İçeriğe Yönlendir

Apartman İçin Dış Cephe Yalıtımı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Son zamanlarda apartman için dış cephe mantolama veya komple boya badan  yaptıran veya fiyat alan oldu mu? bizim bina 12 sene olmuştur boya badana yaptıralı, şehirden şehire fark edecektir ancak bir fikrimiz olsun

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Bu pahalılıkta tadilat mı? 

Ev nasıl ama, jilet gibi di mi :) 

F843-D7-EF-1632-4-B3-B-8-C5-A-8-B9-D9-AE

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Biz bir hafta kadar önce 4 kat 8 daire 1 dükkan için anlaştık.

Teklifi ve içeriği gönderebilirim. Pdf formatında.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Sanki haberlerde mantolama için devlet destekli düşük faizli kredi verilecek diye duydum 0.90 mıydı öyle bir şey

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağlar Bayur yazdı:

Son zamanlarda apartman için dış cephe mantolama veya komple boya badan  yaptıran veya fiyat alan oldu mu? bizim bina 12 sene olmuştur boya badana yaptıralı, şehirden şehire fark edecektir ancak bir fikrimiz olsun

Evi iç badana yaptırdım, 2700Tl civarı tuttu abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

Son zamanlarda apartman için dış cephe mantolama veya komple boya badan  yaptıran veya fiyat alan oldu mu? bizim bina 12 sene olmuştur boya badana yaptıralı, şehirden şehire fark edecektir ancak bir fikrimiz olsu

Fiyat bilemiyorum ama kesinlikle yangın yurutmeyecek bir malzeme olmalı mantolamada.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Sanki haberlerde mantolama için devlet destekli düşük faizli kredi verilecek diye duydum 0.90 mıydı öyle bir şey

Öyle dedi.. 

Faizleri de düşürecekmiş.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Yalıtım yapılacaksa kesinlikle Bor katkılı sıva tavsiye ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Malzeme N11'de vardır. Forumdanda da 10-15 kişi yevmiye karşılığı toplanır halleder güzelce.

Ben de başında durur öyle yapmayın şöyle yapın filan derim. :D 

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Biz burdan ne yazsak farketmez. İstanbul için nasılsa iki katı olacak. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Güncele gerek yok abi geçen sene yaptıran birini bul 10 la çarp malzeme kalitesini 1 tık düşür al sana güncel fiyat

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Herşey uçmuş, yalıtım malzemesi , kalekim , işçilik v.s. v.s.

Dış cepheyi boyatacaksanız size önerim malzemeyi kendiniz tedarik edip , işçilik olarak birisi ile anlaşmak .

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Konu biraz farklı ama tavsiye alabilirim bende. Bizim apartmanda son katta oturuyorum. Her katta 3 daire var toplam 17 daire. Alt katlar ev içi 23-24 derece bizim ev 27-27.5 derece. Çatı yalıtımı yaptıralım dedik püskürtme köpükten 35bin+KDV istiyorlar ortalama. Bunun yerine strafor döşense iş görür mü sizce? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Arif Aykın yazdı:

Konu biraz farklı ama tavsiye alabilirim bende. Bizim apartmanda son katta oturuyorum. Her katta 3 daire var toplam 17 daire. Alt katlar ev içi 23-24 derece bizim ev 27-27.5 derece. Çatı yalıtımı yaptıralım dedik püskürtme köpükten 35bin+KDV istiyorlar ortalama. Bunun yerine strafor döşense iş görür mü sizce? 

Bir arkadaşım tavan betonunun üzerine cam elyafı serdi. 5 cm kalınlıkta. Üzerinde de çatı var. Yaz ve kış çok faydasını gördü. Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Arif Aykın yazdı:

İçten tavanı kaplayın yada en kolayı çatı kapalı ve su almıyor ise izocam serin

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Sadece sıcaktan şikayet varsa çatı örtüsünün üstüne, çatı örtüsü ile 20cm boşluk kalacak şekilde bir katman yapın. Gölgelik yani. Arada hava sirkülasyonu olacak şekilde. Bitti gitti :) branda, hasır, artık ne olursa. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tahir İlter yazdı:

Güncele gerek yok abi geçen sene yaptıran birini bul 10 la çarp malzeme kalitesini 1 tık düşür al sana güncel fiyat

Ödemeyi de peşine çevir. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Arif Aykın yazdı:

Önceki oturduğum ev benimde aynıydı. Kirada olduğum için hemen taşındım. Yazın ara katlar 27 derecelerdeyken ben 33-35 arası görüyordum. Kışında tam tersi soğuk oluyordu. Yapılırsa tüm daireler ortak mı karşılayacak?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Arif Aykın yazdı:

Strafora bulaşmayın hiç. Çatıya yere izocam serin. Hatta üzerinde gezilecek yerlere 5/10 kalas koyun üstüne de tahta çakın , diğer yerler açıkta kalabilir. En ucuz ve etkili yöntem bu. İzocamın kötü yanı su ile uzun süre temasında özelliğini kaybediyor. Keçe gibi oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çatının içinde hava sirkülasyonu olmasını sağlarsanız çok fark eder. 
Strafor ben biraz aldım bir kısmına yapıştırdım ama sandığınızdan çok gidiyor yarıda bıraktım. Eskisi gibi çatının içine sıcak vurmuyor ama randıman alabilmek için komple kapatmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Bende son katta oturuyorum. Yazın Adana'nın sıcağında yanıyoruz kışın ise soğuk oluyor. Çatı düz dam ve gün ısılar var. İçten komple alçıpan ile tavan yapıp arasına taş yünü veya izocam gibi yalıtım malzemesi döşemeyi düşünüyorum. Şuan fikir aşamasındayım. Kalıcı ömürlük bir çözüm bulmaya bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
İlkay Başaran yazdı:

Bir arkadaşım tavan betonunun üzerine cam elyafı serdi. 5 cm kalınlıkta. Üzerinde de çatı var. Yaz ve kış çok faydasını gördü. Tavsiye ederim.

Normal izocam var zaten ama su değdiği veya üzerinde gezildiğinde bütün özelliğini kaybediyor bizim çatıda da bu durumlar meydana geldi.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sadece sıcaktan şikayet varsa çatı örtüsünün üstüne, çatı örtüsü ile 20cm boşluk kalacak şekilde bir katman yapın. Gölgelik yani. Arada hava sirkülasyonu olacak şekilde. Bitti gitti :) branda, hasır, artık ne olursa. 

Nasıl yapacağız onu ya yapamayız sanırım apartman çatı üstünde ekstra branda ne bileyim arasında da olsa yine olmaz sanırım 😏

Hamit inan yazdı:

İçten tavanı kaplayın yada en kolayı çatı kapalı ve su almıyor ise izocam serin

İzocam var zaten de kendi dairemin tavanını yapayım dedim ama bu seferde kenarlarda bulunan kartonpiyerler zarar görecek, şu anki gibi strafor köpük değil alçıdan yapılma en kötü ihtimal o durumu yapacağım ama çare kalmazsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Fırat Önal yazdı:

Önceki oturduğum ev benimde aynıydı. Kirada olduğum için hemen taşındım. Yazın ara katlar 27 derecelerdeyken ben 33-35 arası görüyordum. Kışında tam tersi soğuk oluyordu. Yapılırsa tüm daireler ortak mı karşılayacak?

Mecbur herkes ortak karşılayacak şahsi yapılan bir iş değil sonuçta apartman genel sorunu, şöyle düşünelim evin en alt katını su bastı gider geri tepti vs evin bütün masrafları kat malikleri yani yönetim karşılıyor aynı şekilde çatıda veya ortak merdiven boşluğu, ana gider boruları gibi her türlü çalışma yönetim tarafından karşılanır bu da tüm kat maliklerinin ortak ödemesi demek olur.

Erhan Doruk yazdı:

Strafora bulaşmayın hiç. Çatıya yere izocam serin. Hatta üzerinde gezilecek yerlere 5/10 kalas koyun üstüne de tahta çakın , diğer yerler açıkta kalabilir. En ucuz ve etkili yöntem bu. İzocamın kötü yanı su ile uzun süre temasında özelliğini kaybediyor. Keçe gibi oluyor. 

Bizimkindeki durum bu zaten su ile temas ve hemen hemen her yerinde gezilmiş olunmasından kaynaklı özellik yitirmesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Arif Aykın yazdı:

Normal izocam var zaten ama su değdiği veya üzerinde gezildiğinde bütün özelliğini kaybediyor bizim çatıda da bu durumlar meydana geldi.

Nasıl yapacağız onu ya yapamayız sanırım apartman çatı üstünde ekstra branda ne bileyim arasında da olsa yine olmaz sanırım 😏

İzocam var zaten de kendi dairemin tavanını yapayım dedim ama bu seferde kenarlarda bulunan kartonpiyerler zarar görecek, şu anki gibi strafor köpük değil alçıdan yapılma en kötü ihtimal o durumu yapacağım ama çare kalmazsa.

Ben annemin evini o şekilde yaptım. Kartonpiyerlerde strafor zaten kolay yapılıyor. Yaparsanız aklınızda olsun strafor üstüne file olmadan alçı vurdurmayın çatlama yapar.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Arif Aykın yazdı:

Mecbur herkes ortak karşılayacak şahsi yapılan bir iş değil sonuçta apartman genel sorunu, şöyle düşünelim evin en alt katını su bastı gider geri tepti vs evin bütün masrafları kat malikleri yani yönetim karşılıyor aynı şekilde çatıda veya ortak merdiven boşluğu, ana gider boruları gibi her türlü çalışma yönetim tarafından karşılanır bu da tüm kat maliklerinin ortak ödemesi demek olur.

Bizimkindeki durum bu zaten su ile temas ve hemen hemen her yerinde gezilmiş olunmasından kaynaklı özellik yitirmesi.

O zaman öncelikle size çatı onarımı gerekiyor. Eski çatılarda sadece kalas ve üzerine kiremit şeklinde yapılıyor. Biraz daha yenilerde kalas üstüne tahta çakılıp , üzerine çatı şiltesi ve kiremit, en son çatılarda ise sac veya şıngıl oluyor. Siz şu aşamada suyu engelleyemezseniz yalıtım işiniz zor. 

çatıyı apartman yaptırmak durumunda , yönetici işe görüşüp, para toplasınlar ve profesyonel çözüm yapılsın. 

bizim ev de en üst kat, ya duvarlarda yalıtım var ama çatıda yok. Seneye bende birşeyler yaptıracağım. Yazın çok sıcak oluyor. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...