İçeriğe Yönlendir

Kozmetik Ürün Üretim İzni

Hamit inan

Recommended Posts

Hamit inan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar daha önce konu aralarında geçmişti. Felçli kayın validem için eşim ozon yağı kullanıyordu, bayağı bir çeşit denedikten sonra ciddi bir araştırma ve mesai sonrası ozon cihazı ile birlikte yağı kendim ürettim ve piyasada ciddi rakamlara satılan ürünlerden bile kaliteli bir ürün çıktı ortaya. Yaklaşık 1.5 senedir eş dost kullandık ve çok sağlam geri dönüşler oldu. Bizzat denediklerimiz;
Ağır ve ufak yanıklar
Sivilce
Ekzama
İltihap kurutma
Her türlü kesik yara bere (10 günde iyileşecek yarayı nerede ise yarı süresinden kısa sürede iyi ediyor. )
Şeker hastalığından kaynaklı yaralar, iltehaplar ve ağrılar
Kanser tedavisi gören bir ablanın dökülen el derilerini iyileştirdi.
Vücudunda sürekli yaralar çıkan ve 3-4 yıldır düzgün bir sonuç alamayan arkadaşın ufak oğlunda bu yaraların yok olmasına neden oldu.
Uyuz olan bir abla uyuzu 2. sürmede yok etti dedi :) (Yüksek miktarda bakteri ve mikrop öldürme özelliğinden sebep sanırım. )
Mantar sorunlarında
Yatan hastaların yatak yaralarında

......
Kısaca deride meydana gelen nerede ise her türlü sorunda çok çok iyi sonuç verdi.

Şimdi bunu ticarileştirmek istiyorum. Kosgeble v.s. birkaç yerle görüştüm. 3 farklı proje anlattım üçüde geçer dediler. 
Daha önceden kozmetik ürün imalat sürecine girişen yada işin içinde olan bir arkadaş yasal süreci adım adım anlatabilirse çok memnun olurum işim çok kolaylaşır.

Ufaktan bir kutu çalışmam oldu. Bu arada ozon yağı yada jeli saf zeytinyağının ozon gazı ile temas etmesinden meydana gelen ozonit diye birşey. Ozon cihazları gr/saat olarak değerlendirilir. Mesala 3-5gr/saat bir cihazla bu işi yapmaya kalkarsanız 1 lt bile yağı 2 ayda tam doygunluğa ulaştıramazsınız. Normal havadan o2 elde etmeye kalktığınızda havadaki nem yüksek gerilimle tepkimeye girerek yağa asit olarak geçer. Tamamen nemi alınmış saf oksijen kullanmak gerekli ve saatte 50grmı aşan bir ozon cihazı. Bu cihaz ise piyasada yaklaşık 50-100 bin TL arası.

4ilgkdi.jpg

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Hamit bey, nacizane tavsiyem, öncelikle telifini almaya çalışın ürünün, piyasada fazla dillendirmeden önce. 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Hayırlı olsun. Patent, telif, markanızı korumaya yönelik işlemleri yaptırın önce, kendinizi sağlama alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 saat gerçmiş, yayılmış olabilir, telif almadan fikir bile anlatmayın, ben anlattım pişmanım :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Cem Işık yazdı:

Hamit bey, nacizane tavsiyem, öncelikle telifini almaya çalışın ürünün, piyasada fazla dillendirmeden önce. 

Cem hocam piyasada 20-30 dolayında satıcı var. Telif hakkı olan bir ürün değil. Fakat bu üreticilerin sadece 8 tanesinde yasal üretim izni var. Diğerleri tarım bakanlığının bilmem ne izni ile demiş.... Bakanlıkla görüştüm madde bu ama açılımını bulamıyorum dedim. Paketleme izni imiş şikayet halinde akla ziyan cezalar keseriz bunlara dediler.

Çağlar Bayur yazdı:

2 saat gerçmiş, yayılmış olabilir, telif almadan fikir bile anlatmayın, ben anlattım pişmanım :)

Çağlar abi bu saçta çıkarabilir. İki arkadaş deniyoruz. Üçüncü lazım :D

Bu arada felçli yatan yada buna benzer hastası olan ve durumu olmayan varsa yardımcı olabilirim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Mantar denmiş.

İş ayakkabısının içinde ayaklar akşama kadar pişiyor.

Ücret mukabili talibim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Hamit inan yazdı:

Çağlar abi bu saçta çıkarabilir. İki arkadaş deniyoruz. Üçüncü lazım :D

WD40'ın eksik kaldığı iki yerden birisi saç çıkarmak, olursa süper olur. :dance3:

Ersev Kaya yazdı:

Mantar denmiş.

İş ayakkabısının içinde ayaklar akşama kadar pişiyor.

Ücret mukabili talibim.

Mantar için faydalıysa denemek lazım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Kargolar 

Ersev Kaya yazdı:

Ücret mukabili talibim.

Özelden adresini atarsanız uygun anda kargolarım. Şu ana kullananlar iyi geldi dedi. Tabiki bir anda kazıyıp söken birşey değil ama görüştüğüm manikürcüler sürekli müşterilerine mantar için kullanıyor ve satıyor

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mahmut Yıldız yazdı:

WD40'ın eksik kaldığı iki yerden birisi saç çıkarmak, olursa süper olur. :dance3:

Ersev Kaya yazdı:

Kan dolaşımını aşırı hızlandırıyor. Ondan sebep benim LPG ci arkadaşla deneyelim dedik kendimizde. Şu mavi serumların falan çalışma mantığı ide aynı idi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

içinde etken madde yoksa ki ozon etken ilaç maddesi sayılmıyor diye biliyorum, tarım bakanlığı onayıyla bu iş olur, ceza da kesilmez. Ama ilaç etken maddesi varsa iş sağlık bakanlığına kayar ki imkansız geçirmesi duyduğum kadarıyla

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Murat Sürmeli yazdı:

içinde etken madde yoksa ki ozon etken ilaç maddesi sayılmıyor diye biliyorum, tarım bakanlığı onayıyla bu iş olur, ceza da kesilmez. Ama ilaç etken maddesi varsa iş sağlık bakanlığına kayar ki imkansız geçirmesi duyduğum kadarıyla

Ozon ve zeytinyağı bunun dışında birşey yok. Piyasadaki ürünlerde yüksek miktarda asit ve kıvamlı dursun diye su var. ekstra açıktan birşey yok yada öyle söylüyorlar.
Samsunda tarım il müdürlüğünün müdürüne kadar çıktılar. Tarım müdürlüğü biz böyle birşeye hiç izin vermedik bilemiyoruz dedi.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Murat Sürmeli yazdı:

Ozon Yağı ürünü xxxx Baharat Kimyevi Maddeler Tic. ve San. A.Ş. tarafından Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Sertifikalarına sahip fimada üretilmiştir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 15.08.2007 tarihli ve G34-3898-00037-7 sayılı izni ile Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmiştir.

Bu izinlerin ne olduğunu bir türlü bulamadım. Tarım il müdürlüğüde bulamadı öyle bir başvuruda yok dedi. Muhtemelen üretim değil paketleme izni alıp yanıltıyorlar diye cevap verdiler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor katkıları için de 88 belge gösterirler, hiçbiri ürün ile ilgili değildir mesela şirket iş yeri açma vs. ile ilgili çıkar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Yasal yollar biraz uzun olur ama en sağlamı. Her gece tv se ağrı kesici krem diye birşey reklamı çıkıyor. 10 kutu 100 lira. Kutu maliyeti 1 lira sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Erhan Doruk yazdı:

Yasal yollar biraz uzun olur ama en sağlamı. Her gece tv se ağrı kesici krem diye birşey reklamı çıkıyor. 10 kutu 100 lira. Kutu maliyeti 1 lira sanırım. 

İlk kurulum maliyeti çok yüksek. Bu işi hakkı ile yapanlar ozon cihazı üreticileri. Keza makine derdi diye sorunları yok. Benim avantajimda makineyi kendimin yapması:)

Sonrası yüksek kar oranı :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kelliğe faydası varsa kendime isterim. Mantara faydası varsa ekstra 1 adet daha isterim :)

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Telif alıp kosgeble görüşün. Kosgebin ciddi desteği oluyor bu konularda hocam. Hem size yönlendirme de yaparlar. Üretimi ciddi manada artıracak adımlar atıp devri yakalarsanız ciddi manada para kazanırsınız. 

Yasal yollardan ilerleyin, ileride size kimse hesap soramasın. Para harcamadan kazanayım isterseniz 2 sene sonra çuvallarsınız mahvolursunuz. Yasal yollar en sağlamı. 

Size başarılar diliyorum. İyi çalışmalar. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Hamit inan yazdı:

Cem hocam piyasada 20-30 dolayında satıcı var. Telif hakkı olan bir ürün değil. 

Sizin ürünün farklarını yazmışsınız başta, diğerlerin yarı süresinde etki ediyor vs gibi . Dolayısıyla ben telif konusunda ısrarcıyım:)

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Cem Işık yazdı:

Sizin ürünün farklarını yazmışsınız başta, diğerlerin yarı süresinde etki ediyor vs gibi . Dolayısıyla ben telif konusunda ısrarcıyım:)

Yarı süre derken kesik ve yaralari kast etmiştim. Bunun mucidi de Nicola Tesla :)

benimkinin avantajı çok kaliteli olması. Asit, su, toz vs yok ve tam doymuş ürün. Zaten güvendiğim noktada bu. 

Ama diğer iki proje elektronik alanında. Bir tek özel harekat daire başkanı ile paylaşmıştım yarın gel başla demişti ama fena riskli bir iş :) patenti alsakta sıkıntı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Cem Işık yazdı:

Kelliğe faydası varsa kendime isterim. Mantara faydası varsa ekstra 1 adet daha isterim :)

Kellik kısmını deniyorum. Mantar için dediğim gibi ayak bakımı yapan yerler bunu kullanıyor yorumlarda da iyi deniyor. Ben iki kişiye verdim mantar için ama düzenli kullanmadilar sanırım. Mesala forumda servet abiye göndermiştim geçen sene. Ses falan gelmedi. 

Ben yollayayim sen dene muhtemelen iyi gelir. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Bu arada diş eti iltihabına v.s de iyi geliyor kendimde ve ailemde denemiştim.

Hakikaten wd-40 gibi birşey. Aklıma parça parça geliyor 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Selim Bilgin yazdı:

Telif değil patent olacak bu arada. :) 

Marka/patent vekilliği sınavını geçemediğimi söylemiş miydim? :) o kadar uzağım işte konudan

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Cem Işık yazdı:

Marka/patent vekilliği sınavını geçemediğimi söylemiş miydim? :) o kadar uzağım işte konudan

Senğn geçemediğin sınav utansın abi. 😇

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...