Ümit Türk 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Merhaba; Az önce haberleri okurken 2.el araçlarda fabrika garantili satışa sunulacağını okudum. Sizce ne kadar mantıklı ve bu 2.ellerde fiyatları yükseltir mi? 2.el sektörüne fiyatları galeri yada bayiler yön veriyordu. Şimdi fabrikalar mı yön verecek? Sizce neler olacak? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 demekki yeni iş modeli böyle. tamirat çok karlı birşey, periyodik bakım da pahalıya verilmiş olacak. neden olmasın? Yorum bağlantısı
Murat Azalma 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Firmalarda anladı Türkiye pazarında 2.elin sıfırdan pahalı olduğunu. artık sıfır yerine daha pahalı 2.el satacaklar demekki .. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Eğer yenilenmiş araç satışına yönelim olursa bu araçlar piyasanın belini biraz kıracaktır. Şahsen, fabrikada yenilenmiş 2. el aracı gönül rahatlığıyla alırım. Ama sadece pasta cila atıp göstermelik garantiyle itelerlerse işte o zaman bu durum sadece 2. el ve bakım piyasasında artışa neden olur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Lüks araclar bunu önceden yapıyordu . Belli km de belli süre garantili 2.el Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Reno Fransa'da ve İspanya'da bunu yapıyor fransa flinste sadece yenilenmiş araçlar için çalışan bir fabrikası var. Türkiye'ye buradan mı gelecek yoksa Türkiye'deki fabrikada mı üretilecek bakacağız. Bence güzel bi çalışma verimli olabilir. Ama ben bizim devletin vergi düzenlemesi veya bu duruma has yeni bir tür vergiyle fiyatları yine katlayacağını düşünüyorum. Örneğin 150 binlik araba 300e filan satılır bizde yine. Zaten reno Türkiye ceosu da devletle vergiler konusunda ulaşılabilir bir seviye olması için görüşeceğiz demiş. Bakalım nasıl olacak Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 piyasadan düşük km yüksek model araçları toplayacak. üzerine karı ekleyip satacak. Yüksek fiyatlı olan 2. el piyasası uçacak iyice Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 FABRİKA garantili araçları kim satacak? Fabrika nasıl garanti verecek 2. el arabaya- fabrikaya ne? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Önder Özcan yazdı: FABRİKA garantili araçları kim satacak? Fabrika nasıl garanti verecek 2. el arabaya- fabrikaya ne? zaten garantili araçları satarlar abi. mesela fiat 5 yıl garanti veriyor zaten Yetkili servislerin yaptığı 2. el satışlar gibi olur bence bu durum. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 7 Haziran 2022 Yazar Paylaş 7 Haziran 2022 Önder Özcan yazdı: FABRİKA garantili araçları kim satacak? Fabrika nasıl garanti verecek 2. el arabaya- fabrikaya ne? Fabrikanın bayileri. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Tahminim filoya toptan verdikleri arabaları tekrar geri alıp bakım onarımını yaparak şahıslara satışa sunacaklardır. Yoksa şahıs arabasını fabrika alıp satmaz onu bayiler zaten takasta yapıyor 2 Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Yenilenmiş cep telefonu sonrasında yenilenmiş araç ile devam ediyoruz hayırlısı olsun. Triger, debriyaj seti gibi agir bakım yapılmış, akü ve bujiler değişmiş motor şanzıman garantisi veriyorsa kısmen yenilenmiş olur en azından alip biz masraf edecegimize böylesi tüketici için daha iyi olur tabi doğru fiyatla Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Alparslan Coban yazdı: Triger, debriyaj seti gibi agir bakım yapılmış, akü ve bujiler değişmiş Fiyata yansıtırlar bunu Türkiye'de. Bireysel satıcının yazdığı fiyattan yüksek fiyata satmaya çalışırlar. Bireysel satıcı bu durumu fırsat bilip fiyat yükseltir. Bu da sıfır ile 2.el arasındaki makası kapatır bence. Sonuç ne oldu araç fiyatları yine düşmedi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 haberi duymadım da, bu projeyi 2014 gibi yapmıştım bir firma için, hade lem deyip kapıyı göstermişlerdi, yıkık lar alınıp sıfırlanıp garanti ile satılacak idi, kar %100 olarak belirlenmişti, 1 Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Tahir İlter yazdı: Tahminim filoya toptan verdikleri arabaları tekrar geri alıp bakım onarımını yaparak şahıslara satışa sunacaklardır. Yoksa şahıs arabasını fabrika alıp satmaz onu bayiler zaten takasta yapıyor Çok mantıklı ben de böyle düşünüyorum. 97 model torosu yenileyip vermez kimse 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Alparslan Coban yazdı: Triger, debriyaj seti gibi agir bakım yapılmış, akü ve bujiler değişmiş garanti için bunlara gerek yok, 1000 araba satsın, 50 sinin ki yolda kopsa bile hala karda olur. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 7 Haziran 2022 Yazar Paylaş 7 Haziran 2022 Bu arada düzeltme geçeyim. 2.elden kastımız en fazla 7 yaşında olabilecek araçlardır diye düşünüyorum. Malum oto kredilerinde yaş sınırı 7. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: Malum oto kredilerinde yaş sınırı 7. neden malum olsun, biri çıkmış 7 yaş olsun demiş, diğer biri gelir 12 yaptım der olur biter. Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Üretim adetlerinde ki azalmadan sonra satış sonrası hizmetlerin kazancı dikkat çekti diye düşünüyorum. Artan yetkili servis rakamlarını göz önünde bulundurduğumda tercih sebebim olmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 7 yaşında arabanın neyini yenilecekler. Zaten yeni Yorum bağlantısı
Ümit Türk 7 Haziran 2022 Yazar Paylaş 7 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: neden malum olsun, biri çıkmış 7 yaş olsun demiş, diğer biri gelir 12 yaptım der olur biter. Mevcut durumu söyledim. Yoksa kararlar bir gecede çıkar. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 7 yaşında arabanın neyini yenilecekler. Zaten yeni Piller? 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 demekki dışardan elin eskisi gelecek, yıkanıp paklanacak kepirtilecek... almayalım araba falan, aldığımızıda 10 seneden az kullanmayalım, varmısınız? 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Önder Özcan yazdı: Piller? 10 garanti varya. O bile yeni 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts