Şükrü Aracı 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Merhaba, geçmiş yıllarda bir kaza yaptım ve aracın sağ ön kısmı hasar aldı. Araç onarıldı fakat sürüş esnasında sağa çekme problemi ortaya çıktı, yıllarca bu şekilde bindim ama artık yaptırmak istiyorum. Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz işinin ehli, fiyat olarak da çok el yakmayan bir rot balans ustası var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 rot ayarı fiyatlarına hassas olarak bakarsanız bu hasarın gideirlmesi için amortisöre, kuleye girilir ise fazla üzülmeyin? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Belki de şasi eğri.. iyi bir rot balansı ölçerek anlar. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 Hamitoğlu rot balans var Göztepe'ye yakın. Bir uğrayın isterseniz. Ama arabada bilmediğiniz başka problemler de olabilir. Ölçüm şart. Normalde rot ayarı pahalı bir işlem değil. Ama Çağlar Bey'in de dediği gibi, o parayı fazla buluyorsanız, yan masraflar şok edebilir. Ben eski arabamla rot ayarına gittiğimde salıncak, rot ve rot başları değişmişti. 1 Yorum bağlantısı
Şükrü Aracı 8 Haziran 2022 Yazar Paylaş 8 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Belki de şasi eğri.. iyi bir rot balansı ölçerek anlar. Bugün metreyle aracın tekerlek boşluklarını ölçtüm (ön lastiklerle şöför mahalli, yolcu mahalli arasında kalan boşluklar), sol taraftaki boşluk 7cm; sağ taraftaki boşluk 6,5cm çıktı. Galiba bana şasici yolu gözüktü 😀. Yalnız internette biraz araştırdım, şasisi düzeltilen aracın ön takımı düzen tutmaz diyorlar ne diyorsunuz bu söylentiye? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 Şükrü Aracı yazdı: şasisi düzeltilen aracın ön takımı düzen tutmaz diyorlar ne diyorsunuz bu söylentiye? Tam aksine. Şasi bozuksa ön düzen ne eylesin 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 önce ve arka iki teker arasındaki mesafelere de bakın.. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Çağlar Bayur 8 Haziran 2022 Çözüm Paylaş 8 Haziran 2022 Şükrü Aracı yazdı: Bugün metreyle aracın tekerlek boşluklarını ölçtüm (ön lastiklerle şöför mahalli, yolcu mahalli arasında kalan boşluklar), sol taraftaki boşluk 7cm; sağ taraftaki boşluk 6,5cm çıktı. Galiba bana şasici yolu gözüktü 😀. Yalnız internette biraz araştırdım, şasisi düzeltilen aracın ön takımı düzen tutmaz diyorlar ne diyorsunuz bu söylentiye? önce rot ayarı cihazından kağıt ile çıktı alıncak o kağıt ile kaportacıya gidilecek, şasi kelimesi ve düzeltme kelimesinin 50 ayrı şekli var, düzen tutmaz kelimesi de bizim coğrafyada kahvehane sohbeti 3 Yorum bağlantısı
Şükrü Aracı 8 Haziran 2022 Yazar Paylaş 8 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: önce rot ayarı cihazından kağıt ile çıktı alıncak o kağıt ile kaportacıya gidilecek, şasi kelimesi ve düzeltme kelimesinin 50 ayrı şekli var, düzen tutmaz kelimesi de bizim coğrafyada kahvehane sohbeti Çok teşekkürler, en kapsamlı yanıttı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 katkı olsun: bir lastik geride çıkarsa illa hemen şase işi demek değildir, mesela amortisör eğri olabilir, porya vs. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts