İçeriğe Yönlendir

Fren Disk Yamulmasi ve Direksiyonun Frene Basınca Titremesi

Mustafa Zobu

Recommended Posts

Mustafa Zobu

Iyi günler fren disklerinde yamulma olduğu için frene bastığımda direksiyon titriyor resmen.

Forumlarda cogu kisi torna yaptiranda var yenisini alanda var bu sorunun tekrar yaşadıklarını söylüyorlar. Ben yenisini taktirsam mi  yoksa böyle sürmek tehlikeli mi

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Disk yamulduysa torna yapmayın. Fren sistemi önemlidir. Canımızı koruyan bu sistemin "idarelik" bakımı olmaz bence.

Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Öner Kurukuz yazdı:

Disk yamulduysa torna yapmayın. Fren sistemi önemlidir. Canımızı koruyan bu sistemin "idarelik" bakımı olmaz bence.

Bende sıfır almayı düşünüyorum hatta bosh marka disk ve balata alicam da forumlarda yeni takılan disklerinde yeniden  kısa sürede yamuldugunu söylüyorlar yılda iki kez değiştiren bile varmış. Bu konuda kararsız kaldım. Bu şekilde sürmek direksiyon kutusuna zarar verir mi

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Yıl 2009 aynı sorun o zamanki Corolla arabamda oldu. Adam bana sormadan tornalamış diskleri. Hesap geldi 35 lira, diskler zaten 75 lira mı neydi. Hem diskin yarı ömrü gitti hem diskin yarı parasını ödemiştim. Pek karlı bir iş gibi gelmedi bana sonuç olarak. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mustafa Zobu yazdı:

Bende sıfır almayı düşünüyorum hatta bosh marka disk ve balata alicam da forumlarda yeni takılan disklerinde yeniden  kısa sürede yamuldugunu söylüyorlar yılda iki kez değiştiren bile varmış. Bu konuda kararsız kaldım. Bu şekilde sürmek direksiyon kutusuna zarar verir mi

Sıcak diskler ile su birikintilerinden geçince bu durum olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Disklerin kalınlığı kurtarırsa torna yapılabilir. Kaliteli fren balatası kullanırsanız yamulmaz ve diskler sıcakken yıkama falan yaptırmayın arabaya..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Ahmet Gül yazdı:

Yıl 2009 aynı sorun o zamanki Corolla arabamda oldu. Adam bana sormadan tornalamış diskleri. Hesap geldi 35 lira, diskler zaten 75 lira mı neydi. Hem diskin yarı ömrü gitti hem diskin yarı parasını ödemiştim. Pek karlı bir iş gibi gelmedi bana sonuç olarak. 

Aynen abi şimdide bi bosh servise gittim dedi 300 balata 300 tornalamaya götürülecek 300 tl de işçilik olsa dedi 900 tl 

Sıfır disk balata işçilik 1400 tl 

Bende sıfırdan yanayım 

Öner Kurukuz yazdı:

Sıcak diskler ile su birikintilerinden geçince bu durum olabiliyor.

Abi yani bazen şu birikintisine girmemek elde değil bunun sebep olduğuna dahil tam bir kesin sebep gösteremiyor herkes forumlarda. 

Serkan Toker yazdı:

Disklerin kalınlığı kurtarırsa torna yapılabilir. Kaliteli fren balatası kullanırsanız yamulmaz ve diskler sıcakken yıkama falan yaptırmayın arabaya..

Abi Benim bulunduğum ilde ford servisi yok bosh servisi var ve kendi ürünlerini kullanıyorlar sence hangi marka daha iyi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Zobu yazdı:

tam bir kesin sebep gösteremiyor herkes forumlarda. 

ne sıklıkta bozulduğu önemli, marka önemli, boş ise çok sık bozulabilir ne dense boş olur, ayrıca poryada salgı var mı kontrol ettirmiyor kimse, sonra sık sık titreme başlar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Merhaba, Ferodo markasının hem disk hem balatasını yaklaşık 5 bin km kullandım bundan sonra bu markadan şaşmam. Daha önce sürekli orjinal ford balata kullanırdım çok fark var ferodo çok önde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

100k üç sefer inceden tornalandi sorun yok. Diskler sıcak iken yıkamaya falan girip su vurmayın. Genelde 5-10 dakika oyalarım aracı yıkamadan .

Çağlar abinin dediği gibi tornada poryayada baktirabilirsin. Yüzeyinde bazen sorun olabiliyor

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

nasıl bakarız?

frencide, frenci bakacak

Osman Ünal2 yazdı:

Daha önce sürekli orjinal ford balata kullanırdım çok fark var ferodo çok önde.

gepgerçek motorcraft olmadığı içindir

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Balata veya disk değişimi sonrası dur bakayım hele usta iyi yapmış mı diye sert fren yapmamak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Torna fiyatıyla yenisinin fiyatı arasında pek fark yok. Ben riske etmeyip diskleri değiştirmiştim. Her halükarda balataları da değişeceğinizi unutmayın. Gittiğiniz ustaların sözüne pek inanmayın. Direksiyon titriyorsa diski yenileyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mustafa Zobu yazdı:

Aynen abi şimdide bi bosh servise gittim dedi 300 balata 300 tornalamaya götürülecek 300 tl de işçilik olsa dedi 900 tl 

Sıfır disk balata işçilik 1400 tl 

Bende sıfırdan yanayım 

Abi yani bazen şu birikintisine girmemek elde değil bunun sebep olduğuna dahil tam bir kesin sebep gösteremiyor herkes forumlarda. 

Abi Benim bulunduğum ilde ford servisi yok bosh servisi var ve kendi ürünlerini kullanıyorlar sence hangi marka daha iyi.

Motorcraft marka en orjinalidir, Otosan marka disk-balatada vardı ama hala var mı bilmiyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Özarslan

Ben geçen sene disk tornalatıp  fren balatasını yenilemiştim yeni başladı düşük hızlarda frenlemede sıkıntı yok ama 80-90 kmlerden düşerken direksiyon baya titriyor, frene biraz daha sert asılırsam titreme olmuyor. Bende yağ bakımını bekliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Tornalanan disk kalınlık olarak inceleceği için daha çabuk ısınacaktır.

Bu nedenle fren performansı bir miktar düşecektir.

sıfır disk için sadece 1 kez tornalamaya onay veririm de ikinci kez tornaya vermek bana pek iyi bir fikir gibi gelmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Merhaba, 

Ben fiestaya 1 kere disk değişimi 1 kere torna işlemi ve yan sanayi (sanırım kale) balata değişimi yaptırdım. İlk diskler orijinal fomoco idi . Orijinal çok ince olduğu için değişim yapıldı. Belli bir süre sonra tekrar titreme başladı. Bu sefer torna+balata değişti. Usta, balata takılırken orijinal takılmadığı  için diske baskı fazla oluyor(hamuru çok sertmiş) ve yamulmaya yani titremeye sebep oluyor dedi. Orijinal balata takıldığından beri titreme yok.  Bu arada ilk değişimden sonra "sıcak disk ile soğuk su yıkama" işine hiç girmedim hep dikkat ettim. Yani ikinci titreme olayında soğuk-sıcak ilişkisi yok.

Ek bilgi: doğruluğunun garantisi yok ama 4 bijonlu tekerlerde disk-fren problemleri çok oluyormuş. 5 bijon üstü daha iyimiş.  Efsane mi gerçek mi bilemem ama segment  veya kalite arttıkça bijon sayısı artıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kalitesiz balata diski aşırı ısıtıyor diye gözlemledim ben, bir de balata bitmiyor. İyi balata jantı tozla kaplıyor ve kullandıkça inceliyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu

Dün bosh var servisine bu konu için gittim. Ustaları çok iyi ama girişteki danışman ile sorun yaşadım. Arac test sürüşünden geldi ve danışman bana bosh marka disk ve mga marka balata takılacak dedi. Dedim bosh balata neden takılmıyor. Ses yapıyormuş. Tamam fiyat nedir 1400 tl kabul ettim.

Sonra aracın diskleri değişirken iceriye girdim yapılan yere. Baktim mga disk takılıyor bosh marka balata takılıyor. Danışman a sordum bana dedi ki ya ben yanlış söylemişim tam tersiymiş. Tabikide bu konuda tavrımı koydum usta geldi dedi mga disklerde bir sorun yaşarsan yada yamulursa dahi garanti kapsamına koyacağım dedi. Sizce bu diskler iyi mi. Yolda araci sürdüm bi sorun yok gibi ama.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

2006 Fiestam var iken MGA balata taktırmıştım. Ses yaptı.. Ustam ilk defa sende karşılaşıyorum bu durumla ben hep MGA takarım kimse şikayetçi olmadı dedi. 

Sonra Bendix balata ile değiştik. Ses kalmadı. MGA sert bir balata sanırım. En azından ben kullanırken onu  fark ettim. 

Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez

2008 collection var bende de. Geçtiğimiz günlerde bende de aynı sorun mevcuttu. Tornaya gönderebiliriz dedi usta. Kontrol ettiler. 350 lira vermiştim. Diskle birlikte epeyi tutar gibiydi. 

sonbaharda aks problemi yaşamıştım. Onda da titreme oluyordu; ama ikisinin arasındaki farkı çözdüm sanırım. birinde araç ortadan sallanıyordu. diskte ise direksiyonda titreme oluyordu. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
Abdullah Dönmez yazdı:

2008 collection var bende de. Geçtiğimiz günlerde bende de aynı sorun mevcuttu. Tornaya gönderebiliriz dedi usta. Kontrol ettiler. 350 lira vermiştim. Diskle birlikte epeyi tutar gibiydi. 

sonbaharda aks problemi yaşamıştım. Onda da titreme oluyordu; ama ikisinin arasındaki farkı çözdüm sanırım. birinde araç ortadan sallanıyordu. diskte ise direksiyonda titreme oluyordu. 

Aks 1750 devir civarı 2. viteste kendini belli eder kupa sallanır. Fren frene basınca direksiyon titremesiyle belli eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Serkan Toker yazdı:

Kalitesiz balata diski aşırı ısıtıyor diye gözlemledim ben, bir de balata bitmiyor. İyi balata jantı tozla kaplıyor ve kullandıkça inceliyor.. 

Ben de tozlanıp ses yaptı diye balataları değiştireyim diyordum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...