İçeriğe Yönlendir

1 Saatte Yeni Takılan Devirdaim Kayışı Neden Kopar veya Yok Olur?

Emre Ejder
Çözüme git Emre Ejder tarafından,

Recommended Posts

Emre Ejder

Arac fiat linea 1.3 multijet aracima 6 ay içinde takılan kayışlardan 1 tanesini 1 saat kullandıktan sonra koptu veya düştü. 2. Nci takılan en fazla 10 gün içerisinde koptu veya düştü.

Nedeni ne olabilir bu konuda tecrübe edenler var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Kayışın çevirdiği devir/daim yada şarj dinamosu bilyesi bozuk-kilitlenmiş olabilir.  zorlayınca ısınıyor yada çeviremeyince koparıyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Klima kasnağı bir numaralı şüpheli.. Hatta klima çalıştırıldıysa kompresör komple şüpheli veya kasnaklar biri yamuk duruyor olabilir..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

kasnak yan basıyor ise sıyırıp koparmış olabilir hocam.. Yada hatalı ürün..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bunda devridaim ile klima aynı kasnak değil herhalde. Gergi rulmanı yenilenmemiştir yahut. Çok gerilmiştir yahut bişey kitlemiş.. alternatör de olabilir

Tekmiş image.jpeg.66d22b93befa59ac95ec0ae11d1572ff.jpeg

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mehmet Göktürk yazdı:

Bunda devridaim ile klima aynı kasnak değil herhalde. Gergi rulmanı yenilenmemiştir yahut. Çok gerilmiştir yahut bişey kitlemiş.. alternatör de olabilir

Tekmiş image.jpeg.66d22b93befa59ac95ec0ae11d1572ff.jpeg

Benim concorde varken direksiyon pompasının kayışı bile ayrıydı.. Fotodaki motorda kayış tek, gerçi sizde yazmışsınız fotonun yanına gelmiş yazı sonradan gördüm..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Zor mesele umarım çözmüşsünüzdür. Geçen haberlerde görmüştüm e5te motoru düşmüş egeanın birinin. Kulaklar kopmuş mu ne olmuş. Tuhaf bir araba, her halükarda Türkiye şartlarında şu an binilir binilmeye de devam edilecektir ama bazı binicilerine olmadık sorunlar denk gelebiliyor. 

Yorum bağlantısı
Emre Ejder

Usta şimdi gösterdi krank kaynağının içindeki conta parçalanmış ondan olabileceğini söylüyor üzerindeyken birsey yok ama hareket halindeyken kopartabilir dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
  • Çözüm
Emre Ejder

Devirdaimın orada kaynaklardan bir tanesi eğik olduğu için kayışı aşındırıp kopartıyormuş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...