Fatih Evcin 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Kendim için değil ama çocuğumun geleceği için ara sıra içimden geçmiyor değil. Sadece bende mi bu olumsuz düşünceler yoksa sizde de oluyor mu ara sıra? 7 Yorum bağlantısı
Cem Işık 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: Kendim için değil ama çocuğumun geleceği için ara sıra içimden geçmiyor değil. Sadece bende mi bu olumsuz düşünceler yoksa sizde de oluyor mu ara sıra? Olmayan kişi azdır sanırım şu durumda. Benim de hayalim yurt dışına yerleşebilmek.. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Ben sen o giderse bu topraklar sahipsiz kalırsa, 100 yıl sonra dönecek vatan bulamayız. Çocuklarımın sadede eğitim için bir süre yurt dışında bulunması ama daimi burada yaşamasını isterim. 7 4 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 (düzenlendi) Bu kadar kolay olmamalı vatanı bırakıp gitmek. Ekonomi olayını anlıyorum ama yana yana memleket özlemi çekiyor insanlar. Ofisten 2 kişi kanadaya yerleşti. Daha önce gidip geri dönmüşler şimdi temelli gittiler. Komşum benimle aynı yaşıt doğma büyüme Almanya'da yaşadı. 3 sene önce bırakıp geldi yerleşti. Almancayı anadili gibi konuşur. Özel bir alman firmasının call center da müşteri temsilcisi olarak çalışıyor. Pişman değilim diyor. Tercih meselesi. 14 Haziran 2022 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Yurt dışına gittiğimde dikkatimi çeken bir husus var, insanların yüzü gülüyor, günaydın-merhaba vs diyen insanlar görüyorsunuz. Suratı 1 karış asık insan oranı az. Medeniyeti hissediyor insan. En son isviçre’de yolda yürürken kafamı sağa çevirdim caddenin diğer tarafına bakmak için. Tramvay durdu ve yol verdi bize. Anlayamadım önce durumu. Baktım koca tramvay durmuş yol veriyor , hemen geçtik karşıya. Belki turist olarak gittimden bana öyle geliyor olabilir ama çok daha medeni hissettirdiği tartışmasız. 18 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Cem Işık yazdı: Yurt dışına gittiğimde dikkatimi çeken bir husus var, insanların yüzü gülüyor, günaydın-merhaba vs diyen insanlar görüyorsunuz. Suratı 1 karış asık insan oranı az. Medeniyeti hissediyor insan. En son isviçre’de yolda yürürken kafamı sağa çevirdim caddenin diğer tarafına bakmak için. Tramvay durdu ve yol verdi bize. Anlayamadım önce durumu. Baktım koca tramvay durmuş yol veriyor , hemen geçtik karşıya. Belki turist olarak gittimden bana öyle geliyor olabilir ama çok daha medeni hissettirdiği tartışmasız. Cem abi bizim ülkenin cilvesi yol vermemek bunlarda olmasa tadı tuzu olmuyor be . 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben sen o giderse bu topraklar sahipsiz kalırsa, 100 yıl sonra dönecek vatan bulamayız. Çocuklarımın sadede eğitim için bir süre yurt dışında bulunması ama daimi burada yaşamasını isterim. Tansu, benim adımı babam Fatih Sultan Mehmet'ten esinlenerek koymuş. Bende oğlumun adını Sultan Alparslan'dan esinlenerek koydum. Yani konu benim özelimde değil. Benim merak ettiğim böyle bir fikir geliyor mu aklınıza? Ümit Türk yazdı: Bu kadar kolay olmamalı vatanı bırakıp gitmek. Ekonomi olayını anlıyorum ama yana yana memleket özlemi çekiyor insanlar. Ofisten 2 kişi kanadaya yerleşti. Daha önce gidip geri dönmüşler şimdi temelli gittiler. Komşum benimle aynı yaşıt doğma büyüme Almanya'da yaşadı. 3 sene önce bırakıp geldi yerleşti. Almancayı anadili gibi konuşur. Özel bir alman firmasının call center da müşteri temsilcisi olarak çalışıyor. Pişman değilim diyor. Tercih meselesi. Sende benim gibi isimden kaybediyorsun. Yurt dışında zaten bizi de pek sevmezler. Yorum bağlantısı
Emin Önal 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.. Haklısınız, haklıyız.. Yorgunuz, bitmek bilmeyen ve her geçen gün ağırlaşan hayat kavgasından yılgınız, bitap düştük belki, ışık göremiyoruz, daha da beter olabilir miyiz diye düşünüyoruz, bu düşüncelerde böyle fikirler getiriyor akla ister istemez. Cehalet, eğitim/eğitimsizlik, liyakat, hiyerarşi.. Böyle durumlarda 1927 tarihli Atatürk'in Gençliğe Hitabesini tekrar okuyun, bana iyi geliyor. 8 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: böyle bir fikir geliyor mu aklınıza? gelmiyor işte Yorum bağlantısı
Cem Işık 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: Cem abi bizim ülkenin cilvesi yol vermemek bunlarda olmasa tadı tuzu olmuyor be . Tek sorun yol verme olsaydı keşke Ümit:) insana , hayvana, bitkiye her canlıya saygı kastettiğim. 1 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Bazen akla geliyor ama öyle ciddi düşündüğüm felan olmuyor esip geçiyor. Daha çok şehir değiştirmek aklıma geliyor bilhassa geçtiğimiz yıl Balıkesir Edremit ilçesine gidince yav ben niye yıllardır İnegölde yaşamışım diye hayıflandım. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler. Maddi olarak aynı imkanları bulabilsem Edremit işini hızlandırmak isterim. Ülkemizde de elbet daha güzel ferah içerisinde olduğumuz günler gelecektir. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: gelmiyor işte belki seni almazlar da 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Cem Işık yazdı: Tek sorun yol verme olsaydı keşke Ümit:) insana , hayvana, bitkiye her canlıya saygı kastettiğim. Abi şakasındayım. Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: belki seni almazlar da Ne demek almazlar. Yarın gidiyorum Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ne demek almazlar. Yarın gidiyorum Fena vize problemi var . Şoförlere bile zor alıyoruz. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Bir çoğumuz ülkedeki mültecilere kötü gozle bakıyoruz. Adamlar her gün saldırıya uğrama tehlikesi altında, her an evlerine bi bomba düşme tedirginliğini yaşıyor. O insanlar böyle bir durumda ülkelerini terkederken benim ülkemdeki insanlar ise böyle bir durumda değil. Sadece daha rahat yaşamak için ülkesini terkediyor. O multecilere yapılan yakıştırmalardan çok daha kötüsünü demek geliyor içimden. Bir vatan bu kadar kolay terkedilmemeli bence. Ama gidene de güle güle derim. Ben Hükümet olsam gidenin vatandaşlığının iptal ederdim. Tercihini başka ulkeden yana kullananlar orda kalsın, gelmesin. Kişi sayısı azaldıkça kişi başı düşen milli gelir artar. Bu benim görüşüm. Katılırsınız katilmazsiniz birşey demem. 5 14 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 (düzenlendi) İmkanim var(Bg vatandasligim da var). Ama bir turlu içim el vermiyor şimdilik. Güzel ülkemdeki insanimsilarin gitmesi taraftariyim daha cok... 14 Haziran 2022 tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Başka ülkede gözüm yok.. Adil bir ülkede yaşamak isterim. 21 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Avrupa'daki refah ve haklar burada olsa kimse gitmek istemez elbette, ama ne yazık ki orta doğuda olmanın yan etkileri içimize işlemiş 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Bana göre şehir değiştirmek bile zor, değil ki ülke... Bizim ülkemiz namuslu, dürüst, yasalara, kurallara saygılı yaşayan insanlar için gerçekten çekilmez hale geldi... Çünkü her alanda bir saygısızlık, bir hoşgörüsüzlük var... Sürekli bir statü konuşturma çabası herkeste... Yurt dışında yaşayıp orada çok zengin olmak değil amaç sadece insan gibi yaşamak... 5 sene önce bir tiyatroya gittim ben, kaç yıl önce sinemaya gittiğimi hatırlamıyorum bile... Neden ? Çünkü çalışıyorum ve vaktim yok... Kendi işinin sahibi olanlar bilir, gecenin bir körü, pazar günü demeden arar müşterisi, saygısızca... İşçi olanların patronu arar uygunsuz bir vakitte... Yada yeni moda çıkan Whatsapp grupları, fütursuzca yazarlar oradan... Senin eşinle, dostunla, evladınla ilgilenebileceğin kendine ve sevdiklerine ayırabileceğin bir zamana saygısı yok çünkü onların... Yurt dışında çok zengin olmaya gitmez mesela bizim kafadakiler, sadece yaşam standartını yükseltmektir amaç... Işıl el sabunu ile değilde dove el sabunu kullanmak istemek suç değil... Önümüzdeki seçim döneminde, bazı şeyler değişmez ise ve hayatımızda farklı şeyler olmaz ise malesef ben yurt dışına yaşamayı tercih edeceğim... Çünkü benim 3.5 yaşında bir oğlum var... 12 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 İnsanların gitmeyi istemesindeki amaç, yurt dışında olan insan hakları, adalet, özgürlük, hakkını yapana hakkını verme, yandaşı değilde ise yapabileni işe alma diye yüzlerce sıralanır. Ya siz bunu yapacaksınız vatandaş gitmesin, yada vatandaş hakkını bulmak için gidecek. İki yoldan başka yol oldugunu düşünüyorum. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Öner Kurukuz yazdı: Bir çoğumuz ülkedeki mültecilere kötü gozle bakıyoruz. Kişi sayısı azaldıkça kişi başı düşen milli gelir artar. a mı diyoruz b mi? Milli gelirimiz biz gidince artacak da onlar gelince düşmedi mi? 5 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Öncelikle bu hayatta ne istediğine bakmak gerekiyor. Geçim durumum ne kadar zor olursa olsun benim bu hayatta önceliğim hep ailem oldu. Ayrı şehirlerde yaşasamda anında yanlarına gidebiliyorum. Daha rahat yaşamım olur daha lüks arabalara binerim diye asla ülkemi bırakıp gitmem. Bu vatanı ailemi bırakıp başka bir ülkeye gitmem için arkama asla bakmamam gerekiyor onuda yapamam 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: a mı diyoruz b mi? Milli gelirimiz biz gidince artacak da onlar gelince düşmedi mi? Tabii ki düştü. Düşmedi demedim hic bir zaman. O insanlar keyfinden ulke degistirmedi, ama sen keyfinden degistirmek istiyorsun. Onlara yaptığınız yakistirmadan fazlasını haketmiyor musunuz? Bu arada beni mülteci seven biri olarak algılamayın sakın. En başından beri gelmelerine karşıyım. En azından sinira yakin yerde bir multeci kampı yapılıp orda bekleyilirdi, ülke içine yayılmasına izin verilmezdi. Adam Hatay'da mülteci görünüyor ama istanbulda yaşıyor. Ben onlara kızıp da kendisi daha kötüsünü yapanlar icin konuşuyorum. Bana sorarsanız ülkenin yarısı gitsin baska ülkede yaşasın. Hayır demem.85 milyon nufus yerine 40 milyon kalsak keşke. Sadece bu sartlar altında ülkesini terk edenin vatandaşlığını iptal etmelerini isterim ki tekrar donmesinler ulkeye. Çünkü sizler de o ülkede artık birer mülteci olacaksınız. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts