Murat Sahın 10 Haziran 2022 Yazar Paylaş 10 Haziran 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: westinghouse olabilir, basit bir emme hortumu kıvrılması da Mustafa Tüfekçi yazdı: Tekerde boşluk var mi. Ön akslar cift bilya. Biri dagilip diğerine yük bindiriyor, porya yalpa yapıyor gibin https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/307644-kod-adı-angrybird/?do=findComment&comment=3692107 Oğuzkan Erışık yazdı: Tam durmak üzereyken daha çok hissettiriyor mu bunu? Bu tabirden bence de diskler eğri. Frene basmadığın halde geliyorsa disk incelmiş ve en dış kısımdaki yer balataya değiyor olabilir. Enteresan bir şey fark ettim, sürekli yapmıyor. Bir arkadaş akis bilyesi dedi ama o ne bilmiyorum @Çağlar Bayur abi aldığım arkadaşa sordum, diferansiyel yapılmış aracın. Diferansiyelde değildir sorun dedi ama bakalım 10 Haziran 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Diferansiyeli ters takıp deneyin bi bence Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Akis dediği ön ise aks bilyasi ayni sey . Önlere kriko vurup teker boşluğu bak derim önce. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Haziran 2022 Yazar Paylaş 10 Haziran 2022 Mustafa Tüfekçi yazdı: Akis dediği ön ise aks bilyasi ayni sey . Önlere kriko vurup teker boşluğu bak derim önce. Ya başka bir sorum olacak aslında, biliyor olma ihtimalin çok yüksek. Tavan sacının altında antenin kütüğü varmış. Tavanın üzerinde anten, altında anteni yerinde tutan takoz mu dedi usta kütük mü öyle bir şey. https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/dogan-kartal-sahin-tempra-tipo-uno-anten-dibi-tasiyici-tabani_pdp_758503082?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=&utm_term=&ga_prodid=758503082&ga_merchantid=547068346&sc_gcsp=gg&gclid=CjwKCAjw14uVBhBEEiwAaufYx2zDGRKeSdBWY1ETZe3bIedeNEvJUgOUzgEgXQ2D74fpQZ11DRlp-hoCKRoQAvD_BwE Parça bu mu? Biliyor musun? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Benim serçe de anten yoktu böyle yandan takma oluyor serçe de ama budur bahsi geçen parça. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Haziran 2022 Yazar Paylaş 11 Haziran 2022 Bugün bir arkadaşın tespiti ve tavsiyesi ile işin ehli bir ustaya gittim. Aracın arkasını kaldırıp tek tek vitesleri denedi, devirleri denedi, 80-90 km/h hızlar arası ses artıyor dedi. Çözüm olarak "diferansiyel üst taşıyıcı kolları 1 cm uzatılacak" yazdı, şaftta ve diferansiyelde sorun görünmüyor, aracın burnu yerde sabitken de ses geliyor, sen bu ayarı yaptır %90 keser sesi, kesmezse tekrar gel, diferansiyel falan da söktürme dedi. Adamın orijinal işi şaft balansıymış. Hafta içi söylediği ayarı yaptıracağım. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Haziran 2022 Yazar Paylaş 13 Haziran 2022 @Çağlar Bayur @Mustafa Tüfekçi Bu gün tamircimle konuştum ne kadar sürer diye, askı kollarının yenisini al, tornacıda 1 cm uzattıralım, sonra sökme takma yarım saat sürer dedi. Bunun fişekleri varmış, lifte alıp kontrol etti, parçalar eski, fişekler de yıpranmıştır, komple değiştirelim dedi. Buraya kadar her şey okey, anlamadığım, madem yeni parça alacaz bunu neden tornacıda kestirip kaynattırıyoruz? Kendinden 1 cm uzun olanı ya da ayarlı olanı yok mudur? https://www.pertcim.com/ilan/yedek-parca/tofas-sahin-diferansiyel-ust-gergi-kolu-36936 Parça böyle bişey işte. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 spesifik olarak bildiğim bir işlem değil, anlatımdan çıkardığım: bu parçanın farklı ebadı yok,uzunluk standart. lakin zamanla araba geometrisinde uzama kısalma burulma sonucu bu parçanın oturduğu yer kaymış 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Arabada hasar var mi ki? Ve ya alt takim da bi işlem mi görmüş. Ya da üstündeki parça aracın degil diye uzatma vs mi yapalım diyor. Bence bi terslik var Araba basık gibi biraz sanki resimde çünkü 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Haziran 2022 Yazar Paylaş 13 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: spesifik olarak bildiğim bir işlem değil, anlatımdan çıkardığım: bu parçanın farklı ebadı yok,uzunluk standart. lakin zamanla araba geometrisinde uzama kısalma burulma sonucu bu parçanın oturduğu yer kaymış Mustafa Tüfekçi yazdı: Arabada hasar var mi ki? Ve ya alt takim da bi işlem mi görmüş. Ya da üstündeki parça aracın degil diye uzatma vs mi yapalım diyor. Bence bi terslik var Araba basık gibi biraz sanki resimde çünkü Araç basık, diferansiyel ile şaft açıları arasında fark varmış. Kaldırınca tamircim sorun teşkil edecek kadar fark görmüyorum ama yap dersen yaparım dedi. Şaftın geliş açısı ile diferansiyelin duruş açısını ayarlayacakmış o 1 cm değişiklik. Bu teşhisi koyan usta şaft balansı yapan bir usta. Ona da tavsiye üzerine gitmiştim. Hakikaten çıkamadım işin içinden. Benim tamirci bir şaftçıya daha git, boşa hem zaman hem para harcamayalım diyor. Şaft balansı yapan usta da bundan diyor. Dene yanılma yapacağız muhtemelen. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Haziran 2022 Paylaş 13 Haziran 2022 Murat Sahın yazdı: Şaft balansı yapan usta da bundan diyor. denerdim, Murat Sahın yazdı: Araç basık, diferansiyel ile şaft açıları arasında fark varmış. bundan fark yapar açılar 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Parça uzatmak... Hiç güvenli ve standart gelmedi bana. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Sani Gerşon yazdı: Parça uzatmak... Hiç güvenli ve standart gelmedi bana. yaşaman lazım, anlatmakla olmaz, kaput yerine otursun diye şase uzatılır mesela 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 25 Haziran 2022 Yazar Paylaş 25 Haziran 2022 Yakıt hesabı yapmak için yolda kaldım. Evin önünde benzinde çalışıyor mu diye denemiştim, çalışmıştı. Gaz bitince çalışmadı, meğer benzin yokmuş Taşıma benzin ile benzinliğe gittik, neden çalışmadığını anlamaya çalışırken benzin hortumlarının çok kötü durumda olduğunu fark edip Cuma sabahı tamircime bıraktım. Babamın arabanın yorgun mermi mağduru camını değiştirmeye gidecektik, aracı baba dostu tamircime ses geliyor arabadan, şafttan değil demiştin, bulda yap şunu, benzin hortumlarını da değiştir diye bıraktım. Akşam almaya gittiğimde ses işinin çözüldüğünü söyledi. Aks bilyaları bozukmuş. Takım olarak SKF mi ne bir marka ile değiştirmiş. Araba hoşuma gitmeye başladı. @Mustafa Tüfekçi @Çağlar Bayur Buna bir klima bir de turbo taktırsam mı diye düşünmeye başladım Bu arada, litresi 11,50'den alınan 375 liralık gaz ile 340 km çevirdik. Yakıt almaya gittiğimde benzinliğe zor girmiştim, nerdeyse yolda kalacaktım. Yolda kaldığımda tam 341 km yazıyordu. Kesin km saati bozuk 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Haziran 2022 Paylaş 25 Haziran 2022 Aks bilyasi demiştim 😛 Lpg de 10 11 yakar ayari fakire çekersen bi tik hatta iyi gider sehir içinde. Zengin de boğuluyor çünkü 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2022 Bugün saçma şekilde fan sürekli çalışmaya başladı. Aküyü bitirene kadar çalışıp rahat etti. Önce fan müşürü değişti, fan çalışmaya devam edince elektrikçiye yönlendirildim, gittim, arızalı müşür takılmış ama daha büyük bir sorunun var, araban şarj etmiyor şuan dedi. Gidip müşürü değiştirdim, o arada şarj dinamosu yapıldı. Sökülünce fark ettik ki durumu baya kötüymüş. İçinde kablolar kopmuş falan. Müşür orjinal; 125 tl Şarj dinamosu kömürleri; 30 tl İşçilik: 250 tl Aracı satacaktım, aldığım arkadaş talip oldu tekrar Anlaştık, son tofaşım olması dileğiyle kendisini Cumartesi uğurluyorum. Artık yerine gelen başka konuya kısmet @Mehmet Ozyurek Hayırlı işler emmi. Sana yine boz yap çıktı, kısmetse Cumartesi satış evraklarını atarım, şahinin sigortayı bozarsın, yine Cumartesi yenisinin ruhsatını atarım, ona da sigorta yaparsın 3 4 ayda bir başına bela olmaya karar verdim 1 4 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Bugün saçma şekilde fan sürekli çalışmaya başladı. Aküyü bitirene kadar çalışıp rahat etti. Önce fan müşürü değişti, fan çalışmaya devam edince elektrikçiye yönlendirildim, gittim, arızalı müşür takılmış ama daha büyük bir sorunun var, araban şarj etmiyor şuan dedi. Gidip müşürü değiştirdim, o arada şarj dinamosu yapıldı. Sökülünce fark ettik ki durumu baya kötüymüş. İçinde kablolar kopmuş falan. Müşür orjinal; 125 tl Şarj dinamosu kömürleri; 30 tl İşçilik: 250 tl Aracı satacaktım, aldığım arkadaş talip oldu tekrar Anlaştık, son tofaşım olması dileğiyle kendisini Cumartesi uğurluyorum. Artık yerine gelen başka konuya kısmet @Mehmet Ozyurek Hayırlı işler emmi. Sana yine boz yap çıktı, kısmetse Cumartesi satış evraklarını atarım, şahinin sigortayı bozarsın, yine Cumartesi yenisinin ruhsatını atarım, ona da sigorta yaparsın 3 4 ayda bir başına bela olmaya karar verdim Ne geliyor yerine? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Buna bir klima bir de turbo taktırsam mı diye düşünmeye başladım sat gts al mesela 2.0 pinto 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ağustos 2022 Paylaş 18 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: @Mehmet Ozyurek Hayırlı işler emmi. Sana yine boz yap çıktı, kısmetse Cumartesi satış evraklarını atarım, şahinin sigortayı bozarsın, yine Cumartesi yenisinin ruhsatını atarım, ona da sigorta yaparsın 3 4 ayda bir başına bela olmaya karar verdim 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Ne geliyor yerine? O bir kaç gün daha gizem özelliğini korusun bakalım. Yarın ivediğe geçeceğim araca baktırmaya. sorun çıkmazsa yarın satışı alınca akşam konusunu açarım Mehmet Ozyurek yazdı: Neden ama? Sen forumun kadrolu sigorta acentesi değil miydin Şaka bir yana şahine 3 bin km bindim, bunun 1000 kmsi sanayiye gidip gelmekle geçti, anladım ki o devir kapanmış. Ayda 3 bin km bineceğim araç tofaş olmamalıymış, bunu tecrübe ettim. 2 5 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: O bir kaç gün daha gizem özelliğini korusun bakalım. Yarın ivediğe geçeceğim araca baktırmaya. sorun çıkmazsa yarın satışı alınca akşam konusunu açarım Neden ama? Sen forumun kadrolu sigorta acentesi değil miydin Şaka bir yana şahine 3 bin km bindim, bunun 1000 kmsi sanayiye gidip gelmekle geçti, anladım ki o devir kapanmış. Ayda 3 bin km bineceğim araç tofaş olmamalıymış, bunu tecrübe ettim. İvedikte nereye gideceksin? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: İvedikte nereye gideceksin? Aklımda Üzümcüoğlu var, orada baktırıp okey aldıktan sonra kompresyon testi, devamında ekspertiz. Hepsinden geçerse hemen radyatör alt üst hortumları, kelepçeleri, devirdaim ve trigeri falan değiştirip dönerim Üzümcüoğlu ile bağdaştır bakalım, yeşil ve büyük, baktırmak için de üzümcüoğluna gidiyorum. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2022 Büyük ve yeşil olmanın yanında bir de çirkin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ağustos 2022 Paylaş 19 Ağustos 2022 Murat Sahın yazdı: Büyük ve yeşil olmanın yanında bir de çirkin steyşın cebeş 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2022 Çağlar Bayur yazdı: steyşın cebeş O kadar da çirkin değil be abi Bu arada biraz sola çekme hissettim, en sağlıklı tespit nerede hangi meslek erbabı tarafından yapılır abi? Rot ayarından olmasını umut ediyorum, rotçuya mı baktırayım bu hususu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts