İçeriğe Yönlendir

Deniz Kumuna Saplanırken Hangi Mod Kullanılmalı?

Turgut Hüseyn

Recommended Posts

Turgut Hüseyn

Dün deniz kumuna battım, normal modda gaza bastım ve araba iyice kuma saplandı.
Daha sonra 4WD butonuna bastım ve vites konumunu değiştirmedim. 2 kişinin yardımıyla saplandığım yerden ancak çıkabildim. Arabadan soğudum bu yüzden:)

Bu durumlarda hangi modda daha iyi sonuç alırım?

1010020006279B05.jpg

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçen hafta kumsalı temizliyordu belediye. 4x4 massey i batırdı adam. Arabadan soğumayın bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

deniz kumuna girmemek lazım . en güzel mod o :D 

çok anlamamda libertyle lowa alıp kilyos sahilde  gezmiştik lakin çevrede kumdan çok 4*4 araç vardı nasılsa biri çeker rahatlığı ile yoksa girmem kuma 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kum tehlikelidir :)  Lastik havalarını düşürmek ile başlamak lazım. 4 çeker modda, ani hareketlerden ve gaz vermelerden kaçınarak zeminin yumuşaklığına göre hareket etmek gerekir.

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kuma girmemek en iyisi :) Dif kitlenmeli. Yavaş modda çıkarsa çıkar. Çıkmazsa yapacak bir şey yok. Çünkü kumda lastiğin tutanacak yeri yok. Yavaş moda alıp lastiğin tutunmasını beklememek lazım bence. 

kumda hızı ivmeyi kesmemek lazım. Bi de lastik basınçlarını azaltmak lazım. 

Çök kumu ve deniz kumu farklıdır bu arada

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Land' lar (Yenileri) mu modda, tekerleklere çok ağır ve kesik kesik güç veriyordu. Direksiyonu yavaş yavaş ve sürekli sağa sola çevirmenizi bildiriyordu. Hatta onu da kendi yapıyordu galiba :nargile:

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Araç paspaslarini lastiklerin  altına  koyup saplandığı yerden   ilk  hareketini etmesi sağlanabilir mi? Tabi ani gaz ile patinaja  düşmesi  engellenecek.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Evet lastiğin inik olması hayat kurtarır kumda.

kumdan çıkmak için denenebilecek tek şey lastikleri epey indirmektir. sonra pompa aramayacaksanız tabi.

İnan Çınar yazdı:

Araç paspaslarini lastiklerin  altına  koyup saplandığı yerden   ilk  hareketini etmesi sağlanabilir mi? Tabi ani gaz ile patinaja  düşmesi  engellenecek.

kum paleti olmadan olmaz. onun içinde hijack lazım.

https://www.humaoto.com/en/product/snow-sand-mud-pallet-green-12911

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ali Cihangiroğlu yazdı:

4x4 diye havaya girmeyin yemez süslü 4x4 lerle :)

bundan alın

paletli-kar-araci-tank-sistemi-ile-calis

Über Ğöno klasman dışı.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir kez Kartal ile deniz kenarında kuma saplandım, çekirdeğini alan geldi. Hemen kriko moduna geçtim. Yere yayvan bir taş konur, üstüne basan kriko ile araç kaldırılır tekerin altı yine irice taşlarla yol şeklinde doldurulur diğer tekerleğe geçilir ve aynı işlem uygulanır. Seyirciler 10 liralık çekirdeklerini bitiremeden olay yeri terk edilir bir daha da oralara yaklaşılmaz.. :)

• Beğen 4
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Serkan Toker yazdı:

Bir kez Kartal ile deniz kenarında kuma saplandım, çekirdeğini alan geldi. Hemen kriko moduna geçtim. Yere yayvan bir taş konur, üstüne basan kriko ile araç kaldırılır tekerin altı yine irice taşlarla yol şeklinde doldurulur diğer tekerleğe geçilir ve aynı işlem uygulanır. Seyirciler 10 liralık çekirdeklerini bitiremeden olay yeri terk edilir bir daha da oralara yaklaşılmaz.. :)

Kartalla ne maceralar yaşardık. Karda kalındı mı, bir ıslık tüm kartopu oynayan çocuklar bagajda...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Tamer Topaç yazdı:

Kartalla ne maceralar yaşardık. Karda kalındı mı, bir ıslık tüm kartopu oynayan çocuklar bagajda...

220 bin km kullandım, benim kadar bilen yoktur kartalı.. :D

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Serkan Toker yazdı:

220 bin km kullandım, benim kadar bilen yoktur kartalı.. :D

92 model düz motor ve 96 model Tempra motor Kartal S. Biliriz yani Abi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
Serkan Toker yazdı:

Bu adamın dediğini yapın. Gerisi laf bu tecrübenin yanında :D yorum yapacaktım şu yazıyı okuyunca vazgeçtim :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Land' lar (Yenileri)

2007 free2 de aynı idi, kum en berbat zemin, otrurusa 10 çeker de olsa çıkmaz, en temizi hiç durmamalı durluru ise çok ağır kalkmalı tam gömmeden yardım ile hatta

Serkan Toker yazdı:

Bir kez Kartal ile deniz kenarında kuma saplandım

denizi görünce bir şaşkınlık oldu mu limonlu dondurmam?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

4x4 ile battım ve çıkamadım.. Traktör gelip söküp almıştı beni.. Riskli iş. İlk yapılacak işlem lastik havasını indirmek.. Benim aklıma traktör çağırdıktan sonra gelmişti bu, deneyememiştim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

2007 free2 de aynı idi, kum en berbat zemin, otrurusa 10 çeker de olsa çıkmaz, en temizi hiç durmamalı durluru ise çok ağır kalkmalı tam gömmeden yardım ile hatta

denizi görünce bir şaşkınlık oldu mu limonlu dondurmam?

Karda kalmam içinde 70 santim gerekiyor elmalı kurabiyem. Kaput gömülüyor ön cama kar geliyor önümü göremiyorum..

Ali Tuğberk Avar yazdı:

Bu adamın dediğini yapın. Gerisi laf bu tecrübenin yanında :D yorum yapacaktım şu yazıyı okuyunca vazgeçtim :)

Ne diyeceğimi bilemedim, siz yine de yapın yorumunuzu.. Ben engel olmayayım, yayvanca taş bulunmaz falan nolur nolmaz.. :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
(düzenlendi)

tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

İlk yapılacak işlem lastik havasını indirmek.

batı isen zaten bitti, inen lastik yüksekliği daha azaltır, şanzıman şase egzos altta ne varsa 2 cm daha girer kumun içine

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...