arkadasladi ile vakit gecirmek yok... Hepsini bir kenara koy kendine ayirabilecek ozel bir vakti bile yok.. + Bu millet nankör, kimse iş beğenmiyor, ben otelde çalışıyorum fazla mesai ile 6-7 bin lira kazanıyorum. - Abi ben fizik öğretmeniyim, yıllardır atanmayı bekliyorum, şimdi benim komilik, kasiyerlik yapmam normal mi? + Ne olmuş, ben de öğretmenim, hem kasiyerlik yapmak ayıp mı? Biraz da şükretmeyi öğrenin, az gezin, canınızın her istediğini yapmayın.. (Sokak röportajı) 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Hep bir yerlere angaje olmaya çalıştığımız için oluyor bunlar.. Kendimiz olursak sorunlar çözülür. Ben yönetsem iki müdür görevlendirir AB üyeliğini yalandan kovalatırım.. Sağdan soldan toprak isterim oralar hep bizimdi falan derim. Vize vermem, fabrika kuranı desteklerim. Vergi kaçıranı adam öldürmüş gibi yargılarım. Bu yüzden bana vermiyorlar yönetimi.. 😂😂 2 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Erkut Uysal yazdı: 99 depremi oldu, en kaz altinda kalanları soydular... Ormanlar cayır cayır yandı, canını kurtmak icin evinden kaçanların evlerini yağmaladılar... Trafik kazası geçiriyosun, hasara bakmak için arabadan indiginde arabanı soyuyolar... Sorun dediginiz gibi toplumsal... Yurt dışında yaşamak isteyen, yerlesmek isteyenlere özelliklede gençlere kızamiyorum... 4 sene okul okuyacak, bilgisini emegini aylık 4250 TL ye satacak 12 saat calisacak, araba almak için ugrasacak, ev alabilmek icin cabalicak... Gezmek yok, arkadasladi ile vakit gecirmek yok... Hepsini bir kenara koy kendine ayirabilecek ozel bir vakti bile yok... İnsan olduğundan bi haber bu dunyadan yasayip gidecek... Türkiyede yaşayana bu haksa eğer neden Kanada da yaşan gence degil... Kendimizi Afganistanla mi karşilastiralim yani... Gerçeği herkes biliyor da kimse söyleyemiyor ne yazık ki. Biz hep kendimizi kandırmaktayız, şu iki satırlık forum muhabbetinde bile. Yok iktidar sorunu, yok muhalefet sorunu. En güzel siz ifade etmişsiniz. Kimsenin gerçeği söylemeye dili varmıyor. Bu ülkede cam filmi olay oldu. İlk defa halk tepkisini koydu. Hükümet geri adım attı. Soma'daki evladına sahip çıkmayan, İkizdere'ye, Kazdağları'na, döviz rezervlerine, vatandaşlığının, topraklarının, ormanlarının para ile satılmasına gık demeyen halk ilk defa cam filminde yek vücut oldu. Daha da diyeceğim bir şey yok. 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Camı kırılan arabaya önce kasko yaptır sonra camı değiştirirsin diyen bir millet olduk.. Önce yalan dolanı bırakmamız lazım.. 7 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Tahir İlter yazdı: Sonrasında ne olmuştu kamuoyu merakta 😅 Kimse merak etmiyor! Çağlar Bayur yazdı: inanmam video görelim? görsel var mı Yok silinmiş hepsi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 İmkanım olsa galaksiyi bile değiştiririm. Ülke ne 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: İmkanım olsa galaksiyi bile değiştiririm. Ülke ne Turist vizesiyle göze kestirilen bir ülkeye gidilir, havalimanı çıkışı pasaport çöpe atılır. Soran olursa kim olduğumu hatırlamıyorum denir.. 😃 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Serkan Toker yazdı: Camı kırılan arabaya önce kasko yaptır sonra camı değiştirirsin diyen bir millet olduk.. Önce yalan dolanı bırakmamız lazım.. Zaten öyleydik de milletin arabası yoktu, ahlaksızlığı ortaya çıkmıyordu. Ne zaman ki biraz palazlandı ahlaksızlığı da aptallığı da ortaya çıktı. 1 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Serkan Toker yazdı: Camı kırılan arabaya önce kasko yaptır sonra camı değiştirirsin diyen bir millet olduk.. Önce yalan dolanı bırakmamız lazım.. C320 nin yedek anahtarı yoktu. Yetkili servise gittim dedim anahtar istiyorum, ne kadar dedim bugünün parasıyla 3-4.000 TL ye tekabül eder sanırım. Diyalog şu şekilde oldu: (S servis müdürü, F Furkan) Bu övünülecek bir şey değil olması gerekn bir şey olduğu için rahat rahat kendi hakkımda yazıyorum. F: orjinal yedek anahtardan yaptırmak istiyorum tek anahtarım var ne olur ne olmaz S: Tabi beyfendi, kaskonuz varmıydı? F: evet var S: Hangi kasko dosyayı açalım F: Yok ben kendim yaptıracağım S: Kasko karşılıyordur efendim. F: Ben bu aracı aldığımda anahtarı yoktu, dolayısla kasko şirketinin hakkını yemiş oluruz, cebimden yatıracağım. S: Vallaha helal olsun bu zamanda sizin gibi düşünen yok ( içinden enayi vs gibi şeyler geçtiğini hissediyor insan) İsviçre'de uzun yıllar yaşayan rahmetli babamın askerlik arkadaşıın yanına gitmiştim. Söylediği söz çok manidardı: Furkan buralarda tam manasıyla islamiyet hüküm sürüyor ama müslüman yok, bizim memlekette müslüman dolu ama islamiyet yok.... Başka sözüm yok. 27 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Furkan Avcı yazdı: C320 nin yedek anahtarı yoktu. Yetkili servise gittim dedim anahtar istiyorum, ne kadar dedim bugünün parasıyla 3-4.000 TL ye tekabül eder sanırım. Diyalog şu şekilde oldu: (S servis müdürü, F Furkan) Bu övünülecek bir şey değil olması gerekn bir şey olduğu için rahat rahat kendi hakkımda yazıyorum. F: orjinal yedek anahtardan yaptırmak istiyorum tek anahtarım var ne olur ne olmaz S: Tabi beyfendi, kaskonuz varmıydı? F: evet var S: Hangi kasko dosyayı açalım F: Yok ben kendim yaptıracağım S: Kasko karşılıyordur efendim. F: Ben bu aracı aldığımda anahtarı yoktu, dolayısla kasko şirketinin hakkını yemiş oluruz, cebimden yatıracağım. S: Vallaha helal olsun bu zamanda sizin gibi düşünen yok ( içinden enayi vs gibi şeyler geçtiğini hissediyor insan) İsviçre'de uzun yıllar yaşayan rahmetli babamın askerlik arkadaşıın yanına gitmiştim. Söylediği söz çok manidardı: Furkan buralarda tam manasıyla islamiyet hüküm sürüyor ama müslüman yok, bizim memlekette müslüman dolu ama islamiyet yok.... Başka sözüm yok. Aynısını cam için yaşadım, serviste orjinal cam taktıracağım diyorum, herkes kaskon yok mu bi çekiç darbesine bakar diyor. Bi cam için ahirette elin Allianz'ına borçlu çıkaraklar adamlara uysak. Çizik gezerim daha iyi. 8 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Serkan Toker yazdı: Camı kırılan arabaya önce kasko yaptır sonra camı değiştirirsin diyen bir millet olduk.. Önce yalan dolanı bırakmamız lazım.. yahu me gereği var? aynı model renk kaskolu araba bulsak kafi,, plakaları sök gel sen Servet Aydın yazdı: Yok silinmiş hepsi ios olsa silinmezdi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Yazılanları genel olarak okudum da aynı dertlerden muzdaribiz. Kendi işimi taşıyarak istediğim Avrupa ülkesinde oturum alabilirim, Amerika'da legal şirketim de var. Ama içimden gelmiyor halen, ne kadar dayanırım ben de bilmiyorum. Parasında pulunda da değilim. Sokağa çıktığım an çarpıklıklara boğulmaktan bıktım. 8 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Furkan Avcı yazdı: Başka sözüm yok. Dizilerde kahramanın şarjöründeki her mermiye bir figüran ahiret göçüyor. Hiç polis yok onca ceset ne oluyor bilemiyoruz, komedi filmlerinde espri niyetine isimlerle, atasözleriyle dilimiz tiye alınıyor gülüyoruz. Bazı eski isimleri çocuğuna asla vermeyecek insanlar vardır. Eline güç geçen eşini dostunu ihya ediyor öyle bakıyoruz. Yozlaşma her konuda var, dedikoduyu seviyoruz. Geç elde ediyoruz zıvanadan çıkıyoruz. En önemlisi çalışmıyoruz.. 4 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Furkan Avcı yazdı: Başka sözüm yok. Servis işlerinde gözümün içine baka baka yalan söyleyip, hallediverin garantiden diyenlere, ben Türk değilim Alman’ım diyorum. Mal gibi kalıyor karşımda, söylediğine söyleyeceğine bin pişman oluyor. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Meclisten dışarı diyeyim de bizim memlekette masrafsız müslümanlık var. Mesela namaz oruç masrafsız. Sakal bırakma falan. Dürüstlük, vergi kaçırmamak, devlet malına göz dikmemek, dardakine yardım etmek, işini hakkıyla yapmak vb bunlar masraflı şeyler. Bunların yani masraflı olanların büyük kısmını şuan gelişmiş olan ülkeler yaptığı için ileriler. Masrafsız taraftaki bizler daha da geri gidiyoruz günden güne. İllaki herkes öyle değil de ortalama bu çıkıyor malesef. 7 1 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Gitmeyi hiç bir zaman düşünmedim(Şikayetçi olduğum onlarca duruma rağmen)Bende başka bir şeyi merak ediyorum. Gidenler dönmeyi düşünerek mi gidiyorlar? Yoksa Türkiye'yi unutup temelli kalma düşüncesiyle mi gidiyorlar.Dönmeyi düşünmüyorlarsa sorun yok kendi tercihleri deDönmeyi düşünenler için; Şikayetçi olanların gittiğini düşünürsek, kalanlar içinde şikayetçi oldukları durumların müsebbibi olanların oranı doğal olarak artacak. Nasıl olacak ta şikayetçi oldukları durumlar kalanlar vasıtasıyla düzelecek... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts