İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araçların Pil Ömrü ve Değişim Maliyetleri Nasıl Olacak?

ALİ SEYKAN

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

garanti uzatma diye birprosedür mü var? nasıl oluyor? tane tane öğreniyoruz yahu

Çamaşır makinesi gibi. Parasını veriyon. Kendi 5 sene garantili. +5 daha yapma hakkın var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çamaşır makinesi gibi. Parasını veriyon. Kendi 5 sene garantili. +5 daha yapma hakkın var

bakımların yetkili servis şartı da olur o zaman? +5 sene kaç tl?

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Avrupa petrol ile olan bağlılığını minimum seviyeye indirmek için elinden geleni yapıyor.Bunu Rusya gibi ülkelerin ambargosundan korunmak için yapıyor ve emisyon bahanesi adı altında millete işliyorlar.Açıkcası reklam yüzü emisyon gerisi tamamen duygusal benim görüşüm o yönde.

Avrupa benzinli ve dizel üretimini 2035 yılında sonlandıracak ve bizde mecburen elektrikli modellere yavaş yavaş geçiş yapacağız.

Önemli olan şu biz bu süreçte daha kaç tane nükleer santral yapacağız.Yoksa bukadar elektrikli aracı şarj edecek alt yapıyı ve enerji ağını sağlamak okadar kolay olmayacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Türedi yazdı:

Avrupa petrol ile olan bağlılığını minimum seviyeye indirmek için elinden geleni yapıyor.B

almanya coğrafi olarak güneş enerji üretiminde bizim yarı kapasitemize sahip, şu an bizden kaç misli fazla üretimleri var hesaplamadım, baktım da moralim şey oldu..... ispanya zaten uçtu gitti

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

Şuan bir geçiş dönemi var ama çok daha başındayız.

pillerin yan sanayisi çıkacaktır,kapasite farkları çıkacaktır,

devlet bunlardan alabildiğince vergi alabilecektir,bertaraf vergisi,0 emisyon vergisi,hızlı şarj ettin vergisi,araç çok sessiz verigisi falan...

çin malı pil takılacak,şarjdayken cep telefonu gibi şişip patlayabilir,

Mesela Keçiören Etlikte 4. kat asansörsüz otoparksız bir yerde yaşayan biri bu aracı nasıl şarj edecek?balkondan kablo sallandıracak,diğer komşularda kablo sallandıracak,kablolar makarna gibi dolanacak,hırsızlar gelip gece şarj kablosunu çalacak,bir sürü tantana

Dünyada kullanılan ömrü dolmuş piller bizim ülkemize gönderilecek,bizim denizlerimize toprağıma gömülecek,milletin çöpünü almaya devam edecez

Tüm dünya sefasını sürer ama biz en son cefasını çekeriz gibi geliyor bana,

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

almanya coğrafi olarak güneş enerji üretiminde bizim yarı kapasitemize sahip, şu an bizden kaç misli fazla üretimleri var hesaplamadım, baktım da moralim şey oldu..... ispanya zaten uçtu gitti

Panel pahalı idi, son iki senede iç piyasada panel üretmeye başlanınca güneş enerjisi işi hızlandı. Daha da hızlanır. Bize hepsi lazım, güneş, rüzgar, su, nükleer, kömür, gaz vs. Hepsinden lazım. 

Ek: 2 Nisan'da rüzgardan üretilen elektrik, toplam üretimin % 25'ini buldu. 

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

Panel pahalı idi, son iki senede iç piyasada panel üretmeye başlanınca güneş enerjisi işi hızlandı.

yerli üreticinin dükkanına gittim, peşin paraya sattığı ürünün aynısı, internette sattığından kredi kartlısından 2 misli pahalı....  N'apağk şimdi?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Destek alsam maslak civarı yer açacağım pil hibrit ve akülü araç onarımı servisi. Hali hazırda değişmi yapma maliyeti oem'den pahalı ancak kapasitesi yüksek oluyor.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

doğuş geldi, kartal a açtı, tulum eldiven kask maske felan var, bina duvalrarı basınça dayanıklı tavanı uçan tip

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Destek alsam maslak civarı yer açacağım pil hibrit ve akülü araç onarımı servisi. Hali hazırda değişmi yapma maliyeti oem'den pahalı ancak kapasitesi yüksek oluyor.

Kosgeb projesi yazalım sana destek.. Çağlar da sgk lı eleman olur yüksek maaşlı.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bende çaycı olayım. V12 susurluk kasa ile gelir giderim işe. Her silindire bi lpg kiti oh

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Bende çaycı olayım. V12 susurluk kasa ile gelir giderim işe. Her silindire bi lpg kiti oh

Sen arabayı al tek kit de olur

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

1- mekanı açıyoruz

2- denekleri topluyoruz

3- hepsini patlatıyoruz

olay bitmiştir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Kosgeb projesi yazalım sana destek.. Çağlar da sgk lı eleman olur yüksek maaşlı.

Onsuz olmaz zaten. Bir ara konuşalım bu işi ciddi anlamda
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Onsuz olmaz zaten. Bir ara konuşalım bu işi ciddi anlamda

Ödemeleri ben toplarım getirin desem yeter zaten
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Ceo olmadan da olmaz

Akım korumalı hesap yapıp paraları toplayalım.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1- mekanı açıyoruz

2- denekleri topluyoruz

3- hepsini patlatıyoruz

olay bitmiştir 

4- Pili dile dokundurma?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...