İçeriğe Yönlendir

Hobi Edindim :)

Murat Sahın

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Alptuğ Özcan yazdı:

Herkese açık mı :D 

Bu yüzden kapalı garaj😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Hayırlı olsun Murat Hocam.

Araba kullanmayı kartal, şahinde öğrendik. 

Çok zevklidir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

İlk arabam benimde şahindi narçiçeği :)  Kaloriferinde bi şey yapıyorlardı yazın T boru mudur nedir, onu yaptırmamıştım. Yazın yalınayak kullanıyordum :D 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Yeter yazdı:

Bu yüzden kapalı garaj😁

Kapalı diyo "özel" demiyor ki :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hayırlı olsun, kullanımı keyiflidir, ama çok yavaş gitmek lazım can güvenliği çok düşüktür. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Tekrar hayırlı olsun. Kilitli defransiyel var mı 😛

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Cam filmleri ve rüzgarlıkları söküp atarsınız diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Emre Şimşek yazdı:

Bagaj kapağına bi ayar vererek başlanılabilir zira kapalıyken düzgün durmuyor.

Kaportacıya uğrayıp hallettirdim. 15 dk kadar sürdü. Hem kilit ayarlandı hem kapağa müdahale edildi. Şimdi düzgün kapanıyor ama fotoğraf çekemedim yağmur yağdığı için.

İlkay Başaran yazdı:

Tekrar hayırlı olsun. Kilitli defransiyel var mı 😛

Sağolasın abi, sanırım yok :) 

Nihat Palolu yazdı:

Cam filmleri ve rüzgarlıkları söküp atarsınız diye tahmin ediyorum.

Yok Nihat hocam, duracak bu şekilde. Rüzgarlık zaten olmasa ben takardım. Sigara kullandığım için iyi oluyor. Cam filmleri de şimdilik planlarım arasında yok. Zaten 2. sigortayı görmez bende, 1 yıl içinde satarım. Piyasa böyle seviyor :)  

Evren Erakçora yazdı:

Hayırlı olsun, kullanımı keyiflidir, ama çok yavaş gitmek lazım can güvenliği çok düşüktür. 

Hızlı gidemiyorum ki zaten, çok yakıyor o zaman :D 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Sağolasın abi, sanırım yok

Kenarda inşaat demirleri vardı balkonda. Gel de kaynatalım 😃

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun güle güle kullan, tasmasız dışarı çıkarma pitbulu :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ben severim bu arabaları. Adam gibi adamın altına yakışır. En baba motordan da güvenlidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

İlk günden yapılanlar;

Sabah çalıştırdığımda yoğun titreşim ve rölanti bozukluğu vardı, sanayiye gidip gaz ve rölanti ayarı yaptırdım. Regülatörün içi kirliymiş, temizlendi. Gerekli ayarlamalar yapıldı, gaza çok basınca boğulma vardı, o da giderildi. Rölanti 800d/d'ye getirildi. Aracın gidişi daha istekli hale geldi.

Kaportacı ustama gidip çayını içtim, bagajı gösterdim, kilidi ayarladı, sonra alet edevatı toplayıp bagaj kapağının kamburunu düzeltti ve ayarını yaptı. Olabildiğince güzel oldu. Boya vb. işçilik çıkmadı. Bir bardak çay, biraz hoş sohbet ve 20 tl siftah parasına mal oldu. Ben fazla verdim, almadı. 

Anten etrafında mastik benzeri bir malzeme sürülmüş, onu konuştuk, kaporta ustam alt kütük ve üst anteni orjinal bul, al. Söker gerekeni yaparım, ama mastiğin altında ne var bilmiyoruz, ufacık bir parça boya işi çıkabilir, badanacı Hüseyin halleder dedi.  Müsait zamanda hallolacak. 

Direksiyon çok sert, daha önce de çok tofaş kullandığım için biliyorum, bu kadar sert olmaması gerek, onun bakım/yağlama işlemi için başka bir ustamla sözleştik. Kaportacım ile aynı dükkanda iş yapıyorlar. Anten için geldiğinde tıkkıdı tavanı hallederken bizde direksiyon kısmını hallederiz, ikisi birlikte çıkar işte dedi. Aynı zamanda motor yağı da değişecek. Frenler kontrol edilecek. @Çağlar Bayur Çağlar abi sert frenlemede frende sert tutup biraz gevşetip tekrar sert tutma hissi yaşıyorum. Az daha sert bastığımda normale dönüyor. Fren dozajlaması iyi, çekme yok. Bu fren hissiyatındaki sorun ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

sert frenlemede frende sert tutup biraz gevşetip tekrar sert tutma hissi yaşıyorum. Az daha sert bastığımda normale dönüyor.

arka fren limitörü olması lazımdı bunlarda uzun yıl geçti, yaylı bir parça idi galiba, erken salıyor olabilir , tüv e yeni mi girmiş?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

arka fren limitörü olması lazımdı bunlarda uzun yıl geçti, yaylı bir parça idi galiba, erken salıyor olabilir , tüv e yeni mi girmiş?

Abi Bu yıl aralıkta tüv. Birbuçuk yıl olmuş.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Doğanlarda dokunmatik fren oluyordu. S motorda da olur muhtemelen. Bence yaptır. Tofaşın frenini 5le çarpıyor valla. Herkesde yapmaz. İvedikte bir ustamız yapıyor. Aklında olsun abi.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Doğanlarda dokunmatik fren oluyordu. S motorda da olur muhtemelen. Bence yaptır. Tofaşın frenini 5le çarpıyor valla. Herkesde yapmaz. İvedikte bir ustamız yapıyor. Aklında olsun abi.

Yapılmışını kullanmıştım, memnun kalmamıştım. Şöyle ki dozajlamada ayar kaçırabiliyor :) 

Onu sallada koltuklarda kılıf var, altında ne var merak ediyorum. Hatta gerekli tadilatları yapıp kılıfsız kullanmak istiyorum. Yakındır kırar kafayı kılıfları sökerim :D 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Yapılmışını kullanmıştım, memnun kalmamıştım. Şöyle ki dozajlamada ayar kaçırabiliyor :) 

Onu sallada koltuklarda kılıf var, altında ne var merak ediyorum. Hatta gerekli tadilatları yapıp kılıfsız kullanmak istiyorum. Yakındır kırar kafayı kılıfları sökerim :D 

Kadifedir inşallah 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kadifedir inşallah 

Bilemedim, bakmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kadifedir inşallah 

şahan da kadife var  mıydı?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Mavimsi kumaştır. 

Kullanırken kaputu görünen arabalara bayılıyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Hayırlı olsun aracınız Murat üstad. Koltuk rahatlığı on numaradır. 95 model bizde doğan slx var dı . Mercan yeşili

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
İlkay Başaran yazdı:

Mavimsi kumaştır. 

Kullanırken kaputu görünen arabalara bayılıyorum

Açılan olmasın o 😝

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Çağlar Bayur yazdı:

Sonradan koltukları değiştirmişse diye abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ümit Türk yazdı:

Açılan olmasın o 😝

Şahinin açılmaz yav :D ters

Geri geri de o kadar hızlanmaz heralde. Bu arada geri geri 180 yapmıştım şahinle. İbre geri gelir geri giderken 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...