İçeriğe Yönlendir

Neden Hala Arabaları Kullanıyoruz?

Murat Öngür
Çözüme git Erdem Bozkurt tarafından,

Recommended Posts

Ali Darbaz

Benim iş yerim ile evim arasında 3 vesaret değişmem gerekiyor. Şirket o nedenle arabamla gelip gitmem için bana destek oluyor. Yapacak başka bir şansım yok. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Erdem Bozkurt yazdı:

Vatandaş olarak kılı kırk yararken bizi yönetenlerin dünyadan,memleketten bilhabermiş gibi halleri eskiden çıldırtıyordu şimdi ağlamak istiyorum...

araba kullanmak öncelikle lüx bir tercih parası olmayan trafiği meşgul etmesin :fiuw:

:bravo::bravo::bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hamit inan yazdı:

Nasıl oluyor bilmiyorum ama bimde 99 TL olan 5 kg şeker dün 55 idi.

Bunları anlık paylaşalım lütfen :)

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Hamit inan yazdı:

Hiç... Neden normal araba kullanıyoruz. Havada giden yerli otomobil Japonların ilgi odağı olmuş. Yerli ve mill uçan otomobile teklif yağmış :)

Twiterde  gördüm şaka sanmıştım..Ciddi ciddi böyle bir haber yapmışlar ya...Nasıl bir simülasyonda yaşıyoruz Allahım...

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Cem Işık yazdı:

Gözaltına alacak polisler de boş tivit atmışlar, gözaltındalarmış 😅

"Güvenli tivit" atsak :D 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

hafta sonu yine uzun yolum var 3 4 bin km yol yapacam

110 120 le gidecem bu defa kokluyor yavru 110 la

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Metin Mankal yazdı:

Twiterde  gördüm şaka sanmıştım..Ciddi ciddi böyle bir haber yapmışlar ya...Nasıl bir simülasyonda yaşıyoruz Allahım...

Aynen. Belki şaka değildir aratayım dedim. Ciddi çıktı.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Gök yazdı:

Allah kolaylık versin, araç nedir ? kaç motor dizel ? benzin ? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

koklamış hali kaç litre oluyor ki. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

koklamış hali kaç litre oluyor ki. 

koklarsa 6.5 ama o sabır olursa 110 la gidecek standart 140 la gidiş sürüşüm genelde 8 le bitiyor

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Gök yazdı:

koklarsa 6.5 ama o sabır olursa 110 la gidecek standart 140 la gidiş sürüşüm genelde 8 le bitiyor

Tek kişi mi gidip geliyorsun?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hamit inan yazdı:

Aynen. Belki şaka değildir aratayım dedim. Ciddi çıktı.

valla inanmadım arattım, harbi haber yApılmış :rofl:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Köksal Yılmaz yazdı:

Tek kişi mi gidip geliyorsun?

Yok tek gitmiyorum biyere artık hanım ve çocukla beraber

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

valla inanmadım arattım, harbi haber yApılmış :rofl:

Ben aratmaya devam ettim daha neler neler çıktı.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yıl başına kadar, daha doğrusu mazot 11 lira civarına gelinceye kadar işe arabayla gidip geldim. Git gel 65-70 km. Servisle gitsem 75 dk süren yol 30 dakikaya düşüyordu. Boş zamanda yola çıkıp dikkat ederek 4-4,2 litresi yaktım. (Kış ayazlarında 5,5 bile oldu). Yakıta para verirken hep sigara içsem zaten aynı parayı verecektim diyerek kendimi kandırdım. Ama ne zaman ki günlük iki pakete çıktım, yeter artık dedim. 

Arabayı zaruret olduğu kadar zevk için de aldım. Ama her yere de arabayla gitmedim, gitmem de. Kayseriyi bilenler için söylüyorum, meydandan arabayla senede iki kere bile geçmem. O tarafta işim varsa daha kenarda sakin bir yere arabayı koyar, işimi yürüyerek hallederim. Ancak şu anki durumda pikniğe falan giderken yakın yeri tercih ediyorum, arabayı daha az kullanmak için çaba harcıyorum. 

Kullanan neden kullanıyor bilemem, belki parasını iş yeri veriyordur, belki işi gereği binmesi gerekiyordur. Belki de başka şeylerden kısarak arabadan vazgeçmemiştir ama arabaya binenin çok olması bazı şeylerin doğru olduğu anlamına gelmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Uzun zamandir araba kapinin onunde yatiyor. En son yakiti 19₺den bayram oncesi aldim. O bile koydu....

Yakin mesafeler icin market vs oglanin elektrikli scooterini kullaniyorum. İşe gidiş gelişimi de 50cc scooterimla yapiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Trafikte çok araba olmasını geçtim bi de hayvan gibi kullanmaya devam ediyor herkes.

Sabah 4-5 farklı yerde üstüme çıkıyorlardı, kornayla filan kurtardım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

Trafikte çok araba olmasını geçtim bi de hayvan gibi kullanmaya devam ediyor herkes.

Sabah 4-5 farklı yerde üstüme çıkıyorlardı, kornayla filan kurtardım.

lt si 30 TL , artık herkes ralli pilotu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

lt si 30 TL , artık herkes ralli pilotu

Hepsi şirket arabası bence :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Çalışmadığım için araç kullanımı keyfi, maaş olmayınca masrafta yok, 

kasım aralıkta 810.000 TL para bağladığım kara taşıtları şu an yaklaşık 1.400.000 TL ediyor. Tamamını satıp 2017 courier otomobil ruhsatlı alacağım.

Kalana da 1 kg altın alır yatarım. Yazın 3 ay yaylada geçer bu yılı bir şekilde atlatırım. 
Seneye Allah kerim, yazsonu maxi  scooter alır keyfime bakarım. 

Maaşla mal mülk sahibi olmak hayal, Allah sonraki kuşaklara yardım etsin. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Kiriş yazdı:

kasım aralıkta 810.000 TL para bağladığım kara taşıtları şu an yaklaşık 1.400.000 TL ediyor. Tamamını satıp

yanlış ata oynamışsın? zararın %25 yapmazdın öyle şeyler?

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Geçen sene bu zamanlar başımiza bir kaza gelseydi, 1 yıl boyunca komada kalıp uyanıp, yakıt fiyatlarını görseydik, 10 yıl komada kalıp uyanmadığımıza bize kimse ikna edemezdi.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Şirket aracında taşıt tanıma vardı. Arızalandığı için bu hafta seyahatte  kartımdan yakıt almak zorunda kaldım. Samsun git gel , biraz de gezince 2000 tl lik yakıt harcamışım. Merzifondan 500 liralık aldım biraz tempolu gidince, ankara ya gelince ışık yandı tekrar. 

moral bozmak istemem ama bu eylül ayına kadar doğalgaz ve elektriğe çok ciddi zamlar gelecek. Meskenlerde elektrik üretim maliyeti ile satış fiyatı arasındaki farkı halen devlet karşılıyor. Doğalgaz ise avrupaya göre konutlara çok ucuza satılıyor. Örnek vermek gerekirse şu an ankara da konutlarda 1 m3 doğalgaz 3,70 tl iken sanayide 11-12 tl civarında. Fark bu kadar açıldı. Savaş durumu da ne olacak , belirsiz. Ruble de iki katına çıkmış. 🙈

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...