Muhammed KAYA 3 Haziran 2022 Paylaş 3 Haziran 2022 Aracım Fiesta 2004 yarı otomatik benzin-lpg,görselde gördüğünüz içinde siyah rulman gibi bir şey olan parça kontağı açınca 3 defa öksürük sesi yapıyor ve tekrar ediyor ara ara sanki içinde bazı parçalar dönemiyor gibi ses çıkarıyor ileri geri çok az hareket ediyor kontak açıkken ara sıra ve rolantiyi düşürüyor,bu parça nedir acaba bilgisi olan var mı baya araştırdım bulamadım sol ön tekerin tarafında alt kısımda kalıyor.Bu arada araçta çözülemeyen araç belli bir süre gittikten sonra dur kalk yaptıktan sonra ciddi devir düşmesi ve toplama ve bazen düşük devirlerde ilerlerken devir dalgalanması gibi sorunlar var bununla bağlantılı olabilir mi acaba https://www.hizliresim.com/ng4rtnc https://www.hizliresim.com/f97eaeb Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Haziran 2022 Paylaş 3 Haziran 2022 Daha geniş açıdan görebilir miyiz? Ben takoza benzettim 3 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Haziran 2022 Paylaş 4 Haziran 2022 Otomatik şanzıman robotu sanırım. Vites değiştirme ile ilgili bir işlevi olmalı. Şanzımanciya gösterin onlar bilir normal mi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2022 Paylaş 4 Haziran 2022 asm şanzımanlı benzinli fiesta oldukça azdır, öncelikle yetkili serviste ! ford cihazı ile debriyaj adaptasyonu ve hidroliğin değişerek havasının alınmasını tavsiye ederim 3 Yorum bağlantısı
Muhammed KAYA 4 Haziran 2022 Yazar Paylaş 4 Haziran 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Daha geniş açıdan görebilir miyiz? Ben takoza benzettim https://youtu.be/3wMvP6eHE8s şöyle yerini görmek açısından ses araca ait değil bu arada araç çalışmıyor Ömer Sarıgül yazdı: Otomatik şanzıman robotu sanırım. Vites değiştirme ile ilgili bir işlevi olmalı. Şanzımanciya gösterin onlar bilir normal mi Robot olduğundan emin misiniz peki bu parçanın Çağlar Bayur yazdı: asm şanzımanlı benzinli fiesta oldukça azdır, öncelikle yetkili serviste ! ford cihazı ile debriyaj adaptasyonu ve hidroliğin değişerek havasının alınmasını tavsiye ederim Forumda bu konuyla ilgili tüm her şeyi okudum fakat hiç bir servis sizin dediğiniz işlemleri yapmıyor yetkili servisler dahil Diyarbakır Şanlıurfa ve Denizli Ford yetkili servisleri bu şekilde cevap verdi,siz bu parçanın tam olarak işlevini ve adını biliyor musunuz peki Parçanın hareketi de bu şekilde, başında çıkan pısss sesi de normal mi bilmiyorum https://youtu.be/rj4c3dPxfjo Yorum bağlantısı
Muhammed KAYA 4 Haziran 2022 Yazar Paylaş 4 Haziran 2022 Parçayı buldum sanırım dediğiniz gibi vites seçici-arayıcı olarak geçiyor acaba bu parçanın arızalı, adaptasyonsuz ya da yağında sorun olması dur kalklarda olan devir düşmesini etkiler mi gerçi vites geçişlerinde de vuruntu oluyor bazen o da var da özellikle geri viteste https://www.fordotoparca.net/ford-fiesta-otomatik-triptonik-sanziman-vites-secici,325556.html Bu parça o zaman asm sanzimanlarda debriyaj görevini gören parça mı oluyor tam olarak,hidrolik yağı burada değil galiba o neresinde acaba şanzımanın bilginiz var mı, artık baktım kimseden fayda yok ben İDS kurdum zaten bilgisayarıma ,gidip bir Vcm cihazı bağlayıp debriyaj hava alma ve adaptasyonu kendim deneyeceğim en son ama hidrolik değişimi nasıl olacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2022 Paylaş 4 Haziran 2022 Muhammed KAYA yazdı: ben İDS kurdum zaten bilgisayarıma ,gidip bir Vcm cihazı bağlayıp debriyaj hava alma ve adaptasyonu kendim deneyeceğim en son ama hidrolik değişimi nasıl olacak bence denemeyin Çağlar Bayur yazdı: , öncelikle yetkili serviste ! ford cihazı ile 1 Yorum bağlantısı
Muhammed KAYA 4 Haziran 2022 Yazar Paylaş 4 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bence denemeyin Peki ben bu işlemleri nasıl yaptıracağım ford yetkili servisleri yapamadıklarını iddia ediyorlar üç servis de böyle reddetti bir ihtimal İzmir Ustaeller yapar dedim onlar da yapmıyormuş artık öyle cevap aldım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2022 Paylaş 4 Haziran 2022 yapabileceği bir işleme ben bilemedim demek özel sektör kurllarına aykırı, şikayet ediniz Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 4 Haziran 2022 Paylaş 4 Haziran 2022 Servise gösterin burda kimse anlamaz bundan. Sallamasyonla işlem yapılmaz hocam serviste usta bilir. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Muhammed KAYA 14 Haziran 2022 Yazar Çözüm Paylaş 14 Haziran 2022 (düzenlendi) Sonunda bulunduğum yerde Vcm2 ve İds yazılım olan bir yer buldum ve usta fren hidroliğini değiştirdi çünkü vites robotu yani debriyaj fren hidroliği ile ortak yağı kullanıyor, fren hidroliği fren pompala al yöntemiyle alındı hava yaptırılmadan sonra İds ile abs hava alma menüsünden abs sisteminin havasını aldık daha sonra ben ASM servis menüsünden önce debriyaj hava alma sonra vites öğrenme sonra kavrama noktası öğrenme yaptım en son debriyaj hava alma işlemini tekrarladım ve şuan vites geçişleri ve özellikle vites düşüşlerindeki silkeleme %85 oranında daha kararlı ve düzgün hale geldi bilginize yine sorusu olan varsa bana ulaşabilir yardımcı olmaya çalışırım bu konuda Menüler ve işleyiş hakkında bir fikir edinmek isteyenler için işlemin bir Fransızca videosunu bulmuştum uzun arayişlardan sonra, Google çeviriyi videoyu durdurup görüntü çevirme ile çevirirseniz yazıların Türkçesi de çıkıyor ilgilenenler için. https://youtu.be/Il5HWHahUKY 14 Haziran 2022 tarihinde Muhammed KAYA tarafından düzenlendi Video ekleme 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 asm en baist robotize şanzıman tipi, temeli bilince cihaz olunca ayarı adaptasyonu kolay Yorum bağlantısı
Muhammed KAYA 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: asm en baist robotize şanzıman tipi, temeli bilince cihaz olunca ayarı adaptasyonu kolay Sizin sayenizde bu bilgilere ulaştım yoksa şanzıman yağı değiştir olmadı tamam bozuk vs deyip geçiyor ustaların! çoğu,size de teşekkür ederim bilgi paylaştıkça güzeldir 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Muhammed KAYA yazdı: Sizin sayenizde bu bilgilere ulaştım yoksa şanzıman yağı değiştir olmadı tamam bozuk vs deyip geçiyor ustaların! çoğu,size de teşekkür ederim bilgi paylaştıkça güzeldir bana da aynısını yaptılar servis te adaptasyon yapmam dedi.... daha doğrusu o ne yahu dedi... 1 Yorum bağlantısı
Muhammed KAYA 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bana da aynısını yaptılar servis te adaptasyon yapmam dedi.... daha doğrusu o ne yahu dedi... Yani bazı insanlar gerçekten sadece yokuş yapmak için doğmuş sanırım bilse bile bilmezlikten geliyor bazıları da gerçekten garip 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts